10 beste detektivspill for å slippe løs din indre Sherlock [2023]

Er du en fan av Sherlock og vil alltid fungere som detektiv? Hvis ja, så er du på rett sted for å finne de beste detektivspillene.

Detektivspill har vært en av favorittspillene for folk i forskjellige aldersgrupper. Ulike detektiv-, thriller- og spenningsbøker eller romaner har inspirert mange detektivspill.

Spill kan gå utover enkel underholdning når de tester våre tenkeevner og nøyaktighet. Et slikt eksempel er detektivspill, som, som du kanskje forventer, finnes i ulike former.

I denne artikkelen skal vi diskutere hva detektivspill er og hvilke funksjoner du bør se etter i et godt detektivspill. Vi vil også diskutere noen av de beste detektivspillene for å slippe løs din indre Sherlock.

Hva er detektivspill?

Spillindustrien har en god del av strålende detektiver og spill som har fått oss til å ta på oss vanskelige oppgaver for å løse de mest grufulle og spennende forbrytelsene, akkurat som det er i filmer, bøker og TV-serier.

Videospill klassifisert som detektivspill inkluderer vanligvis fiktive detektiver i spillingen eller historien, som simulerer prosessen med å etterforske saker og fange kriminelle.

Spillingen til de fleste detektivspill inkluderer en rekke scener og karakterer. De som liker å spille videospill, spesielt de som er fans av mystikk- og detektivsjangeren, jakter på mystiske detektivspill.

Hva skiller detektivspill fra andre spill?

Utvilsomt er alle spill ment å holde brukerne engasjert og underholdt. Men detektivspill er spill som ikke bare holder spilleren underholdt, men som også bidrar til å øke personens tenkekapasitet. Å spille detektivspill øker også intelligenskvotienten og situasjonshåndteringen.

Siden de fleste spillene er basert på romaner eller bøker, hjelper disse spillene brukerne til å få en grov idé om handlingen i boken på en spennende måte. Vi kan ta eksemplet med Sherlock Holmes detektivspill.

Disse spillene har nivåer i henhold til de forskjellige volumene av bøker utgitt i Sherlock Holmes-serien. På samme måte er mange andre spill basert på bøker, noe som øker spillets spenning.

Hva er funksjonene å se etter i gode detektivspill?

I den genuine stilen til bestselgende krimlitteratur, bør de fineste detektivspillene ha en spennende historie som trekker deg inn i fortellingen med rød sild, overraskelser og spinn og lar deg samhandle med karakterene.

  Hvordan trekke ut rammer fra video

Som fan av detektivromaner ville du forutsett dette, og siden detektivspill lar deg engasjere deg i handlingen, bør opplevelsen bli enda bedre.

Et godt mysteriespill bør trekke deg inn, teste deg gjennom spillingen, engasjere deg i karakterene og kaste inn mange overraskelser, omtrent som en stor sidevendende detektivfiksjon gjør for å få deg oppslukt fra starten av.

Dødelige forutanelser

Videospillet Deadly Premonition ble laget av Toybox Inc. og distribueres av Aksys Games under lisens. Dette er et av de eldste PC-spillene, med en ekstern innflytelse fra det ikoniske TV-showet «Twin Peaks».

Du har en viss tid til å undersøke mordsteder og avhøre mistenkte i denne historien om en FBI-agent som sporer en seriemorder i en liten amerikansk by.

Et bredt spekter av spillkomponenter er inkludert i Deadly Premonition, og skaper en enestående blanding av mer enn skyteaction, kjøring og tredjepersonsutflukter.

Utviklet av: Toybox Inc

Utgitt av: Aksys Games

Utgivelsesdato: 19. desember 2019

Plattformer: Aksys Game Store

Ulven i blant oss

The Wolf Among Us kombinerer elementer av fabler og eventyr med den grove realismen til krim-thrillere. Dette spillet henter sin inspirasjon fra eventyrserieserien, og er satt i et rike som heter Fabletown. Det er hjem til flere figurer fra mytologi og eventyr.

Bigby, den tidligere Big Bad Wolf og sheriffen i Fabletown, blir kontrollert av spillere mens han ser på et drap.

Spillere kan engasjere seg med NPCer og finne gjenstander som er essensielle for plottet. Valg som tas under dialog kan påvirke Bigbys oppfatning og spillets vei på enten en god eller dårlig måte.

Utviklet av: Telltales

Utgitt av: Telltales

Utgivelsesdato: 4. november 2014

Plattformer: Google Play Store og iOS,

Ethan Carters forsvinning

Førstepersons skrekkvideospillet The Vanishing of Ethan Carter tester spillerens kapasitet for slutninger og forskning. En detektiv som spesialiserer seg på det overnaturlige, Paul Prospero, blir kontrollert av spillerne. Sammenstillingen mellom områdets naturlige skjønnhet og det skremmende søket etter å finne den savnede ungdommen før det er for sent, er skummelt og plagsomt.

Du er fri til å utforske hele den isolerte dalen, slik at du kan dykke dypt inn i Red Creeks hemmeligheter og hva som skjedde med Ethan Carter. I motsetning til mange andre detektivspill lar The Vanishing of Ethan Carter deg trekke konklusjonene dine fra alle fakta du finner.

Utviklet av: The Astronauts

Publisert av: The Astronauts

Utgivelsesdato: 25. september 2014

Plattformer: Steam

Sherlock Holmes: Forbrytelser og straffer

Det er først og fremst opp til deg å søke åstedet etter bevis i Sherlock Holmes» Crimes and Punishments, sette alt sammen og identifisere den skyldige.

  30 beste videograbberverktøy for å laste ned videoer

Spillere leder Sherlock gjennom seks spesifikke saker, som alle var basert på de originale historiene. Hver sak som involverer et drap, en forbrytelse eller en savnet person, har et spennende plot.

Spillere kan bruke Sherlocks fjorten etterforskningstalenter for å finne ledetråder, utlede motivasjoner og avhøre mistenkte. Hver sak har også flere mulige utfall, og en spillers avgjørelser påvirker Sherlocks rykte og fremtid.

Utviklet av: Maksimum spill

Publisert av: Maximum games

Utgivelsesdato: 30. september 2014

Plattformer: PS4, Xbox og Steam

LA Noire

Spillere i LA Noire får den fulle følelsen av å være i et Hollywood-krimdrama. Spillerne tar kontroll over Cole Phelps mens han knekker saker og beveger seg oppover LAPD-stigen i denne Los Angeles-settingen på slutten av 1940-tallet. Spillere får steder å lete etter hint og mistenkte å stille spørsmål ved.

Dette overdådige kriminaldramaet, som henter inspirasjon fra pulp-detektivlitteratur og film noir, er et sakte, metodisk spill med ledetråd-jakt og mistenkt avhør satt i en vakkert overbevisende kopi.

Byen fungerer som et intrikat sted for en rekke gripende interaktive forbrytelser, inkludert grusomme seriedrap, kjøretøytyverier og brannstiftelse.

Utviklet av: Rockstar-spill

Publisert av: Rockstar games

Utgivelsesdato: 14. november 2017

Plattformer: Xbox, Steam og PS4

Mord i Alpene

Murder in the Alps er en fullstendig interaktiv mysteriethriller med utrolige spillelementer, og er et spill ulikt noe annet. Du kan gå tilbake i tid til 1930-tallet, løse flere mysterier og ta inn den genuine stemningen fra tiden.

Spillet lar deg utforske særegne miljøer mens du bruker kjente eventyrspillteknikker for å løse fortellingens vendinger.

Takket være et unikt element i spillet kan du også utlede, gjenskape og teste hypotesene dine på stedet for en forbrytelse. Dette spillet er tilgjengelig på mange plattformer.

Utviklet av: Nordcurrent

Utgitt av: Nordcurrent

Utgivelsesdato: 20. juli 2018

Plattformer: Google Play Store, iOS og Microsoft Store

Disco Elysium

I Disco Elysium kan du bruke din egen, forhastede mentale tilstand til å svinge drastisk av sporet når som helst, noe som gir konvensjonelt politiarbeid en unik vri. Det er et utrolig kreativt RPG-spill med interaksjoner som er avhengige av språk og noe av det beste vi noen gang har sett i et spill.

Avhengig av de sammenblandet personlighetsegenskapene til karakterene dine, er det flere måter å tolke situasjoner og fremme historien på.

Det er et historiedrevet rollespill som lar deg tilpasse karakteren din ved å gi dem forskjellige evner, antrekk og tilbehør mens du jobber med å løse en forferdelig forbrytelse mens du lider av den verste bakrusen noensinne.

  Sjekk AQI og pust kvalitetsluft rundt deg

Utviklet av: Skyrocket Games

Publisert av: Skyrocket Games

Utgivelsesdato: 19. november 2021

Plattformer: iOS, PS4 og 5, Steam og Xbox

Detektivhistorie: Jacks sak

Det interaktive CSI-detektivspillet Detective Story: Jack’s Case er den ideelle blandingen av tradisjonelle skjulte objekt-spill, filmatiske eventyrspill og bildeoppgaver.

Du får ta del i en magisk detektiv-eventyrreise der du må jakte på skjulte ting, finne alle ledetrådene, løse bildeoppgaver med skjulte gjenstander, løse forbrytelser og finne ut hvem morderen er.

Fortellingen om Jack’s Case er basert på hendelser som skjedde i Philadelphia for mange år siden.

Utviklet av: Azur Interactive spill

Publisert av: Azur Interactive games

Utgivelsesdato: 31. august 2018

Plattformer: Google Play Store, iOS og Microsoft Store

MazM: Jekyll og Hyde

Det merkelige tilfellet av Dr. Jekyll og Mr. Hyde av Robert Louis Stevenson var inspirasjonen til det mørkt humoristiske eventyrspillet MazM: Jekyll and Hyde, der du vil nærme deg mysteriet fra et helt annet perspektiv.

Du vil gå tilbake i tid til 1800-tallet og se London gjennom øynene til to karakterer: Mr. Hyde, som har vært fysisk anstrengt, og Mr. Utterson, en advokat som reiser rett og slett på jakt etter ledetråder for å løse et forferdelig mysterium.

MazM: Jekyll og Hyde har en dyster, trykkende atmosfære som gir byen en følelse av makaber og skummel. Det nydelige kunstverket og det illevarslende lydsporet gjør spillets plagsomme elementer mye mer potente.

Utviklet av: CKF

Utgitt av: CKF

Utgivelsesdato: 2. april 2020

Plattformer: Nintendo, Steam, Google Play Store og iOS

The Great Ace Attorney Chronicles

The Great Ace Attorney Chronicles er et utmerket sted å begynne fordi den har en hendig fortellermodus. Dette paret av Ace Attorney-prequels, satt i Meiji-tidens Japan og viktorianske London, rangerer som et av detektivspillene på listen vår som er de mest konsekvent underholdende.

Den har en livlig, humoristisk historie, fantastisk karakterdesign og animasjon, overraskende situasjoner og anspente rettssalskamper.

Du henger også med «Herlock Sholmes», en peilingsløs etterforsker som ikke er fullt så smart som han tror han er. Ace Attorney videospillserien er for fantastisk til å la være. Fra starten i 2001 har denne serien fulgt bedriftene til flere advokater, inkludert Phoenix Wright og Apollo Justice, mens de søker bevis for å rense klientene sine for fryktelige forbrytelser.

Utviklet av: Capcom

Publisert av: Capcom

Utgivelsesdato: 27. juli 2021

Plattformer: Nintendo, PS4 & 5, og Steam

Konklusjon

Detektivspill er ment å være spennende og nervepirrende. Det er mange spill tilgjengelig på nettet som du kan spille for å engasjere deg selv. De ovennevnte spillene er noen av de beste detektivspillene som er tilgjengelige, som kan hjelpe deg med å få en spennende og enestående spillopplevelse. Ikke bare underholder disse spillene deg, men disse spillene bidrar også til å øke din intelligenskvotient og tenkeevne.