10 beste Dungeon Crawler-spill å begi seg ut på et actionfylt oppdrag

Dungeon Crawler Games er kjent blant RPG-entusiaster, er det ikke? Så hvorfor ikke utforske noen av de beste for deg å prøve?

Da jeg la merke til kusinen mins økende besettelse av videospill, spesielt fangehullsøkere, ble jeg fascinert og ønsket å lære mer om dem. Selv om jeg hadde nølt med å prøve dungeon-crawler-spill, inspirerte kusinen min avhengighet meg til å prøve dem.

Som et resultat utforsket jeg flere dungeon-crawler-spill og har håndplukket noen av de beste som er et must-prøve for enhver RPG-spillfan. Er du nysgjerrig på å vite hvorfor jeg anbefaler disse spillene spesielt for RPG-entusiaster? Fortsett å lese til slutten!

Hva er Dungeon Crawlers?

Dungeon-crawlere er typiske fantasyspill som gjør spilleren til helten i spillet og oppleve eventyr med å utforske et fangehull, slåss med fiender, oppdatere karakterer og fullføre det definerte oppdraget – ingen tvil om hvorfor dungeon-crawlere betegnes som en undersjanger av RPG.

Publikum elsker dungeon-crawler-spill på grunn av deres perfekte blanding av historie og spenning. Spillene i denne sjangeren får spillerne til å holde seg til skjermen på grunn av de innebygde kraftpakkene.

Viktigheten av strategi og taktikk i Dungeon Crawlers

Dungeon crawler-spill er ufullstendige uten strategiske og taktiske ferdigheter. Disse spillene har glitrende elementer som holder spillernes sinn aktive og raske. De kritiske elementene i dungeon crawlers-spillet inkluderer:

  • Eventyr – Dungeon crawlers er et annet navn for et actioneventyrspill. Disse spillene har unike historielinjer med temaer som trollmenn, zombier, alver, dverger osv. Dungeon-crawlere har uforutsigbare spillplott, noe som gjør dem mer eventyrlystne.
  • Hovedpersonen – Spill er ufullstendige uten hovedpersonen. Dungeon-crawlere lar spillerne velge eventyrkarakterer i starten med forskjellige kvaliteter. Å velge en eksemplarisk karakter med de riktige evnene er ikke en bit av kaken, siden spillet er uforutsigbart.
  • Fiendtlige skapninger – Hvis et spill har et annet tema, vil det også ha forskjellige fiender. Dungeon Crawlers-spill har rare fiendtlige skapninger. Disse skapningene er skumle i utseende og til og med utfordrende å kjempe med for progresjon.
  • Bytte og utstyr – Hvis du møter så mange farer gjennom spillet, er det et must å få belønninger for det. Som et resultat inkluderer til og med dungeon crawlers-spill dette. Du kan plyndre og tjene utstyr ved å beseire fiender, løse gåter og mer.
  • Gåter og tester – Dungeon crawlers-spill er fylt med gåter og tester. Spilleren løser disse gåtene og tester raskt for å komme videre i spillet og får tyvegods eller utstyr.

Dungeon-crawlere inkluderer flere andre elementer. Men å introdusere disse spillelementene kan antyde hvor viktige strategiske og taktiske ferdigheter er i dungeon-crawlere. Enten det handler om å velge karakterer, løse gåter eller ta avgjørelser, er det viktig å ha taktiske og strategiske ferdigheter i fangehullspill. Etter hvert som beslutninger tas, påvirker spilleren de kommende utfordringene i disse spillene.

  Hvor kan du se én dag om gangen sesong 4 (full opplæring)

Dungeon crawlers er spill som kan få folk i alle aldre til å bli gale. Spesielt de barna og voksne som liker fantasy-temaer. Så, her er de beste dungeon crawler-spillene du trenger i spillopplevelsen din.

Baldur’s Gate II: Enhanced Edition

Baldur’s Gate II er alltid forvirret mellom Shadow of Amm og den forbedrede utgaven. Jeg snakker om Baldur’s Gate II: Enhanced Edition, en remasteret versjon av Shadows Amm, og en utvidelse av Baldur’s Gate II: Throne of Bhaal.

Den forbedrede utgaven har samme gameplay som Shadows of Amm, med bedre oppløsning, kompatibilitet med forskjellige plattformer og noen få endringer i karakterer og historie. Derfor er dette et avansert rollespill for fangehull og drager.

Spillets hovedoppdrag tilbyr 50 til 60 timers spilletid, mens det inkluderer alle sideoppdrag, og det kan gå til 300 timer. Spillet lar spilleren kontrollere opptil 6 karakterer, inkludert en hovedperson.

Baldur’s Gate II: Enhanced Edition lar spilleren tilpasse karakteren eller velge den eksisterende karakteren. Baldur’s Gate II er satt i DR 1369, hvor spilleren må kjempe med trollmenn, skyggetyvene.

Utgivelse – november 2013

Sjanger – Action-rollespill

Utvikler/utgiver – Atari, Beamdog

Plattformer – PC, PS 4, Nintendo Switch, Xbox One

Barn av Morta

Dungeon-spill med roguelike elementer er kirsebæret på kaken, og Children of Morta er et perfekt eksempel på dette. Children of Morta er et action-rollespill. Spillet følger Bergson-familiens historie, som er Mount Mortas voktere.

Spillet har totalt syv spillbare karakterer som er familiemedlemmer av Bergson-familien. Spilleren får kontroll over en av disse karakterene, og andre karakterer låses opp etter hvert med prestasjoner.

Spillerens primære mål er å krysse flere fangehull i hulene til Mount Morta, som som et resultat vil hjelpe spilleren med å fjerne forskjellige fiender og sjefer. Children of Morta er et moderne spill med et snev av klassiske temaer.

Utgivelse – september 2019

Sjanger – Roguelike, Action-rollespill

Utvikler/utgiver – 11Bit Studios

Plattformer – PC, Nintendo Switch, PS4, Xbox One

Krypten til NecroDancer

Har du noen gang prøvd noen roguelike rytmespill? Hvis ikke, kan Crypt of the NecroDancer gi deg den beste opplevelsen i denne sjangeren. Crypt of the NecroDancer er en blanding av roguelike fangehullsutforskning og beat-matchende rytmespill satt til et originalt lydspor.

Crypt of the NecroDancer holder spilleren superaktiv. Ettersom spilleren trenger å flytte karaktersettet til sangens beat, blir de svekket hvis de går glipp av noe slag. Derfor må spilleren lære rytmiske mønstre som ulike skapninger følger.

Spilleren får kontroll over en valgt karakter for å utforske flere nivåer i fangehullet. Spilleren må bevege seg og utføre handlingen i takt med musikken mens han redder seg selv og angriper fiendtlige skapninger.

Fiender slipper mynter når de blir drept, som blir multiplisert hvis du ikke går glipp av noe slag. Krypten til NecroDancer er fylt med flere belønninger og utstyr, noe som holder spillet spennende og utfordrende.

  Hver JavaScript-løkketype forklart: [With Codeblocks and Examples]

Utgivelse – april 2015

Sjanger – Roguelike, Rhythm

Utvikler/utgiver – Brace Yourself Games

Plattformer – PC, PS4, PS Vita, Nintendo Switch, Xbox One

Mørkeste fangehull

Darkest Dungeon er et annet populært rogue-lignende rollespill med en fanbase over hele verden. Spilleren i spillet må administrere en liste med helter og utforske fangehull under et gotisk herskapshus.

Hovedtrekket til Darkest Dungeon er stressnivået til hver helt, som øker ytterligere med utforskning og kamp. Derfor må spilleren ta vare på stressnivået til karakterene like mye som de tar vare på seg selv.

I tillegg til det unike spillkonseptet, tilbyr det mørke fangehullet en unik historie. I dette spillet opplever spilleren historien og gjerningene til forfedre, slåss med ånder og mer. Darkest Dungeon er et typisk sanntidsstrategispill som må legges merke til og nytes som en gal.

Utgivelse – januar 2016

Sjanger – Rollespill

Utvikler/utgiver – Red Hook Studios

Plattformer – PC, PS4, PS Vita, Nintendo Switch, Xbox One

Darksiders Genesis

Prøv Darksiders Genesis med vennen din eller partneren din hvis du foretrekker flerspillerspill. Blant mange roguelike-spill kan Darksiders gjøre deg avhengig av det med letthet gjennom sin hack-and-slash-sjanger.

Dette spillet spilles i et ovenfra-og-ned-perspektiv, hvor spilleren får kontroll over to karakterer som heter Strife and War. Spillerens primære mål er å kjempe mot fire ryttere som skader menneskeheten og sprer ondskap.

Spilleren kan redde verden ved hjelp av disse to karakterene, der begge karakterene har forskjellige evner og våpen å kjempe. I tillegg kan spilleren kontrollere karakterene og bytte mellom dem når som helst, eller de kan spille spillet med vennen sin i samarbeidsmodus. Darksiders Genesis har en mørk historie og plott for spillere. Hvis du elsker fantasier, må du prøve denne.

Utgivelse – desember 2019

Sjanger – Action-rollespill, hack-and-slash

Utvikler/utgiver – Airship Syndicate

Plattformer – Nintendo Switch, PS4, Xbox One, PC

Diablo III

Denne listen inneholder flere roguelike og rogue-lite-spill, men Diablo III skiller seg ut. Diablo III er den tredje delen av den berømte spillserien Diablo. Jeg betegnet den ut av esken på grunn av dens mørke historie og gameplay.

Når det gjelder spilling, fortsetter Diablo III tradisjonen eller elementene til Diablo og Diablo II. Diablo III er imidlertid et fartsfylt rollespill med sanntidskamp og en isometrisk grafikkmotor.

Spillet består av klassiske dark fantasy-elementer. Spillerrollen spiller hovedpersonen i spillet, hvis mål er å redde Sanctuarys verden fra helvetes onde krefter. Diablo III er et fiksjonalisert spill fylt med magi og konspirasjoner.

Utgivelse – mai 2012

Sjanger – Action-rollespill, hack-and-slash

Utvikler/utgiver – Blizzard Entertainment

Plattformer – PC, PS3, PS 4, Xbox One, Nintendo Switch

Noita

Notia er et populært rogue-lite-spill i en verden der hver piksel er fysisk simulert. Spilleren kontrollerer en trollmann som kaster trolldom og skaper seg selv for å beseire fiender. Dette spillet tar spilleren til et sted i en 2D-verden der spilleren trenger å kjempe mot mytologiske skapninger.

  6 Webtilgjengelighetsløsninger for å overholde ADA- og WCAG-overholdelse

Noita er et enspiller videospill med et unikt konsept. Spillet foregår i en magisk verden hvor du oppdager nye miljøer mens du utforsker mer. Noita er et annet navn for et mystisk spill med en klype action.

Utgivelse – oktober 2020

Sjanger – Rogue-lite

Utvikler/utgiver – Nolla Games

Plattformer – Steam

Eksilens sti

Path of Exile er et rollespill actionspill i den mørke fantasiverdenen. Spilleren kontrollerer et eksil ved å velge mellom syv karakterklasser: Marauder, Duelist, Ranger, Shadow, etc.

Ved hjelp av hovedpersonen utforsker spilleren store utendørsområder og fangehull. Spilleren må først kjempe med monstre og oppfylle oppdrag fra ikke-spillere for å få erfaringspoeng og utstyr.

Path of Exile tilbyr flere spillemoduser eller ligaer som standard, hard-core, solo self-found, etc. Spillet har et uendelig eventyr som kan nytes selv med vennene dine gjennom flerspillermodus.

Utgivelse – oktober 2013

Sjanger – Action-rollespill

Utvikler/utgiver – Grinding Gear Games

Plattformer – PS4, Xbox One og Steam

Drep Spiren

Dette spillet er en perfekt blanding av dekkbygging og et roguelike-spill. Jeg snakker her om Slay the Spire. Dette spillet ble opprinnelig utgitt i januar 2019 og ble snart ansett som et av de beste roguelike dekkbyggende spillene.

Ved starten av spillet velger spilleren en av fire karakterer. Hver karakter har en startmengde med helse, gull, en unik evne og en kortstokk med grunnleggende angreps- og forsvarskort. Spillerens primære mål er å krysse flere nivåer av et spir for å beseire sjefen på sluttnivået.

Å nå den endelige sjefen er mer komplekst. Spilleren må kjempe mot ulike fiender og skapninger for å tjene belønninger, oppgradere kort og mer. I dette kortstokkspillet for én spiller kan spilleren spille hvilken som helst kombinasjon av kort så lenge de har energi til å betale. Slay the Spire er et strategispill som samtidig kan gjøre deg nysgjerrig og spent.

Utgivelse – januar 2019

Sjanger – Roguelike-dekkbygging

Utvikler/utgiver – MegaCrit

Plattformer – PC, Nintendo Switch, PS4, Xbox One

Wizard of Legend

Hvem liker ikke et spill med en grei historie med flere utfordringer? Wizard of Legend er den samme. Dette indie roguelike spillet ble raskt populært blant spillere på grunn av dets spennende grafikk og historie.

Wizard of Legend er et top-down 2D roguelike-spill. Spilleren i spillet kontrollerer en veiviser og prøver å krysse et 10-etasjes prosedyregenerert fangehull. Imidlertid er spillerens primære mål å vinne samme tittel som navnet.

Er det lett? Vel nei. Spilleren må bruke forskjellige trollformler for å beseire mobber. I tillegg, for å få tittelen «Wizard of Legend», må spilleren beseire tre store sjefer og en siste sjef. Wizard of Legend er et annet interaktivt spill med flere interaktive elementer og funksjoner.

Utgivelse – mai 2018

Sjanger – Roguelike, fangehullsøker

Utvikler/utgiver – Humble Bundle

Plattformer – PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One

Avslutter

Dungeon-spill er morsomme å spille. Jeg er glad for at fetteren min gjorde meg kjent med denne sjangeren og hjalp meg til å få en bedre spillopplevelse. Uansett hvilken sjanger du liker, vil du elske å utforske disse fangehullspillene. Start nå for å finne den beste som passer din smak!

Deretter kan du også prøve noen av de beste bybyggingsspillene.