10 beste læringsressurser for å mestre HTML GRATIS

Hypertext Markup Language eller HTML er den grunnleggende byggesteinen for å lage nettsteder. Dermed er det en nødvendig ferdighet for ambisiøse webdesignere og utviklere. For å studere HTML er det mange dyre læringsressurser tilgjengelig på nettet.

Imidlertid er det også gratis ressurser tilgjengelig som er like effektive. Dermed vil du kunne lage kostnadseffektive nettsider som er både nyttige og visuelt imponerende.

Å kunne HTML lar webutviklere konstruere godt strukturerte, tilgjengelige og brukervennlige nettsteder. Det fungerer også som utgangspunkt for å lære flere nettteknologier som CSS og JavaScript.

HTML-forståelse er en forutsetning for å komme inn i feltet webutvikling og er en verdifull evne for alle som bygger eller administrerer nettsider.

Denne artikkelen vil introdusere deg til de beste gratis læringsressursene for å mestre HTML. Selv om du er nybegynner, kan du enkelt lære grunnleggende webutvikling (HTML) ved å gå gjennom disse ressursene.

Viktigheten av å lære HTML

Å lære HTML er fordelaktig av flere grunner, og her er noen av dem:

Designe nettsteder: Alle nettsteder er bygget ved hjelp av Hypertext Markup Language (HTML). En nettsides struktur, layout og innhold leveres av merkespråket, som brukes til å generere nettsider. Så, for å bygge og publisere nettsider, er HTML-kunnskap viktig.

Muligheter for ansettelse: HTML-ekspertise er etterspurt på arbeidsmarkedet. HTML-kunnskaper er nødvendig for mange nettrelaterte karrierer. For eksempel nettutviklere, designere, innholdsprodusenter og online markedsførere.

Forstå webutvikling: Å forstå HTML er det første skrittet mot å gjøre det. Det fungerer som grunnlag for å lære avanserte webutviklingsverktøy som CSS og JavaScript.

Personalisering og feilsøking: HTML-kunnskap lar deg endre og fikse nettstedstemaer og maler. Derfor kan du personalisere og endre nettsidens utseende og funksjonalitet med HTML-kode.

Kommunikasjon med webutviklere: Hvis du er kjent med HTML, kan du kommunisere med webutviklere mer effektivt. Dessuten vil du forstå kundens krav og lage et design i henhold til deres preferanser.

SEO-forbedring: HTML er viktig når det gjelder å optimalisere et nettsteds SEO (Search Engine Optimization). Når HTML-elementer brukes riktig, er søkemotorer bedre i stand til å forstå en nettsides innhold. Dermed blir det enklere å indeksere og rangere siden i søkeresultatene.

La oss utforske noen av de beste læringsressursene som lar deg mestre HTML gratis.

Gjenta

Replit er en nettplattform der programmerere kan kode, lage og samarbeide om programvareprosjekter. Du kan kompilere, kjøre og dele HTML, CSS, JS og flere språk gjennom nettleseren din. Derfor trenger du ikke spesialisert programvare eller maskinvare for å få et komplett utviklingsmiljø.

Nøkkelegenskaper:

 • Støtter flere programmeringsspråk som Python, Java, C++, Ruby, JavaScript og mer.
 • Gir en online koderedigerer som lar brukere opprette og endre kode i nettleseren. Editoren gir autofullføring, syntaksutheving og tilleggsfunksjoner som forenkler koding.
 • Tilbyr en innebygd kompilator og tolker for en rekke programmeringsspråk, slik at brukere kan kjøre koden naturlig i nettleseren.
 • Sanntidskodesamarbeidsfunksjoner lar brukere enkelt jobbe i grupper og utveksle kode med andre.
 • Hosting av webservere og apper, noe som gjør det enkelt å dele og distribuere programmer med andre.
 • Gir en rekke læringsverktøy, som opplæringsprogrammer, kurs og utfordringer, for å hjelpe brukere med å finpusse kodingsevner.
 • Inkluderer et blomstrende utviklerfellesskap som deler prosjekter og stiller og svarer på spørsmål, tilbyr assistanse og kommentarer.
 • Integrasjon og versjonskontrollerende verktøy som Git gjør det enkelt å administrere og holde styr på kodeendringer.
 • Både gratis og betalte alternativer der gratisversjonen gir tilgang til alle grunnleggende funksjoner. Premium-alternativer gir ekstra funksjoner, inkludert personlige domener, mer lagringsplass og forbedrede teamarbeid-apper.
  Microsoft Power BI Data Analyst Certification (PL-300): Slik får du det

W3-skoler

W3Schools er en velkjent nettbasert læringsside som tilbyr et vell av materialer for å lære HTML. Du vil få opplæringsprogrammer, referanser og en kodelekeplass for å øve og implementere HTML. Dessuten kan du også lære andre programmeringsspråk som CSS, Python, PHP og mer.

Nøkkelegenskaper:

 • Få en omfattende samling av opplæringsprogrammer om HTML, som dekker alt fra grunnleggende til avanserte emner. Eksemplene og øvelsene er ment å være enkle å forstå og implementere.
 • Tilbyr en grundig HTML-referanse som beskriver alle HTML-tagger, egenskaper og hendelser. Dessuten gjør denne referansen det enkelt å lære og bruke ved å gi eksempler og forklaringer på hver tags funksjon.
 • Tilbyr en sanntids html-editor der brukere kan eksperimentere med HTML-kode og se resultatene umiddelbart. Dette er en fantastisk metode for å sette ferske konsepter på prøve og observere hvordan HTML virkelig fungerer.
 • Gi HTML-sertifisering til brukerne når de har fullført kurset og bestått vurderinger om relaterte emner. Derfor kan du vise frem HTML-ferdighetene dine og legge dem til CV-en din for å få en bedre arbeidsmulighet.
 • Plattformen inkluderer et enormt brukerfellesskap tilgjengelig for å svare på spørsmål og gi assistanse. Derfor er det en verdifull ressurs for å lære via andre brukeres erfaringer og finne løsninger på komplekse problemstillinger.

Kodeakademiet

Codecademy er en nettbasert læringsportal som gir undervisning i flere programmeringsspråk og teknologier. Det tilbyr et gratis HTML-kurs som inkluderer en grunnleggende oversikt over HTML, bransjestandarden markup language som brukes til å generere nettsider.

Det gratis HTML-kurset om Codeacademy er et utmerket sted å starte hvis du er nybegynner og ønsker å lære hvordan du lager nettsider. Siden kurset tilbys online, kan du lære det når som helst ved å bruke en internettforbindelse fra hvor som helst. Etter fullført kurs vil du kunne lage HTML-kode som er godt strukturert, vise data i tabeller og designe nettsider.

Nøkkelegenskaper:

 • Få praktisk erfaring med å lære HTML gjennom kursmateriell og kodeeksempler.
 • Interaktive oppgaver er inkludert i kurset for å hjelpe studentene med å styrke deres forståelse av HTML-prinsipper og syntaks.
 • Gir virkelige prosjekter som gir studentene muligheten til å bruke kunnskapen sin til å bygge nyttige nettsteder.
 • Elever kan fullføre kurset i sin egen hastighet ved å melde seg på online. For å forstå ideene og gjøre oppgavene får de også lov til å ta seg god tid.
 • Tilpassede tilbakemeldinger gis for hver aktivitet i kurset. Derfor kan elevene måle fremgangen deres og identifisere forbedringsområder.
 • Studentene vil få et sertifikat når de har fullført det gratis HTML-kurset. Dermed kan de vise frem sertifikatet til potensielle arbeidsgivere eller legge det til CV-ene deres.

Lær HTML

Lær HTML gir deg omfattende veiledninger for å bygge nettsteder ved hjelp av HTML og CSS på en trinnvis måte. Grunnkurset vil veilede deg gjennom å bygge en side ved hjelp av Bootstrap CSS-rammeverket. Men den avanserte leksjonen vil lære deg alt du trenger å vite om HTML og CSS.

Nøkkelegenskaper:

 • Plattformen gir leksjoner som er både praktiske og interaktive. Hver økt kommer med en grundig forklaring av det grunnleggende i HTML, kombinert med nyttige eksempler og oppgaver. Dermed kan elevene sette sine kunnskaper og ferdigheter på prøve.
 • Den strukturerte læreplanen til denne plattformen dekker alle de grunnleggende fasettene til HTML. Dermed kan studentene fullføre kurset i sitt eget tempo og til og med fullføre komplekst materiale etter hvert som de blir dyktige.
 • Forelesningene forbedres med visuelle hjelpemidler, som bilder og diagrammer. Dermed er kursene lettere for studentene å forstå temaene.
 • Tilbyr en responsiv design som gjør plattformen tilgjengelig fra alle plattformer, inkludert stasjonære datamaskiner, bærbare datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner.
 • Tilbyr Quiz-spørsmål ved avslutningen av hver økt for å hjelpe studentene med å styrke deres kompresjon av emnet.
 • Studenter kan bruke kodeeksempler på et nettsted som en ressurs mens de jobber med sine egne HTML-prosjekter.
 • Når elevene går gjennom pensum, kan aktiv samfunnsstøtte på learnhtml.org gi hjelp og svare på spørsmål.
 • På grunn av dens gratis tilgjengelighet, kan hvem som helst lære HTML ved å utforske hele nettstedet.
  Hvordan fikse iPhone-deling Min posisjon er nedtonet

Web.dev

Web.dev ble lansert av Google for å tilby nettutviklere den nyeste kunnskapen og beste praksis i bransjen. HTML-kurset som tilbys av denne plattformen tilbyr en grundig introduksjon og fullstendig oversikt.

Dermed kan både nybegynnere og erfarne utviklere forbedre evnene til å lage HTML-nettsider. Det er et gratis kurs som starter med grunnleggende og avanserer til komplekse emner som tilgjengelighet, semantisk HTML og SEO-optimalisering.

Nøkkelegenskaper:

 • Gir interaktive eksempler som hjelper deg med å lære HTML og lære kode med eksempler.
 • Kursets design fremmer læring via praktisk erfaring.
 • Få omfattende dekning på HTML, fra grunnleggende tagger og attributter til mer avanserte emner som tilgjengelighet, responsiv design og SEO-optimaliseringsteknikker.
 • Et læringsmiljø i eget tempo som gjør deg i stand til å lære med en internettforbindelse og fra hvor som helst.
 • Med veiledning fra eksperter for nettutviklere får du alle de siste og beste fremgangsmåtene.
 • Kurset vil gi deg tilgang til ytterligere ressurser slik at du kan videreutvikle din utviklingsevne.

Udemy

Udemy er en populær online læringsplattform som dekker et bredt spekter av emner som webutvikling, programmering, design og mer. HTML-kurset som tilbys av denne plattformen dekker alt det grunnleggende og er et av de mest populære kursene. Den dekker en rekke emner om HTML, inkludert syntaks, komponenter, CSS-stil, sidelayout og mer.

Nøkkelegenskaper:

 • En strukturert læringsprosess som gjør det lettere for elevene å forstå det grunnleggende om HTML. Men kurset går etter hvert over til mer komplekse temaer.
 • Gir studentene praktisk erfaring ved å gi dem en rekke prosjekter og oppgaver å fullføre.
 • Kurs tilbys via eksperttrenere med mange års erfaring med HTML-nettutvikling. Dessuten gir de råd, kritikk og oppmuntring til studentene.

Kursinnholdet er tilgjengelig for studenter 24/7, og de kan gjennomføre det i sitt eget tempo.

 • Studentene tildeles sertifikater ved vellykket gjennomføring av HTML-kurs.

Simplilearn

Hvis du er villig til å lære prinsippene for HTML og generere fantastiske nettsider, sjekk ut Simplilearns Introduksjon til HTML-kurs. Kurset er bygget opp for å gi et grundig grep om HTML fra bunnen av.

Det begynner med grunnleggende og går gradvis videre til mer komplekse emner. Du vil få klare og konsise forklaringer, eksempler og spørrekonkurranser for å dekke alle aspektene ved HTML.

Nøkkelegenskaper:

 • Elever kan fullføre kurset med sin egen hastighet og tidspreferanse.
 • Kurset er tilgjengelig for alle med internettforbindelse
 • Dekker alle viktige aspekter av HTML, inkludert dokumentstruktur, elementer, attributter, formatering, lenker, bilder, tabeller og mer.
 • Inkluderer spørrekonkurranser, øvelser og prosjekter for å hjelpe elever med å verifisere sine kunnskaper og ferdigheter.
 • Elever kan få støtte fra denne læringsplattformen når de trenger å løse ethvert problem.
 • Studentene vil få sertifikater etter å ha fullført kurset. Dermed kan de vise frem sertifikatet til potensielle arbeidsgivere og kunder om deres nye evner.
 • Kurset er gratis i 90 dager tilgjengelighet, og det betalte kurset er også rimelig.
 • Studentene kan også få tilgang til kurset fra mobile enheter og lære mens de er på farten.
  Hva er Odin-modus på Samsung-telefonen?

Flott læring

Great Learning er en nettbasert læringsplattform som tilbyr et bredt utvalg av kurs, inkludert webutvikling, datavitenskap, AI og mer. Det gratis HTML-kurset som tilbys av denne plattformen har som mål å lære HTML til nybegynnere som er interessert i webutvikling. Den dekker alle viktige emner som HTML-syntaks, tekstformatering, tabellformatering, hyperkoblinger, bilder og mer.

Nøkkelegenskaper:

 • Med en grundig læreplan starter kurset med grunnleggende og jobber opp til mer komplekse temaer.
 • Den interaktive læringsprosessen kombineres med videoer, spørrekonkurranser og interaktive aktiviteter.
 • Erfaringsinstruktører tilgjengelig for å lære og forbedre ferdigheter i nettutvikling.
 • Elevene vil få full fleksibilitet for å lære i sitt eget tempo og i henhold til sin egen timeplan.
 • Kurset består av virkelige kodeeksempler og øvelser som skjerper elevenes ferdigheter.
 • Elevene vil få tilgang til student- og lærerfora der de kan stille spørsmål og få veiledning.

BranStation

Det gratis kurset Introduksjon til HTML og CSS som tilbys av BrainStation er ment å hjelpe deg med å komme i gang med webprogrammering og lage nettsider. Som et resultat vil du kunne mestre det grunnleggende ved å bygge et nettsted ved hjelp av HTML og CSS.

Håndboken vil gi en introduksjon til HTML og CSS, sammen med en oversikt over terminologier, prinsipper og grunnleggende syntaks.

Nøkkelegenskaper:

 • Lett å lære kurs som tar en time å fullføre hele grunnleggende HTML og CSS.
 • Hele kurset inkluderer 17 leksjoner med detaljerte referansedokumenter som vil støtte læring og bygging.
 • Få detaljert kunnskap om en rekke HTML-koder, inkludert overskrifter, avsnitt, lister, lenker, bilder, tabeller og mer.
 • Med HTML får du også grunnleggende CSS-stiler som farger, typografi, layout og respons.
 • Få kunnskap om tilleggsfunksjoner for nettsider, inkludert SEO, nettleserkompatibilitet, tilgjengelighet og mer.
 • Elever kan jobbe praktisk med gruppeprosjekter og konstruere sine egne nettsider eller nettsider ved å bruke sine ferdigheter.
 • Studentene vil få tilbakemeldinger og støtte fra lærere og jevnaldrende, samt hyppige evalueringer av oppgavene og prosjektene deres.
 • Få bransjeinnsikt fra eksperter, gjesteforelesere og bransjefolk.
 • Tilgang til et økosystem av jevnaldrende og alumni for nettverksbygging, teamarbeid og jobbmuligheter er tilgjengelig for studenter.

Skaler

Scaaler er en læringsplattform som tilbyr gratis HTML-opplæringer som tilbyr opplæring og mentorskap. Derfor kan elever som ønsker å oppgradere ferdighetene sine og nettutviklingskarrieren dra nytte av det. Etter å ha lært dette kurset kan elevene begynne å utvikle nettsider, øke ferdighetene sine, revidere HTML-konsepter og gjøre mye mer ved å bruke læremateriellet.

Nøkkelegenskaper:

 • Få grundig dokumentasjon på HTML-tagger gjennom nettstedet.
 • Alle veiledningene er selvveiledet som inkluderer veiledninger for nybegynnere og artikler på nettet.
 • Få bøker for å lære HTML referert av plattformen
 • Videoopplæringer og kurs over internett refererte til å lære HTML på nettet
 • Få kunnskap som kan brukes til å sette opp IDE (VS Code) og virkelige prosjekter.

Siste tanker

Å mestre HTML er avgjørende for de som håper å lykkes innen webutvikling. Det danner grunnlaget for å generere og organisere nettinnhold på nettsider. Plattformene og kursene nevnt ovenfor gir en rekke læringsmuligheter som er tilpasset ulike læringsstiler og ferdighetsnivåer.

De gratis ressursene kan imidlertid berike ferdighetene dine og forberede deg på fremtidige nettutviklingsprosjekter. Du vil få interaktive opplæringsprogrammer, en dybdehåndbok og organisert kursmateriell på disse kursene. Som et resultat kan potensielle nettutviklere trygt sette ut på vei til å mestre HTML og lage iøynefallende nettsteder og innhold.