10 beste WooCommerce-sikkerhetstips for å holde nettbutikken din trygg

WooCommerce er en populær plugin for WordPress for å hjelpe deg med å sette opp en nettbutikk. Faktisk bruker mer enn 22% av totale WordPress-nettsteder WooCommerce.

Selv om det er et ønskelig valg på grunn av sin fleksibilitet og brukervennlighet, kommer den full av flere funksjoner.

Hvis du bygger et WordPress-nettsted eller en e-handelsplattform for første gang, må du kanskje gå gjennom den offisielle dokumentasjonen for å forstå alt som tilbys.

Og når du har satt opp nettbutikken din, blir sikkerheten til plattformen din toppprioritet.

Spesielt når man tenker på at nye forbrukere foretrekker netthandel, og nettkriminalitet som involverer e-handelsdatainnbrudd og svindel øker stadig.

Og for å hjelpe deg med det, her er noen av de beste WooCommerce-sikkerhetstipsene for å beskytte shoppingnettstedet ditt.

WooCommerce er sikker som standard, men ikke skuddsikker

WooCommerce er en åpen kildekode-plattform som vedlikeholdes aktivt. Normalt mottar den regelmessige funksjoner og sikkerhetsoppdateringer for å holde opplevelsen sikker.

Imidlertid kan et sikkerhetsproblem dukke opp som en overraskelse – akkurat som en kritisk SQL-injeksjonssårbarhet avdekket i 2021.

Selv om det ble lappet med en gang, betyr dette at sikkerhetsproblemer kan komme opp uansett.

Ting du bør vite før du utforsker sikkerhetstips

Du trenger ikke å være en WordPress-ekspert for å følge disse tipsene. Det er imidlertid noen punkter du bør vite før du går videre:

  • Foretrekk å bruke et lokalt WordPress-utviklingsverktøy for å teste og utforske alternativene.
  • Utfør en manuell sikkerhetskopi før du prøver å innføre sikkerhetsendringer på nettstedet ditt.
  • Hvis du vil gjøre endringer på live-siden din, sett den i vedlikeholdsmodus.
  • Foretrekk å velge en administrert WooCommerce-vertsløsning hvis du vil ha hjelp til å implementere disse tipsene.
  Slik installerer du Zoom møte-appen

Unngå billig hosting

Uansett hva du gjør – hvis verten din er usikker, kan ingenting fikse sikkerhetsmarerittet som følger med den.

Så hvis du vurderer å bruke WooCommerce på WordPress-siden din for å lansere en shoppingportal, bør du velge premium WordPress-hosting.

Ikke bare for sikkerhet, men det er flere grunner til å unngå billig hosting for WordPress generelt.

Aktiver tofaktorautentisering

Du må forhindre uautorisert tilgang for å forhindre at en angriper får tilgang til nettstedet ditt.

Vanligvis er det ofte svak påloggingssikkerhet som resulterer i nettstedkapring.

For å komme i gang bør det første trinnet ditt være å legge til tofaktorautentisering (2FA) for nettstedtilgang. Når aktivert, trenger du en autentiseringskode etter at du logger på med passordet ditt. Du kan begynne å bruke 2FA-apper som Authy for å sette den opp.

Dessverre gir WordPress deg ikke muligheten til å legge til 2FA som standard. Så du må bruke noen av de sikkerhetsplugins eller 2FA plugins.

Du kan også finne et par WooCommerce-tillegg for å la brukere registrere/sikre kontoer gjennom deres mobilnumre og OTP-er.

Sterke retningslinjer for kontopassord

Å ha 2FA aktivert betyr ikke at du skal stole på et svakt passord som er lett å huske. Du trenger et sikkert passord for å gjøre det vanskelig for en hacker å gjette eller prøve å brutt-force sin måte å logge på.

Vanligvis må du kombinere alfabeter, store/små bokstaver, tall og spesialtegn (som !,#,@) for å danne et komplekst passord.

Selvfølgelig er det kanskje ikke mulig å huske komplekse passord. Derfor vil du kanskje bruke passordbehandlere for å gjøre ting enkelt.

  User Acceptance Testing (UAT): Hva er det?

Ikke bare begrenset til administratorkontoen din, du bør også oppmuntre kundene dine til å ha sterke passord.

Begrens påloggingsforsøk

En hacker kan i stor grad bruke et brute force-angrep for å finne ut en passordkombinasjon (gjennom sosial profilering, phishing og forskjellige andre teknikker).

For å forhindre det kan du ganske enkelt begrense innloggingsforsøkene på WordPress-siden din ved å bruke en plugin som Loginizer. Hvis antall forsøk på å få tilgang til en konto overskrider en viss grense, vil IP-adressen bli blokkert, noe som gjør oppgaven til en angriper vanskelig.

Bruk en sikkerhetsplugin

Hvis du ikke bruker en fullverdig sikkerhetsplugin for 2FA-funksjonen, kan det være lurt å legge til en dedikert sikkerhetsplugin.

En sikkerhetsplugin automatiserer beskyttelse for de fleste vanlige angrepene som forventes på et WordPress-nettsted. Du må veksle mellom noen få alternativer og se instruksjonene på skjermen.

Ingen teknisk ekspertise er nødvendig for å bruke disse pluginene.

For å gi deg et forsprang, se vår liste over sikkerhetsplugins som passer for jobben.

Installer et SSL-sertifikat

Du må aktivere/installere et SSL-sertifikat på serveren din for å kryptere tilkoblingen for de besøkende og sikre nettstedet ditt også.

Det er ofte gratis og enkelt å aktivere SSL med en god webvert.

Vær oppmerksom på at hvis du ikke har SSL aktiv for nettstedet ditt, må du konfigurere et par ting før du bytter fra HTTP til HTTPS.

Bruk forbedrede sikkerhetspraksis

I tillegg til sikkerhetspluginen er det noen tilleggstiltak du kan velge:

Noen av tingene kan inkludere:

  • Å ha en aktivitetslogg
  • Oppetidsovervåking
  • Distribuere en skybasert brannmur for nettapplikasjoner (WAF)
  • Endring av admin URL og brukernavn

Du kan velge noen av de beste sky-WAF-ene og følge noen av våre viktige tips for å sikre nettstedet ditt for å få alt dette gjort.

  Hvordan sette opp en PostgreSQL-databaseserver med Webmin på Ubuntu Server

Utfør regelmessige sikkerhetskopier

Ingenting er 100% hacksikkert. Så forbered deg når helvete braker løs.

Og å ha en sikkerhetskopi av nettstedet ditt – spesielt lagret utenfor nettstedet, vil hjelpe deg raskt å gjenopprette fra tap av data eller ondsinnede endringer på nettstedet ditt.

Du kan velge å gjøre dette manuelt eller bruke WordPress backup plugins.

Hold ting oppdatert

Selv om det kan være et problem å stadig teste tilgjengelige oppdateringer til temaer, plugins og WordPress – få dem installert så snart som mulig.

Lokale WP-utviklerverktøy som DevKinsta kan hjelpe deg med å teste oppdateringene før du sender dem til live-siden.

Ikke bruk tvilsomme kilder for å få gratis premium plugins eller temaer

Jeg er sikker på at det kan være en kostbar innsats å sette opp en perfekt WooCommerce-butikk, men vær så snill å ikke fall for gratis premium-temaer/plugins.

Ja, de kan gjøre jobben gratis. Men til slutt kan nettbutikken din ende opp med å bli et offer for et nettangrep, hvor du kan ende opp med å tape mer penger.

WooCommerce-sikkerhet er viktig enn noen gang

Med den økende etterspørselen innen netthandel, spiller WooCommerce en betydelig rolle i å styrke WordPress-drevne nettsteder.

Ut av esken er det tilfeldigvis sikkert. Men med ondsinnede aktører som stadig vokser i miksen, er sikkerheten til e-handelsbutikken din av største betydning.

x