10 Online Traceroute-verktøy for å feilsøke nettverksproblemer

Traceroute er det vanligste verktøyet som brukes av nettverksingeniører for å feilsøke nettverkstilkobling og feilsøke problemer med ventetid.

Den viser en datapakkes rute for å nå destinasjonen fra kildeadressen. Traceroute sender en sekvens av ICMP-ekkoforespørselspakker til destinasjonsverten for å gjenkjenne hver ruter langs en pakkes bane.

Mens du feilsøker nettverksproblemer, er traceroute-testen veldig fordelaktig siden den kan finne den spesifikke plasseringen av problemet. Du kan bestemme hvilken ruter på banen til en datapakke som må undersøkes mer nøye.

Du kan utføre en traceroute-test på flere forskjellige metoder. Noen ganger når du prøver å starte en traceroute fra systemet ved hjelp av en ledetekst, kan det hende at den ikke fungerer som den skal.

Fordi rutere i et nettverk med en enhetlig rutingpolicy ofte blokkerer traceroute-pakker. I dette tilfellet er bruk av nettbaserte verktøy blant de mest grunnleggende og praktiske teknikkene for å utføre traceroute-tester.

I denne artikkelen har vi oppsummert en liste over de beste online Traceroute-verktøyene for å feilsøke nettverksproblemer.

La oss komme i gang!

Dotcom-verktøy er en hendig og utmerket nettjeneste som tilbyr flere gratis verktøy for nettbasert ytelse for raskt å få en oversikt over nettstedets ytelse. Den kan også utføre en Traceroute-test for å løse problemer med nettverket, for eksempel frakoblinger, dårlig båndbreddehastighet og andre nettverksrelaterte problemer.

Skriv inn verts-/IP-adressen i inndatafeltet, velg sjekkpunktet der traceroute-testen skal utføres (du kan velge flere steder hvis du vil), og klikk på «Kjør test»-knappen.

Du kan finne ut hvor datapakker mislyktes eller klarte å passere gjennom hvert nettverkshopp ved å se på resultatene av en traceroute-test. Denne nettsiden tilbyr ulike gratisverktøy som FTP-servertest, DNSBL-test, e-postservertest og mange flere.

KeyCDN

De KeyCDN er et potent og enkelt verktøy for å oppdage og analysere nettverksytelse og CDN-problemer (Content Delivery Network). Skriv inn IP-adressen eller vertsnavnet du ønsker, og klikk på «Test»-knappen for å fortsette.

Den utfører automatisk traceroute-testen fra forskjellige sjekkpunkter over hele verden og viser resultatene i tabellform. Du kan utføre andre operasjoner ved å bruke denne nettsiden, inkludert DNS-kontroller, ping-tester og IP-plasseringskontroller.

Opptrender

Opptrender er et annet fantastisk verktøy for å utføre Traceroute-tester og feilsøke nettverksproblemer. Skriv inn domenenavnet eller IP-adressen og velg sjekkpunktet for å starte testen.

Du kan lagre og dele testresultatene ved å bruke en delbar lenke, eller du kan se dem senere hvis du vil. Denne nettsiden tilbyr også overvåkingsverktøy som CDN-ytelse, Oppetid, Ping og nettstedshastighetstester.

HackerTarget

HackerTarget er en nettbasert tjeneste som tilbyr ulike gratis IP- og nettverksverktøy. Bare skriv inn IP- eller domenenavnet og klikk på «Start Traceroute»-knappen for å fortsette. Den bruker MTR (et robust traceroute-verktøy med flere ICMP-pinger) for å utføre testen.

Du kan også utføre TCP- og UDP-skanninger, DNS-oppslag, Geo IP-oppslag, Subnettoppslag, Banner Grabbing og mange flere ved å bruke denne nettjenesten.

DNSchecker

DNSchecker er et brukervennlig verktøy å bruke. Bare oppgi domenenavnet eller IP-adressen du vil teste og spor hvert trinn en nettverksforespørsel tar for å komme til den angitte verten.

I likhet med andre nettbaserte verktøy, beregner den varigheten av hvert hopp gjennom pakkereisen til destinasjonsverten og viser testresultatene. Denne nettsiden tilbyr også ulike IP-, DNS-, utvikler-, webmaster-, nettverks-, cybersikkerhets- og produktivitetsverktøy. Du kan sjekke ut listen over disse verktøyene her.

Nettsted 24×7

Nettsted 24×7 er en hendig og utmerket webtjeneste for å utføre traceroute-tester. Skriv inn et domenenavn i feltet og velg sjekkpunktet og klikk på «Spor»-knappen. Du kan laste ned testresultatene og se dem senere.

  Slik sletter du DeviantArt-konto

Det gir også ulike systemadministrator-, validerings-, utvikler- og innholdsrelaterte verktøy. Du kan også spore opptil 5 nettsteder gratis kontinuerlig og motta varsler når de går ned, men for det bør du opprette en konto.

Constellix

Constellix er en webtjeneste som tilbyr ulike nettverksressursverktøy. Den tilbyr også et gratis og kraftig Traceroute Command Tool for å utføre testen fra mer enn 25 sjekkpunkter rundt om i verden. Testresultatene vil bli vist som en linjegraf og kolonnetabell, noe som gjør det enklere å forstå og tolke.

Dette verktøyet brukes ofte til å identifisere potensielle feil eller tjenesteavbrudd i kommunikasjonsveien mellom kilden og destinasjonen. Det beste er at du også kan velge protokollen for å utføre traceroute-testen.

Traceroute-Online

Traceroute-online er et annet velkjent verktøy for å utføre traceroute-tester. Skriv inn et domenenavn og klikk på «Traceroute!» for å fortsette. Utdataresultatene er plottet på et kart etter parsing fra mtr-rådataene.

Den bruker mtr-programmet til å samle inn mer nettverksinformasjon og kommer med en sofistikert kartfunksjon som sporer banen til datapakker og kartlegger de filtrerte resultatene.

G Suite.Tools tilbyr ulike gratis og kraftige feilsøkingsverktøy for nettsider. Visual Traceroute er en av dem. Dette visuelle traceroute-verktøyet tar sikte på å identifisere hver server som sender nettverkspakkene dine på nytt fra ett sted til et annet, samtidig som det måler tiden det tar for hvert relé på overføringsruten.

Du kan raskt se ruten for hver datatransaksjon mellom serveren og det undersøkte vertsnavnet eller IP-adressen i Google Maps. Basert på resultatene kan du velge hvordan du enkelt skal justere nettverkskonfigurasjonen for å øke hastigheten på nettstedet ditt.

Koding.Verktøy er en annen utmerket webtjeneste som tilbyr kryptografi, bildeverktøy og Internett-testrelaterte verktøy. Traceroute-verktøyet på dette nettstedet er veldig enkelt å bruke. Bare skriv inn domenet eller IP-adressen du ønsker og klikk på «Traceroute»-knappen etter å ha valgt spørringstype og antall prober per hopp.

  Hvordan spare tid med Excel-temaer

Vanlige spørsmål om Traceroute

Hva er en traceroute?

Informasjonen du får fra et nettsted må gå gjennom flere nettverk og systemer, spesielt rutere. Med enkle ord viser et traceroute-verktøy banen datapakker tar når de beveger seg fra opprinnelse til destinasjonsadresse via internett.

Hvordan fungerer traceroute?

Hver nettverksruter i dataoverføringen mottar ICMP-ekkoforespørselspakkene sendt av et traceroute-verktøy. Disse overførte ICMP-pakkene identifiserer hvorvidt ruterne som er involvert i dataoverføringen kan overføre pakken eller ikke, og bestemmer varigheten av hvert hopps svar.

Innpakning

Å utføre traceroute-test fra systemet ditt skiller seg fra å bruke nettbaserte verktøy. Vanligvis vil systemet ditt starte en traceroute-test når du feilsøker nettverksbrudd eller problemer med ventetid. Dette gjør det mulig å finne avbruddet eller pakkefallet i nettverkstilkoblingen.

Men mens du utfører en traceroute-test ved hjelp av onlineverktøy, vil vertsserveren til et verktøy være testsystemet, som lokaliserer seg i forskjellige regioner rundt om i verden.

Fordelen er at brukeren kan utføre tester ved å bruke vertssystemet fra forskjellige sjekkpunkter over hele verden og motta et klart øyeblikksbilde av nettverkstilgangen og tilkoblingen som ikke er relatert til din opprinnelige plassering.

Jeg håper du fant denne artikkelen nyttig for å lære de elektroniske Traceroute-verktøyene for å feilsøke nettverksproblemer.

Du kan også være interessert i å lære om de beste Hosting Checker-verktøyene.

x