10 Web3 Auth-plattformer for å sikre brukerpåloggingsprosessen [2023]

Desentralisert, privat og sømløst. Det er Web3-autentisering for deg.

Web2-autentisering er populært og vil sannsynligvis forbli relevant i mange år fremover. Det er praktisk og vanlig at det er en annen natur for oss å skrive inn e-postadresser og passord.

I tillegg gjør de sosiale påloggingene med ett trykk dette enda mer fristende.

Men all denne enkelheten har en pris. Personvern.

Disse store teknologikonglomeratene vet så mye, og brukerne får nesten ingen kontroll over at dataene deres deles på tvers av plattformer.

Det er der du som utvikler må innlemme noe for å hjelpe brukere med å unngå all denne sporingen og datadelingen mens du gir tilgang til din desentraliserte applikasjon (dApp).

I tillegg vil du kanskje ha en mer intelligent autentiseringsprosess enn en sosial pålogging kan gi.

Det er her Web3-autentisering kommer inn i bildet.

Hva er Web3-autentisering?

I et nøtteskall er Web3-autentisering en inngangsport til blockchain-verset. Ved starten fungerer det på samme måte som Web2-autentiseringsflyter.

En bruker klikker for eksempel på en kryptolommebok for å logge på, noe som starter prosessen med brukerens offentlige nøkkel som identifikator. Deretter signerer brukeren påloggingsmeldingen med sin private nøkkel for å fullføre påloggingen.

I tillegg til å være mer privat, er det en smart måte å la brukere logge på og tillate detaljert tilgang basert på lommebokattributter som tokenbalanse eller NFT-eierskap.

Avslutningsvis er det en blockchain-native måte å autentisere brukerne dine på. Dessuten er det privat (for brukere) og praktisk (for deg).

Web3 vs. tradisjonell autentisering

La oss oppsummere dette:

Tradisjonell (Web2)Web3-autentisering Sosiale pålogginger, Google-ett-trykk osv.Autentisering av kryptolommebøker Langtidsdatalagring Ekstremt kortsiktig datalagring Deling og sporing Ingen sporing eller deling med tredjeparter Ingen brukersegmentering Tillater strategisk brukersegmentering PersonverninvasivPersonvernvennligIngen slike brudd på datarisikoer.

Følgelig skiller Web3-autentisering seg ut som en mer sofistikert tilnærming av de to. Det er imidlertid fortsatt nytt, og mange brukere har kanskje ikke en kryptolommebok å autentisere seg med.

Derfor er det vanlig å tilby begge deler og overlate valget til brukerne i tillegg til å gi mer dekning til utviklerne.

  Hvordan integrering av begge vil hjelpe virksomheten til å vokse

Så, her er noen av de håndplukkede verktøyene som gjør implementering av Web3 auth til en kakewalk.

Stytch

Stytch gir brukerne dine det beste fra begge verdener med Web2- og Web3-autentiseringsalternativer, side ved side.

Spesielt fungerer Web3-authoriseringen med Ethereum- og Solana-lommebøker når dette skrives.

Stytch har sine direkte API-er og SDK-er for enkel integrasjon. I tillegg kan du distribuere Vessel, som tillater pålogging med Ethereum- og Solana-lommebøker via en enkelt autentiseringsknapp.

Dessuten lar Stytch deg bruke multifaktorautentisering (MFA) med Web3. For eksempel kan du velge en OTP via e-post sammen med verifisering av kryptolommebok for ekstra sikkerhet.

Prøv det med gratisnivået, som tillater opptil 5000 månedlige aktive brukere (MAU). Senere kan du oppgradere for flere MAUer, tilpasninger, hvit merking og støtte.

Magi

Magic lar deg distribuere en passordløs Web3-autentiseringsflyt via magiske lenker med over 20 blokkjeder.

Dessuten kan hver pålogging også ha Web2-autentiseringsalternativer som e-post og Google ett-trykks pålogging. Dessuten lar Magic deg implementere pålogginger drevet av FIDO2-sikkerhetsnøkler, biometri og MFA.

Magic har nett- og mobil-SDK-er med funksjonslastede forhåndsbygde widgets for rask implementering. Påloggingsgrensesnittet kan være hvitmerket for å matche merkevarens stemme og støtter opptil 30 språk.

Magic er gratis opp til 1000 MAUer, og etterpå er det betal-som-du-go.

Brygge

Dock har en ekstremt brukervennlig tilnærming til Web3-autentisering.

Dette er åpen kildekode og bruker W3Cs desentraliserte identifikatorer og verifiserbare legitimasjoner uten langtidslagring av brukerdata.

Den fungerer med brukeren som skanner en QR-kode, mottar varsler i ID-lommebokapplikasjoner og tillater spesifikk informasjonsflyt.

Av hensyn til personvernet står brukerne fritt til å opprette flere Web3 IDer for å unngå å bli sporet.

Dock har også midler til å aldersverifisere, samle bevis på token-eierskap og sikre kvalifisering for spesifikke Web3-prosjekter uten å være personverninngripende.

Til slutt kan du bruke denne tjenesten direkte som en OAuth 2.0-leverandør med ditt foretrukne autentiseringsbibliotek.

Samhandle med

InteractWith er et gratis verktøy som utviklere kan legge til applikasjonene sine for å tillate Web3-lommebokautorisasjon med minimalt oppstyr.

Den beste delen av denne metoden er at den også kan brukes med konvensjonelle Web2-applikasjoner og som single sign-on (SSO) for flere DApps.

  9 beste tekstanalyse- og gruveverktøy bedrifter bør prøve

Man kan benytte seg av InteractWith API og SDK-er for å bruke denne autentiseringsflyten med hvilken som helst blokkjede og tilhørende lommebok. Så en bruker vil bli omdirigert til et nytt vindu for å velge den foretrukne lommeboken og signere påloggingen.

Dette verktøyet gir dybdeinformasjon om brukerne, som deres tidligere blokkjede-interaksjoner, lommebokbalanse, DeFi, NFT-beholdning, etc. Følgelig kan dette brukes til målgruppesegmentering og legge ut bedre strategier for inntektsgenerering.

Kontorist

Clerk’s Web3-autentisering fungerer med en enkel Logg på med Metamask-knapp.

I tillegg kan utviklerne integrere MFA, inkludert SMS-koder og noen få (kommer snart) teknikker, for eksempel autentiseringsapplikasjoner, maskinvaresikkerhetsnøkler og engangs-backup-koder.

Dessuten har Clerk andre midler for å gjøre opp for fraværet av profilberikelse i Web3-autentiseringsprotokoller. For dette vil du ha hjelpere utenfor kjeden til å samle inn og bekrefte telefonnumre, e-postadresser, OAuth-kontoer osv. via strukturerte data og generiske metadata.

I tillegg er det enkelt å bygge autentiseringsflyter med Clerk API og SDK-er. Til slutt kan du prøve Clerk uten kredittkortregistrering for opptil 5000 MAUer.

Partikkelnettverk

Particle Network har som mål å bringe Web2 auth-opplevelsen til Web3. Det vil tillate brukere å logge på en dApp med sosiale kontoer, e-post eller mobilnumre.

Når en bruker logger på, oppretter den automatisk en kryptolommebok (uten en privat nøkkel) og kobler den oppgitte legitimasjonen til den. Dessuten kan man legge til partikkelnettverk med hvilken som helst eksisterende autentiseringsmekanisme.

Denne autentiseringstjenesten bruker W3Cs DID-standardprotokoll og sikrer robust nøkkeladministrasjon for utmerket sikkerhet.

Du kan distribuere Particle Auth-tjenesten i applikasjonen din med dens SDK-er tilgjengelig med Android, iOS, web, Unity, Flutter og React.

Det er gratis opptil 2000 MAUer og fakturerer deretter $0,1/MAU.

Moralis

Moralis autentiserings-API er kompatibel med alle store blokkjeder og lommebøker.

Listen over støttede blokkjeder inkluderer store EVM, Solana og Aptos. Dessuten fungerer det bra med populære krypto-lommebøker som MetaMask, RainbowKit, WalletConnect, etc.

Moralis Authentication API samsvarer med EIP-4361-standarder som lar brukere autentisere utenfor kjeden med EVM- og Solana-støttede lommebøker.

Til slutt har den en gratis plan man kan starte med uten risiko.

  Hvordan sette opp et Zoom-møte i Outlook

Arcana nettverk

Arcana håper å senke barrieren ved å hjelpe deg med å distribuere Web2-lignende påloggingsflyter i dine Web3 dApps.

Du kan bruke Arcana SDK-er for å integrere autentiseringsflyter i nettapper bygget i HTML/CSS/JS eller React/NextJS/Vue. I tillegg kan Arcana distribueres i apper som bruker lommebokkontakter som Wagmi eller RainbowKit.

SDK-ene har forhåndsbygde maler som tilbyr ultimat designfleksibilitet for å vise frem merkevaren din.

Den støtter for øyeblikket iOS, Android, og integrasjon med spillmotorer som Unity og Unreal er lovet i fremtidige oppdateringer. For øyeblikket jobber Aracana Network med alle EVM-kjeder, har MFA-støtte og er gratis for de første 1000 MAUene.

Privy

Privy kombinerer kraften til Web2- og Web3-autentisering i en enkelt påloggingswidget. Dette betyr at brukerne dine kan logge på med kryptolommebøker, e-postadresser, telefonnumre og til og med sosiale mediekontoer.

For øyeblikket kan du integrere Privy-autentisering i enhver React-applikasjon med SDK. Imidlertid mangler Privy noen innfødte mobile SDK-er når dette skrives, men har disse funksjonene oppført i veikartet.

Privy er kompatibel med store EVM-nettverk og kan støtte flere lommebøker via Wagmi.

På prissiden får du ingen med en gang. I stedet er det et kort skjema en utvikler må fylle ut for at Privy-teamet skal komme tilbake med et tilpasset abonnement og innføringsprosess.

Dynamisk

Dynamisk Web3-autentisering dekker store kjeder og lar deg integrere Web2-autentiseringsprosedyrer som sosiale medier for en 360-graders påloggingsopplevelse.

Den lange listen over kompatible kjeder inkluderer EVM-nettverk, Solana, Algorand, Flow, Starknet og mer. Dessuten kan den skryte av å støtte hundrevis av krypto-lommebøker når dette skrives, med flere som legges til hele tiden.

Dynamic har SDK-er for React og Next.js. I tillegg støtter den Wagmi og WalletConnect.

De har mange flere interessante funksjoner, inkludert administrasjon av flere lommebøker og avanserte tilpasninger du kan prøve med deres 14-dagers gratis prøveversjon.

Autentisere den moderne måten!

Web3-autentisering er uten tvil sikrere og mer privat enn Web2-autentiseringsprotokoller. Likevel tilbyr de fleste plattformer alternativer for å integrere begge for brukerkomfortens skyld.

Det beste er at du kan få gratis prøveversjoner eller gratis nivåer for å komme i gang. I tillegg har vi også nevnt helt gratis Web3-verktøy som InteractWith, som er flotte for startups.

PS: Web3 er ikke uten trusler og ulemper. Så her er noen få blockchain-testende løsninger for å finne og fikse eventuelle sårbarheter på forhånd.