11 beste matlagingsspill for å slippe løs Gordon Ramsey i deg

Det er ikke noe bedre enn god mat. De fleste av oss setter pris på et godt måltid, men ikke alle kan lage mat. Heldigvis er mobilspillindustrien her for å hjelpe. Hvis du liker å knaske, lage mat eller begge deler, er mange matlagingsspill tilgjengelige for mobiltelefoner.

Du trenger ikke å kaste bort tid på å skanne Google Play Store eller Apple App Store siden vi kan hjelpe deg med å begrense valgene dine. Vi har samlet de morsomste matlagingsspillene for telefonen din. Disse morsomme titlene vil få vann i munnen og tommelen banker på kort tid.

Uansett, la oss komme i gang!

Hva er matlagingsspill?

Matlagingsspill er spill som inneholder matlaging. De er en blanding av sjangere. Det er faktisk stereotypier om matlagingsspill, men hver enkelt er forskjellig. Matlagingsspill kan også hjelpe deg å lære; de er lærerike og morsomme.

De fleste matlagingsspill er for gutter og jenter. Å spille et matlagingsspill fordyper deg i en imaginær verden hvor du tilbereder mat til kundene dine, og det er dette du opplever i det virkelige liv.

Fordeler med å spille matlagingsspill

  • Prøve nye retter: Matlagingsspill er alle forskjellige. De åpner øynene dine for nye smaker, retter og cravings du kanskje ikke kjenner. Men seriøst, matlagingsspill beriker din kulinariske kunnskap. Det virkelige liv lærer bare litt om mat; dette spillet vil lære deg mer.
  • Finn nye oppskrifter: Det er tonnevis av matlagingsspill der ute. Du lager enten noe andre kokker ville elsket eller noe du vanligvis ville laget som amatørkokk, men med en vri. Du er ute av kroken hvis du ikke lar deg fascinere av oppvasken på telefonen. Hvis du får vann i munnen ved synet av god mat, kan du bruke matlagingsspill for å bli kreativ på kjøkkenet.
  • Få de små til å lage mat: Barn blir mer kjent med matlaging med tiden. Slå på TV-en, og du vil se programmer som Chopped Junior, Master Chef Junior og Kids Baking Championship. Men hvor mange av oss lar barna våre bruke våre plettfrie kjøkken som lekeplass? Heldigvis er matlagingsspill for jenter og gutter her for å hjelpe.
  • Lindre stress: Matlaging kan være terapeutisk! Men hvordan finner du tid til å nyte det når du har det så travelt? Poenget er ikke å si at matlaging i et spill kan erstatte matlaging i den virkelige verden, men en ekte matelsker vil dra nytte av muligheten til å lage mat under en pendling, korte pauser eller til og med før sengetid. Dette kan hjelpe deg å distrahere deg selv fra ubehagelige tanker og lindre stress.
  Topp 10 Metaverse-spill å utforske og ha det gøy

Nå skal vi utforske de beste matlagingsspillene.

Overkokt! Spesialutgave

Overkokt! spillet er herlig. Det er en utmerket liten pakke som inneholder både spillene og deres relaterte nedlastbare innhold. Du kan også dra nytte av den nylig utgitte Birthday Party-oppdateringen, som tilbyr enda større rekkevidde.

Dessuten forbedrer 4K-bildene og forbedret bildefrekvens den visuelle kvaliteten. Forhåpentligvis vil en oppdatering forbedre den haptiske tilbakemeldingen betraktelig. Det er også en nyttig kryssspillfunksjon, selv om matchmaking virker skjelven.

Uansett hvor mange ganger du har spilt dette kaotiske matlagingsfestspillet eller om du bare er ute etter en remasteret versjon, er Overcooked noe for deg.

Utvikler – Ghost Town Games

Utgivelsesdato – august 2016

Plattformer – Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One.

Kannibal mat

Spillet Cannibal Cuisine ble utviklet og utgitt av Rocket Vulture. Det er et interaktivt samarbeids- eller konkurransespill der spillere kontrollerer en stamme av kannibaler som bor på en tropisk øy som mater turister. Det er overraskende å finne at spillet som involverer koking av turister med grønnsaker og frukt på Nintendo Switch er det beste matlagingsspillet.

Som en del av dette spillet må du gi en sulten gud Hoochooboo et måltid som er verdig ham. Når turister tråkker deg på tærne med ild, pust og magi, kan du holde dem unna. Problemet ditt er at turister kvier seg for å spise, så du må bruke alle triksene i boken for å få dem til å spise. Del gjerne ville oppskrifter med vennene dine.

Utvikler – Rocket Vulture

Utgivelsesdato – mai 2020

Plattformer – PlayStation 5, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Xbox Series X og Series S

Battle Chef Brigade

Du vil ha det kjempegøy med dette anime-stil Battle Chef Brigade-spillet som kombinerer matlaging og tradisjonelle monsterkampspill. Du vinner den flotte matlagingsturneringen ved å lage retter som alle vil elske.

Hver karakter nærmer seg matlaging forskjellig og samler de beste ingrediensene forskjellig. Du trenger et godt rykte for å komme inn i den mest kjente turneringen og tilberede den beste retten for å vinne juryens hjerter.

Som med en gammeldags 2D-kriger, får du nye ingredienser å lage mat med i stedet for våpen eller rustninger. Verden er delt inn i biomer, så du må finne sopp og urter.

Du kan enkelt drepe små skapninger, men flere gigantiske skapninger kan være vanskelig. Kokken har en haug med angrep, inkludert våpen og teknikker fra skolen hans. Det er både flerspiller og en enkeltspillerkampanje i dette spillet.

  Hvor mye er 1000 dollar i Robux?

Utvikler – Trinket Studios

Utgivelsesdato – november 2017

Plattformer – Nintendo Switch, PlayStation 4, Microsoft Windows, Linux, macOS, Mac-operativsystemer

Chef: A Restaurant Tycoon Game

Dette Restaurant Tycoon-spillet fokuserer på å administrere i stedet for å lage mat og tilbyr flere måter å leke med en tilpassbar kokk. Du kan lage restauranttemaet og menyen ved hjelp av en oppskriftsmaskin for å bli den beste burgerprodusenten i verden.

Etter hvert som du går gjennom spillet, vil du låse opp ferdigheter og utvikle menyen din, og verden vil reagere deretter. Du må balansere prisen på rettene dine med å tilby kvalitetsservice som vil oppmuntre kundene dine til å komme tilbake. Det krever mye arbeid, men resultatene er verdt det.

Utvikler – indre tomrom

Utgivelsesdato – desember 2018

Plattformer – Microsoft Windows-, Linux- og Mac-operativsystemer

Cooking City – Cooking Games

Som et arkadespill tilbyr Cooking City matlagingsimuleringer. Du kan oppleve verdens kulinariske hovedstad ved å åpne en restaurant der. Det er avgjørende å kunne velge de riktige ingrediensene, oppdage skjulte oppskrifter og forhindre at maten blir ødelagt for å bli dyktig til å lage mat.

Det blir kokkefestivaler og kulinariske arrangementer fra hele verden. Restaurantkunder vil bedømme arbeidet ditt – de beste vil få likes. Dessuten er kunststilen i dette spillet lys og fargerik, så du vil gjerne spille det mer.

Utvikler – Magic Seven CO. LTD

Utgivelsesdato – desember 2019

Plattformer – iOS | Android

Cooking Craze: Restaurant Game

Matlagingsvideospill som Cooking Craze er populært delvis på grunn av deres fargerike og forlokkende kunststiler, og dette er en av mange aspekter som gjør at spillet skiller seg ut. Den har også et enkelt kontrollskjema som appellerer til hverdagsspillere.

Dette spillet handler om matkombinasjoner. Du kan tilberede forskjellige retter og til og med bake bakverk du ikke kan lage i andre matlagingsspill. Du kan også utvide virksomheten din etter hvert som du lærer nye oppskrifter.

Cooking Craze har mange funksjoner som vil holde deg hekta. Det er kjøkkenturneringer, oppdrag og nivåfremgang for å holde deg underholdt. Hvis du liker å lage mat, er dette et av de beste spillene for deg.

Utvikler – Big Fish Games

Utgivelsesdato – juni 2017

Plattformer – iOS | Android

Matlagingsfeber

De fleste restaurantadministrasjonsspill fokuserer på forretninger. Cooking Fever er imidlertid det ideelle spillet for de som ønsker å få erfaring med restaurantledelse uten å gi opp lidenskapen for matlaging.

Cooking Fever har som mål å presentere matkombinasjoner attraktivt i løpet av kort tid. Et restaurantadministrasjonssystem er også integrert i spillingen fra første stund.

Det er gratis å bruke alt fra kjøkkenapparater til restaurantdekorasjoner. Du kan dele ut gratis informasjonskapsler og cupcakes for å utvide matvirksomheten din. Disse faktorene gjør Cooking Fever vanskeligere å spille enn andre lignende spill. Likevel er det gøy å drive en restaurant uten å gi opp jobben.

Cooking Fever-appen er gratis, men det finnes annonser og kjøp i appen. De som liker matlagingsspill med over 1000 nivåer bør sjekke ut Cooking Fever.

  Slik ser du ESPN 3 på Dishnetwork

Utvikler – Nordcurrent

Utgivelsesdato – august 2014

Plattformer – iOS | Android

Dungeon Munchies

Matlagingsspillet Dungeon Munchies er forskjellig fra andre matlagingsspill.

I stedet vil vi fokusere på å utvikle og perfeksjonere oppskrifter som maksimerer næringsinnholdet i ingrediensene dine. Dessverre er disse ingrediensene dine fiender; Du kan imidlertid dampe brokkolidemoner for senere konsum.

Selv om spillet ble utgitt som tidlig tilgang og rullet ut for bare noen måneder siden, har Dungeon Munchies allerede steget til toppen av rangeringene for matlagingsspill.

Utvikler – maJAJa

Utgivelsesdato – juni 2019

Plattformer – Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Android, Microsoft Windows, Mac-operativsystemer

God pizza, god pizza – Matlagingssimulatorspill

En persons kjærlighet til pizza kjenner ingen grenser. Noen mennesker er så lidenskapelig opptatt av pizza at de er villige til å spille et videospill med pizza som tema! Hvis det beskriver deg, så er Good Pizza, Great Pizza spillet for deg.

Det er et drømmende, pastellfarget tycoon-spill hvor du konkurrerer mot rivaliserende pizzeriaer. Det er ikke mange pizzasentrerte restaurantspill på Android, men dette er bra. Til slutt vil du eie en butikk etter hvert som du går gjennom spillet, og du kan utvide din nye restaurantkjede over hele verden.

Du har en begrenset mengde tid til å lage pizza i dette spillet. Siden butikken stenger om natten, kan du lage pizza til kundene noen timer daglig. Etter en hard dags arbeid kan du bruke overskuddet til å utvide pizzaimperiet ditt!

Dette er et av de beste matlagingsspillene som er tilgjengelige, så hvis du er ute etter litt moro, last det ned nå – det er gratis for Android og iOS med kjøp i appen.

Utvikler – Tapblaze

Utgivelsesdato – januar 2023

Plattformer – Nintendo Switch, Android, iOS, Microsoft Windows, macOS, Mac-operativsystemer

De fleste 90-tallsbarn drømmer om Krusty Krab og Krabby Patties. Hvis du er en av dem, bør du legge til SpongeBob: Krusty Cook-Off til listen over matlagingsspill.

Dette spillet lar deg spille mens SpongeBob lager Krabby Patties. Du starter som yngelkokk og jobber deg oppover for å bli den beste hurtigmatkokken. Til slutt vil du låse opp karakterer med unike antrekk og utvide matvalgene dine. Det er også mange aktiviteter, spill, arrangementer og en historie for å underholde deg.

Spillet har mange kjente fjes og steder. Når du spiller det, vil du innse hvor mye nostalgi og fanstøtte spillet er avhengig av. Spillet kan virke lønnsomt for nye spillere, noe som er bra. Men hvis du liker serien, er dette fortsatt et av de beste matlagingsspillene.

Utvikler – Tilting Point, Nukebox studioer

Utgivelsesdato – mai 2020

Plattformer – Nintendo Switch, Android, Microsoft Windows, iOS

Stjernekokk

Star Chef er et av de beste matlagingsspillene på mobil. Det er ikke overraskende. Den lar deg drive en 5-stjerners restaurant og kafé. De fineste ingrediensene vil hjelpe deg å lage imponerende retter med kokker i verdensklasse. Når du oppfyller kundenes bestillinger, forbedrer du ferdighetene dine og opprettholder bedriftens omdømme.

Det er også et restaurantadministrasjonsaspekt, akkurat som andre spill. Spillet lar deg oppgradere kokeapparater, administrere ansatte, tilpasse dekorasjoner, dyrke maten din og mer. Dette spillet har til og med en drive-through, som du vanligvis ikke ser i matlagingsspill.

Å spille Star Chef-spillet er gratis, men du vil se annonser og kjøp i appen.

Utvikler – 99Games

Utgivelsesdato – august 2014

Plattformer – Android, Microsoft Windows, iOS og Mac operativsystemer

Siste ord

Enten du er en håpefull kokk eller en restauranteier, kan de beste matlagingsspillene være morsomme og vanedannende. Det er ikke overraskende i det hele tatt. Du finner titler for avslappede og konkurransedyktige spillere og spill du kan spille med venner.

Pass derfor på hvis du er mer interessert enn noen gang i disse spillene. Når du spiller, skjønner du ikke hvor mye tid som har gått, og du kan føle deg sulten. Hvis du er ute etter moro, hva er det som stopper deg? Spill de beste matlagingsspillene og lag velsmakende mat!

Deretter kan du sjekke ut matlagingsapper for enkelt å prøve nye oppskrifter hjemme.