11 beste samarbeidsprogrammeringsverktøy/programmeringsverktøy for utviklerteamet ditt

Lyst til å slå seg sammen med dine andre programmerere? Lær om de beste samarbeidende kodingsverktøyene for team.

Koding er ikke en lett jobb da det innebærer enorm innsats. Dessuten er det ikke uvanlig at selv de mest erfarne utviklerne blir sittende fast mens de skriver kode. I slike situasjoner kan samarbeidskoding redde ryggen din.

Hvis du ønsker å gjøre programmeringen ved å koble sammen med andre utviklere i teamet ditt, trenger du spesialisert programvare eller verktøy. La oss introdusere deg for noen kraftige samarbeidende kodingsverktøy. Men først vil vi lære om samarbeidskoding og dens fordeler i korte trekk.

Samarbeidskoding og dens fordeler

Samarbeidskoding betyr at flere utviklere jobber med et kodeprosjekt. Dermed bidrar alle til å bygge koden og sjekke den for feil. Flere programmerere som jobber med samme kode betyr at den fullførte koden vil ha færre feil og feil. Videre vil kodekvaliteten bli bedre, og prosjektene vil bli ferdige tidligere.

Siden samarbeidskoding involverer flere programmerere, kan tidkrevende oppgaver som kodefeilsøking gjøres raskt. Det er også kommunikasjon mellom utviklerne som fører til raskere problemidentifikasjon og idédeling. Fremfor alt vil prosjektene ha mindre sjanse for forsinkelser og forstyrrelser.

Ta nå en titt på de beste samarbeidende kodingsverktøyene utviklingsteam kan bruke for samarbeid.

Visual Studio Live Share

Microsoft tilbyr Visual Studio Live Share for samarbeidende programmerere. Uansett hvilket språk du bruker eller hvilken app du jobber med, lar denne programvaren deg umiddelbart dele prosjektet med lagkameratene dine. Her får du muligheten til å co-redigere og co-debugge koden.

I tillegg kan du chatte med andre utviklere, sjekke kommentarene deres og dele terminaler og servere. Det er ikke nødvendig å bruke forskjellige verktøy for kontekstbytte og samarbeid.

  Slik bruker du Xubuntu på Raspberry Pi 4

Den lar deg også skrive og redigere kode i sanntid, få oppmerksomhet til markøren, tekstchatte med lagkamerater under øktene og bruke delte servere for å se apper og databaser.

Replit Multiplayer

Leter du etter programvare som lar deg samarbeide med andre utviklere rett fra nettleseren? Velg Replit Multiplayer, et verktøy som gjør det lettere å skrive, gjennomgå og feilsøke koder sammen i sanntid.

Med den kan utviklere dele live Repl Embeds eller hele Repl-prosjektene med fellesskapet. På denne plattformen får du en Google Docs-lignende redigeringsopplevelse ettersom du kan se at samarbeidspartnerne gjør endringer. Den delte datamotoren gjør det mulig å kjøre kode sammen. Under feilsøking kan du også snakke med samarbeidspartnerne gjennom live chat.

Kodefil

Codefile er en nettbasert programvare som lar deg dele samarbeidskodebiter. Her kan du lage samarbeidskodefiler som kan brukes til å dele og redigere kodebiter for parprogrammering.

Syntaksuthevingsfunksjonen er også tilgjengelig på denne plattformen for 10+ populære språk, inkludert Java, HTML, Ruby, Python og Swift. Den har også deling med ett klikk som du kan bruke til å dele lenken til en fil med samarbeidspartnerne dine.

For å bruke denne plattformen trenger du ikke engang å opprette en ny konto. Dessuten er Codelife et evig-fritt verktøy.

CodeTogether

CodeTogether er et annet nettbasert verktøy for parprogrammering som du kan bruke til å fullføre prosjekter i tide. Utviklere kan dele live-kodingsøkter og IDE-er på denne programvaren. Dens ende-til-ende kildekryptering holder dataene dine trygge med sikkerhet på bedriftsnivå.

Dette verktøyet tilbyr cross-IDE-støtte for VS Code, IntelliJ og Eclipse, mens gjestene enkelt kan delta i samarbeidet gjennom nettlesere eller IDE. Du kan sømløst dele en lenke med lagkameratene for å bli med i en direktedelingsøkt på sekunder. Den støtter også samtidig koderedigering.

Collabedit

Et annet populært samarbeidskodeverktøy er Collabedit. Denne online kodeeditoren er den rette plattformen for programmerere som ønsker å samarbeide i sanntid under prosjektene sine. Den trenger ingen programvareinstallasjon på datamaskinen din, da du kan åpne den i hvilken som helst nettleser.

  Slik legger du til Google Kalender i Outlook

Det er heller ikke nødvendig å opprette en konto på denne plattformen heller. Tekstredigeringsprogrammet lar deg redigere kodene fra forskjellige steder. Dokumenthistorikkfunksjonen er nyttig for å finne hvem som har gjort endringer i dokumentet. Syntaksutheving og live chat er andre nyttige funksjoner.

Kode med meg

Code With Me er den ultimate parprogrammeringstjenesten fra huset til JetBrains. Med dens hjelp kan du invitere andre til å bli med i IDE-prosjektene dine og samarbeide om dem i sanntid, for eksempel å undersøke problemer og gjennomgå kodene for feilsøking.

Med dette verktøyet blir koding, feilsøking og kodefiksering uanstrengt i en enkelt ekstern samarbeidende IDE. Mens du bruker Code With Me, bruker prosjektdataene JetBrains-servere og er sikret med ende-til-ende-kryptering. Dessuten er det også mulig å kjøre det på dine egne servere for svært sikret samarbeid.

Kode hvor som helst

Codeanywhere er en skybasert IDE som gjør det enkelt å distribuere et utviklingsmiljø på sekunder. Du kan også samarbeide om prosjektene dine med andre utviklere gjennom live terminaløkter eller parprogrammering. Den nettbaserte kodeeditoren støtter alle hovedspråk som C, C++, Python, Ruby, PHP, etc.

Funksjoner som bruddpunkter og en interaktiv konsoll er nyttige for kodefeilsøking. Codeanywhere støtter også bruk av serveren din for samarbeid med andre for å gjøre raske løsninger. Sanntidsdeling av prosjekter med andre utviklere er også mulig på dette verktøyet.

GitLive

GitLive gjør det mulig for utviklingsteam å slå seg sammen med en eksepsjonell hastighet. Den er til og med tilgjengelig som plugin for VS Code, JetBrains og Android Studio. Her kan du gjennomgå koden din kontinuerlig og direkte i IDE-en din ved å bruke teamvisningen.

  Topp 10 beste Kodi-tillegg for å se Premier League

Den lar deg også se nettutviklerne, deres aktive grener og endringer som er gjort på tvers av organisasjonen din. Det vil også være varsler hvis du faller bak hoved- eller sporingsgrenen. GitLive lar deg se ditt nåværende problem og hva andre jobber med gjennom teamvisningen.

Tuppel

Hvis du ser etter en parprogrammeringsapplikasjon for Linux og macOS, er Tuple det rette verktøyet for deg. Dette spesialbygde verktøyet gir deg en bedre samarbeidsopplevelse enn generisk skjermdeling.

Begge parter som er involvert i et samarbeid får mus- og tastaturkontroll. Anrop fra denne plattformen bruker mindre CPU-strøm og påvirker ikke datamaskinens ytelse. Tuple støtter 5K-streaming og muliggjør lydsamtaler med lav latens.

CodeStream

CodeStream er en åpen kildekode-utvidelse som kan overlade utviklingsarbeidsflytene dine. Det hjelper deg med å sette samarbeidsverktøyene i IDE-en din og kan installeres på plattformer som VS Code, Visual Studio og JetBrains. Nå kan du enkelt skrive og gjennomgå kodene i høyere hastighet.

Denne utvidelsen støtter til og med integrasjon med Slack, Microsoft Teams og forskjellige e-posttjenesteleverandører. Den lar deg velge en kode og legge til en kommentar til den. Den tilbyr også in-editor-varsler, og samtaletråder er koblet til kodeplasseringer.

Drovio

Drovio har muligheten til å bringe det eksterne utviklingsteamet ditt sammen og gjøre dem i stand til å samarbeide om forskjellige prosjekter. Uavhengig av programmerernes plassering eller verktøyene de bruker, vil denne parprogrammeringsløsningen la dem jobbe med synkronisering.

Den lar dem dele IDE, designprogramvare eller en hvilken som helst annen app fra skjermen med en opplevelse med lav ventetid. Alternativet for delt kontroll er også tilgjengelig for opptil 10 samarbeidspartnere med sine separate markørkontroller. For umiddelbar tilbakemelding tilbyr Drovio deg tale- og videosamtaler. Denne programvaren kjører på Windows, Mac og Linux.

Innpakning

Samarbeidskoding er i stand til å akselerere teamets produktivitet, men du trenger det riktige verktøyet for det. Gå gjennom denne artikkelen for å finne den riktige løsningen for parprogrammering. Finn også ut om de beste kode- og tekstredigererne for utviklere.