11 beste tekst til tale-løsninger for forretnings- og personlig bruk

Tekst-til-tale-løsninger tilbyr en sømløs måte å lese tekstdokumenter fra smarttelefoner og datamaskiner. Disse løsningene blir populære i disse dager da de gir et høyt nivå av bekvemmelighet for leserne både for personlig og profesjonell bruk.

Når det er sagt, kobler fortelling med en menneskelig stemme leserne følelsesmessig sammen med tekstdokumenter som PDF-er, bøker, romaner og e-læringskurs, for å nevne noen. Tekst-til-tale-løsninger er perfekte for travle fagfolk til å multitaske også.

Ikke rart hvorfor det er en overflod av tekst-til-tale-løsninger på markedet. Også etterspørselen etter lydbøker øker på grunn av samme årsaker.

I denne artikkelen vil jeg diskutere tekst-til-tale og noen av de beste tekst-til-tale-løsningene som er tilgjengelige på markedet, slik at du kan lese mens du deltar i andre fysiske aktiviteter.

La oss begynne!

Hva er tekst til tale-løsninger?

Tekst til tale (TTS) er en hjelpeteknologi som kan lese digital tekst. Denne teknologien er også kjent som «les høyt»-teknologi. TTS leser ord på en digital enhet som en smarttelefon eller datamaskin med et trykk eller et klikk og konverterer dem til tale eller lyd.

Den kan lese forskjellige tekstformater som PDF, Word, Doc, Pages, etc., og fungerer på forskjellige digitale enheter.

TTS er nyttig for barn, folk som sliter med lesing, e-læring for alle aldersgrupper, fagfolk for redigering og korrekturlesing og mer.

Hvordan fungerer TTS?

Stemmen i en tekst til tale-løsning er datagenerert, og du kan øke eller senke lesehastigheten. Noen ganger kan du høre datamaskingenererte stemmer som høres ut som barn snakker, og stemmekvaliteten kan også variere.

TTS-verktøy kan fremheve tekst mens de leser slik at du faktisk kan se hvor langt du har nådd i dokumentet. Noen TTS-verktøy kan også ha OCR-teknologi (Optical Character Recognition) som lar dem lese tekst fra bilder høyt.

Fordeler med tekst til tale-løsninger

Tekst til tale-løsninger gir fordeler for både innholdseiere og forbrukere. Så her er noen av de mange fordelene med en TTS-løsning:

For bedrifter og innholdseiere

Innholdseiere som bedrifter, utgivere, organisasjoner, mediehus, mobilapputviklere, leverandører av e-læringsløsninger og andre i lignende domener kan dra nytte av TTS-løsninger på følgende måter:

 • Global rekkevidde: Menneskelignende, klare og tilpassbare TTS-stemmer kan hjelpe deg å nå mennesker fra hele verden. Du kan til og med bygge inn forskjellige språk for oversettelse slik at folk kan forstå teksten på morsmålet deres.
 • Forbedre brukeropplevelsen: Å aktivere tale i forhåndssalg og ettersalg kan minimere arbeidsmengden til menneskelige agenter, tilby personlig tilpassede tjenester, redusere driftskostnader og akselerere gjennomstrømmingen.
 • Sparer penger og tid: Bedrifter kan spare tid og penger ettersom TTS-løsninger enkelt kan aktiveres med minimalt vedlikehold.
 • Mer produktivitet: Ved å bruke TTS kan fagfolk i e-læring og HR-avdelingen forberede læringsmoduler for opplæring av ansatte. Dette vil hjelpe de ansatte til å lære materialet hvor som helst og når som helst med multitasking.

For sluttbrukere

Sluttbrukere som nettbaserte elever, forskere, lærere, enhetsbrukere, appbrukere, besøkende på nettstedet, maskinbrukere osv. kan dra nytte av tekst-til-tale-løsninger på følgende måter:

 • Mennesker med lesevansker: Et stort antall av verdens befolkning har en eller annen form for lære- eller lesevansker, inkludert språkbasert lærevansker. Aktivering av TTS-løsninger i materialene dine kan hjelpe dem å forstå dokumentet mer. Det kan også hjelpe personer med lese- og skrivevansker og nedsatt syn.
 • Multitasking: Å lytte til ting gir deg fleksibiliteten til å utføre forskjellige fysiske oppgaver samtidig, for eksempel matlaging, rengjøring, trening, osv. Det er et pusterom for travle fagfolk som knapt finner tid til bøkene sine samlet ved bordet deres på evigheter. De kan bare koble til hodetelefonene og begynne å lytte til innholdet mens de gjør andre aktiviteter.
 • Flott for barn: I stedet for at barna klistres til skrivebords- eller mobilskjermer hele tiden, kan de lytte til lydfilene som inneholder bøkene deres og annet studiemateriell. Det vil beskytte deres dyrebare øyne. I tillegg vil det forbedre ordgjenkjenning og kognitive ferdigheter og gjøre det enkelt å finne og fikse feil i skrivingene deres.
 • Reisekamerat: Å aktivere tale til tekst lar folk lytte til materialer mens de er på reise. Uansett hvor humpete veien er, kan du alltid lytte til lydene og nyte dem mens du reiser uten å måtte stresse øynene.
  22 beste gratis online videonedlaster

Så, er du klar til å omfavne alle disse fordelene som tekst-til-tale kan gi deg?

Hvis ja, la oss finne ut noen av tekst til tale-løsningene.

Murf

Murf.ai gir en allsidig AI-stemmegenerator med 100+ naturtro tekst-til-tale-stemmer på tvers av 15+ språk. Murf Studio er ganske enkelt å bruke og har flere stemmetilpasningsfunksjoner som vektlegging, tonehøyde, en hastighet som hjelper deg å få det beste ut av den AI-drevne stemmeteknologien. Voiceoverene som genereres høres ganske realistiske ut og kan brukes til en rekke applikasjoner.

Du kan legge til fortelling direkte i videoer og presentasjoner og til og med legge til bakgrunnsmusikk i verktøyet. Murf er mye brukt for å generere eLearning-fortellinger, L&D-fagfolk, voiceovers for produktdemoer, markedsførere, lydbøker, YouTubere og podcastere. Prosjektene lagres automatisk for fremtidige redigeringer, og Murf gir fulle kommersielle rettigheter til brukere for voiceovers generert på deres plattform.

Murf tilbyr en gratis prøveversjon med 10 minutters stemmegenerering for å teste stemmer og funksjoner. For den betalte versjonen starter prisen på $9 i 30 minutter. Abonnementsplanene (inkludert Basic, Pro og Enterprise) gjør det mulig for skapere å legge til høykvalitetslyd til innholdet deres på få minutter. Verktøyet har også en samarbeidsfunksjon for Pro- og Enterprise-brukere, der team kan jobbe sammen for å lage voiceovers i stor skala ved hjelp av verktøyet.

Speechify

Speechify kan brukes til å lytte til hva som helst på Chrome, iOS og Android. Dens høykvalitets AI-stemmer gir deg også kontroll over lesehastigheten og kan vanligvis lese opp ni ganger raskere enn standard lesetempo.

Det beste er synkroniseringen mellom de flere enhetene som gjør innholdet tilgjengelig overalt.

Speechify kan også lese fra et hvilket som helst bilde du kaster på det. Dette fungerer feilfritt med meldingsapper, samarbeidsverktøy, nyhetsnettsteder, sosiale medieplattformer, etc.

Til slutt kan du prøve dette med en gratis-for alltid-versjon og bare oppgradere hvis nødvendig.

TTLeser

Ønsker du at noen leser PDF-ene dine, e-bøkene og høy tekst med naturlig klingende stemmer uten å involvere et menneske som sitter ved siden av deg?

Her er løsningen – Prøv TTLeser GRATIS, hvor du må skrive eller lime inn tekst i boksen og klikke på spillknappen. Den støtter mange språk, aksenter og variasjoner av hastigheter å spille. Du kan også merke av i boksen hvis du vil lagre posisjonen og teksten din i skyen automatisk. Den støtter nesten alle nettlesere, inkludert Firefox, Safari og Chrome.

Det er ikke behov for nedlasting, pålogging og passord; bare dra eller kopier teksten din, slipp den i boksen og begynn å spille. Den er utmerket for barn og lytter til innhold i bakgrunnen, korrekturlesing og mer. TTSReader gir høykvalitets klingende stemmer fra ulike kilder.

Du vil få kvinnelige og mannlige stemmer i flere aksenter og språk. Velg fra stemmen og språket du liker og generer polert tale, og nyt! Den husker teksten din og posisjonen da du stoppet. Hvis du går ut av nettleseren, kan du komme tilbake og begynne å lytte til den der du forlot den tidligere. Den fungerer også på mobil, som er ideell for å lese artikler.

Skaff deg Android Text Reader-appen for å spare tid og penger ved å bruke den offline hvor du vil. Den trekker ut ordene fra PDF-er for å lese dem høyt og fremhever tekster som er lest. Du kan også få en chrome-utvidelse GRATIS for å lytte til nettsteder som nyheter, wiki, blogger, etc.

Wideo

Wideo gir deg en enkel vei for å konvertere teksten til tale som er enkel og rask. Skriv meldingen direkte i boksen eller last opp tekstfilen din, velg fra stemmene, definer hastigheten og begynn å lytte til den.

Wideo gir det beste alternativet for å laste ned stemmen i mp3-format. Det er GRATIS og enkelt å bruke og er nyttig å lage en forklaringsvideo eller en demovideo der du kan legge til voiceovers i videoene ved å bruke dette tekst-til-tale-verktøyet.

Integrer Google tekst til tale gjennom Google API, men du må betale for antall tegn som brukes. Wideo integreres med Google TTS-teknologi og tilbyr deg GRATIS konvertering.

NaturalReader

Få den kraftige konverteringen av tekst til tale på jobb, hjemme eller på farten NaturalReader. Last opp dokumenter og tekst og konverter dem til tale for å laste ned mp3 for å lytte til det hvor som helst. Den gir deg høykvalitets og krystallklar lesing på grunn av de naturlig klingende stemmene.

  Hva er et sandkassemiljø?

Du kan også bruke den til å lese fra skannede bilder eller dokumenter. Få tilgang til tidligere opplastinger og konverter dem til mp3. Den er utmerket for arbeidere, studenter, fremmedspråklige og dyslektiske lesere. Ved hjelp av NaturalReader kan du enkelt lage lydfiler.

Bruk denne funksjonen til å lage fortellerstemme for YouTube-videoene, generere lyd for e-læringsmaterialet, kringkasting, offentlig bruk eller IVR-systemer, og de nyeste AI-stemmene. Du trenger ikke å lære å kode; den er optimalisert for mobiler. WebReader lar nettstedet ditt snakke og tilpasse det for å gjøre det ditt og tilpasses tilgjengelighetsstandarder.

NaturalReader fungerer med Google Dokumenter, e-bøker, e-poster, e-læringsmateriell, PDF-er og nettsider. Den oppdager tekst automatisk fra nettsidene og ignorerer annonseinnholdet, og hjelper deg med å fokusere på lesingen. Den støtter mange dokumenter som ppt(x), ods, ikke-DRM epub-filer, odt, doc(x) og txt-formater. Du kan også bruke den på mobil for å lytte til innhold hvor som helst.

ReadSpeaker

ReadSpeaker lar deg engasjere produktene dine i markedet med taleløsninger. Velg ønsket språk og stemme, skriv inn meldingen din eller lim inn en tekst, og du kan lytte til teksten ved å klikke på «lytt».

Du kan legge til talen din i appene og nettstedet for å gjøre innholdet tilgjengelig for publikum. Produser lydfilene dine med naturlig klingende stemmer, og gi en stemme til offentlige kunngjøringssystemer, IVR-er, roboter og mer ved hjelp av tekst til tale.

Det gjør det mulig for selskaper, organisasjoner og merkevarer å levere en opplevelse av god kvalitet med minimale kostnader. Den passer for kunder med lærevansker, lese- og skrivevansker og nedsatt syn. Det er alltid åpent for alle å få tilgang til digitalt innhold med letthet.

ReadSpeaker gir mange løsninger for øyeblikkelig å legge til skreddersydd og naturtro stemmeinteraksjon i alle miljøer. Det tilbyr offline og online TTS-løsninger for mobilapper, e-bøker, e-læringsmateriell, telefoni, transportsystemer, dokumenter, nettsteder, media, innebygde enheter, IoT, robotikk og mer.

Notevibes

Få online konvertering av tekst til tale for å konvertere teksten til 201 naturlig klingende stemmer og få en mp3-nedlasting GRATIS med Notevibes. Det kan spare deg for penger og tid, så du trenger ikke ansette noen fagfolk til jobben.

Du kan bruke løsningen til å lage videoer med naturlige menneskelignende stemmer. Last opp disse videoene på Vimeo, personlig nettside eller YouTube. Få det rene og enkle grensesnittet til det avanserte redigeringsprogrammet for å konvertere tekst til tale i løpet av sekunder.

Den avanserte editoren tilbyr mange fordeler som å endre hastighet og tonehøyde, legge til pauser med et enkelt klikk, lagre lyd som WAV eller MP3, volum- og vektkontroll, 25+ språk og flere stemmer.

Det hjelper med å omdistribuere lydfilene selv etter utløpet av abonnementet ditt. Notevibes sin AI-drevne tekst til tale-programvare i mp3-format dekker flere forretningsbehov. Du kan lage realistiske kvinnelige og mannlige stemmer og ta tilgang til WaveNet fra DeepMind.

Notevibes lar deg lage taleposthilsener på forskjellige språk med intonasjon og tone. Legg dessuten til bakgrunnslyd eller musikk til lydfilene ved å bruke SSML-tagger. Sikre filen din i 14 dager og aldri miste den.

Andre fordeler du får inkluderer:

 • Lage samples for musikksporene.
 • Bygg opp karakterdialogene dine inne i spillet med forskjellige stemmer.
 • Kringkasting for næringslivet.

Prisen starter fra $7/måned, hvor du får en 1.200.000 tegnpakke hvert år, 18 språk, mp3-nedlasting, etc.

Gratis TTS

Gratis TTS tilbyr en GRATIS løsning for å konvertere teksten din til tale online. Du kan skrive teksten din eller lime den inn fra hvilken som helst fil, velge fra 35+ språk fra rullegardinboksen, definere stemmen du vil lytte til fra boksen, og konvertere den til MP3.

Lag stemmer for Vimeo, Instagram, Facebook, YouTube eller nettstedet ditt i 3 enkle trinn:

 • Lim inn teksten eller innholdet ikke mer enn 5000 tegn hver gang.
 • Legg til SSML-koder, velg stemmen og språket, klikk på konverter.
 • Last ned det endelige resultatet i mp3-format.
 • Alle lydene dine blir automatisk fjernet innen 24 timer for å opprettholde sikkerheten. Med den kraftige TTS-funksjonen og Googles maskinlæring er prosessen rask, og det endelige resultatet er av høy kvalitet.

    Hvordan overføre sanger fra en iPod til en PC

  Bruk robotstemmene gratis for kommersiell bruk. SSML lar bedriften din tilpasse lyden gjennom detaljene om lydformatering for datoer, akronymer og pauser. Du kan sjekke stemmeprøvene og sammenligne dem for å velge den perfekte for deg.

  Nå, hvis du ønsker å bygge en tekst-til-tale-løsning, her er noen av de nyttige tekst-til-tale APIene som er tilgjengelige. La oss sjekke dem ut også.

  Google Cloud

  Konverter teksten din til tale ved hjelp av API-en drevet av Googles AI-teknologier. Cloud tekst-til-tale hjelper til med å forbedre kundeinteraksjoner gjennom naturtro og intelligente svar.

  Den lar deg engasjere brukerne dine med et stemmebasert brukergrensesnitt i applikasjonene og enhetene dine. Gi brukerne dine muligheten til å velge ønsket språk og stemme.

  API leverer tale gjennom DeepMinds talesynteseekspertise, nesten som mennesker. Den støtter 40+ språk og 220+ stemmer. Den tilbyr mange funksjoner som tilpasset stemme, WaveNet-stemmer, stemmejustering, SSML og tekststøtte, etc.

  Du kan trene din egendefinerte stemmemodell ved å bruke opptakene dine for å generere en mer naturlig og unik stemme. Du kan konvertere tekst til Linear16, OGG Opus, MP3 og mer. Integrer med hvilken som helst enhet eller applikasjon enkelt for å sende gRPC- eller REST-forespørsler, inkludert PC-er, IoT-enheter, nettbrett, telefoner og mer.

  Watson

  Watson tekst til tale hjelper deg med å konvertere teksten til naturlig stemme på forskjellige språk. Denne API-skytjenesten hjelper deg med å konvertere din skrevne tekst eller annet innhold til tale i Watson Assistant og en eksisterende applikasjon.

  Gi bedriften din en stemme for å forbedre kundeopplevelsen og deres engasjement ved å forbedre interaksjonen med brukerne på deres språk. Det gagner organisasjonen din med mange løsninger som å forbedre brukeropplevelsen, øke kontaktoppløsningen, kjøre den hvor som helst, databeskyttelse og mye mer.

  Watson Text to Speech hjelper deg med å lage merkevarens stemme for å gjøre den unik. Den gir også naturlig klingende og flerspråklig støtte ved hjelp av talesyntese i sanntid. Bruk Speech Synthesis Markup Language for å justere volum, tonehøyde, uttale, hastighet osv. effektivt.

  Tilpass stemmekvaliteten ved å spesifisere attributter som tonehøyde, styrke, klangfarge, hastighet, pust og mer. Dra nytte av å bruke 10 000 tegn GRATIS hver måned. Hvis du trenger flere tegn, vil prisen på 1000 tegn være $0,02.

  Amazon Polly

  Amazon Polly gir en effektiv måte å konvertere tekst til menneskelignende tale, slik at du kan lage apper som kan snakke. Pollys TTS bruker dyp læring for å syntetisere naturlig lydende tale.

  Utvikle taleaktiverte apper som vil fungere i forskjellige land. API-en tilbyr også NTTS (Neural Text-to-Speech) for å levere tale av beste kvalitet. Den kan generere en tilpasset stemme der du må jobbe med Polly-teamet for å lage en unik stemme for organisasjonen din.

  Få fordelene ved å bruke Amazon Polly, for eksempel redistribuering og lagring av tale, sanntidsstrømming, kontroll, tilpasning av taleutgang og lave kostnader. Amazon Polly tilbyr en API-tjeneste som integrerer talesyntese i applikasjonen slik at du kan begynne å streame lydstrømmen eller lagre filen i et standard filformat som MP3, rå PCM og Vorbis.

  Prisen for å bruke Amazon Pollys API-tjeneste starter fra $4 for 1 million tegn.

  Trenger du å bygge mer enn tale-til-tekst? Sjekk ut disse fantastiske AI API-ene for å bygge smarte apper.

  Konklusjon

  Etterspørselen etter innhold i forskjellige formater øker etter hvert som brukerne søker mer bekvemmelighet og fleksibilitet. Derfor, enten du er bedriftseier eller sluttbruker, kan en tekst-til-tale-løsning hjelpe deg.

  Til dette kan det å aktivere tekst-til-tale-løsninger i bloggen din, e-læringsmateriell osv. hjelpe brukere med å lytte til dem uansett hvor de er og tilby multitasking-muligheter. Velg derfor en tekst-til-tale-løsning som ovenfor eller bygg en slik at brukerne enkelt kan nyte materialet.

  Deretter kan du sjekke ut disse løsningene for tale-til-tekst-løsninger for forretnings- og personlig bruk og API-er for dine moderne applikasjoner.

  x