11 måter å gjøre nettstedet ditt pålitelig

Nettstedets troverdighet er en viktig faktor i dagens virksomhet. Når du ser på toppmerker, kan du legge merke til hvor sterk brukerbase deres er og hvor lojale kundene deres er til disse merkene.

Det er fordi de har etablert brukertillit og opprettholdt den. Uavhengig av din bransje er det viktig å få brukertillit for å ta nettstedet eller merkevaren din til høyder.

Men hvorfor?

Du har allerede et fungerende nettsted, kvalitetsprodukter, tjenester og informasjon, så hvorfor spiller det noen rolle?

Vel, gratulerer med disse, men de er fortsatt ikke nok. Det må være tusenvis av merker som deg med lignende tilbud. Det vil også være svindlere som utgir seg for ekte merkevarer.

Så, i denne avanserte alderen, hvordan vil kundene identifisere om du er verdig din tillit eller ikke?

Dette er grunnen til at du må sørge for et par ting og gjøre noe ekstra for at de besøkende skal få deres tillit.

Denne artikkelen vil diskutere noen tips som kan hjelpe deg å gjøre nettstedet ditt troverdig.

La oss gå!

Optimaliser domenet ditt

Domenenavnet ditt er den unike identifikatoren for nettstedet ditt, og det er det første de besøkende legger merke til. Det må være lett å huske slik at folk enkelt kan få tilgang til nettstedet ditt uten forvirring. Domenenavnet ditt må ikke være vanskelig for folk som de savner stave det alltid og ende opp frustrert og besøke andre nettsteder med en adresse som er lett å huske.

For dette, husk noen ting:

 • Gå for et tilpasset domenenavn i stedet for et underdomene som abc.wordpress.com. Å bruke et tilpasset domenenavn som abc.com gir et profesjonelt preg.
 • Prøv å holde domenenavnet ditt kort og raskt å stave uten å involvere spesialtegn.
 • Bruk en kvalitetsdomeneutvidelse som .com, .net, .io osv. i stedet for å bruke .info, .science osv. som mange nettsteder anser som dårligere eller søppelposter.
 • Velg navnet som er relevant for merkevaren din og bransjen du betjener. Det vil hjelpe folk å forstå hva nettstedet ditt egentlig handler om.

Hvis du for eksempel vil lage en moteblogg, kan du bruke et domene med relevante søkeord som «stil» eller «mote» og deres varianter. Du kan også bruke navnet ditt for å gjøre det enda mer personlig.

Legg til HTTPS for sikkerhet

En annen ting for å gjøre nettstedet ditt troverdig er å bruke HTTPS i domenenavnet ditt. Det er avgjørende siden det gjør nettstedet ditt sikrere, og besøkende med denne kunnskapen kan bestemme seg for ikke å besøke nettstedet ditt hvis HTTPS ikke er aktivert.

Så hva er det egentlig?

La oss ta eksemplet med tipsbilk.net. Siden har URLen: www.tipsbilk.net.com, som er rask å gjenkjenne. Men den inneholder også en kritisk komponent – ​​https:// foran URL-en. Dette er en hypertekstoverføringsprotokoll med s eller uten den for sikkerhet. I disse dager har det blitt uviktig å legge til www på grunn av mye tvetydighet i internettverdenen; å legge til s til HTTP, HTTPS, har blitt en nødvendighet på grunn av økt sikkerhetsrisiko.

Nettstedet ditt har HTTP som standard, så du må gjøre det til HTTPS ved å installere et SSL-sertifikat. Det genererer sikker tilkobling mellom en besøkendes nettleser og webhotellserveren din, slik at de kan utveksle data trygt. Som et resultat øker det nettstedets tillit ettersom de besøkende enkelt kan se en grønn hengelås for nettstedets adresse, som forteller dem at nettstedet er sikkert å besøke.

Vakkert, men intuitivt design

Moderne nettsteder må være vakre, men likevel intuitive for å tilby en suveren besøkende opplevelse.

Det er som huset ditt at du tar deg nok tid til å bestemme farger, design, plassere elementer på tilgjengelige steder i huset, etc.

De besøkende vil sette pris på om du kan bruke litt tid på å designe nettstedet ditt på en intelligent måte, siden det er der de først lander når de besøker nettstedet ditt. For dette, sørg for å:

 • Velg et attraktivt og nyttig designoppsett og tema som kan tilby fleksibilitet til å eksperimentere med designet ditt.
 • Bruk relevante bilder av høy kvalitet, videoer og andre grafiske elementer i tråd med nettstedets mål.
 • Design hver side smart med en tydelig beskrivelse og fremhevede CTAer som skiller seg ut og provoserer folk til å klikke på dem. Gjør nettsidenavigasjonen jevn, slik at de besøkende ikke vil ha problemer med å flytte fra en side til en annen, og beholde estetikken som ikke overvelder dem.
  Vil du overleve ransomware? Slik beskytter du PC-en din

Du kan også leie en profesjonell nettsteddesigner for å legge til utsøkte fargekombinasjoner, logo, lettlest tekst, legge til plasseringer og annen estetikk for nettstedet ditt for å forbløffe de besøkende.

Forbedre innholdet ditt

Ok, så du har designet nettstedet ditt på en fantastisk måte, men hva med innholdet?

Når besøkende kommer til nettstedet ditt, søker de litt informasjon. Det kan være artikler og blogger som kan løse problemene deres, produkter eller tjenester de liker å kjøpe, eller noe annet de kom på jakt etter.

Besøkende vil se etter informasjonen du har oppgitt på nettstedet ditt, og det er derfor du må oppgradere innholdsspillet ditt. Kvalitetsinnhold vil lokke brukerne dine til å være på nettstedet ditt og utføre handlingen du vil at de skal gjøre, for eksempel å foreta et kjøp, lese artikler, klikke på tilknyttede selskaper, etc.

Sørg derfor for å inkorporere resultatdrevet innhold av høy kvalitet på nettstedene dine, for eksempel din om oss-seksjon, hjemmesidekopi, artikler og blogger, produktbeskrivelser og mer. Du kan også lage guider og e-bøker for brukere for å informere om produktene eller tjenestene dine eller selge dem hvis du vil.

Gjør i tillegg nettstedet ditt så informativt som mulig og hjelp brukere med å løse vanlige problemer ved å inkludere en FAQ-seksjon og svare på spørsmål på et enkelt og lettfattelig språk. For dette kan du leie en tekstforfatter for å skrive innholdet på nettstedet ditt på en engasjerende måte og formidle budskapet ditt effektivt til publikum.

Sørg dessuten for at du ikke har stavefeil eller unøyaktigheter i innholdet ditt. Hvis du har en blogg, legg ut informative artikler regelmessig og siter ressurser for å gjøre den autentisk og forskningsbasert. Inkluder også relevante CTA-er og bilder i innholdet ditt for å gjøre det engasjerende, tiltrekke brukere og overtale folk til å ta ønsket handling.

Forbedre SEO for nettstedet

Selv om du har det beste designet, domenenavnet og innholdet, hvordan vil folk vite at du eksisterer hvis nettstedet ditt ikke kan rangeres i søkemotorene?

Dette er grunnen til at det er viktig å øke nettstedets synlighet slik at folk enkelt kan finne deg når de søker etter informasjon, produkter eller tjenester. Og det er her SEO skinner. Søkemotoroptimalisering (SEO) inkluderer visse fremgangsmåter som bidrar til å øke nettstedets rangering på søkemotorer som Google, Yahoo, etc.

Folk går i dag på nettet for å søke etter informasjon om disse motorene før de foretar et kjøp eller søker veiledning. Flere mennesker vil besøke nettstedet ditt og lære om deg hvis du rangerer godt. Og nå kan all innsatsen du har gjort, betales ned.

Søkemotorer bruker tre måter å bestemme nettstedrangeringer på – gjennomsøking, rangering og indeksering.

 • Søkemotorroboter gjennomsøker nettet og finner nettsteder via lenker fra andre nettsteder. Derfor må du begynne å bygge koblinger med andre nettsteder.
 • Etter at robotene har gjennomsøkt og funnet nettstedet ditt, indekserer de det mot tusenvis av andre nettsteder basert på innhold, søkeord, relevans, unikhet, multimedia og lenker. Så inkluder ferskt innhold regelmessig med søkeord og medier for å rangere.
 • Til slutt rangerer søkemotorene nettstedet ditt ved å bestemme det beste resultatet mot det gitte søket. Det er basert på autoriteten og relevansen til innholdet ditt. Så inkluder relevant innhold rettet mot bedriften eller bransjesøkeordene som målgruppen din søker etter.

Plasser annonser strategisk

Å inkludere annonser på nettstedet ditt bidrar til å tjene penger på nettstedet ditt. derfor godtar du gjerne å bruke dem.

  Slik sletter du forespørsler på Bumble

Det er greit å gjøre det hvis annonsene er relevante for nettstedet ditt og kan hjelpe de besøkende med å finne verdifulle produkter eller tjenester. Men det kan irritere dem hvis du plasserer for mange annonser eller annonser som er upassende for publikums interesser. Det verste er popup-annonser som begynner å spille fra ingensteds, senker nettlesere, forbruker mer data og frustrerer besøkende.

Og hvis du irriterer dem, gjett hva, kan du miste dem, noe som vil påvirke trafikken og lønnsomheten din. Det er noe du aldri vil ha, så plasser annonser strategisk på nettstedet ditt. Her er hva du kan gjøre:

 • Plasser 2-3 beste annonser som brukere kan være interessert i fordi hvis du legger til flere, vil mindre plass være tilgjengelig for innholdet de besøkende har kommet for. Design annonser og bannere som besøkende ikke synes overvelder innholdet ditt eller trekker for mye oppmerksomhet som kan skremme dem vekk.
 • Lur aldri publikum, ellers kan du miste tilliten deres. Avstå fra å bruke annonsene som ligner på innholdet ditt som besøkende ender opp med å klikke på selv om de ikke vil. I stedet skiller annonsene fra innholdet ved å innlemme noen endringer i rom eller farger.

Du kan også merke annonsene slik at de besøkende enkelt kan skille dem ved å merke dem som «annonser», «sponset innlegg» osv. Det betyr at du er transparent for de besøkende, og de kan velge å klikke på det eller ikke.

Inkluder attester

Attester betyr noe. De er bevis på at andre har tatt opp dine tjenester, produkter eller samarbeidet med deg om noe, og at de var glade for det.

Uredelige aktiviteter er overalt, og ingen ønsker å bli rammet. Ved å inkludere attester, beviser du at folk kan stole på deg med din informasjon, produkter eller tjenester.

I tillegg skiller ekte attester deg fra andre og oppmuntrer folk til å handle med sosiale bevis. Det bidrar også til å øke tilliten deres til merkevaren eller nettstedet ditt fordi de kan se hvor glade andre er ved å velge deg. En ting å sikre, du må alltid inkludere ekte attester, da det motsatte kan forårsake skade på omdømmet.

For attester kan du gjøre et par ting:

 • Be fornøyde kunder om å gi attester du kan publisere på nettstedet ditt. Ta med navn, bilde og organisatorisk kapasitet, hvis mulig, for å gjøre attestene mer autentiske.
 • Ta brukeranmeldelser og legg ut suksesshistorier på nettstedet ditt. Du kan inkludere casestudier om hvordan du hjalp noen med produktene eller tjenestene dine. Det vil gi en mer betydelig innvirkning på publikum som leter etter lignende hjelp.
 • Du kan kontakte populære, troverdige mediesider for å presentere produktene eller tjenestene dine. Det vil også øke synligheten din foran en bredere brukerbase, noe som kan bidra til mer nettstedtrafikk og konvertering.

Nesten alle bruker sosiale medier, enten de er kunder eller organisasjoner. Populære sosiale medier som Facebook, Instagram og LinkedIn er enkle måter å nå ut til flere mennesker, få kontakt med dem og utvide ditt profesjonelle nettverk.

Velg derfor LinkedIn eller andre mediesider som du er komfortabel med og hvor publikummet ditt er. Opprett en profesjonell konto og hold deg aktiv for å kontinuerlig nettverke med bransjefolkene dine og engasjere publikum.

I tillegg kan du legge til sosiale lenker på nettstedet ditt og inkludere informasjonen til nettstedet ditt på sosiale mediesider. Det kan være en vinn-vinn-situasjon fordi du kan øke publikumsbasen begge veier.

For eksempel, når folk finner deg på LinkedIn, kan de sjekke nettstedets adresse og hoppe inn på nettstedet ditt for mer informasjon. På samme måte, hvis de har funnet nettstedet ditt, kan de gå til de sosiale sidene dine for å sjekke profilen din og se ektheten din. Det fungerer begge veier og bidrar til å bygge større tillit hos publikummet ditt.

Nå har du alt på plass. Webdesignet ditt er suverent, innhold og SEO er utmerket, sosiale lenker legges til, annonser plasseres godt og attester er der, men hvis du ikke oppgir riktig kontaktinformasjon, vil det være trøbbel for besøkende.

  Hvordan opprette en supergruppe i Telegram

Det spiller ingen rolle hvor mye innsats du har lagt ned hvis den besøkende ikke finner den rette måten å kontakte deg på. De kan gå til andre nettsteder.

Gjør det derfor enkelt for folk å kontakte deg hvis de har et spørsmål, problem eller ønsker mer informasjon om tilbudene dine.

Du kan legge til e-postadressen din, telefonnummeret og chattealternativet hvis du vil på hjemme- og kontaktsidene. Design kontaktsiden nøye, hold den enkel. Tilby flere kontaktkanaler slik at besøkende kan være komfortable med å velge det beste alternativet.

Ta også med et raskt kontaktskjema for å hjelpe folk å nå ut til deg med konteksten deres. Gjør det enkelt og ikke still for mange spørsmål da det kan irritere brukerne som ikke vil dele slik informasjon. Du kan ganske enkelt be om navnet deres, e-postadressen eller bekymringen de har, slik at du får en ide om hva de faktisk leter etter.

I tillegg, hvis du er en produkt- eller tjenesteleverandør, sørg for å være tilgjengelig raskt gjennom live chat eller telefonsamtale, i det minste i arbeidstiden, om ikke 24×7 (selv om 24×7 er best). Du kan også beholde et alternativ for å nå ut via sosiale medier.

Vær gjennomsiktig

Åpenhet er avgjørende i dagens forretningsverden angrepet av svindlere og opportunister. Uansett hva retningslinjene dine er, hvor enkle eller strenge, må du kommunisere dem tydelig til de besøkende. Det vil hjelpe dem å forstå arbeidet ditt og hindre dem fra å være i mørket.

For eksempel kan du enkelt presentere returpolicyen din hvis du selger noen produkter. Det vil hjelpe kundene å forstå hva som vil skje og hva de kan forvente når de vil returnere en vare. Det forhindrer også unødvendig friksjon som kan skade omdømmet ditt. For dette:

 • Lag en vilkårsside som fremhever alle retningslinjene du har for besøkende og at de godtar dem før du fortsetter med nettstedet ditt.
 • Opprett også en side for personvernregler slik at besøkende kan forstå hvordan du bruker dataene deres. Det vil beholde de besøkendes tillit til deg og forhindre risiko knyttet til regelverk og straffer.

Hold nettstedet ditt oppdatert

Alle tipsene ovenfor vil hjelpe deg med å gjøre nettstedet ditt troverdig og er svært nyttig under bygging. Det vil etablere tilliten til de besøkende. Og nå har du enda et ansvar – å opprettholde den tilliten.

Og hvordan gjør du det?

Du må oppdatere nettstedet ditt regelmessig. Jeg mener alt innholdet på nettstedet ditt, inkludert nettkopien, opprettelse av nye artikler og blogger, oppdatering av gamle artikler, oppdatering av personvernreglene og vilkårene hvis de endres, og så videre.

Når du oppdaterer nettstedet ditt, kan brukerne benytte seg av den nyeste informasjonen om nettstedet ditt, produktene og tjenestene dine, artikler og hvordan de bør bruke det.

Hvis det er mulig, kan du også informere brukerne via deres e-post dersom du gjennomgår store endringer som besøkende må kjenne til for å bruke siden mer effektivt, for eksempel bruksvilkårene. Som et resultat vil de besøkende føle at du er bekymret for dem og deres opplevelse, og dermed kan de forbli dine lojale brukere.

Konklusjon 👨‍🏫

Brukertillit er avgjørende i den moderne forretningsverden. Det er tusenvis av konkurrerende nettsteder, inkludert de som utgir seg for å være eller er svindlere. Derfor ser besøkende etter tillit og noe ekstra som kan skille deg fra resten. Og du kan vinne deres tillit ved å følge tipsene ovenfor vi diskuterte. Det vil hjelpe deg å få brukertillit og opprettholde den i det lange løp.

x