11 publikumsresponssystemer for interaktive arrangementer i 2023

Publikumsinteraksjon er et av hovedmålene for å gjennomføre arrangementer og konferanser. Som foredragsholder ønsker du å hekte publikum gjennom hele økten.

Ifølge Microsoft er personens gjennomsnittlige tidsrom 8 sekunder. Ja, du har bare 8 sekunder på deg til å holde publikum hekta.

Du vil ikke at de skal drukne publikum i kjedsomhet, sjekke sosiale medier eller samhandle med hverandre. Tross alt er det eksisterende publikummet ditt som vil bli en potensiell kundeemne.

Og kraften til mund-til-munn-markedsføring kommer aldri til å bli foreldet.

Å samhandle med publikum gjennom arrangementene og nettseminarene ved å bruke spørsmål og svar, spørreundersøkelser og meningsmålinger eller andre metoder har ulike fordeler. For det første forbedrer det engasjementet med publikum ved å gi positive svar gjennom hele arrangementet.

I tillegg til dette kan arrangøren måle læringen til publikum gjennom ulike quizer og lignende interaksjoner. Det viktigste er at brukere kan gi rask tilbakemelding gjennom popup-undersøkelser eller e-skjemaer rett etter arrangementet.

Imidlertid kan det hende du trenger et dedikert sett med verktøy for å engasjere publikum gjennom hele arrangementet. Det er da et publikumsresponssystem kommer godt med.

Dette innlegget vil diskutere det beste publikumsresponssystemet for interaktive arrangementer.

Hva er Audience Response System?

Et publikumsresponssystem (ARS) er et verktøy som kombinerer maskinvare og programvare for å gjøre interaksjonen mellom lytteren og foredragsholderen til en lek.

Foredragsholdere kan utnytte en myriade av funksjoner for å lage interaktive presentasjoner. I stedet for å bruke tilbakemeldingsskjemaene etter arrangementet, kan presentatører samle inn og analysere lytterens tilbakemeldinger i sanntid.

De fleste ARS-plattformer muliggjør anonym deltakelse slik at lytterne kan samhandle sømløst uten å nøle.

Hvilke funksjoner bør Audience Response System ha?

ARS-systemer gjør det lettere for lytterne og deltakerne å samhandle gjennom ett enkelt grensesnitt. Det er utallige funksjoner du bør se på når du velger riktig plattform:

#1. Word Cloud

Publikum kan engasjere seg på en morsom måte med hverandre og lytterne ved å bruke interaktive ordskyer. La oss si at du stiller et spørsmål med alternativer fra publikum. Lyttere kan stemme på sine favoritter. Ettersom stemmene øker, vil ordene bli enda større i størrelse.

#2. Quiz

ARS-systemer har et lysbilde med kortstokker med trivia og quizer for å lage interaktive quizer. Forelesere kan velge maler eller lage en egendefinert quiz for å samhandle og vite mer om publikum.

#3. Direkte spørsmål og svar

Sosiale og live spørsmål og svarøkter gjør det til en enda morsommere måte å kjenne publikum på. Deltakere kan sende inn spørsmålene i sanntid og få svar med en gang. Foredragsholdere kan sortere de mest stilte spørsmålene slik at de får svare på de populære først.

#4. Direkteavstemning

I likhet med ordskyer inkluderer ARS-systemer funksjonen for direkteavstemning som gjør at presentatører sømløst kan engasjere deltakerne i en avstemning. Enten det er den generelle oppfatningen eller relatert til selskapet, kan brukere samle meningsmålingsdataene og analysere dem for ulike formål.

  6 Premium Conan Exiles-servere for alle

#5. Lagspill

Lagmøter er morsomme med lagkamper. Publikumsresponssystemer tilbyr interaktive lagspill med ulike lagøvelser for å forbedre produktivitet og kommunikasjon.

#6. Programledervurderinger

Publikum kan også vurdere presentatørene rett etter arrangementet og gi tilbakemelding. Selv om arrangementet har flere presentatører, kan brukere rangere hver enkelt, som senere kan lastes ned og analyseres.

Nå som du kjenner klokkene og plystrene til ARS-verktøy, la oss sjekke ut listen over de beste publikumsresponsive systemene for å lage interaktive arrangementer.

WeVideo

WeVideo er en velkjent plattform for videoskaping og redigering for bedrifter. I tillegg til dette er publikumsresponssystemet deres et av de beste i bransjen.

Den har alle de essensielle funksjonene du trenger for å forvise en kjedelig begivenhet og gjøre den til en engasjerende. Merket tilbyr et dedikert presentasjonsprodukt – PlayPosit. Dette produktet samler tilbakemeldinger gjennom live-økter, avstemninger og quizer.

WeVideo er perfekt for å ta online coaching eller gjennomføre teammøter. Sammen med publikumsresponssystemene kan brukere også utnytte den grønne skjermen og forhåndslagde videomaler under live-arrangementer.

Egenskaper:

 • Forelesere kan kontrollere flyten og be dem om å gi tilbakemelding når som helst. Videre får de velge tidsramme for deres responstid.
 • Det fungerer på alle enheter, inkludert telefon, bærbar PC og mobil.
 • Den integreres også sømløst med dusinvis av LMS-plattformer som Blackboard, Schoolguy og andre tekniske stabler.

Den beste delen? Den har et annet sett med funksjoner for bedrifter og e-læring. Og åpenbart forskjellige prisplaner for det.

Zoho Backstage

Zoho Backstage er skreddersydd for nettbaserte arrangementer. Denne skybaserte programvaren hjelper brukeren med å planlegge og gjennomføre webinarer og arrangementer sømløst.

Fra å sette opp arrangementet til å spore og få innsikt, Zoho gjør alt.

Plattformen samler inn data som muliggjør nøyaktig analyse og påfølgende oppfølging.

Brukere kan også lage et arrangementsnettsted, kjøre e-postkampanjer og lage tilpassbare sosiale bannere for å spre ordet om arrangementet deres.

Nøkkelegenskaper:

 • Publikumsadministrasjon muliggjør rask nettverksbygging ved hjelp av sosiale interaksjonsverktøy, avstemninger, undersøkelsesplugins og 1:1-interaksjon.
 • Det finnes ulike videoopplæringer og webinarer for å hjelpe med bruken av verktøy.
 • Zoho tilbyr også en mobilapp for både Android- og iPhone-brukere.

Zoho er perfekt for å gjennomføre konferanser med store volumer.

Vevox

Vevox er en skybasert publikumsvarsprogramvare som tilbyr funksjoner som avstemning og spørsmål og svar-funksjoner for å samle svar fra publikum. Vevox fungerer bra for live-arrangementer, virtuelle webinarer og forhåndsinnspilte økter.

Publikum kan sende inn svaret direkte fra mobiltelefoner og nettbrett. Forelesere kan bruke funksjoner som ordskyer, undersøkelser og meningsmålinger for å samle inn svar fra publikum.

Nøkkelegenskaper:

 • Brukere kan bygge inn Vevox i små og store arrangementsnettsteder slik at deltakerne kan engasjere seg i kommunikasjonskanalene sine.
 • Den kan integreres med ulike læringssystemer og utdanningsstyringssystemer som Blackboard og Moodle som gir tilgang til alle læringsverktøyene.
 • Publikum kan anonymt svare på spørsmålene eller stille spørsmål som øker engasjementsgraden.
  4 Nyttige verktøy for online DNS og omvendt IP-adresseoppslag

Vevox integreres sømløst med plattformer som Microsoft Teams og Presentation som muliggjør sanntidsinnsikt.

Slides med

Slideswith er dedikert publikumsresponsprogramvare for store forsamlinger. Den har alle funksjonene du trenger for å øke publikumsengasjementet og øke responsen deres.

Slideswith tilbyr ulike maler og lysbilder for interaktive personlige arrangementer, direktekonferanser og webinarer.

Akkurat som du bruker Powerpoint-presentasjoner, kan du lage spørsmål og svar, avstemninger og undersøkelser ved å bruke de forhåndslagde malene og lysbildene. Publikummet ditt kan bli med på de interaktive arrangementene ved å bruke QR-koden eller ganske enkelt via URL.

Nøkkelegenskaper:

 • Du kan redigere lysbildene og legge til merkene og fargeskjemaene dine deretter.
 • I tillegg til meningsmålinger og undersøkelser, tilbyr den funksjoner som Teambuilding-øvelser, Live-fotodeling og ordskyer.
 • Slideswith lar opptil 200 deltakere delta i arrangementer.

Slideswith er en brukervennlig plattform og trenger ingen kodekunnskap. Den beste delen; den er gratis å bruke for inntil ti deltakere.

Slido

Slido er et prisvinnende kundeinteraksjonsverktøy for gjennomføring av virtuelle møter og presentasjoner.

Sammen med videokonferanser tilbyr plattformen integrerte funksjoner som avstemninger, ordskyer, spørrekonkurranser og live Q&S for å hjelpe dem med interaktive presentasjoner.

Slido utnytter sanntidsdata for å analysere kundesvar og dele dem.

Nøkkelegenskaper:

 • Robust analysefunksjon som hjelper deg med å dykke ned i kundeinnsikt som populære emner og aktive deltakere.
 • Brukere kan lage en infografikk fra dataene som samles inn og dele den med kolleger og sosiale medier.
 • Brukere kan presentere skjermen sin eller bygge inn verktøyet i konferanseapper som Webex og Teams.

Plattformen kjører på enkle Powerpoint-presentasjoner uten å påvirke funksjonaliteten til undersøkelsesverktøyene.

Avstemning overalt

Et av de beste verktøyene for å samle umiddelbar tilbakemelding er Poll Everywhere. Denne plattformen kan gjøre det kjedelige arrangementet ditt til en toveissamtale ved å integrere med PowerPoint, Apple Keynote, Google Slides og konferanseapper.

Nøkkelegenskaper:

 • Det er en tilpassbar programvare som tilbyr tilpasset merkevarebygging og et profesjonelt utseende.
 • Teamledere kan sette opp organisasjonstrening og presentere innad i bedriften.
 • Brukere kan også lage innhold for ulike team og sikre raskere arbeidsflyt.

Deltakere kan sømløst sende inn svarene sine via mobiltelefoner. Videre kan brukere opprette team fra teamlederen og tildele roller til teammedlemmene.

Møte Puls

Som navnet antyder, bestemmer MeetingPulse pulsen på møtet ditt. Det er en omfattende programvare skreddersydd for å designe og gjennomføre interaktive møter.

Brukere kan delta i ulike interaktive arrangementer som sanntidsundersøkelser, avstemninger, tilbakemeldinger fra publikum, live Q&A-økter, utlodninger og spørrekonkurranser og måle handlingsdata.

Nøkkelegenskaper:

 • Den integreres med et stort bibliotek med verktøy som PowerPoint, Teams, Outlook og WebEx.
 • MeetingPulse tilbyr en følelsesanalysefunksjon. Publikum kan reagere eller legge igjen en kommentar i sanntid ved hjelp av emojis.
 • Den tilbyr også et 1:1 live chat-system for å samhandle med publikum i sanntid.

Den viktigste USP-en til denne plattformen er at den er enkel å bruke og gir mulighet for umiddelbar tilbakemelding. MeetingPulse er spesielt utviklet for å samle tilbakemeldinger, gjennomføre meningsmålinger og organisere teamøvelser.

Crowdpurr

Crowdpurr er en førsteklasses publikumsengasjementsprogramvare for å lage interaktive økter som trivia, meningsmålinger og bingo. Den bruker gamification for å lage interaktive presentasjoner og øke publikumsengasjementet.

  Hvordan skjermopptak på Mac

En av de mest fantastiske funksjonene er deres sosiale vegg. Verktøyet samler alle Twitter- og Instagram-innleggene ved å bruke en #hashtag for arrangementet. På denne måten kan flere brukere engasjere seg og vite om arrangementet i sanntid på sosiale medieplattformer.

Nøkkelegenskaper:

 • Plattformen tilbyr et mobilvennlig grensesnitt for publikum.
 • Livetavlen lar arrangører analysere hver deltaker og hvem som overgår den andre.
 • Deltakere kan bli med på arrangementet ved hjelp av en enkel QR eller ved å bruke en URL.

Foredragsholdere kan samle inn deltakerens data som senere kan eksporteres og brukes. Den beste delen? Den er gratis å bruke for inntil 20 deltakere.

AhaSlides

Hvis du vil designe perfekte og engasjerende presentasjoner med forhåndslagde maler, er AhaSlides det rette reisemålet. Det vil ikke være feil å kalle AhaSlides som et perfekt alternativ til Powerpoint.

Denne plattformen er designet for alle typer presentasjoner; virtuell, hybrid og personlig.

Med bare et klikk kan du velge favorittmalen din og dele den med publikum. I tillegg til lignende funksjoner som ordskyer og meningsmålinger, tilbyr AhaSlides også å brainstorme og dele funksjoner for å få ideer.

Nøkkelegenskaper:

 • Spin Wheel-funksjonen lar deltakerne skrive inn navn og konkurranse i live-quizer, avstemninger og undersøkelser.
 • AhaSlides er gratis å bruke for opptil 7 deltakere med ubegrensede spørsmål og ubegrenset quizoppretting.
 • Du kan legge til eller fjerne tidsrammene for undersøkelsene og avstemningene dine.

AhaSlides kan skryte av det store biblioteket med maler og kortstokker som nesten ikke krever redigering. Så du kan klikke og tilpasse den litt.

Ombea

Ombea er en programvare for live feedback som viser kundesvar basert på deres mening og ekspertise.

Denne tilbakemeldingsplattformen fungerer sømløst med Microsoft Powerpoint for å vise lysbilder for avstemning og vurdering.

Nøkkelegenskaper:

 • Brukere kan umiddelbart laste ned rapporter i PowerPoint-presentasjon eller PDF-format.
 • Gruppeanalysefunksjonen skiller målgruppene etter demografi.
 • Ombea er perfekt for å gjennomføre klassebegivenheter, da det gir elevene tilgang til bestått- og strykprosent og deres prestasjoner.

Arrangører kan dele publikum inn i lag og kjøre quiz mens de er på farten. Brukere kan rangere teamprestasjoner og skille de beste personene.

Pigeonhole Live

Pigeonhole Live er et interaktivt publikumsresponssystem som kan brukes til planlegging og organisering av konferanser. Den største fordelen er dens lett tilgjengelighet.

Nøkkelegenskaper:

 • Deltakere kan få tilgang til live Q&A og undersøkelser ved å bruke bare en lenke.
 • Foredragsholdere mottar detaljerte rapporter om samspillet mellom foredragsholdere og publikum.
 • Du kan bruke sanntidsdata som hjelper til med design og tilpasning av presentasjonen.

Plattformen tillater deltakelse fra over 1000 deltakere i gratisversjonen. Pigeonhole tilbyr tilpasset merkevarebygging og integreres sømløst med ulike plattformer som YouTube, Vimeo og Zoom.

Forfatterens notat

Publikumsresponssystemer er den perfekte eliksiren for kjedelige arrangementer. Ved å bruke slike verktøy kan selv sjenerte publikummere rekke opp hendene og samhandle med presentatørene. Verktøyene bidrar til å gjøre øktene interaktive og øke engasjementet.

Publikumsresponssystemet holder publikum interessert ved å lage interaktive og morsomme presentasjoner. Å inkludere merkevarebygging og farger etter eget valg kan bringe liv til kjedelige arrangementer og webinarer.

Ha det gøy med nettseminarene dine og gjør dem til noe kult med disse fantastiske responsverktøyene fra publikum.

Deretter kan du sjekke ut de beste quizbyggerverktøyene for å engasjere publikum mer.