11 tekniske podcaster du bør lytte til akkurat nå

Mediebransjen ser drastiske transformasjoner. Podcaster er en del av denne utviklende mediebransjen.

Folk prøver å få kunnskap fra alle tilgjengelige kilder. Tidligere handlet det om fysisk tilstedeværelse for å få kunnskap. Men med fremskritt innen teknologi, er det mange kilder for å få kunnskap. Internett har gjort det mulig for folk å bo i sofaen og få kunnskap.

Da YouTube kom inn i trenden, begynte folk å bruke det for å få kunnskap. Nå fanger podcaster alles oppmerksomhet.

Når folk la merke til hvor mye verdi de kunne få fra podcaster, så de den enorme verdien som dette mediet gir. Podcaster ble en effektiv måte å konsumere media selv mens du jogger, slapper av eller pendler. Podcaster er tilgjengelige i et stort antall kategorier. Så du trenger ikke å bekymre deg for å finne favorittemnene dine.

Enten du ønsker å lytte til podcaster relatert til teknologi, helse, filosofi, markedsføring eller noe, kan du finne alt. Du trenger bare å koble til hodetelefonene og starte podcast-appen.

Folk visste egentlig ikke så mye om podcaster for et tiår tilbake. Dette endret seg betydelig med flere og flere som lyttet til podcaster hver dag.

Denne drastiske endringen og økningen i podcasters lytting er av flere grunner. La oss se gjennom noen av de viktigste årsakene som førte til den voldsomme økningen av podcaster.

Podcaster er lett tilgjengelige

Podcaster er tilgjengelige på alle enheter. Du trenger bare en smarttelefon og en internettforbindelse for å lytte til podcaster. Selv om du bruker et skrivebord, kan du lytte til dem gjennom flere nettsteder.

Hvis du er en Apple iPhone-bruker, kan du lytte til podcaster på Apples podcast-streaming-app. Det er ikke nødvendig å laste ned noen annen app også. Hvis du bruker en Android-enhet, kan du ta hjelp av ulike apper som Spotify, RadioPublic, Stitcher og mer. Podcaster er tilgjengelige gratis å lytte, noe som gjør dem lett tilgjengelige for alle.

Multitasking er mulig med podcaster

Du kan lytte til favorittpodcastene dine når som helst. Enten du pendler til jobb, går ut og løper eller til og med gjør noe husarbeid, kan du gjøre alt mens du hører på en podcast.

Det finnes forskjellige typer podcaster med forskjellige lengder. Så du kan velge kategorien i henhold til din interesse. Hvis du trenger en rask oppsummering av gårsdagens nyheter, kan du velge en 10-minutters podcast for det samme. Ellers kan du til og med lytte til en omfattende serie med podcaster i alle kategorier som interesserer deg.

Allsidighet er synlig

Som pr Podcast-innsikt, er det over 2 000 000 podcast-programmer over hele verden. Du kan lytte til forskjellige overbevisende samtaler på podcaster eller til og med gå gjennom noen intervjuer med eksperter på disse programmene. Så det er ganske enkelt å finne noe du er interessert i, fordi det er mye innhold tilgjengelig her.

Podcaster er intime

Foruten nyhetene og aktuelle saker, kan podcaster hjelpe deg å vite om favorittkjendisen din på et intimt nivå. Det er nok av podcast-intervjuer med kjente gjester hvor du får vite om deres unike side. De fleste podcastverter har de rette ferdighetene til å intervjue gjester og få dem til å åpne seg. Dette gjør podcasten mer interessant for lytterne.

  Hvordan kan du forlate en GroupMe-chat

Podcaster hjelper til med å bygge fellesskap

Mange podcaster lykkes med å bygge en lojal tilhengerskare og et fellesskap av lytterne. Ofte er disse podcastene svært nisjede, og de kan være ganske spesifikke om interesser. Så lyttere synes det er interessant å få kontakt med andre mennesker som deler de samme interessene.

Disse fellesskapene er aktive på sosiale medieplattformer, arrangerer live-show, møter, oppretter Facebook-grupper og holder kontakten på forskjellige måter. Mens de aktivt venter på den nye episoden av favorittpodcasten deres, er de også i konstant kontakt med andre lyttere.

Hvor kan du lytte til podcaster?

For øyeblikket er det mange plattformer som kan hjelpe deg med å lytte til innsiktsfulle podcaster. Podcaster er lett tilgjengelige på smarttelefoner, bærbare datamaskiner og stasjonære datamaskiner.

Hvis du ser etter noen appalternativer for å lytte til podcaster, kan du sjekke ut de nedenfor:

Det er forskjellige forventninger til lyttere fra hver podcast. Dette er grunnen til at podcastskapere har målgruppen i tankene når de utvikler en podcast i en bestemt kategori.

Her skal vi snakke mer om kategorien tech podcast.

Det er flere teknologipodcaster å lytte til. Før du begynner med noen, er det nødvendig å utføre en bakgrunnssjekk og se om det er verdt det eller ikke.

La oss se gjennom noen punkter som utgjør en utmerket teknologipodcast.

Hva gjør en utmerket teknologipodcast?

Med teknologi har det blitt ganske enkelt å starte med en podcast. Podcastverktøy og programvare har gjort det enkelt å ta opp en podcast og være vert. Men hvis du ønsker å bygge en vellykket teknisk podcast som skiller seg ut, trenger du mer enn teknologi og verktøy.

Noen av nøkkelfaktorene er:

  • Unikt tema – Tekniske podcaster er svært nisjede, og skapere har en tendens til å holde alle episodene sine rundt bestemte emner. De vet hva publikum vil ha og holder seg bare rundt disse emnene.
  • Riktig planlagt – Enhver podcast mottar flere lyttinger og popularitet når den er planlagt, og det kommer vanlige episoder. Det er nødvendig å sette en bestemt publiseringsplan slik at folk vet når de kan forvente neste episode.
  • Informert – Tekniske podcaster handler mer om kunnskap på en forståelig måte. Podcast-verten må være en ekspert og bør vite hvordan man gjør omfattende research om ethvert emne. Sikkerhetskopiering av informasjonen med troverdige kilder er nødvendig for hver teknisk podcast.
  • Autentisitet og troverdighet – De beste teknologipodcastene har med suksess dannet relasjoner med publikum. De gir en ærlig mening om hvert emne sammen med troverdig informasjon. Dette hjelper enhver podcast med å bygge et publikum med ærlighet og troverdighet. På toppen av det vil det være enklere å invitere gjesteforelesere på podcasten gjennom autentisitet og troverdighet.

Nå som du har en utmerket idé om hva som gjør en god teknisk podcast, la oss gå mot listen over noen av de beste teknologipodcastene som vil gi enorm verdi.

TechStuff

TechStuff handler mer om å få innsikt relatert til teknologi. Det handler ikke bare om hvordan teknologi fungerer, men det er mye mer om hvordan det påvirker verden og andre faktorer.

Jonathan Strickland er skaperen av TechStuff-podcasten. Han utforsker forskjellige mennesker bak teknologien og selskapene som markedsfører teknologi. Han snakker også om hvordan forskjellige teknologiprodukter påvirker mennesker.

  Topp 11 ressurser for datavitenskap og maskinlæring

Frekvens: 3-4 podcaster/uke

Hør på: Spotify | Apple-podcaster

Over luften

Hvis du er mer interessert i IoT og tilkoblede enheter, vil du definitivt elske Over the Air – IoT, Connected Devices og Journey-podcasten. Hør historiene og ufiltrerte samtalene om IoT-reiser til ulike ledere. Du vil lære om feilene deres under reisen, noen leksjoner de lærte underveis, og noen ting de ønsket å vite mens de startet.

I hver episode av Over the Air vil du se noen avsløringer og upopulære meninger fra gjester over hele verden. Historiene deres vil fungere som motivasjon og leksjoner for deg. Hvis du tenker på å gå inn i IoT-virksomheten, vil denne podcasten være en verdibombe for deg.

Frekvens: 1 podcast hver 2. uke

Hør på: Apple-podcaster | Spotify

Darknet Dagbøker

Darknet Diaries er ganske kjent og regnes som en av de beste teknologipodcastene. Denne podcasten handler om teknologien som ikke mange ser. Jack Rhysider er programleder for Darknet Diaries, og han tar lytterne med på en reise av skjulte hemmeligheter gjennom sanne historier.

Du vil få lytte til historier relatert til digitale ran, hacktivisme, datainnbrudd, statlige cyberoperasjoner og alt som skjer på den mørke siden av internett. Så hvis du er interessert i hacking eller den mørke siden av internett, vil du finne denne podcasten veldig interessant.

Frekvens: 1 podcast hver 2. uke

Hør på: Spotify | Apple-podcaster

Tilbake til arbeid

Back to Work er en prisvinnende podcast som Merlin Mann og Dan Benjamin er vertskap for. Det er en omfattende podcast med 565 episoder per nå. Så du vil ha mye innhold å lytte til hvis du begynner å lytte til denne podcasten.

Du vil finne interessant innhold knyttet til teknologi, produktivitet, verktøy, kommunikasjon, arbeid og mer. Så det er som en alt-i-ett-podcast.

Frekvens: 1 podcast per uke

Hør på: Spotify | Apple-podcaster

Bølgeform

Hvis du er en tech-head og gadget-elsker, vil du definitivt finne at Waveform-podcasten er en utmerket en. Marques Brownlee, også kjent som MKBHD, er vert og Andrew Manganelli er medvert for denne podcasten.

MKBHD er kjent på YouTube med en historie på over 10 år. Han har dekket alt fra de nyeste smarttelefonene til elbiler på YouTube-kanalen sin og denne podcasten. Du vil kunne avgjøre fra denne podcasten om en ny teknisk gadget er verdt pengene dine eller ikke.

Ta et dypdykk inn i teknologi- og gadgetverdenen med Waveform-podcasten.

Frekvens: 1 podcast per uke

Hør på: Spotify | Apple-podcaster

Accidental Tech

Accidental tech har fått navnet sitt fordi vertene, Marco Arment, John Siracusa og Casey Liss, faktisk prøvde å lage en podcast om biler. Men de endte opp med å lage denne Accidental Tech Podcasten. Hvis du er en utvikler, er dette den perfekte teknologipodcasten for deg.

Podcasten dekker mange emner rundt dataprogrammering, teknologiske trender og programvareutvikling. På toppen av det har alle de tre vertene omfattende kunnskap om Apple-produkter. Dette er grunnen til at Accidental Tech også regnes som den beste podcasten for Apple-teknologi.

Frekvens: 1 podcast per uke

Hør på: Spotify | Apple-podcaster

Kodehistorie

Code Story handler om historiene til vellykkede grunnleggere og visjonære innen teknologifeltet. Du vil bli kjent med hvordan du starter med en idé og konverterer den til et helt fungerende produkt gjennom historien om flere vellykkede teknologigründere.

Noah Labhart er programleder for denne podcasten. Denne podcasten er som et vindu i verden av digitale startups. Lytt til historien om teknologiveteraner med deres egne ord for å komme deg etter kritiske feil og også skalere opp til massevis med flere løsninger. Hvis du er en teknologisk leder, administrerende direktør, CTO, utvikler, visjonær eller til og med en teknologientusiast, vil du finne at Code Story er en fantastisk podcast.

  9 beste vertikale skjermer for å øke produktiviteten

Frekvens: 1 podcast per uke

Hør på: Spotify | Apple-podcaster

tankearbeid

Alt som er trending i teknologiverdenen er dekket på Thoughtworks Technology Podcast. Hver episode på podcasten tar et dypdykk i noen av de mest trendy temaene som kan ha fanget vår oppmerksomhet i teknologiverdenen.

Panelet av seniorteknologer vil informere deg om alle de kommende teknologitrendene og hvordan de vil påvirke markedet. Så denne podcasten handler ikke bare om teknologi, men du vil også få verdifull innsikt for å bestemme karrieren din innen et hvilket som helst teknologifelt.

Frekvens: 1 podcast hver 2. uke

Hør på: Spotify | Apple-podcaster

Med urviseren

Med klokken er en diskusjon om dagens teknologi. Som navnet tilsier holder podcasten seg til en tidsbegrensning. Så det er ingen podcast som er lengre enn 30 minutter. Det er som en rundebordsdiskusjon med to programledere og to bransjegjester.

Dan Moren og Mikah Sargent er vertene for denne podcasten. De dekker et bredt spekter av emner, fra kjerneteknologi til digitale ting. Så det er som å se alle de verdifulle tingene på en begrenset tid. Siden episodene ikke er lengre enn 30 minutter, synes folk det er ganske interessant å høre på.

Frekvens: 1 podcast per uke

Hør på: Spotify | Apple-podcaster

Svar alle

Svar Alle er et kjent navn blant teknologiske podcaster. Men denne er egentlig ikke bare begrenset til tekniske emner. Fokuset til Svar alle er mer på historiene til mennesker som prøver å utforske sin vei i denne moderne verden. Det handler mer om hvordan teknologien har hjulpet eller hindret disse menneskenes liv.

Disse historiene er unike og spennende når folk forteller dem fra hjertet. Alex Goldman og Emmanuel Dzotsi er vertene for denne podcasten. Denne podcasten er en blanding av populærkultur, teknologi og menneskelige interesser. Den har vunnet folks hjerter siden 2014.

Frekvens: 1 podcast hver 2. uke

Hør på: Spotify | Apple Podcaster

Kjempenes land

Land of the Giants fokuserer på å avdekke hemmelighetene bak ulike teknologigiganter som Facebook, Netflix, Google og mer. Du vil bli kjent med hvordan disse teknologigigantene fullstendig dominerer verdensøkonomien og teknologiverdenen.

Vertene Shirin Ghaffary og Alex Kantrowitz avdekker historien bak Google og YouTube i den tredje sesongen. Hvis du er interessert i å utforske reisen til noen av de største teknologigigantene, så er denne podcasten det rette valget for deg.

Frekvens: 1 podcast per uke

Hør på: Spotify | Apple Podcaster

Konklusjon

Foreløpig er podcaster førstevalget for lyttere, og Spotify og Apple Podcaster øker det. Hvis du er mer i teknologiverdenen, er dette noen av de beste teknologipodcastene du kan lytte til. Du vil kunne få enorm verdi fra disse teknologipodcastene.

Sjekk hvordan du kan konvertere en artikkel til en lydpodcast.

x