12 beste åpen kildekode-overvåkingsprogramvare for IT-infrastruktur

Programvare for overvåking av IT-infrastruktur gir bedrifter en sentralisert plattform for å overvåke deres komplette IT-infrastruktur, noe som er en av de mest fantastiske fordelene.

I tillegg til å fremskynde overvåkingsprosedyren, gir den verdifull innsikt om systemytelse for å hjelpe virksomheter med å ta beslutninger og forhindre mulige problemer.

Oversikt over overvåkingsprogramvare

Programvare for overvåking av IT-infrastruktur har blitt stadig viktigere i dagens teknologidrevne verden, hvor systemytelse og pålitelighet er avgjørende for alle typer virksomheter, uavhengig av størrelse.

Det er utfordrende å manuelt holde styr på SMB og store datanettverk samtidig som man sikrer jevn og sikker drift, så IT Infrastructure Monitoring Software kommer inn i bildet for å overvinne denne utfordringen.

Disse verktøyene er godt utstyrt og kostnadseffektive for å overvåke en IT-infrastrukturs helse, ytelse og tilgjengelighet i sanntid. Administratorer kan enkelt spore problemer før de blir problemer ved å overvåke, analysere og varsle nettverks- og systemkomponenter ved hjelp av slike verktøy.

Det dynamiske IT-miljøet trenger riktig overvåking, tilgjengelighet og sikkerhet for å sikre sømløs drift. Slike verktøy styrker til og med DevOps-teamene ved å gi dem større fleksibilitet og skalerbarhet for å overvåke helsen til hele teknologistabelen.

Siden IT-behov og infrastruktur varierer fra selskap til selskap, og det finnes ulike betalte og åpen kildekodeverktøy, vil det være utfordrende å velge den rette for infrastrukturen din.

I avsnittet nedenfor har vi diskutert de beste overvåkingsverktøyene med åpen kildekode med funksjonene deres. Det vil hjelpe deg å forstå hvordan disse verktøyene fungerer og hvilke som vil passe infrastrukturen din.

Nagios

Nagios overvåker hele IT-infrastrukturen din, sorterer raskt loggdata eller analyserer båndbredden din. Med pålitelige løsninger for datainnsamling, NetFlow-analyse og IT-infrastrukturovervåking, hjelper Nagios bedrifter over hele verden med å ta smartere forretningsbeslutninger.

Nagios er klarert av over 9000 toppkunder som Airbnb, Cisco og Paypal.

Nagios, en kjent løsning for overvåking av IT-infrastruktur, tilbyr ulike nedlastbare produkter og tjenester for SMB-er til store bedrifter.

Plattformen fungerer som en omfattende ressurs som tilfredsstiller et bredt spekter av krav, fra overvåking av servere og applikasjoner til å gi nettverkssynlighet og praktisk innsikt. Dens gjennomførbarhet sikrer sømløs integrasjon med dine eksisterende systemer.

Egenskaper

 • Fem tusen pluss forskjellige tillegg er tilgjengelige for å overvåke serverne dine.
 • Sjekker nettverket for problemer forårsaket av anstrengte nettverksforbindelser eller datalinjer.
 • Overvåker Windows, Linux, UNIX og webapplikasjoner.
 • Sett opp varsler for å varsle deg når potensielle trusler oppstår.

Bedrifter i alle størrelser kan få tilgang til ulike Nagios-programvarepakker som Nagios Core, Nagios XI, Nagios Fusion og Nagios Log Server. Nagios kjernemotor XI brukes til å overvåke IT-infrastruktur raskt. Loggserveren brukes til å raskt vise, analysere og arkivere logger fra enhver kilde på ett sentralt sted.

Nettverksbåndbredden spores ved hjelp av nettverksanalysatoren. Nagios Fusion gir deg en sentralisert oversikt over driftsstatusen din og muliggjør raskere problemløsning for hele nettverket.

Du kan prøve hvilken som helst av våre løsninger gratis i 30 dager uten begrensninger. Nagios har både betalte og åpen kildekodeversjoner, og basert på organisatoriske behov kan den lastes ned.

Zabbix

Zabbix er en prisvinnende, profesjonelt utviklet programvare med åpen kildekode uten grenser eller skjulte kostnader. Det er en omfattende og mye brukt overvåkingsløsning som lar bedrifter og organisasjoner holde styr på nettverket, maskinvaren og infrastrukturen deres.

Plattformens allsidighet spenner fra overvåking av nettverk, servere, skyer, applikasjoner, tjenester og til og med hele datasentre.

Den stoles på av verdens beste organisasjoner som Dell, ICANN, T-systemer osv. Dens enkle integrasjon med ulike systemer og utvidbar arkitektur gjør den til et populært valg blant IT-fagfolk over hele verden.

Med et stort utvalg funksjoner og muligheter tilbyr Zabbix en genuint robust overvåkingsopplevelse som imøtekommer de ulike behovene til brukerne.

Zabbix lar administratorer identifisere og løse kritiske problemer og forenkler oppgaven med å opprettholde ytelsen på tvers av ulike systemer gjennom sanntidsdataanalyse, brukervennlige dashboards og tilpassbare varsler.

Egenskaper

 • Klar-til-bruke maler for å integrere Zabbix-installasjonen med varslings-, billett-, IoT- og ITSM-systemer.
 • Definer terskler for å oppdage problemer umiddelbart.
 • Få ytterligere innsikt og utvide observerbarheten gjennom kraftig datavisualisering.
 • Hold styr på KPIer med overvåking av forretningstjenester.
 • Sikkerhet i bedriftsklasse.

Alexei Vladishev opprettet plattformen i 2001 for å gi bedrifter og IT-fagfolk en allsidig og brukervennlig løsning for deres overvåkingsbehov. Plattformens primære mål er å tilby et pålitelig og effektivt overvåkingssystem, som sikrer at forretningsinfrastrukturen forblir stabil og sikker.

Sjekkmk

Checkmk er designet for å overvåke hele hybrid IT-infrastrukturen som dekker servere, nettverk og applikasjoner. Databaser, skyer, containere, lagring, IoT, etc. I henhold til nettstedet er det klarert av Adobe, Fitbit, NHL, Labcorp, Groupon, etc.

  Topp 21 beste alternativer til Adobe InDesign

Den nyeste 2.1-versjonen kommer med fornyet Kubernetes-overvåking, flere integrasjoner for ditt åpne observerbarhetsøkosystem, bedre ytelse og mye mer.

Den har to utgaver – Raw, som er åpen kildekode, og andre er Enterprise som er premium med flere funksjoner, men det er betalt.

Den støtter også automatisk nettverksoppdagelse og vedlikeholder beholdningen av maskinvare og programvare. Når det gjelder overvåking, støtter Raw-utgaven helseovervåking av servere, nettverk og applikasjoner.

For å utvide skalerbarheten og funksjonaliteten støtter den mer enn 2000 plugins. I tillegg til dette gir den også API for å skrive dine egne plugins.

Checkmk-programvaren er i stand til å overvåke og administrere komplekse og hybride IT-miljøer og er enkel å implementere og bruke.

Toppfunksjoner

 • Oppdager problemer automatisk og sender et varsel.
 • Integrasjon med Slack, PagerDuty, SIGNL4 og VictorOps.
 • Tidsseriegrafer og Grafana-integrasjon.
 • Sentralisert varslingsstyring for distribuerte miljøer.

Hvis du ser etter et enkelt sentralisert dashbord for å overvåke, administrere og administrere ende-til-ende hybrid IT-infrastruktur, vil Checkmk levere løsningene. Raw-utgaven er gratis å bruke, og hvis du trenger tilleggsfunksjoner, kan du bytte til enterprise-utgaven.

Prometheus og Grafana

Prometheus og Grafana er mye brukte åpen kildekode-verktøy for overvåking av IT-infrastruktur. Prometheus er et 100 % åpen kildekodeverktøy, og utviklingen støttes av Grafana når det gjelder å forbedre funksjonene for å hjelpe både Grafana- og Prometheus-kunder.

Prometheus er et overvåkings- og varslingsverktøysett, og Grafana er et skybasert system som hjelper til med å visualisere Prometheus-beregninger i grafer og dashbord. Så begge verktøyene lar brukere lagre store mengder beregninger som de enkelt kan dele opp og bryte ned for å forstå hvordan infrastrukturen deres fungerer.

Prometheus-overvåkingssystemet inkluderer en flerdimensjonal datamodell og kraftig spørringsspråk kalt PromQL som samler inn og lagrer beregningene som tidsseriedata. Grafana er en IoT-stabel for å overvåke og visualisere alle databeregninger i en enkelt rute på det operative dashbordet.

Grafana brukes av mer enn 10 millioner brukere globalt av spesielt store selskaper.

Topptrekk ved Grafana

 • Sentralisering av analysen, visualiseringen og varslingen på Prometheus-målinger ved hjelp av Grafana-dashboards.
 • Utforsk, visualiser, forespør og varsle om Datadog-beregningene dine i Grafana Cloud.
 • Sentralisert, horisontalt skalerbar, replikert arkitektur bidrar til å opprettholde Prometheus.
 • Klassens beste søkeytelse for å lage dashboards i sanntid som kan deles på tvers av organisasjonen.
 • Solide retningslinjer for datatilgang for å sikre og styre data.

Topptrekk ved Prometheus

 • Varsler er basert på Prometheus PromQL, og varslingsansvarlig håndterer varsler.
 • Den lagrer tidsserier i minnet og på en lokal disk i et effektivt format
 • Ulike integrasjoner for å bygge bro mellom tredjepartsdata
 • Tilpassede biblioteker er enkle å implementere, og over ti språk støttes.

Prometheus og Grafana er standardene for overvåking av tjenester og applikasjoner. Prometheus-beregninger samles og leses inn i Grafana Cloud. Prometheus er et åpen kildekodeverktøy, mens Grafana er gratis for alltid for tre brukere med begrensede beregninger.

Hvis du vil ha premiumfunksjoner og ubegrensede beregninger, kan du registrere deg for Grafana Pro, som har en 14-dagers prøveperiode.

Kaktuser

Cacti er et robust overvåkings- og feilhåndteringsverktøy med åpen kildekode designet for å tilby omfattende overvåkingsløsninger fra LAN til komplekse nettverkssystemer.

Den kan skaleres fra noen få til tusenvis av verter for å samle inn, analysere og visualisere ytelsen til nettverksenheter og applikasjoner.

Kjernetjenestene kan distribueres bak lastbalansere, med øktadministrasjon som kommer fra databasen og dens strukturelle database også distribuert på en fullstendig feiltolerant måte.

Det er mye brukt blant nettverksadministratorer og ingeniører som ønsker å forenkle sine daglige overvåkingsaktiviteter og sikre effektiv ytelse av nettverket.

Dens effektive datavisualisering gjennom intuitive grafer hjelper IT-fagfolk til å forstå den generelle nettverksytelsen gjennom ulike nettverksenheter.

Det hjelper ikke bare med å overvåke nettverksenheter og applikasjoner, men hjelper også til å oppdage og feilsøke ytelsesproblemer proaktivt for å forhindre fremtidige problemer.

Egenskaper

 • Bruker enhver datainnsamlingsmetodikk for å lage ytelsesgrafer automatisk.
 • Støtter RRD (Round-Robin Database) filer med mer enn én datakilde og kan også bruke en RRD-fil som er lagret hvor som helst på det lokale filsystemet.
 • Maler og pakker for å støtte et stort antall datakilder og grafer.
 • Integrasjon med MySQL/MariaDB-datatilkoblinger for å støtte offline Cacti-database
 • Automatisk oppdagelse av nettverksenheter.

Det fleksible grensesnittet og egenskapene lar små og mellomstore bedrifter og store selskaper støtte rask gjenkjenning av ytelsesproblemer og ta utdannede beslutninger i sammenheng med dagens stadig mer komplekse IT-infrastrukturer.

Også støttet av denne gratis plattformen er plugins og tillegg som lar administratorer øke verktøyets kapasitet.

OpenNMS

OpenNMS Meridian er en sky-aktivert, svært skalerbar åpen kildekode-nettverksadministrasjonsplattform for lokale og eksterne nettverk.

  Hvordan lese meldingshoder i Outlook

Det er en komplett løsning for å overvåke bedriftsnettverksytelse og -administrasjon når det gjelder nettverksovervåking, nettverkstrafikkanalyse, nettverksoppdagelse og -varsling, omfattende feilhåndtering, alarmgenerering, etc.

Det er ansatt i nesten alle sektorer, inkludert helsevesen, teknologi, energi, finans, myndigheter, utdanning, detaljhandel, etc., for å overvåke og administrere tusenvis av nettverksenheter.

Den er egnet for å støtte SMB-er til store bedrifter, kan håndtere opptil 300 000 datapunkter per sekund med flyter, og er skalerbar for å håndtere flere.

OpenNMS kommer i to åpen kildekode-distribusjoner: Horizon og Meridian. Horizon er en fellesskapsutgivelse, mens Meridian er en bedriftsutgivelse. I tillegg til disse to, tilbyr OpenNMS tilpasset grafskaping gjennom Helm og et rammeverk som bruker kunstig intelligens (AI) for å gruppere relaterte nettverksalarmer for forbedret feilsøking.

Den er allsidig nok til å støtte fjorten datainnsamlingsprotokoller, så det er ikke behov for noen tredjepartsverktøy. Alle disse protokollene hjelper til med egendefinerte terskelverdier i sanntid, trendanalyse, prognoser, analyse av ytelsesdata i tidsserier, visuell plotting og operasjonelle prognoser i sanntid.

OpenNMS får mer detaljerte data om nettverket ditt som hjelper deg med å forutse potensielle problemer ved å spore endringer på tvers av nettverksenheter og konfigurasjoner. Det er mye enklere å vedlikeholde og bruke uten irritasjonen av raske oppgraderinger og utgivelser.

Egenskaper

 • Lager og feilhåndtering.
 • Nettverkstrafikkstyring.
 • Overvåking av applikasjonsperspektiv.
 • Border Gateway Protocol overvåkingsstøtte for avansert overvåking og administrasjon av rutingenheter.
 • Alarm- og hendelseshåndtering.
 • Sanntidsvarsler for en høyprioritert respons.
 • Tilpassbare Grafana-dashbord.
 • Foretaksom nettverksvisualisering når det gjelder ressursgrafer, databaserapporter, diagrammer, etc.

Hvis du ønsker å fokusere på kjerneaktivitetene dine fremfor tidkrevende overvåking og vedlikehold, vil OpenNMS hjelpe deg med alt fra datainnsamling til vurdering til handlingsdyktig innsikt og visualiseringer.

Det er en komplett løsning for å overvåke bedriftens nettverksytelse og sikre ytelsen og tilgjengeligheten til dine viktige nettverkstjenester.

Icinga

Icinga kan overvåke enorme, komplekse økosystemer på tvers av mange nettsteder siden den er skalerbar og fleksibel. Icinga er et overvåkingssystem for nettverksressurser som også varsler brukere om forstyrrelser og samler ytelsesstatistikk for rapportering.

De største selskapene i verden, som Adobe, Audi, Vodafone, puppet og andre, stoler på Icinga.

Overvåkingskomponenten til Icinga-stakken er bare én. Andre fordeler med løsningen inkluderer rettidige varsler, innsiktsfulle visualiseringer og analyser, oppgaveautomatisering og enkel integrasjon med andre systemer.

Alle varianter av skyinfrastruktur overvåkes av dets skalerbare overvåkingssystem. På grunn av forbindelsen med eksisterende verktøy, som Graphite, Ansible, InfluxDB, Grafana, AWS, Jira, Azure, ServiceNow og mange andre, kan du designe overvåkingsløsninger som er skreddersydd for dine spesielle behov.

Plattformen kan lett vokse fra en liten infrastruktur til store multitenant-nettverk.

Egenskaper

 • Sentralisert konsoll for infrastrukturovervåking.
 • Rollebasert tilgangsadministrasjon, SSL-krypterte tilkoblinger og høy tilgjengelighetsklynger for å sikre kontinuerlig oppetid.
 • Automatisering av tilbakevendende oppgaver.
 • Omfattende rapporter basert på beregninger, logger, mønstre og varsler basert på terskler.

Icinga er en bedriftsklar løsning for å holde øye med en rekke brettspektre, inkludert enheter, databaser, apper, skytjenester, nettsteder og nettverk.

Nettdata

Netdata er åpen kildekode og den mest avanserte programvaren for overvåking, sporing og feilsøking på stedet og skyinfrastruktur. Det gir sanntidsmålinger, innsiktsfulle diagrammer og

intelligente alarmer for raskt å identifisere problemer og ta proaktive skritt før det blir et stort sammenbrudd.

Alle fysiske og virtuelle servere, containere, skyinfrastruktur og andre infrastrukturkomponenter overvåkes av den. Ved å samle inn og studere beregninger og logger, kan administratorer raskt feilsøke og løse problemer.

På grunn av det brukervennlige og enkle grensesnittet kan administratorer og utviklere enkelt få viktig innsikt i driften av infrastrukturen deres, visualisere komplekse data og oppdage problemer før de kommer ut av kontroll.

Den tilbyr et bredt spekter av funksjoner uavhengig av typen infrastruktur for å overvåke hver fysisk og virtuell server, container og IoT-enhet. Arkitekturen er ML-drevet, noe som hjelper til med å oppdage uregelmessigheter raskt og utløse et varsel.

Egenskaper

 • Uendelig skalerbarhet fra bare metallservere til skyimplementeringer som dekker en rekke tjenester og enheter.
 • Hundrevis av interaktive diagrammer i sanntid som oppdateres hvert sekund.
 • Distribuert arkitektur, med personvern ved design.
 • Null konfigurasjon Kubernetes-overvåking.
 • Maskinlæringsassistert anomalideteksjon, varsler og metriske korrelasjoner.

Programvare med åpen kildekode, Netdata, er et av de mest kjente prosjektene i CNCF-landskapet. Det er ganske fleksibelt for å integrere forskjellige populære verktøy som Prometheus og Grafana, Graphite, OpenTSDB, InfluxDB eller til og med tredjeparts kommersielle løsninger.

M/Monit

Moderne, liten og skalerbar M/Monit er programvare laget spesielt for å administrere og holde styr på Unix-systemer. Denne gratis programvaren med åpen kildekode utfører automatisk vedlikehold, reparasjoner og betydelige årsakshandlinger ved feil i tillegg til å administrere og kontrollere Unix-systemer.

  Hvordan generativt AI-søk endrer søkemotorer

Alle som ønsker å ha full kontroll over sine Unix-systemer bør bruke dette verktøyet.

Verktøyene gir fullstendige detaljer om ressursbruk og systemtilstand og gir også automatiske varsler når det oppstår problemer og korrigerer når og når det er nødvendig. Administratorene kan enkelt og raskt overvåke tjenestene og enhetene på tvers av infrastrukturen ved hjelp av dette verktøyet.

Egenskaper

 • Evne til å bruke stasjonære datamaskiner, nettbrett og telefoner for å få tilgang til grensesnittet.
 • Sanntidsdiagrammer og trendspådommer.
 • Støtte gis for TCP-, UDP- og Unix-domenekontakter.
 • Regelbasert varslingsmekanisme.
 • Innebygd databasestøtte for SQLite, MySQL og PostgreSQL.

Dens popularitet tilskrives effektiv arkitektur og hendelsesspesifikke funksjoner, inkludert omstart av servere, feilsøking og sending av e-post. For å produsere informative grafer, samler den automatisk inn viktige data fra verten.

Basert på kravene fra selskapet, kan dette verktøyet også modifiseres for å møte spesielle overvåkingskrav.

LibreNMS

LibreNMS er en pålitelig åpen kildekode-plattform for nøye overvåking av nettverksytelse og helse. Med sine mange funksjoner og støtte for SNMP, Syslog og andre protokoller, overvåker og kontrollerer den ulike enheter, tjenester, plattformer og operativsystemer.

Plattformen støtter systemer som Cisco, Juniper, Linux, Windows og mer. På grunn av den svært skalerbare arkitekturen er den enkel å tilpasse for å oppfylle de spesifikke overvåkingskravene til ulike organisasjoner av alle størrelser.

Egenskaper

 • Tilpassbare varsler og varsler kan skreddersys til en organisasjons spesifikke behov.
 • Datainnsamling med flere protokoller (STP, OSPF, BGP, etc.).
 • VLAN-, ARP- og FDB-tabellsamling.
 • Device Backup-integrasjon (oksidert, RANCID).
 • Distribuert meningsmåling.

Verktøyet kan dekke behovet for nettverksovervåking og gir innsikt i nettverkstrafikk, enhetshelse og båndbreddeutnyttelse. LibreNMS hjelper til med å holde nettverket i gang for alle organisasjoner av alle størrelser.

Grafitt

En passende infrastrukturovervåkingsløsning for lokale nettverk og skyinfrastruktur for små og mellomstore bedrifter og store selskaper er Graphite. Den brukes til å overvåke effektiviteten til nettsteder, applikasjoner, kommersielle tjenester og nettverksservere.

Programvaren er egnet for dagens skiftende datasett fordi den gjør det enkelt å lagre, hente, utveksle og visualisere tidsseriedata.

Hovedbruken er å administrere numeriske tidsseriedatapunkter eller en rekke ytelsesindikatorer, for eksempel CPU, I/O-målinger, RAID-array, SSD-er, etc., fra titusenvis av servere og avbildet i grafer.

Grafittarkitektur lagrer numeriske tidsseriedata i sin spesialiserte database og brukes til å visualisere det i form av sanntidsdiagrammer og grafer gjennom webgrensesnittene.

Chris Davis skapte den på Orbitz i begynnelsen av 2006, og den ble etter hvert populær. Grafitt distribueres under Apache 2.0 åpen kildekode-lisens.

Topp bransjeaktører som Booking.com, Github, Salesforce, Etsy, Reddit, etc., bruker Graphite-overvåkingsverktøy for å holde et øye med deres produksjon, e-handel, tjenester, etc.

Det er også mulig å kombinere plattformen med andre tredjepartsverktøy som Nagios, Windows-server, logstash, etc.

Observium

Observium er en robust programvare for nettverksovervåking og administrasjon for å gi din bedrifts infrastruktur uovertruffen synlighet.

For selskaper i alle størrelser som leter etter en pålitelig, brukervennlig overvåkingsløsning, er Observium et utmerket alternativ på grunn av det store utvalget av støttede enheter og komplette sett med muligheter.

Myndigheter, store selskaper, telekommunikasjonsselskaper, Internett-leverandører og SMB-bedrifter har sluttet seg til Observiums brukerbase. Viktige kunder inkluderer Twitch, eBay, PayPal, Aramco, Squarespace, The Scottish Government, Yahoo Inc., Spotify og andre.

Observium-teknologi forenkler nettverksadministrasjon, samler inn ytelsesmålinger og genererer advarsler når problemer oppdages. Den oppdager automatisk nettverksenheter og -tjenester, og titusenvis av installasjoner gjøres for å overvåke millioner av enheter.

Du kan konfigurere terskler og feiltilstander for en rekke forskjellige enhetstyper ved å bruke terskelvarslingssystemet.

Egenskaper

 • Gir proaktiv informasjon for å håndtere potensielle problemer før de skaper sammenbrudd eller driftsstans.
 • Hjelper med planlegging av katastrofegjenoppretting.
 • Sporing og fakturering av forbrukerbåndbredde er gjort enklere med trafikkregnskap.
 • Applikasjoner fra tredjeparter støttes, inkludert Apache, BIND, DRBD, Memcached, MySQL, NFS og andre.

På grunn av Observiums brukervennlige nettgrensesnitt kan plattformen lett kontrolleres av både tekniske og ikke-tekniske personer for å forstå helsen og tilstanden til nettverket.

Den er kompatibel med et bredt spekter av maskinvare, programvare og operativsystemer, inkludert Cisco, Windows, Linux, HP, Juniper, Dell, FreeBSD, Brocade, Netscaler, NetApp og mange andre.

Enterprise, Professional og Community Edition er de tre utgavene av programmet som tilbys. Community-utgaven er gratis.

Siste ord

Sporing, overvåking og administrasjon av infrastruktur med et snev av automatisering har blitt en nødvendighet for dagens verdensteknologi. Overvåkingsprogramvare med åpen kildekode er gratis; noen programvare har til og med avanserte funksjoner i premiumversjonene.

Det meste av programvaren diskutert ovenfor er omfattende og støtter SMB-er til store organisasjoner. Det er vanskelig å foreslå noen spesiell programvare for alle fordi hver organisasjon har varierte interesser.

Så det anbefales å prøve denne overvåkingsprogramvaren, og basert på din egnethet kan du fullføre den beste for infrastrukturen din.

Du kan også være interessert i vår introduksjon til Prometheus og Grafana.