12 beste mobilskannerapper som bruker AI-teknologi

Mobile skannerapper hjelper deg med å kutte kostnadene ved dokumenthåndtering siden den erstatter konvensjonelle skannermaskiner.

Smarttelefonkameraer blir gode med lanseringen av hvert nytt håndsett på tvers av merker. Kamerabaserte mobiltelefoner med høy oppløsning blir også rimelige og globalt tilgjengelige.

Bortsett fra nesten profesjonelle fotografier eller raske sosiale medier-innlegg, har smarttelefonkameraet et annet flott verktøy.

Du gjettet riktig! Du kan skanne viktige dokumenter som visittkort, sertifikater, regninger og mange flere. AI-bildebehandling og tekstanalyse forbedrer også bildetranskripsjonsprosessen.

Det er imidlertid vanskelig å velge en passende Android- eller iOS-mobilskanner siden du vil se mange apper på Google Play eller App Store. Fortsett å lese denne artikkelen for å finne listen over de beste mobilskannerappene.

Hva er en mobil skanner-app?

Mobilskannerapper fungerer annerledes enn de vanlige skannemaskinene. Dokumentskanner-appen bruker mobilens kamera og lommelykt som maskinvare for innholdsfangst. Det viktigste er imidlertid app-programmering som konverterer et fotografi til en skannet PDF.

Appens algoritme kommer med ulike teknologier som optisk tegngjenkjenning (OCR), AI-bildebehandling, bildeforbedring osv. Noen få smarttelefon-PDF-skannere er så kraftige at de kan lage redigerbare dokumenter.

Hvorfor bør du bruke en mobil skanner-app?

Det er mange grunner til å bruke en smarttelefonapp for dokumentskanning og PDF-konvertering. Her er noen fordeler med en mobiltelefonskanner fremfor dedikerte skanneenheter:

 • Ofte er mobile skannere gratis å bruke, slik at du ikke trenger å bære skannekostnadene.
 • Smarttelefonen er svært bærbar enn en konvensjonell skanneenhet. Dermed kan du ta med deg lommeskanneren hvor som helst.
 • App-baserte skannere lagrer dataene på smarttelefonlagring, og derfor er prosessen egnet for bruk i landlige områder.
 • Mobile skanneapper er selvforsynt siden de ikke trenger en datamaskin for bildebehandling.
 • Du kan få tilgang til skannede filer fra telefonen eller laste dem opp til Google Disk eller OneDrive for skytilgang.

Det er ulike muligheter med mobilskannerapper for både brukere og apputviklere.

Følgende populære smarttelefonapper for dokumentskanning vil hjelpe deg med skanneoppgavene dine. Hvis du er en apputvikler, kan du også få litt utviklingsinspirasjon.

Adobe Scan

Adobe Scan er et kraftig bærbart skanneprogram. Den er tilgjengelig for både Android- og iOS-enheter. Du trenger ikke reise med fysiske dokumenter hvis du begynner å bruke denne appen med en gang.

Appen bruker en AI-forbedret skanneteknologi for klarere og renere PDF-dokumenter. Som gjennomsnittlige skanneapper, trenger du ikke sitte på en datamaskin for å forbedre kvaliteten på det skannede dokumentet.

AI-programmeringen justerer automatisk skygge- og lommelyktrefleksen. Adobe Scan styrer også skarphetseffekten til utskrevne eller skannede bilder. Med nøye skanning i et godt opplyst område kan du få høykvalitets PDF-filer som enkelt vil gi tøff konkurranse til skannemaskiner.

Dens populære funksjoner er:

 • Skann viktige dokumenter og lagre dem på telefonen.
 • Acrobat Reader-appintegrasjon hjelper deg med å signere skannede dokumenter.
 • Lagre skanningene dine som en JPG-fil.
 • Innholdssøk på skannede filer.
 • Slett ufullkommenheter på dine skannede PDF- eller JPG-filer.
 • Trekk ut tekst fra skannet fil ved hjelp av OCR.
  Beste virtuelle betalingskort for affiliate markedsføring

Appen er gratis for iOS- og Android-enheter. Noen kjøp og abonnementer i appen gir deg tilgang til premiumfunksjoner som eksport av dokumenter eller flere PDF-filer i én fil.

Last ned på Android | iOS

iScanner

iScanner er en annen populær AI-drevet dokumentadministrasjons- og skanningsapp. Den kommer med førsteklasses dyplæringsfunksjoner, og disse er:

 • Skann QR-koder for URL-er, kontakter, hotspots osv.
 • Beregn eller mål areal.
 • AI-basert objektgjenkjenning hjelper deg med å telle figurer eller gjenstander.
 • Løse matematiske problemer.

I gratisversjonen av iScanner-appen for Android får du følgende funksjoner:

 • Skanning og redigering av dokumenter/bilder/kvitteringer/ID-kort.
 • Bruk av digital signatur.
 • Evne til å sende et dokument i en praktisk messenger.

Begrensninger for Android-brukere av gratisversjonen er:

 • Du kan bare eksportere 5 dokumenter per dag.
 • OCR-funksjonen er utilgjengelig.
 • Matematikkfunksjonen er utilgjengelig.
 • Tellefunksjonen er utilgjengelig.

Så for de tre siste funksjonene trenger du et abonnement.

For iOS-brukere er grensene de samme, men skanning på flere sider er i tillegg utilgjengelig.

Du kan imidlertid nyte alle funksjonene med et betalt abonnement. Kostnadene for iScanner-appen for iOS- og Android-brukere er like.

Last ned på Android | iOS

Photo Scan App fra Photomyne

Hvis du vil konvertere polaroid-bilder og trykte bilder til digitale filer, kan du prøve Photo Scan App by Photomyne. Det tilbyr rask konvertering av fysiske bilder til digitale og deling av sosiale medier.

Dens avanserte AI-programmering tilbyr ulike bildebehandlinger som bildeforbedringer, endring av størrelse, beskjæring, fargelegging av bilder osv. Du kan også sette inn metadata som datoer, steder og navn.

Appen lar deg lage digitale album, fotokollasjer, delbare lenker og lysbildefremvisninger av minneverdige hendelser.

Hvis du bruker den grunnleggende appen gratis, kan du nyte funksjonene som lagring, deling og forbedringer med begrensninger. Du kan imidlertid oppgradere til en 2-års abonnementsplan for å nyte ubegrensede skanninger og premium AI-funksjoner.

Last ned på Android | iOS

Supersense

Supersense er den ideelle mobile skanneren for synshemmede og blinde personer. Den bruker en AI-algoritme for å skanne og lese innholdet du legger foran skanningssøkeren.

Dermed kan du enkelt forstå fakturaverdien, valutabetegnelsen eller dokumentteksten gjennom en smart stemmeassistent. På toppen av det lar appen deg utforske dine fysiske omgivelser.

Du kan åpne appen med talekommandoer og deretter peke den i forskjellige retninger for å kjenne gjenstandene rundt deg som datamaskiner, stoler, biler, mennesker og mange flere.

Gratisplanen har begrensede funksjoner som hurtiglesing, import, forstørrelsesglass og lesehistorikk. Hvis du vil bruke premium-funksjonene, må du få et månedlig eller årlig abonnement.

Last ned på iOS.

Google Stack

Google Stack er en eksklusiv mobilskanner fra Area 120 av Google. Foreløpig er appen kun tilgjengelig for nedlasting fra den amerikanske Google Play-markedsplassen. Med mer enn 100 000 nedlastinger fremstiller appen seg selv som en enkel å bruke dokumentskanner gratis.

  Hvordan slå sammen Microsoft Word-dokumenter

Den leveres med avansert programmeringskode som identifiserer viktige detaljer fra et dokument. Hvis du skanner en matbutikkkvittering, vil den automatisk organisere detaljer som fakturadato, beløp osv.

Det er velkjent som Google Stack siden appen lagrer skannede bilder i stabler som regninger, kvitteringer, ID-er, banktjenester, kjøretøy, stjernemerkede og hus. Du kan også sikkerhetskopiere skannede filer til Google Disk-kontoen din.

Last ned på Android

ABBYY FineReader

ABBYY FineReader PDF er et kraftig dokumentadministrasjonsverktøy for Windows- og macOS-enheter. Applikasjonen er nå også tilgjengelig for din iPhone eller Android-enhet.

Det er en av de banebrytende AI-drevne skannerappene som kan levere JPEG- eller PDF-kopier av fysiske dokumenter som sertifikater, bøker, fakturaer, visittkort og så videre. Den kan også trekke ut skrevne tekster i et tilgjengelig format fra de skannede filene.

Appen behandler bildene offline i den lokale lagringen på smarttelefonen din. Det nevrale nettverket kan organisere de skannede filene dine i 7 kategorier. Disse gruppene er visittkort, håndskrevne kort, A4, bøker, ID-er, kvitteringer og andre dokumenter.

Appen støtter opptil 12 formater på 193 språk for tekstutvinningsoppgaven. Du kan også utføre et generelt tekstsøk i de skannede bildene.

Last ned på Android | iOS

Fotoskanning

Google Foto er det perfekte stedet for minneverdige bilder og videoer. Hvis du også vil legge dine utskrevne fotografier på samme sted, kan du vurdere PhotoScan by Google Photos.

Det er en gratis app fra Google. Den har funksjoner som automatisk beskjæring, rektangulære skanninger, kantdeteksjon, smart rotasjon og blendingsfrie skanninger gjennom AI-bildebehandling.

Smartappen viser 4 veilede hvite bobler som du trenger for å matche telefonens kameraposisjon. Når du dekker alle 4 boblene, behandler appen den skannede filen til en fantastisk digital fil. Du kan også skanne tekstbaserte dokumenter ved hjelp av denne appen.

Last ned på Android | iOS

Microsoft Lens

Microsoft Lens er en populær produktivitetsapp som du bør bruke på jobb eller hjemme for alle skanningsrelaterte oppgaver. Prøv denne appen hvis du vil gjøre bilder av dokumenter og tavler lesbare og redigerbare.

Med denne appen kan du konvertere trykte tekster eller bilder til redigerbart innhold i flere formater som Excel, PowerPoint, Word og PDF. Appen kan lagre de skannede filene dine i smarttelefonens interne lagring, OneDrive og OneNote.

Du kan også administrere forretningskontakter effektivt på denne appen siden skanning av et visittkort gir deg muligheten til å lagre som kontakter.

Last ned på Android | iOS

TapScanner

TapScanner er en annen populær mobilskanner for å konvertere bilder til PDF. Du kan enkelt skanne, dele eller skrive ut bilder til PDF-filer gjennom denne appen.

Den kommer med sin egen PDF-leser og maker slik at du kan opprette og vise filer i én app. Det kan også hjelpe deg med å importere skannede filer fra andre apper eller telefongallerier.

Den smarte programmeringskoden utfører automatisk den essensielle dokumentredigeringen som kantjustering, komprimering av PDF-er, bruk av profesjonelle filtre og så videre.

  Hvordan se BBC iPlayer i USA eller i utlandet

Appen tilbyr abonnementer i appen som starter på $4,99.

Last ned på Android | iOS

Genius skanning

Gjør mobiltelefonen din til produktivitetskraftverk med Genius Scan – PDF Scanner App. Administrer håndskrevne notater, visittkort, invitasjoner, kvitteringer, strømregninger og mye mer effektivt fra én enhet.

Skann dokumenter raskt ved hjelp av appen og lagre dem i PDF-filer av profesjonell kvalitet. Du kan også laste opp skannede filer til personlig skylagring eller produktivitetsapper for samarbeid.

Genius Scan tilbyr en fullt funksjonell skanneapp uten kostnader. Du kan imidlertid nyte profffunksjonene som PDF-kryptering, tekstgjenkjenning (OCR), eksport til OneDrive eller Google Drive med den betalte planen.

Last ned på Android | iOS

Rask skanner

Fast Scanner – PDF Scan App gjør mobiltelefonen din til en bærbar skannemaskin gjennom sin smarte algoritme og AI-behandling. Den konverterer automatisk filene til industristandard PDF-format når du skanner ett eller flere bilder.

Du kan også senere legge til flere sider i en eksisterende PDF. Du kan også umiddelbart dele en skannet PDF via e-post. OCR-teknologien lar deg trekke ut håndskrevne tekster fra et fysisk notat og gjøre det om til en digital kopi.

Dessuten støtter appen PDF-fillagring på Dropbox, OneDrive og Google Drive med noen få trykk. Hvis du trenger å fakse dokumentet, kan du prøve Easy Fax-appen som tilbys av samme utvikler.

Last ned på Android | iOS

Mine skanninger

Du kan også prøve My Scans mobilskanner hvis du ser etter skanninger av høy kvalitet som ligner på en vanlig skanneenhet. Sammen med bildeskanning og dokumentorganisering får du mulighet for dokumentkommentarer.

Derfor trenger du ikke å importere den skannede filen til en annen app for merknader. Appen har innebygde merknadsfunksjoner som utheving av tekst i flere farger, PDF-signering, PDF-stempling, uskarp tekst osv.

Autokorrigeringsfunksjonen justerer ulike bildekvalitetskomponenter som skygge, gjenskinn, belysning og tekstoppløsning. My Scans» Top App-sky lar deg sikkerhetskopiere skannede filer til en skystasjon slik at du kan få tilgang til filene dine fra hvilken som helst enhet med internett.

Mine skanninger tilbyr noen få grunnleggende skanningstjenester gratis. Det finnes abonnementer i appen og en engangskjøpsmulighet for skannerappen.

Last ned på Android | iOS

Siste ord

Etter å ha kjent noen av de beste mobilskannerappene ut og inn, kan du enkelt velge riktig app for personlig eller forretningsbruk. Avhengig av arbeidsvolumet ditt, kan du enten gå for et betalt abonnement eller ganske enkelt bruke gratistjenestene hvis arbeidsmengden er mindre.

Siden mobiltelefonen din blir en pålitelig og på farten enhet for alle viktige dokumenter, beskytt smarttelefondataene dine med disse appene.

x