13 beste gratis og betalte iPhone-kameraapper å bruke

iPhone har etablert et navn på markedet, spesielt for å ha et av kameraene av beste kvalitet.

Mange mennesker er opptatt av å kjøpe en iPhone utelukkende for kamerafordelene. Selv om dette kan høres dumt ut, er det ikke den verste avgjørelsen for en person hvis primære fokus er å ha en telefon som kan ta bilder og videoer av god kvalitet.

Et profesjonelt DSLR-kamera 📷 kan gi langt bedre kameraresultater. Likevel er det ingen bedre følelse enn å ha en telefon med et godt kamera som får plass i lommen, slik at du kan ta med deg dette høykvalitets iPhone-kameraet uansett hvor du går for å fange vakre øyeblikk.

Standard kameraappen som følger med iPhone er allerede utrolig. Men hvis du ønsker å ta ting til neste nivå, vil du kanskje sjekke ut disse fantastiske kameraappene som du kan installere umiddelbart.

Det lar deg utnytte iPhone-kameraets kraft og oppnå et mye bedre resultat. Hvis det høres interessant ut, la oss hoppe rett inn i det.

Halide Mark II – Pro-kamera

Jeg kunne ikke vente til midten av listen med å nevne denne fenomenale kameraappen kalt Halide Mark II. Det er en gratis app og tilbyr det mest omfattende settet med funksjoner og kontroller på tvers av alle iPhone-kameraapper som er der ute.

Den har mange kraftige funksjoner som tilfredsstiller brukere på alle nivåer. Funksjoner som focus peaking, histogram og dybdemodus gjør den til en av de mest ettertraktede kameraappene i appbutikken.

Den har bevegelsesbaserte kontroller som lar deg betjene appen med kun én hånd. For eksempel vil en sveip opp eller ned-bevegelse justere bildets eksponering.

Oppsettet og grensesnittet er veldig brukervennlig, og viktigst av alt er det en app som er privat av design. Den har null sporere og deler eller samler ikke inn informasjonen din for å forhindre misbruk av data.

Adobe Lightroom

All programvare utgitt av Adobe har et rykte for å være bra, og det er ikke annerledes for Lightroom. Det er et av de ledende redigeringsverktøyene for datamaskinen, og den har også en app som du kan laste ned gratis på din iPhone.

Avhengig av ditt behov, kan du gjøre raske redigeringer, for eksempel å justere skygger, høylys og kontrast og legge til filtre.

  Hva er Smishing, og hvordan beskytter du deg selv?

Kamerafunksjonen deres har omfattende funksjoner som manuell eksponering, fokuskontroll, RAW-opptak og mange forhåndsinnstillinger.

Kamera+

Camera+ er en gratis app som lar deg fange øyeblikk med UltraRes og forbedre hver detalj. Det er flott for personlige og profesjonelle formål fordi funksjonene henvender seg til alle nivåer av brukere.

Den har en kamerafunksjon og en seksjon for redigering av bildene dine for å få det beste fra begge verdener under én app. Kameraet deres lar deg fange i RAW med en stabilisator og velge lukkerhastighet etter behov.

VSCO

VSCO er en populær kameraapp blant Instagram-brukere, og er utmerket for redigering og fotografering. Den har en enorm samling av forhåndsinnstillinger, inkludert noen av de mest visuelt-estetiske som prøver å ligne stiler som Kodak og Agfa.

Kameraet deres gir deg full manuell kontroll over eksponeringsinnstillingene for å ta vakre bilder. Den støtter også videoopptak, looping-videoer og dobbel eksponering.

Mørkerom

Brukere kan glede seg over en nybegynnervennlig layout på Darkroom og et bredt spekter av redigeringsmuligheter etter opptak.

Navnet kan ringe en bjelle fordi det virker som et produkt fra Adobe, men det er det ikke. Den støtter et litt renere grensesnitt sammenlignet med Lightroom, og alt er lagt opp på en veldig lettfattelig måte.

Redigeringsfunksjonene til denne gratis appen er drevet av AI og har alternativer som batchredigering, portrettmodusjusteringer, innholdsbevisst ramme, etc.

Du har også lov til å lage dine egne forhåndsinnstillinger, noe som er en ganske kul funksjon hvis du er veldig spesifikk om hva du liker.

RAW+

En veldig minimalistisk kameraapp som presser iPhone-kameraet ditt til å produsere DSLR-lignende bilder, RAW+ må være på listen din hvis du er en profesjonell fotograf eller planlegger å bli det.

Denne gratisappen støtter RAW- og ProRAW-formater og har noen fantastiske funksjoner, for eksempel:

 • Skjermlukker og ISO-kontroller
 • Manuelle eksponeringsinnstillinger
 • Fotografering i JPG (valgfritt)
 • 8 forskjellige forhåndsinnstillinger for hvitbalanse
 • Overlegg av rutenett og nivå

Du kan bytte hver innstilling etter eget ønske rett fra innstillingsmenyen.

Focos

Med en stor blenderåpning og en ekte bokeh-effekt er Focos nok en strålende gratis kameraapp du kan bruke på din iPhone. Denne appens opptaks- og redigeringsmuligheter er nesten uendelige, samtidig som den forblir intuitiv og enkel å bruke.

Noen av de mange funksjonene til Focos inkluderer:

 • Legg til flere lys i 3D-rommet
 • Automatisk beregning av dybdeskarpheten av AI
 • Importer eksisterende bilder og tilpass bokeh-effektene på dem
 • Bruk utvidet virkelighet (AR) for å sjekke portrettbildet i den virkelige verden
  8 Ultimate Impact Effort Matrise-maler for å ta informerte beslutninger

Ytterligere funksjoner er mer robuste, for eksempel muligheten til å lappe dybdekartet nøyaktig på en iPad ved hjelp av en Apple Pencil.

FiLMiC Firstlight

Fra skaperne av det utrolige FiLMiC pro kinovideokameraet, tilbyr FiLMiC Firstlight en avansert front-end kameraopplevelse som er utrolig for øyet. Dette ble gjort mulig ved å kombinere adaptiv filmkorn, tilpassede filmsimuleringer og live-analyse.

Denne appen er designet kun for seriøse fotografer, så funksjonene er kanskje ikke like enkle for folk som ikke er så veldig opptatt av profesjonell fotografering.

Den har en haug med kule funksjoner som er vanskelig å ignorere, for eksempel:

 • Manuell eksponering
 • Lukker- og ISO-prioritet
 • Histogrammer
 • Rutenett

En veldig imponerende funksjon ved Firstlight er at den bruker ISO Adaptive-modus i stedet for mykt lys-kompositt for å sikre at bildene ser mye bedre ut ved å konvertere digital støy til korn med variabel tetthet.

ProCamera

Du får høy grad av manuell kontroll på ulike innstillinger med ProCamera. Denne appen er utmerket for alle med en kombinert interesse for fotografering + redigering fordi den gjør begge jobbene godt.

Den har en hel redigeringspakke som også støtter portrettmodus, og for å ta bilder støtter den ProRAW for best mulig resultat.

ProCamera integreres med Adobe, som lar deg sende bilder direkte til CreatiArtists lagring.

Mark II Artists søker

Mark II Artist’s Viewfinder er et flott kameratilbehør som lar deg visualisere hva du skal fotografere uten å sette opp kameraet.

Det er et fotograferingsverktøy som fungerer som en søkeremulator for å hjelpe videografer og kinematografer med forskjellige ting, for eksempel forhåndsvisualisering av bilder, presis innramming og sømløst speide av steder 📍.

Den har en fantastisk samling av virtuelle kameraer og linser som du kan velge mellom. Det er viktig å merke seg at denne appen vil gi deg de beste resultatene hvis din iPhone støtter både standard og ultravidde linser.

Slow Shutter Cam

Slow Shutter Cam oppfyller formålet med å ta bilder som er tatt i langsom lukkermodus, og det har alltid vært et flott fotografertriks. Denne appen gjør det enkelt å gjøre det fra telefonen, og du kan forbedre den ytterligere ved å redigere den og legge til unike effekter.

Bevegelsesuskarphet, lysspor og lite lys er tre hovedfunksjoner til en DSLR, og gjett hva? Denne appen har alle tre; du kan bruke den fra din iPhone.

  Spor, slett og sikre sendte Gmail-vedlegg med docTrackr

Blant mange andre funksjoner lar den deg stille inn en selvutløser og synkronisere appen med Apple Watch.

Fotografens Ephemeris

I likhet med Mark II Artist’s Viewfinder, er The Photographers Ephemeris-arbeid likt. Den hjelper deg med å planlegge bedre for neste opptak ved å vise deg nøyaktig hvor den naturlige lyskilden kommer fra, hvordan du justerer bildene dine, de beste plasseringene osv.

Denne kameraappen er en kartsentrert sol-, måne- og melkeveiskalkulator som fungerer for alle geografiske steder på jorden.

Det faktum at den er fylt med så mange funksjoner gjør det litt vanskelig å nevne alt her, men her er noen av de utmerkede egenskapene til denne appen:

 • Lengden på skyggen vist i skala
 • Golden hour tid og plassering
 • Lysforurensning overlegg
 • Høyde over havet
 • Månens fase og dens belysningsprosent
 • Antall himmelske hendelser å være klar over

Det er også to forskjellige offline karttyper 🗺️ du kan bruke uten å ha tilgang til internettforbindelsen din.

Obscura 3

En kamera-app med utrolig design og intuitive kontroller, Obscura 3 er den bedre versjonen av tidligere utrullinger, og denne dekker mange grunner.

Den har fem kameramoduser du kan velge basert på dine behov. Disse er:

 • Foto: For raske knips når du vil
 • Pro Photo: For når du trenger ekstra kontroller for å justere etter omgivelsene
 • Dybde: Egnet for portretter
 • Live Photo: Når du vil droppe stillbildene og ta levende bilder
 • Video: Flott for videoografi med pro-kontroller

Obscura 3 lar deg justere eksponeringen, endre fokusmodus, legge til hvitbalanse og velge lukkerhastighet. Den støtter mange bilde- og videoformater, og du kan bruke forhåndsinnstillinger/filtre mens du redigerer.

Konklusjon

Som kunde av iPhone er det ideelt hvis du kan teste den virkelige kraften til appens funksjoner og funksjoner nevnt ovenfor på telefonen din for å få bilder og videoer av god kvalitet.

Deretter kan du lære hvordan du administrerer bildene dine når du har mange av dem.

x