tipsbilk.net

14 Interessante verktøy for revisjon og styring av kodekvalitet

Sitter du med en ødelagt kode? Kan du ikke identifisere årsaken til feilen? Det er på tide å analysere koden for problemene som er forårsaket!

Programvare og nettapplikasjoner rundt om i verden blir komplekse dag for dag. Med hard konkurranse og behovet for kvalitet i kritiske applikasjoner, blir det å opprettholde kodekvalitet av største betydning. En dårlig kode påvirker ikke bare vedlikeholdbarheten til koden, men påvirker også ytelsen i flere tilfeller.

La oss ta et blikk på noen av verktøyene som er best egnet for å løse dette problemet.

SonarQube

SonarQube er det mest populære kodekvalitets- og sikkerhetsanalyseverktøyet på markedet. Med støtte fra åpen kildekode-fellesskapet kan Sonarqube for tiden analysere og produsere utdata for over 25 programmeringsspråk, som er høyere enn de fleste verktøy på markedet.

Den kommer i en gratis fellesskapsutgave og andre premium betalte utgaver.

De viktigste fordelene ved å bruke SonarQube er:

 • Integrerer enkelt i CI/CD-rørledninger med en enkeltlinjekommando.
 • Kan også integreres i Maven og Gradle byggesyklus
 • Sjekker for nesten alt – kodekvalitet, formatering, variabeldeklarasjoner, unntakshåndtering og mye mer

Dette hjelper deg med å sikre at koden din er av forventet kvalitet før den slås sammen!

Finn ut hvordan du vurderer kode med SonarQube her.

Visuell Assist

Flytt koden til hvilken som helst metode, symbol, referanse eller fil i løsningene og prosjektene dine Visuell Assist. Det hjelper deg å inspisere og modernisere den eldre koden og utføre spesifikke kvalitetskontroller. Den bringer kodeinspeksjonsfunksjonen for deg som er basert på LLVM/Clang, som fikser eller diagnostiserer typiske programmeringsfeil, som grensesnittproblemer, feil og stilbrudd.

Du kan grave i problemene og reparere sprekkene med en enkel statisk analyse. Visual Assist hjelper deg med å redusere kodens kompleksitet for å gjøre den utvidbar og forbedre lesbarheten uten å endre den eksterne atferden. Du kan enkelt refaktorisere koden du arver, den første versjonen av arbeidet ditt eller eldre kode med Visual Assist.

Du kan rette feil, spesielt pekernotasjon og store bokstaver, og se Visual Assist gjøre resten. Bygg i tillegg høyytende c++-kode for prosjektet du jobber med med VA-funksjoner og oppførsel. Du får også Unreal Engine 4 dev for å deaktivere IntelliSense og dra nytte av støtten.

Videre foreslår Visual Assist fullføringer mens du skriver en kode for å spare tid og fikse spørsmålene dine under prosjektet. Få hurtigtaster for å åpne hvilken som helst fil, finne hvilket som helst symbol, gå til implementering eller hvor som helst relatert til gjeldende symbol, åpne den tilsvarende filen, finne referanser og raske handlinger, refactor-meny, liste metoder i filen og mye mer.

  Hva er en monitors responstid, og hvorfor betyr det noe?

VA kommer med to lisenser. Hvis du er en privatperson, kan du velge $129 eller kjøpe en standardplan til $279 hvis du er en organisasjon.

Omfattende skanning

Omfattende skanning er utmerket til å skanne Javascript-kodelageret. Den er i stand til å håndtere dynamiske kvalitetskontroller for nesten alle JavaScript-rammeverk.

De viktigste fordelene med å bruke Deepscan inkluderer:

 • Gir en grafisk visning av skannedata over tid
 • Nyttig for å analysere og holde styr på hvordan kodehåndteringsprosessen har gått
 • Nyttig for organisasjonsomfattende kodekvalitetsrevisjoner over én enkelt plattform
 • Skanner automatisk lagrene
 • Fungerer over skyen og lokalt

Det gir deg et utmerket dashbord for å administrere og vedlikeholde alle prosjektene dine og kodekvalitetsgradering på ett sted. Dashbordet er en sann velsignelse for å markedsføre kvalitetsstandarden din foran kunden.

Klocwork

Klocwork kan utføre statisk kodeanalyse på prosjekter av nesten alle størrelser. Den primære fordelen med å bruke Klocwork er at den lett kan integreres med Visual Studio Code IDE, Eclipse, IntelliJ og noen få andre. Dette gjør bruken av Klocwork enklere for utviklere.

I tillegg kan den også integreres i CI/CD-rørledninger for å sikre kodekvalitet før levering. Den støtter C, C#, C++ og Java.

CodeSonar


CodeSonar er et statistisk kodeanalyseverktøy som analyserer koden fra et beregningsperspektiv. Den er i stand til å utvikle modeller fra koden din, analysere dem for potensielle utførelsestrusler som vranglåser, minneoverflyt, null-pekere, datalekkasjer og mange slike programmatiske feil som kan være vanskelige å fange.

Utviklerne av CodeSonar hevder:

 • Kodeskanningen som gjøres av den er mer omfattende enn andre.
 • Kan oppdage 3-5 ganger flere feil sammenlignet med andre verktøy
 • Den kan bygge en egen funksjonsanropsgraf for å analysere hele kodemodellen og gi utdata om kvaliteten.

CodeSonar tilbyr omfattende kodeforståelsesevner og hjelper utviklere med å identifisere og fikse problemer raskt.

JArkitekt

JArkitekt er primært dedikert til kodeanalyse i Java-språk. JArchitect er det mest uttømmende Java-kodeanalyseverktøyet som analyserer

 • Ring hierarkier
 • Minneforbruk
 • Kodekompleksitet
 • Funksjonell kobling
 • Blokker hekkedybde
 • Arkitektoniske mangler ved gjennomføringen

JArchitect brukes av giganter som Samsung, Intel, LG, IBM, Google og andre. Dette fastslår hvor utmerket verktøyet er.

Banditt

Banditt er et Python-sikkerhetssårbarhetsskanningsverktøy som skanner python-pakker for sikkerhetsfeil. Det er et populært verktøy blant dataforskere og AI-eksperter for å bygge kode som oppfyller organisasjonsstandarder. Bandit er tilgjengelig for bruk over et kommandolinjegrensesnitt.

Den genererer en sikkerhetssårbarhetsrapport med detaljert informasjon om sikkerhetsproblemet.

Mer Python sikkerhetsskanner er oppført her.

Kode klima

Kode klima er et analyseverktøy som er ekstremt nyttig for en organisasjon som legger vekt på kvalitet.

Code Climate tilbyr to forskjellige produkter:

 • Hastighet – identifiser logiske feil og dårlige designmønstre i koden. Det gir en godt analysert visualisering av kodekvalitet og hjelper til med oppløsningen av samme. Velocity-funksjoner fokuserer på å forbedre den funksjonelle kvaliteten på koden.
 • Kvalitet – fokuserer først og fremst på kodekvalitet når det gjelder formatering, ubrukte importer, variabler og enhetstestdekning. Det er et automatisert verktøy som automatisk kan behandle alle pull-forespørslene dine. Dette sikrer kvalitet før sammenslåingen.
  Hvordan sjekke 5G-bånd som støttes på telefonen

Den støtter mer enn ti språk.

Digel

Digel fra huset til Atlassian er et interessant samarbeidsverktøy for å administrere kodekvalitet. Det er ulikt de automatiserte kvalitetskontrollverktøyene. Snarere er Crucible et sjeldent verktøy i markedet som gir kvalitetsanalyse med mulighet for å samarbeide samtidig. Crucible tillater integrasjon med populære verktøy som Jira, Github, Confluence samt CI/CD-verktøy som Jenkins eller AWS CodePipeline.

Noen av funksjonene til Crucible inkluderer følgende.

 • Gjennomgå og samarbeid om koden
 • Autoutløs kodeskanning og se rapportene i ønsket verktøy
 • Autogenerer billetter i Jira ved å gi en anmeldelse
 • Spor hele kodegjennomgangssyklusen på ett sted

Fortify Static Code Analyzer

Fortify av Micro Focus fokus på skanning av sikkerhetssårbarheter i kodebasen. Den ser på kjente sikkerhetsfeil og eventuell tilstedeværelse av skadelig programvare eller ødelagte filer som kan være et problem.

Noen av de spennende funksjonene inkluderer:

 • Automatisk skanning av kode
 • Dekker nesten alle programmeringsspråk
 • Gir forslag til løsning av sårbarheter
 • Gir rik analyse av koden for å hjelpe deg med å løse problemer raskere
 • Enkel integrasjon med populære CI/CD-verktøy

Codecov

Codecov er et omfattende verktøy for å administrere kodebase så vel som å bygge med ett enkelt verktøy. Den analyserer den pressede koden, utfører nødvendige kontroller og slår dem automatisk sammen om nødvendig. Noen av de flere funksjonene er listet opp nedenfor.

 • En enkelt kommandolinje kan skanne, analysere, generere rapporter og slå dem sammen
 • Integrerbar med nesten alle populære CI/CD-verktøy
 • Støtter en forseggjort liste over 30+ programmeringsspråk
 • Integrerer rapporter i Github-depotet for enklere kodegjennomgang

Codacy

Revider kodekvaliteten din og automatiser prosessen med Codacy. Det hjelper deg med å spore den tekniske gjelden for over 40 programmeringsspråk. Du vil få tilgang til å opprettholde din egen kodekvalitet gjennom å blokkere sammenslåinger basert på kvalitetsreglene dine.

Codacy gir alle funksjonene du trenger, for eksempel høysikkerhetsstandarder, kodestandardisering, forbedret hastighet til teamet, skreddersydde behov og mer. Integrer Codacy med arbeidsflyten din og få varsler der du trenger å fremskynde prosessen.

Motta varsler på Slack eller som pull request-kommentarer og få full innsikt i teknisk gjeld og vet nøyaktig hva du skal takle på hvor lang tid. Tilpass analysen din fra hundrevis av regler som Codacy tilbyr, eller bruk konfigurasjonsfilen.

Codacy sjekker ytelse og sikkerhet før prosessen for å sikre produktet ditt mot sårbarheter. Definer en kvalitetsstandard og sørg for at alle i teamet publiserer konsistent og sunn kode. Du kan også velge den selvhostede versjonen for å få det sikreste miljøet og tilgang til fantastiske funksjoner.

  Slik aktiverer eller deaktiverer du støyreduksjon på AirPods, AirPods Pro og AirPods Max

Prisen for små team er $15/bruker/måned hvis de faktureres årlig, inkludert skybaserte depoter og ubegrensede kodelinjer. Benytt deg av en 14-dagers gratis prøveperiode.

Codeac

Finn refaktoriseringsmuligheter, reduser teknisk gjeld og mål kvaliteten på koden med Codeac CI-verktøy. Du kan bruke hvilken som helst versjon av kontrollsystemet du ønsker for å logge på, inkludert Bitbucket, GitLab og GitHub. Konfigurer Codeac for å vite hva som skjer i kildekontrollen på bare noen få sekunder.

Identifiser kodedupliseringer, syklomatisk kompleksitet, nye problemer med statisk analyse enkelt, og spar tid på gjennomganger. Spor prosjektet ditt hver gang for å forbedre kodekvaliteten over tid. Den introduserer programvareutviklingssyklustid for å måle tiden det tar fra den første forpliktelsen til produksjonen.

Codeac er fullstendig konfigurerbar og gir alltid detaljerte rapporter. Begynn å administrere kodekvaliteten din fra i dag ved å analysere problemene på kort tid.

Få det nå til $0 med ubegrensede offentlige depoter. Betal $21/måned/bruker for å få ubegrensede private depoter. Ta en 14-dagers gratis prøveperiode og dykk dypere inn i fordelene.

SonarCloud

Eliminer sårbarheter og feil enkelt med SonarCloud og raskt forbedre kodekvaliteten. Det hjelper deg å forbedre arbeidsflyten din med kodesikkerhet og kontinuerlig kodekvalitet, slik at du kan frigjøre ren kode. Den analyserer også grener automatisk og dekorerer hver trekkforespørsel.

SonarCloud fikser problemene som kompromitterer applikasjonen din og fanger opp feil raskt for å forhindre uønsket årsak som påvirker sluttbrukeropplevelsen. Den har stor funksjonalitet som lar deg få tilgang til fantastiske forbedringer og funksjoner. I tillegg gir den rene og gjennomsiktige dashboards for å holde interessenter og team på samme side for å opprettholde kvalitet og pålitelighet. Du kan også vise prosjektmerkene dine for å vise styrken din.

Del øvelsene og nyt å skrive kvalitetsstykker med SonarCloud. Du kan også koble til Sonarlint for å motta varsler i IDE. Den snakker mange språk, fra Java, C++, Apex, til Ruby og Swift, og støtter over 24 språk slik at du kan slappe av med kodesikkerhet og kvalitet.

Få åpen kildekode-prosjekter gratis med full tilgang til funksjonene. Start med en betalt plan ved å ta en 14-dagers gratis prøveperiode for å få flere fordeler.

Konklusjon

Kodekvalitetsanalyse og revisjoner har blitt en viktig prosess for hver organisasjon i dag. Med den økende bruken av åpen kildekode-biblioteker, har sikkerhet og kodekvalitet blitt avgjørende for å bygge kvalitetsprogramvare.

I tillegg hjelper en bedre kodekvalitet også organisasjonen til å kutte ned på vedlikeholds- og forbedringskostnader i fremtiden. Dermed vil disse verktøyene sikkert komme deg til unnsetning når det gjelder å lage kvalitetsprogramvare.

x