3 nye funksjoner du bør prøve i Logic Pro 10.8

Viktige takeaways

  • Logic Pros siste oppdatering kommer med en ny Mastering Assistant som kan analysere og justere miksen din for å oppnå profesjonell lyd med letthet.
  • Sample Alchemy, tidligere kun tilgjengelig på iPad-versjonen, er nå tilgjengelig for Logic Pro Mac-brukere, og muliggjør konvertering av lydprøver til spillbare instrumenter med sine intuitive kontroller.
  • Desktop-versjonen inkluderer nå Beat Breaker, som lar brukere dele beats inn i tempojusterte seksjoner og bruke ulike soniske variasjoner, noe som gir vitalitet og dynamikk til musikalske elementer.

Den nyeste versjonen av Logic Pro har kommet for Mac og iPad, og har en ny Mastering Assistant, prøve- og synteseplugins, nye lydpakker og operative forbedringer. Vi gir deg en oversikt over de nye tilleggene, slik at du kan dykke rett inn i den banebrytende teknologien som tilbys.

Apple lanserer store oppdateringer til Logic Pro for Mac og iPad

Bildekreditt: eple

6. november 2023, Apple annonserte den nyeste versjonen av Logic Pro for Mac og iPad med en rekke nye innovative funksjoner. Dette inkluderer Mastering Assistant, designet for å gjøre sporet ditt klart for utgivelse på kort tid, og en rekke tillegg for å ta lyden til nye høyder.

Hvis du har macOS Ventura 13.5 eller nyere, og iPadOS 17 eller nyere, kan du laste ned oppdateringen nå via App Store. Oppdateringen er gratis for eksisterende brukere, mens nye brukere kan få en gratis 30-dagers prøveversjon på Logic Pro for iPad eller kjøpe Logic Pro i App Store.

Husk at problemer med programvarekompatibilitet kan oppstå ved å umiddelbart laste ned de nyeste versjonene av DAW-er; se på hvordan du oppdaterer Logic Pro og når du bør unngå å gjøre det for å være sikker.

1. Mestringsassistent

Med fremveksten av AI-miksing og mestring av nettjenester og plugins, har Logic Pro gitt sin egen Mastering Assistant med en typisk elegant design.

Den skinner i sin enkelhet og allsidighet. Når den er aktivert på Stereo Output-kanalstripen, kan Mastering Assistant umiddelbart analysere mixdown-sporet (eller dets høyeste del) og gi soniske justeringer av EQ, farge, lydstyrke og mer. Du kan deretter justere de foreslåtte endringene for bedre å matche ønsket resultat.

Alt dette kombineres for å gi deg en rask og effektiv måte å konvertere miksen din til et spor av profesjonell kvalitet klar for utgivelse. Hvis du er usikker på når du skal bruke dette verktøyet, kan du se på oversikten vår over hvert trinn i musikkproduksjonen.

2. Eksempel på alkymi

Mens tidligere tilgjengelig på Logic Pro for iPad, kan Sample Alchemy nå brukes av Logic Pro Mac-brukere.

Sample Alchemy er en prøveinstrumentplugin som utmerker seg i sin evne til å konvertere enkeltlydprøver til fullt spillbare instrumenter. Den gjør det via modulasjonskontrollene og kombinasjonen av forskjellige lydsynteseteknikker, for eksempel additiv, granulær og spektral syntese.

Dens fire moduser og opptil fire lydkilder gir en unik måte å lage teksturer og utvikle musikalske sekvenser på. Mens synthesizere og deres verktøy ofte kan være skremmende, gjør Sample Alchemys enkle layout og kontroller sofistikert lyddesignpraksis og eksperimentering enklere enn noen gang.

3. Beat Breaker

Beat Breaker har også tatt veien til desktopversjonen av Logic Pro etter debuten på iPad-versjonen tidligere i 2023. Beat Breaker er en lydeffekt som i stil ligner på step-sequencers. Som navnet antyder, deler den beatet opp i flere tempojusterte seksjoner der du kan bruke en rekke soniske variasjoner.

Graden av kontroll når du gjør endringer er eksepsjonell; aspekter du kan endre inkluderer timing, hastighet, retning, volum og tonehøyde. Dessuten er grensesnittet enkelt å forstå og enkelt å bruke.

Beat Breaker kan utgjøre hele forskjellen for statiske basslinjer og intetsigende musikalske elementer. Det kan umiddelbart legge til en følelse av vitalitet og dynamikk som konverterer det kjedelige til det minneverdige.

Andre Logic Pro-oppdateringer

Som standard med større Logic Pro-oppdateringer, kan du finne en ny samling lydpakker via lydbiblioteket. Både desktop- og iPad-versjonen kan laste ned Hybrid Textures-lydpakken, mens Vox Melodics-lydpakken kun er tilgjengelig for Mac-brukere.

To nye verktøy har blitt med i Logic-verktøysettet, kalt Slip og Rotate-verktøyene. De spesialiserer seg på å flytte innhold innenfor lyd- og MIDI-regioner uten å endre den generelle plasseringen av regionen. Mens Slip-verktøyet kan flytte lyd fra venstre til høyre innenfor et område, gir Rotate-verktøyet en integrert looping-funksjon.

Du kan nå finne 32-bits flytende opptaksmuligheter i Logic for de med passende lydgrensesnitt. Dette gir økt produksjonsfleksibilitet og kan bidra til å minimere digital klipping og støygulvet (ligner på hvit støy som ligger til grunn for opptak).

MIDI 2.0-kompatibilitet er også integrert for de med passende maskinvare/programvare. For å lære mer om dette, se vår oversikt over MIDI- og MIDI-filer.

Logic Pro for iPad

Bildekreditt: eple

Noen av de siste endringene som er spesielt tilpasset iPad-versjonen inkluderer Split View og Stage Manager. Disse to verktøyene lar deg se, betjene og justere størrelsen på flere apper samtidig. Dette lar deg bruke opptak fra for eksempel Voice Memo, og du kan enkelt dra og slippe prøver fra Files-appen til Logic.

Quick Sampler-pluginen har nå Recorder-modus, som lar deg ta opp og lage samples og sample-instrumenter på rekordtid.

Når du har sjekket at du har det riktige operativsystemet og at du ikke vil få problemer med programvarekompatibilitet, oppdater Logic Pro og dykk inn i de nye verktøyene.

Bruk Mastering Assistant til å produsere raske og høykvalitets mastere, og push dine lyddesignevner med Sample Alchemy og Beat Breaker. Deretter kan du prøve de nye redigeringsverktøyene, lydpakkene og opptaksfunksjonene for å inspirere og heve kreativiteten din.