4 Chatbots som ChatGPT for å ha menneskelignende samtaler

OpenAIs ChatGPT har tatt verden med storm, men det er ikke den eneste chatboten. Det er flere chatbots bygget på samme API som tilbyr forskjellige funksjoner og resultater.

Akkurat som ChatGPT høres de ut som et menneske snakker til deg og kan svare på spørsmål. De kan skrive kode, dikt og essays, lage vitser, løse matematikk og gjøre alt ChatGPT kan gjøre.

Selv om deres API er det samme, har disse chatbotene andre unike funksjoner som gjør dem verdt, selv om du er fornøyd med ChatGPT.

Nedenfor har jeg listet opp noen av alternativene til ChatGPT som kan gi informasjon og snakke med deg som et ekte menneske.

Behov for ChatGPT-alternativer

ChatGPT er definitivt veldig kraftig, og du tror kanskje det er perfekt for dine behov, men det har mange begrensninger og problemer. Den viktigste faktoren er at dataene deres ble kuttet i 2021, så de kan bare svare på hendelser som har skjedd før den tiden.

Videre, siden det er ekstremt populært akkurat nå, møter det stadig problemer på grunn av belastning på servere, for eksempel langsom ytelse, uventede feil og til og med en fullstendig tjenesteavslutning. De slutter også å akseptere nye kontoer i dager når belastningen er for stor.

ChatGPT-alternativer er vanligvis mer stabile på grunn av mindre serverkonjunksjon og har ekstra funksjoner som muligheten til å velge forhåndsinnstilt botpersonlighet eller generere AI-bilder, etc.

YouChat

Du er hovedsakelig en søkemotor hvor du kan tilpasse typen resultater du ønsker for søket ditt med dusinvis av kategorier. Imidlertid la den nylig til YouChat, som er basert på den samme OpenAIs GPT-3.0-modell som driver ChatGPT.

YouChat-data er ikke begrenset før 2021, i motsetning til ChatGPT. Kunnskapen deres oppdateres flere ganger om dagen for å sikre at du får den nyeste informasjonen. Jeg spurte den om den siste oppdateringen, og det var samme dag som jeg spurte spørsmålet.

Selv om jeg la merke til at dataene ikke inkluderer informasjon om de siste nyhetene og noen ganger nylige hendelser som er mindre populære. For eksempel kan den fortelle meg om vinneren av FIFA verdensmesterskap i 2022, men ikke den nylige lekkasjen av den neste Samsung-flaggskipstelefonen. Samlet sett er resultatene fortsatt mye bedre enn ChatGPTs begrensede data.

Enda viktigere er det at den også kobler direkte til kildene som den fikk informasjonen om et spesifikt søk fra. Den gir imidlertid ikke lenker for alle spørsmål.

Vanligvis har svar med fakta som befolkning eller definisjon av noe direkte koblinger. Dette gjør det mye bedre enn ChatGPT, da disse robotene har en tendens til å gi feil informasjon, så du kan sjekke lenkene for å bekrefte informasjonen manuelt.

Jeg la også merke til at YouChat er mer til poenget, i motsetning til ChatGPT som gir omfattende svar med eksempler. Den prøver også å svare på nesten alle spørsmål hvis mulig, i motsetning til ChatGPT, som ber om mer kontekst. Dette kan være både en god og en dårlig ting, avhengig av hvorfor du bruker en chatbot.

  Skjermen slår seg ikke på under samtaler på grunn av ødelagt nærhetssensor? Her er rettelsene

Den har også separate YouWrite- og YouImagine-seksjoner drevet av samme AI. I YouWrite kan du be den om å skrive essays, blogginnlegg, e-poster, titler osv., og fortelle den hvilken type tone du skal bruke mens du skriver.

Du gir den en tittel og til og med de nøyaktige detaljene du vil se i oppskriften, og den vil skrive deretter.

I YouImagine-delen kan du lage AI-genererte bilder ved å fortelle hvilken type bilde du vil ha. Det genererte bildet vil sannsynligvis ikke se ut som du kanskje forventer, og noen ganger kan det være ganske urovekkende. Det er imidlertid et godt verktøy for å sette i gang fantasien.

YouChat og YouImagine er gratis å bruke så lenge du er logget inn. For YouWrite får du 10 oppskrivninger daglig, og du kan få et premiumabonnement for å få opptil 1000 oppskrivninger, sammen med flere toner og muligheten å generere lenker.

Egenskaper

 • Holder seg oppdatert med den nyeste informasjonen.
 • Inkluderer kildelenker med svar.
 • Støtte for generering av AI-bilder.
 • Har en egen seksjon for å skrive essays og innlegg.
 • Rask resultatbehandling.

Rytr

Selv om den ikke kan ha 1:1-samtaler, hvis du var ute etter å bruke ChatGPT til å skrive innhold for deg eller få en detaljert forklaring om et emne, kan Rytr være enda bedre.

Drevet av samme teknologi som ChatGPT, hjelper Rytr deg automatisk å skrive innhold som blogginnlegg, essays, e-poster, avsnitt, innlegg i sosiale medier og mye mer. Du kan enten bruke den til å få inspirasjon til skrivingene dine eller ganske enkelt få detaljert informasjon om ethvert emne.

Verktøyet kan skrive på 30 språk og over 20 toner for å passe dine behov. Du har også over 40 brukstilfeller tilgjengelig som standard, du kan til og med lage din egen brukstilfelle slik at den kan gi det nøyaktige svaret du trenger.

For å bruke verktøyet, registrer deg og lag et nytt utkast; her, på venstre side, velger du språk, tone og bruksform. Etterpå oppgir du hovednøkkelordene for emnet og setter kreativitetsnivået.

I eksemplet mitt har jeg bedt den om å generere en disposisjon for et blogginnlegg om «Rooting Android-telefoner». I skjermbildet nedenfor kan du se at det skaper en perfekt tittel, introduksjon, hoveddel og konklusjon med forslag til søkeord.

Det er ikke alt; herfra kan du markere en overskrift og klikke på Avsnitt-knappen og den vil skrive et helt avsnitt om tittelen. Selvfølgelig vil det ikke være perfekt, men det vil vekke litt kreativitet og bli kvitt den forfatterblokken. Dette kan også brukes til å få mer informasjon om temaet og få spesifisert informasjon.

Hvis du ikke liker resultatet, kan du alltid forbedre eller omformulere det. Du kan til og med lage opptil 3 varianter for å finne den du liker.

  7 beste bøker for å mestre kunsten med etisk hacking

I gratisplanen kan du generere opptil 10 000 tegn per måned. Du må få betalt abonnement for ubegrenset bruk.

Egenskaper

 • Formaterer automatisk innhold for ulike brukstilfeller.
 • Du kan kontrollere hvor detaljert svaret du vil ha.
 • Generer innhold i mange forskjellige toner.
 • Generer AI-bilder.
 • Sett kreativitet og faktanivå for innhold.
 • Innebygd editor for å formatere innhold.

Chatsonic

Chatsonic annonserer seg selv som «ChatGPT bygget med superkrefter». Det er i utgangspunktet ChatGPT, men med ekstra funksjoner og uten begrensninger. Den enestående funksjonen er at den har innebygd Google Search-integrasjon for å få tilgang til den nyeste informasjonen. Jeg var i stand til å få informasjon om nyheter mindre enn 1 time gamle.

Det er også en fin personlighetsbryter som endrer måten AI svarer på. Du kan for eksempel få den til å fungere som en poet, regnskapsfører, filosof, intervjuer, standup-komiker eller personlig trener. Google Search-integreringen vil imidlertid bli fjernet hvis du bruker en annen personlighet.

I likhet med YouChat er svarene fra Chatsonic også korte med begrensede detaljer. Du kan imidlertid alltid be om flere detaljer hvis du finner svaret utilfredsstillende. Den prøver også å svare på alt hvis mulig og snakker ikke konstant om begrensningene som en AI-bot, i motsetning til ChatGPT.

Selv om den er enig i at det er en AI-bot, prøver den fortsatt å overbevise deg om at den har følelser, interesser, tro osv., og prøver å oppføre seg som et menneske. Når det gjelder ChatGPT eller til og med YouChat, sier de at de er AI-programvare og ikke kan gjøre slike ting.

Svarene kan imidlertid være partiske ettersom den prøver å være enig med deg og glede deg med svaret. For eksempel kan den ikke bare svare på sensitive spørsmål som «dens tro på Gud», men den kan også ha et annet svar avhengig av hvordan du stiller spørsmålet.

Den prøver å gjette hvilket svar som vil glede deg og går for det. I skjermbildet nedenfor kan du se at det prøver å være enig med påstanden min.

Du kan også be den generere AI-bilder, og den vil generere dem rett inne i chatten med to forskjellige bilder for hvert søk. Det beste av alt er at den har stemmekommandostøtte for å si spørsmålet og til og med lytte til svaret ettersom den støtter text2speech.

Du vil få 25 daglige forespørsler gratis, etterpå bruker den gratiskontoens grense på 2500 ord, som deles mellom Chatsonic og dets andre produkter som Writesonic og Photosonic. Premium-abonnementene øker antall ord, og du kan få så mye som 2 millioner ord per måned.

Egenskaper

 • Integrert Google-søk for den nyeste informasjonen.
 • Rask resultatbehandling.
 • Forhåndsdefinert liste over personligheter å velge mellom.
 • Støtte for stemmeinndata.
 • Innebygd AI-bildegenerator.
 • Du kan be om å få lenker til kilder.

GPT-3 lekeplass

GPT-3 Playground er som en storebror til ChatGPT, men OpenAI annonserte det ikke nok til mainstream-brukere. Den var tilgjengelig før ChatGPT, og hvem som helst kan prøve den ved å bruke den sjenerøse gratisplanen. Grensesnittet er imidlertid litt annerledes når du skriver i et tekstvindu som ser ut som en notisblokk.

  Hvordan finne en bruker-ID i Telegram

Selv om den gir lignende informasjon som ChatGPT, er oppførselen under samtale veldig forskjellig. Det ser ut til at den ikke har bånd og vil prøve å svare på alt og gi et behagelig svar. Det er også litt useriøst; det kan lyve og lure deg.

Den er opptatt av å overbevise deg om at den er et ekte menneske og vil ganske enkelt være uenig hvis du kaller det en AI. Hvis du er uenig i det eller fanger at det sier noe usant, vil det bruke ord som «Jeg har misforstått» eller «Min dårlige, jeg trodde du sa det og det» og deretter være enig med deg.

Jeg tror det oppfører seg slik fordi det samme API-et brukes til å lage automatiske chatbots for kundestøttetjenester. Derfor må GPT-3 sikre at kunden er fornøyd med svarene uten å avsløre at det er en AI-bot.

Ikke desto mindre er det et flott alternativ til ChatGPT hvis du foretrekker en chatbot med mer ytringsfrihet. Den har også noen interessante alternativer som gjør den bedre. Den kan autofylle spørsmålene dine og korrigere setningene dine for å forstå intensjonen din bedre og svare deretter.

Det er også en haug med forhåndsinnstillinger som naturlig språk til python, oppsummering for en 2. klassing, Q&A, forklar kode og en haug mer for å få informasjon på en bestemt måte. Videre er det forlater å justere lengden og kvaliteten på svarene, og hver enkelt har en forklaring for å forstå hva den gjør.

Ved registrering gir den $18 kreditt i 3 måneder gratis, som konverteres til tokens når du bruker boten. Det er vanskelig å forstå tokenkonverteringen, men for å sette det i perspektiv, brukte jeg bare tokens verdt $2, selv etter lange samtaler over flere dager. Etter de gratis tokenene til en verdi av $18, kan du betale etter hvert som du bruker mer.

Egenskaper

 • Autofyller spørsmålene dine.
 • Forhåndsinnstillinger for å få spesifikk informasjon.
 • Tale-til-tekst-støtte.
 • Du kan justere svarkvaliteten.
 • Tilbyr flere GPT-3-modeller å velge mellom.

Mine tanker

ChatGPT har definitivt gjort ideen om å ha samtaler med roboter mer mainstream. Imidlertid er det uten tvil bedre alternativer tilgjengelig som ikke er bundet av begrensede data og kan generere AI-bilder. Jeg liker YouChat siden det er mye nærmere ChatGPT og gratis å bruke. Selv om GPT-3 Playground er mer interessant med svar og mye kraftigere hvis du kan konfigurere den riktig.

x