5 beste betalingsplattformer for frilansere og bloggere

Hvis du ønsker å være frilans eller blogger, må du forholde deg til utenlandske kunder og godta flere valutaer for virksomheten din.

Dagens innlegg vil snakke om de beste betalingsløsningene for bloggere og frilansere som vil gjøre det mye enklere for deg å motta betalinger.

Dette innlegget er en samling basert på grundig forskning og anbefaling fra noen toppfrilansere som allerede har prøvd og testet disse plattformene. Hold listen kort, men likevel illustrerende; Jeg vil snakke om noen av betalingsplattformene du bør vurdere.

Så la oss begynne.

Klok

Wise er en internasjonal overføringstjeneste som er en relativt ny aktør på markedet. Det unike med TransferWise er konkurransedyktige valutakurser, bevissthet om forhåndsgebyrer.

Tiden det tar for TransferWise å behandle en betaling er en variabel faktor avhengig av valutaer, land, betalingsmåter og beløp.

Når du logger inn på siden deres, vil du ha tilgang til en innebygd priskonvertering der du kan velge valuta for både avsender og mottaker og angi beløpet. Den faktiske valutakurskalkulatoren vil konvertere beløpet som passer til mottakerens land og valuta, pålegge kostnadene, gi deg en omtrentlig dato for transaksjonen å fullføre.

Så du skjønner, du vet alt på forhånd, og hvis du er fornøyd, kan du fortsette.

Som frilanser kan du velge å åpne en personlig eller bedriftskonto; det er ditt valg. Men uansett hva du velger, er det GRATIS! Du kan sende eller motta betaling fra alle de store landene, inkludert USA, India, Kina, Storbritannia osv. Hvis du er basert i India, vil det være et flott alternativ å motta en USD og få betalt i INR i beste fall valutakurs.

  Slik sletter du forespørsler på Bumble

BTW, TransferWise ser ut til å være det 19 ganger billigere enn PayPal.

Payoneer

Hvis du ser etter et alternativ til PayPal, Payoneer kan være et utmerket alternativ for deg. Det som får Payoneer til å skille seg ut er at brukere kan motta og foreta betalinger på nettet med noen få klikk, spore kontosaldoen deres og til og med hele transaksjonshistorikken.

Payoneer bruker 3–5 virkedager på å behandle betalinger, og den støtter følgende valutaer.

 • USD
 • EUR
 • GBP
 • CAD
 • AUD
 • JPY
 • CHN
 • CZK
 • PLN
 • GNI
 • VND

Du kan sende eller motta betaling fra en annen Payoneer-konto eller tradisjonelle bankkontoer. Kostnadene varierer, og du kan sjekke detaljene på dem gebyrsiden.

Revolut

Revolut har allerede over 6 millioner lojale brukere bare ved å gjøre pengetransaksjoner mer enkle, problemfrie og til fingerspissene. For å starte med Revolut, last ned appen fra iStore eller GooglePlay Store, registrer deg og åpne en konto.

Som frilanser er det viktig å holde styr på hvor pengene dine kommer fra og hvor de går personlig og profesjonelt.

Revolut mobilapplikasjon er ryddig, rask og nesten alt du kan gjøre i appen. Den er en av de beste jeg noen gang har sett.

Revoluts bedriftskonto hjelper deg med å bli kvitt uønskede endringer i navnet på valutakurser, grenseoverskridende overføringer og andre typer gebyrer som ingen av oss husker og likevel taper en del av pengene våre i det lange løp.

Revolut spiller også rollen som bokholderen din og administrerer kontoen din, noe som gir deg mer tid til å være produktiv og gjøre det du er best på. Den handler dyktig med opptil 29 valutaer.

  Hvordan avslutter jeg abonnementet på Quora Digest

Stripe

Stripe er den beste betalingsløsningen for bedrifter som er avhengige av internett for sine inntekter og fortjeneste. Funksjonene som Stripe tilbyr deg er en smart betalingsside, tilpasset UI-verktøysett, fakturering, betalingsalternativer via kort, lommebøker, valuta, bankoverføring og mer.

Du kan også bruke mobilgrensesnittene, autorisasjonen for inntektsoptimalisering, Stripe-radar, 3Dsecurity og tvistehåndtering for å koble til alle slags svindelsituasjoner, finansiell rapportering, konsolidert rapportering, regnskapsstøtte, blant mange andre slike moderne funksjoner.

Standardtiden Stripe bruker på å behandle betalinger er 5–10 virkedager. Stripe opererer i mer enn 20 land og handler i mer enn 135 valutaer.

PayPal

Denne listen vil ikke være komplett uten PayPal.

Som mange av dere kanskje allerede vet, er PayPal en online betalingstjeneste som lar deg akseptere betaling og få betalt med total effektivitet og på en rask og enkel måte. Med over 270 millioner brukere, som spenner over 200 land og handler i mer enn 26 valutaer, er PayPal det mest aksepterte betalingsbehandlingssystemet globalt som er superbrukervennlig.

Alt du trenger å gjøre er å opprette kontoen din i PayPal og deretter koble den til kreditt-/debetkortet ditt. Kontoen din bør da verifiseres innen 48 timer. Du kan deretter begynne å akseptere og sende penger til folk i forskjellige deler av verden uansett hvor du er.

Til gjengjeld pålegger den visse gebyrer for behandling av betalinger. Du vil bli belastet 30 cent for hver transaksjon som gjøres i USA. Hvis du mottar penger fra USA, trekker PayPal 2,9 % av det totale beløpet. Hvis transaksjonene utføres mellom andre land, er kostnadene 4,4 % sammen med en spesifikk prosentsats for det respektive landet. Den vanlige tiden det tar for PayPal å behandle betalinger er 3-5 virkedager (lør, søn og helligdager ekskludert).

Noen av de fantastiske funksjonene som PayPal tilbyr er PayPal.Me hvor du kan opprette lenken din med navn, bilde, dele denne lenken via SMS, sosiale medier og e-post med kundene dine.

Du kan opprette egendefinerte fakturaer, sende dem til flere kontoer, sende planlagte fakturaer i henhold til foretrukket dato, og sende regelmessige fakturaer, spore alle fakturaer og godta hele eller delvise betalinger. Du kan også dele en betalingsforespørsel direkte via e-post. Kundene dine kan foreta betalingen med sin egen PayPal-konto eller via sine bankkontoer, debet- og kredittkort.

Konklusjon

Dette er noen av de mest populære betalingstjenestene du kan velge. Selvfølgelig er det andre betalingsalternativer du kan se nærmere på, for eksempel Cash App, QuickBooks Online, Skrill, Venmo, Dwolla, Xero, Escrow, Western Union, Moneygram, Paymo, etc.

Så det er ingen mangel på betalingsbehandlingsverktøy i markedet. Men vær oppmerksom på svindlere når de strømmer til disse plattformene. Jeg håper denne artikkelen hjelper deg med å finne det foretrukne betalingsbehandlingssystemet ditt og komme i gang med frilanskarrieren din.

Vil du ha en primer på freelancing? Besøk nybegynnerguiden for å starte en frilanserkarriere.

x