5 beste registerrensere for Windows 10 (GRATIS verktøy)

Datamaskinen din blir tregere over tid, avhengig av hvor godt du behandler den. For eksempel, hvis du er typen bruker som ofte laster ned filer og installerer programmer, vil harddisken til slutt bli rotete.

Visst, du kan avinstallere disse appene og fjerne disse filene, men systemet ditt er fortsatt påvirket. En årsak er feil i registeroppføringer, som du enkelt kan fikse med en gratis registerrenser for Windows 10.

Windows-registeret inneholder innstillinger for ditt operativsystem og programvare, noe som betyr at det krever riktig pleie.

Med andre ord bør du bruke et spesialisert verktøy kalt en registerrenser for å skanne PC-registeret ditt regelmessig, identifisere eventuelle ødelagte eller ugyldige oppføringer og reparere dem. Til syvende og sist vil du legge merke til forbedringer av datamaskinens ytelse.

Beste Registry Cleaner for Windows 10

Før vi teller ned de beste registerrenseverktøyene for din Windows 10-PC, vil vi påpeke at du ikke trenger å betale for et slikt produkt. Det er mange gratisprogrammer som fungerer på samme måte.

Hvis du møter et premiumprogram som hevder å spesialisere seg i registerrensing, er det bare verdt bryet hvis det kommer med flere funksjoner dedikert til PC-optimalisering og vedlikehold.

1. CCleaner

CCleaner fokuserer hovedsakelig på å finne og fjerne søppelfiler, bloatware, ubrukte nettlesertillegg og andre unødvendige ting som hindrer datamaskinen din.

Imidlertid har CCleaner også innebygd støtte for en gratis registerrens som fungerer feilfritt med Windows 10-datamaskiner.

  Hva skjer egentlig når du slår av eller logger av Windows?

Det dreier seg om manglende delte DLL-er, ubrukte filutvidelser, ActiveX- og klasseproblemer, typebiblioteker, fonter, utdatert programvare, oppstartselementer og andre registerproblemer som hindrer systemet i å fungere som det skal.

CCleaner har installerings- og bærbare versjoner med alle nøkkelfunksjoner ulåst, inkludert en gratis registerrens, som du kan bruke på din Windows 10-PC hjemme i ubegrenset tid.

Bare vær oppmerksom når du setter opp CCleaner siden det kan tilby å installere en ekstra programvare hvis du ikke allerede har det. Det er tryggere å bruke CCleaner Slim eller CCleaner Portable for å unngå dette scenariet.

2. Auslogics Registry Cleaner

I motsetning til CCleaner, håndterer Auslogics Registry Cleaner utelukkende registerfeil. Det er utrolig enkelt å bruke og i stand til å feilsøke ulike problemer i Windows-registret, inkludert ødelagte snarveier til Start-menyen, hurtigstart, nylige dokumenter og skrivebordselementer.

Du kan be Auslogics Registry Cleaner om å bare kjøre en skanning slik at du kan se registerproblemer og ekskludere de du ikke vil fikse. Dessuten oppretter den automatiske registersikkerhetskopier for å hjelpe deg med å gjenopprette tidligere innstillinger hvis din Windows 10-PC begynner å oppføre seg morsomt etter å ha brukt denne gratis registerrenseren.

Det største problemet med Auslogics Registry Cleaner er at den ikke skanner alle støttede områder av systemregisteret med mindre du kjøper en profesjonell lisens. På toppen av det er det grafiske grensesnittet litt overveldende når det gjelder å markedsføre andre produkter fra Auslogics.

Installasjonsprosessen er også litt vanskelig, siden Auslogics Registry Cleaner tilbyr å installere andre programmer (som du kan avslå).

3. Wise Registry Cleaner

Wise Registry Cleaner er en gratis registerrenser for Windows 10 med et rent grensesnitt og intuitive alternativer. Det krever en mer forseggjort tilnærming enn de to foregående applikasjonene på listen vår.

  Slik oppdaterer du Minecraft på Windows 10 (PC)

Programmet har tre typer rengjøring: Rask skanning som kun skanner trygge registeroppføringer, dyp skanning som tar hensyn til alt, og tilpasset område som lar deg velge hvilken som helst del av registeret for å skanne og ekskludere resten.

Wise Registry Cleaner sjekker ugyldige registeroppføringer når det gjelder ActiveX- og COM-komponenter, programvarebaner, filtyper, brannmurinnstillinger, fonter, avinstaller delte DLL-er og andre. Du kan også planlegge at registerryddejobber skal kjøres automatisk.

Videre støtter det lille verktøyet en funksjon for registerdefragmentering, som du kan bruke til å redusere størrelsen og få datamaskinen til å kjøre raskere. Noen få systemjusteringsfunksjoner er også stilt til din disposisjon for å akselerere PC-oppstart og avslutning, optimalisere SSD- og nettverksinnstillingene og mer.

Wise Registry Cleaner har en premiumversjon som lar deg rense registeret for flere brukerprofiler, men de fleste brukere trenger det egentlig ikke. Produktet inneholder ingen annonser og har en bærbar motpart.

4. Reparasjon av Glarysoft-registeret

Glarysoft Registry Repair er en enkel registerrenser for Windows 10 som du kan bruke gratis. Det er sannsynligvis den enkleste appen på denne listen siden den begynner å skanne registeret ditt så snart du starter det.

Mange feil dekkes av dette programmet, inkludert problemer knyttet til registerintegritet, adware og spyware, utdatert programvare, tilpassede kontroller, filutvidelser og så videre.

Du kan reparere alle problemer med ett klikk eller se over hvert problem. Glarysoft Registry Repair kan slette oppføringer, la dem være som de er, eller legge dem til en ekskluderingsliste for å ignorere dem fra alle fremtidige skanninger. Sikkerhetskopier opprettes automatisk før du gjør endringer.

  Slik forhindrer du at Microsoft Edge forhåndslaster på Windows 10

Registry Cleaner-verktøyet er helt gratis, så det er ingen skjulte alternativer og konfigurasjonsinnstillinger. Dessverre har den ikke en bærbar utgave.

Det eneste problemet er at du må være forsiktig når du setter opp Glarysoft Registry Repair siden den tilbyr å laste ned og installere en annen applikasjon laget av samme utvikler.

5. Eusing Free Registry Cleaner

Det siste programmet på listen vår er Eusing Free Registry Cleaner. Selv om det fortsatt mottar oppdateringer ofte, ser det utdaterte grensesnittet som det tilhører en tidligere gammel Windows-æra, enten vi snakker om hovedprogramvinduet eller installasjonsprogrammet.

Ikke desto mindre er Eusing Free Registry Cleaner en praktisk registerrenser som gjør jobben sin ekstremt bra, og det er derfor den gjør snittet. Den skanner flere deler av systemregisteret, inkludert filer og mapper, programvareplasseringer, fonter, ugyldige hjelpefiler, delte DLL-er og oppstartsprogrammer.

Du kan finne alle registerproblemer og reparere dem med bare et par klikk. Verktøyet lager sikkerhetskopier før du gjør noen endringer på datamaskinen din, slik at du enkelt kan gjenopprette tidligere registerinnstillinger i tilfelle noe dårlig skjer.

Den har også en oppstartsbehandling som gir deg muligheten til å øke hastigheten på Windows-oppstartssekvensen ved å deaktivere autorun-apper. Eusing Free Registry Cleaner fungerer på Windows 10 uten problemer. Synd at den ikke har en bærbar motpart.

Registry Cleaners: Konklusjon

Når alt tas i betraktning, hjelper en registerrenser deg med å forbedre Windows 10-datamaskinen din ved å rydde opp i systemet og forbedre ytelsen.

Det er mange premium registerrensere på markedet. Men vi synes ikke du skal måtte betale for en siden det også er mange freebies som gjør jobben like bra.

Gikk vi glipp av noen av dine favoritt registerrensere? Hva er din erfaring med en slik programvareapplikasjon? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.