5 kraftige SharePoint-ytelsesovervåkingsverktøy

Microsoft SharePoint er en plattform som i betydelig grad hjelper til med å organisere og administrere organisasjonsaktiviteter. På grunn av den raske og tilgjengelige designen kan du få tilgang til personer, applikasjoner og innhold umiddelbart.

Microsoft SharePoint er en omfattende plattform for organisering, deling og kommunikasjon av informasjon. Den gir ulike funksjoner for å hjelpe brukere med å administrere dataene sine mer effektivt. SharePoint brukes også til å lage intranett og ekstranett-nettportaler.

Bildekreditt: thinkebiz

Brukere kan samarbeide om prosjekter og dele informasjon med dette nettbaserte verktøyet. Du kan spore og dele prosjekter og opprette og administrere dokumenter, kalendere, kontakter og grupper.

Den inkluderer en bloggmotor, samarbeidsverktøy, informasjonsadministrasjon, oppgavebehandling, journalføring, sikkerhet og automatisering. Den nyeste versjonen av SharePoint er ment å være robust, tilpasningsdyktig og raskere.

SharePoint er innebygd med Office 365. Den kan også nås online som en serverutgave og abonnementstjeneste. Det er et verdifullt verktøy for bedrifter i alle størrelser.

Hvordan er SharePoint forskjellig fra Onedrive?

Brukere kan samarbeide om filer og dokumenter ved hjelp av Microsoft OneDrive og SharePoint, to nettbaserte lagringsalternativer. Det kan være utfordrende å velge hvilket program som er best for en bestemt omstendighet fordi begge tilbyr mange funksjoner som skiller seg fra hverandre.

Bildekreditt: techcommunity.microsoft

Bedrifter av alle slag bruker skylagring OneDrive og det velkjente samarbeidsverktøyet SharePoint. OneDrive har mange funksjoner, for eksempel å lage mapper og etiketter, noe som gjør det til et bedre alternativ for noen brukere. SharePoint er mer robust og har mange funksjoner som gjør det til et bedre valg for bedrifter i alle størrelser.

Bare SharePoint-plattformen tilbyr bedriftsfunksjoner som prosjektledelse, automatiserte prosesser, mer lagringskapasitet, etc.

Mens Onedrive er eksklusivt tilgjengelig i skyen, er SharePoint tilgjengelig både lokalt og i skyen.

Onedrive er først og fremst opptatt av brukervennlighet, et betydelig skille mellom de to tjenestene. På den annen side er SharePoint et overlegent alternativ for større bedrifter fordi det har flere funksjoner og muligheter, inkludert muligheten til å lage intranettsider.

Hvorfor er det behov for å spore SharePoint-ytelse og server?

Den populære teknologien SharePoint møter kravene til mange forskjellige virksomheter. Overvåkingen av SharePoint sikrer at funksjonene fungerer etter hensikten, og at kritiske apper alltid har tilgang til ressursene som kreves for å fungere best mulig.

  Slik bruker du Google Lens på iPhone eller iPad [2022]

Bedriftssiden, dokumentadministrasjonen, prosjektadministrasjonen og samarbeidsplattformene vil alle bli fullstendig utilgjengelige hvis en bestemt funksjon eller prosess slutter å fungere.

Selv et mindre etterslep kan føre til dårlig brukervennlighet og svak ytelse på hele plattformen. Derfor er det viktig å overvåke en SharePoint Server som er vert for alle SharePoint-aktiviteter.

I tillegg kan servernedetid hindre feltarbeidere i å få tilgang til bedriftsportalen, forhindre teamkommunikasjon, forhindre tilgang til viktige dokumenter og forårsake mange andre problemer.

Derfor er det avgjørende å kontinuerlig overvåke SharePoint og servermiljøet for å sikre at alle operasjoner går problemfritt.

La oss nå se på noen av de beste SharePoint-ytelsesovervåkingsverktøyene.

PRTG Paessler Network Monitor

Paessler Network Monitor er et overvåkings-, sporings- og administrasjonsverktøy for alle fasetter av SharePoint-miljøet.

Den tilbyr sanntidsovervåking av SharePoint-komponenter som SharePoint-beholderforekomster, SharePoint-farmer og SharePoint-URLer. På grunn av sine forhåndsdefinerte sensorer, begynner PRTG å overvåke SharePoint-miljøet i løpet av minutter.

Dens enkelt sentraliserte konsoll overvåker hver SharePoint-beregning, inkludert volumet av dataflyt, antall overførte filer, aktive tråder, SQL-spørringer, CPU-bruk og sideforespørsler.

Mobilappen og automatiske advarsler ved terskelbrudd garanterer at miljøet hele tiden er under overvåking.

Andre funksjoner, som tilpasningsbare sensorer for å holde øye med bestemte datasett og sikkerhetskopiering av data, garanterer at hver komponent i SharePoint-nettverket er kompatibel. I tillegg kan den lage forskjellige tilpassede rapporter for å presentere for andre seniormedlemmer.

PRTG-programvaren kommer med 30 dager risikofri før den konverteres til freeware-versjonen. Du kan kjøpe premium-lisensen for å låse opp tilleggsfunksjoner.

Solarwinds Ytelsesovervåking er et viktig verktøy for å sikre stabiliteten og ytelsen til SharePoint Server. Du kan sikre topp ytelse ved å gjøre de riktige justeringene når du tydelig forstår hvordan serverens ulike komponenter fungerer.

Med Solarwinds kan administratorer raskt og enkelt overvåke ytelsen til SharePoint-serverne og store SharePoint-farmer fra ett enkelt overvåkingsdashbord. Uten å måtte logge på hver server separat, gjør Solarwinds det enklere å overvåke serverobjekter.

Når visse ytelsesgrenser overskrider, kan vi sette dette verktøyet til å generere varsler og varsle potensielle problemer. Det er mulig å kombinere historiske og nåværende ytelsesmålinger for en grundig SharePoint-helsesjekk.

Det hjelper med detaljert metrisk sporing, for eksempel ventetid for forespørsel, hurtigbuffer-API og SharePoint-forespørsler i kø, noe som muliggjør rask problemløsning og ytelsesforbedring.

Toppfunksjoner

 • Automatiserte varsler basert på angitte terskler for å ta forebyggende tiltak før et større sammenbrudd
 • Tilpasset metrikkrapportering for å forstå nåværende og historisk SharePoint-ytelse
 • Bestem plasseringen, komponentene eller serverinfrastrukturen som forårsaker problemer med sakte sideinnlasting.
 • Øyeblikksbilde serverytelse på bestemte tidspunkter for ytelsesanalyse.

SolarWinds Server & Application Monitor (SAM) har et innebygd Microsoft SharePoint-overvåkingsverktøy som tilbyr omfattende ytelsesinformasjon. Administratorer kan tilpasse det glatte grensesnittet for å se bestemte SharePoint-data i sanntid og gi varsling og rapportering fra ett enkelt sted.

  Hvordan spille musikk på Amazon Echo

Programvaren kan lastes ned og brukes gratis i 30 dager før den byttes til et abonnement eller evigvarende lisensiering.

Administrer SharePoint-overvåking

ManageEngine Application Manager er et omfattende og rimelig applikasjonsovervåkingsverktøy som effektivt overvåker og administrerer SharePoint-servere.

Den holder styr på SharePoint-servernes ytelse og tilgjengelighet og tilbyr en grundig analyse av serverbruk, brukeraktivitet og arbeidsflyt.

I tillegg tilbyr denne SharePoint-overvåkingsløsningen et enkelt webgrensesnitt for visning og analyse av data. Det er det perfekte alternativet for små og mellomstore bedrifter som ønsker å maksimere investeringene sine i SharePoint.

Den diagnostiserer raskt problemer, måler et bredt spekter av parametere nøyaktig og fremskynder feilsøking.

Toppfunksjoner

 • Det hjelper å tildele databaseplass så effektivt som mulig.
 • Basert på kritiske SharePoint-ytelseskriterier, bestemmer den hvor ofte jobber mislykkes eller bryter sammen.
 • Overvåker en betydelig SharePoint-infrastruktur som består av SharePoint-farmer.
 • Den gir innsikt i SharePoint-serverens driftsstatus.

SharePoints ManageEngine Application Manager er en grundig overvåkingsløsning som tar for seg alle områder av SharePoints ytelse. Den holder styr på brukeraktivitet, serverytelse og nettsideytelse. Det gir også brukere tilgang til omfattende rapporterings- og analyseverktøy.

Du kan bruke prøveversjonen i 30 hele dager, og hvis du ikke søker om en kommersiell lisens, går den tilbake til gratisutgaven.

Quest Metalogix Diagnostic Manager tilbyr komplett SharePoint-miljøovervåking, rapportering og diagnostikk.

Den hjelper deg med å proaktivt identifisere og løse ytelsesproblemer, optimalisere SharePoint-miljøet ditt og sikre at SharePoint-farmen din fungerer på toppeffektivitet.

Diagnostic Manager kan finne og fikse problemer før de blir alvorlige ved automatisk å samle inn og analysere data fra SharePoint-objekter.

Dens enkelt dashbordvisning vurderer SharePoint-miljøets ytelse på en omfattende måte, og identifiserer alle stedsuavhengige underpresterende servere og sider.

Systemet kommer også med et bredt spekter av rapporter for å lokalisere problemer, fikse dem og planlegge kapasitets- og ytelsesforbedringer.

Toppfunksjoner

 • Bygger unike rapporter basert på problemer i miljøet ditt.
 • Hjelper med å feilsøke problemer som påvirker ulike SharePoint-servere, databaser og nettverket.
 • Proaktive varsler for å varsle administratorer om eventuelle flaskehalser.
 • Tilbyr alternativer for konfigurering av SQL-servere og databasefragmentering.

Dybde- og sanntidssynlighet til SharePoint-miljøet, inkludert SQL, søke- og innholdsdatabaser, leveres av Quest Metalogix Diagnostic Manager. Priser for programvaren er tilgjengelig på forespørsel, og det er en gratis prøveperiode.

eginnovations SharePoint ytelsesovervåking

eginnovations tilbyr en omfattende SharePoint-ytelsesovervåkingsløsning for SharePoint 2013, 2016 og 2019 som gir sanntidsinnsikt og praktiske anbefalinger.

Det er en utmerket måte for bedrifter å holde øye med SharePoint-miljøer i skyen, på stedet og hybrid. Det er en fordel å holde øye med SharePoint-infrastrukturen, slik at problemer umiddelbart kan løses og forbedre SharePoint-ytelsen.

  Hvordan endre størrelse på et bilde [from Any Device]

Den enkle nettkonsollen gjør det enkelt å identifisere den nøyaktige plasseringen av tregheten og finne ut om SharePoint-farmen eller infrastrukturen som støtter den har skylden.

SharePoint-administratorer kan se hver komponent, inkludert nettstedsamlinger, nettapper, innholdsvekst, databaser, tjenester, logger og mer, fra ett vindu.

Det lar administratorer oppdage problemer før de blir flaskehalser eller forårsaker andre problemer, noe som gjør det enklere å administrere og optimalisere SharePoint-ytelsen.

Toppfunksjoner

 • SharePoint-administrasjon gjøres enklere ved å holde styr på Unified Logging System-logger på ett sted.
 • Spore og rapportere en innholdsøkning på forhånd for å forhindre dataeksplosjon.
 • Identifiserer og kartlegger automatisk SharePoint-avhengighetene.
 • Bruk interne rapporter for å vurdere trender, brukeraktivitet og innholdsvekst.

For å hjelpe administratorer med å effektivisere, optimalisere og feilsøke miljøet, tar eG Enterprise eginnovations seg av alle aspekter og parametere ved Microsoft SharePoint-infrastrukturen. Programvaren har en prøvetid, og brukere kan kjøpe et abonnement, evigvarende eller skybasert kommersiell lisens etter prøveperioden.

Beste praksis for SharePoint-overvåking

Følgende er noen viktige elementer for å sikre at SharePoint-plattformen fungerer så effektivt og effektivt som mulig:

 • Gjennomgå helserapporter regelmessig.
 • Undersøk ULS-loggene (Unified Logging System) og hendelser.
 • Holder et øye med SQL Server-diskkapasitet.
 • Spore bruken av SharePoint-serveren.
 • Holde øye med webkomponenter og applikasjoner.
 • Etablere automatiserte varsler.
 • Rollebaserte brukertilgangsrettigheter.

Du bør tenke på omfanget og kravene til budsjettet ditt før du velger. Vurder dine behov nøye, og husk at mange profesjonelle løsninger også kommer med gratis prøveversjoner, slik at du kan teste dem før du kjøper.

Konklusjon

Det er viktig å overvåke SharePoints ytelse på grunn av de mange avhengighetene den har introdusert i bedrifter og det faktum at mange oppgaver og aktiviteter går gjennom infrastrukturen. Infrastrukturen din vil ha nytte av å legge til noen SharePoint-overvåkingsverktøy for å sikre at forretningsdriften ikke stopper. Jeg håper SharePoint-plattformen din vil dra nytte av overvåkingsverktøyene jeg diskuterte.

Du kan også være interessert i å lese om Windows overvåkingsverktøy.

x