7 beste apper for sporing av søvnsykluser for Android og iPhone

Å få nok søvn er avgjørende for å oppnå optimal helse og opprettholde generell velvære, og derfor kan manglende evne til å få nok søvn ta en toll på helsen din.

Folk i alle aldre lider av søvntap, søvnløshet og dårlig søvnkvalitet, noe som fører til flere psykiske og fysiske helseproblemer. Hovedårsakene bak det er en stillesittende livsstil, profesjonelt arbeidsstress og flere personlige årsaker.

Selv om varigheten av søvnen din er viktig, bør du ikke overse søvnkvaliteten for å forstå om tiden du sov mens du sov var givende eller ikke.

Søvn består av flere stadier der mennesker fortsetter å svinge mens de sover og danner en søvnsyklus. La oss forstå det på en bedre måte.

Hva er søvnsyklus?

Søvn er ikke ensartet, men kommer i form av sykluser som utvikler seg jevnt fra hvert av de fire forskjellige søvnstadiene med ujevn lengde. Hvert stadium spiller en avgjørende rolle for å holde sinnet og kroppen i ro for å holde seg uthvilt hele dagen lang.

De fire søvnstadiene er klassifisert i to brede kategorier – rask øyebevegelse (REM) søvn og ikke-REM (NREM) søvn. De fire forskjellige stadiene skildrer forskjellige hjerneaktiviteter under søvn og diskuteres nedenfor.

#1. Sover ned

Trinn 1 / N1 er det vi vanligvis kaller avslusestadiet, som vanligvis varer i fem til ti minutter. Her er ikke kroppen i en helt avslappet tilstand, men kropps- og hjerneaktiviteten avtar. En person kan lett vekkes i dette stadiet. Hvis ikke, vil de raskt gå over til trinn 2.

#2. Lett søvn

Fase 2 / N2 er preget av et fall i kroppstemperaturen og muskelavslapping. Pusten og hjertefrekvensen reduseres gradvis når kroppen går inn i et stille stadium uten øyebevegelser. Trinn 2 varer i opptil 10-25 minutter, og hjerneaktiviteten avtar og kan bli enda lengre i løpet av natten.

#3. Dyp søvn

Trinn 3 / N3 er det vi kaller dyp søvn, og å vekke noen i denne fasen blir enda vanskeligere. Musklene slapper ytterligere av, og pulsen og pustefrekvensen reduseres enda mer i dette stadiet.

Hjerneaktiviteten viser et kjent deltabølgemønster. Det er i dette stadiet at kroppen restituerer seg, vokser og styrker immunforsvaret.

#4. REM-søvn

I REM-søvnstadiet viser hjerneaktiviteten tegn på akselerasjon, og menneskekroppen gjennomgår atoni, en tilstand hvor hele kroppen, bortsett fra øynene og pustemusklene, blir lammet. Dette stadiet styrker de kognitive evnene til hjernen for å øke funksjoner som læring, hukommelse og kreativitet.

Fascinerende, ikke sant? Søvn er virkelig mystisk, og å overvåke den er en komplisert oppgave.

Heldigvis har vi flere kompetente søvnsporere som hjelper deg med å overvåke søvnmønsteret ditt og hjelper deg med å sikre at du får nok kvalitetssøvn. Denne statistikken hjelper med å finne ut årsakene bak slike problemer og indikerer om du trenger medisinsk hjelp.

  Hva er Android System WebView og hva kan du gjøre med det?

Etter å ha jaktet på kraftige apper for søvnsporing, har vi satt sammen de beste du sannsynligvis vil finne for å forbedre livsstilen din og øke produktiviteten.

Disse søvnsporerne analyserer søvnen din, er mottakelige for lyder som lages under søvn, kroppsbevegelser og annen atferd, og gir deg et levende bilde av søvnkvaliteten. Så la oss utforske dem en om gangen!

SleepScore

SleepScore, som vises i New York Times, er uten tvil den beste søvnsporingsappen du kan bruke for å nøyaktig spore søvnsyklusene dine og motta profesjonelle råd og verdifull innsikt om hvordan du kan forbedre søvnkvaliteten din.

SleepScore leverer personlig tilpassede detaljer om søvnsyklusene dine som kan inkluderes for å gjøre viktige endringer i livsstilen din for å forbedre søvnmønsteret ditt. SleepScore bruker ekkoloddteknologi for å levere nøyaktige resultater på Android-enheter og iPhones.

Nøkkelfunksjonene til SleepScore er som følger:

 • Få din daglige søvnvurdering med verdifull innsikt.
 • Statistikk over 4 stadier av søvnen din – lette, dype, REM og plutselige oppvåkninger.
 • En smart vekkerklokke designet for å vekke deg forsiktig på det ideelle tidspunktet i søvnsyklusen.
 • Få enkle anbefalinger for å forbedre de fire sovestadiene.
 • Motta skreddersydde vitenskapsstøttede detaljer om søvnmønsteret ditt fra de beste søvnekspertene rundt om i verden.
 • En detaljert sammenligning av sovemønster med personer med samme alder og kjønn.

Søvnsyklus

Bruk Sleep Cycle, en intelligent søvnsporingsapp med innebygd vekkerklokke som hjelper deg å slappe av, sove bedre og spore søvnrutinen din.

Du vil også få en detaljert analyse av søvnsyklusen din for å overvåke søvnmønsteret ditt fra leggetid til du våkner som senere kan brukes til å forbedre søvnvanene dine.

Appen er tilgjengelig for Android- og iOS-enheter, og vekker deg bare når du er i den lette søvnfasen for å unngå at du føler deg elendig gjennom dagen.

Sleep Cycle kan vise seg å være den perfekte søvnsporeren av følgende grunner:

 • Den vekker deg forsiktig med en naturlig vekker.
 • Nyt avslappet sengetid og spor søvnen din for å lære personlige søvnmønstre med detaljert analyse.
 • Smarttelefonen kan plasseres på nattbordet eller gulvet og ikke nødvendigvis under puten for å overvåke søvnen.
 • Få realistisk innsikt om lett søvn, dyp søvn og generell helse gjennom patentert lydteknologi eller et akselerometer.
 • Velg personlige alarmlyder.
 • Sammenlign søvndataene dine med søvnstatistikken til andre brukere.

Pute- Auto Sleep Tracker

Pute kan være din smarte søvnassistent hvis du har problemer med å sove eller ønsker å analysere søvnsyklusene.

Denne automatiske søvnsporeren synkroniserer også med Apple Watch, og hvis du ikke har en, ikke bekymre deg! Appen fungerer like bra når du plasserer iOS-enheten på madrassen eller under puten.

Pillow fungerer som en smart vekkerklokke som bare våkner når du er i det letteste søvnstadiet, slik at du starter dagen uthvilt. Appen registrerer nøyaktig alle viktige hendelser, som snorking, søvnapné og søvnprat, og varsler deg om det senere.

  Klout-appen kommer på Android for å spore innflytelsen på sosiale medier

Appen gir deg friheten til å utforske søvntrender og sammenligner søvnkvaliteten din med Apple Health-målingene som påvirker søvnmønsteret ditt.

Pillow er designet for automatisk å oppdage søvnsyklusen din og analysere pulsen din, men du kan alltid bytte mellom manuell og automatisk modus når som helst. Pillow støtter også widgets for enheter som kjører på iOS 14 eller nyere, som viser søvnrapporten din på skjermen når du våkner.

Sov som Android

Betraktet som en sveitsisk kniv for å optimalisere og spore søvnplanen din, er Sleep As Android en av de beste appene for søvnsporing, som du ikke kan ignorere som Android-bruker.

Kompatibel med alle de nyeste Android-enhetene og wearables som Wear OS, Galaxy/Gear (Tizen), Garmin (ConnectIQ), Mi Band + Amazfit (via følgeapper), Polar (H10, OH10, Senes), FitBit (Ionic, Sense, Versa), PineTime, Pebble, Sleep As Android gir deg følgende funksjoner:

 • Smart oppvåknings- og søvnsyklussporing, inkludert funksjonsrik alarm og ukeplaner og skiftarbeid.
 • Den bruker Sonar, en revolusjonerende kontaktfri ultralydsøvnsporingsfunksjon som fungerer uten å plassere telefonen på sengen.
 • Tilbyr funksjoner som Sleep Score: fullstendig evaluering av søvnkvaliteten din basert på underskudd, regularitet, effektivitet, søvnfaser, snorking, oksygenering (SPO2) og hjertefrekvensvariabilitet (HRV) på bærbare enheter.
 • Avansert og pålitelig AI-drevet lydklassifiseringsmekanisme for å varsle Sleep talk-opptak, sykdomsdeteksjon og snorkingdeteksjon.
 • Analyserer lav pustefrekvensalarm ved hjelp av søvnrespirasjonsanalyse.
 • Innebygde sengetidspåminnelser og uregelmessige søvnsporingsfunksjoner hjelper deg med å oppnå en vanlig søvnplan.

Søvnmonitor

Fullpakket med kraftige funksjoner, er Sleep Monitor en annen app du kan bruke for å overvåke søvnsyklusene dine og få detaljerte analyser av søvntrender.

Tilgjengelig for både Android- og iOS-brukere, det jeg elsker med denne dyktige appen er dens vennlige påminnelser som sikrer at du kommer deg til sengs i tide og våkner på den mest mulig skånsomme måten ved soloppgang.

Noen av dens fantastiske funksjoner er skrevet ned nedenfor.

 • Få søvnrelaterte trender sammen med ukentlig og månedlig datastatistikk for å forbedre søvnkvaliteten.
 • Registrerer snorke- og grindelydene du lager mens du sover, og lar deg lytte til dem senere.
 • Vurderer drikking, spising, trening og andre medisinske eller emosjonelle forhold og illustrerer dens innvirkning på søvnen din.
 • Appen bruker mikrofon- og akseleratorsensorene til å registrere kroppsbevegelser og endringer i miljøstøy og forstå søvnstadiene dine.
 • Støtter mer enn 20 språk
 • Gir nyttig informasjon som søvnresultater, grafikk for søvnsyklus, søvnstatistikk og lydstøy fra søvn.
 • Tilbyr søvnfremkallende musikk av høy kvalitet for å roe sinnet og hjelpe deg å døse i dvale.

ShutEye

ShutEye er en app for brukere som sliter med å sovne, sliter med søvnmangel eller lider av søvnapné. Appen sporer søvnsyklusen din nøyaktig og gir oppriktige anbefalinger for å forbedre søvnvanene dine og oppnå den høyeste søvnkvaliteten du trenger.

  Lagre, kommenter og del nettutdrag på Android med Nimbus Clipper

Appen er nedlastbar på Android og iPhone og har en rekke verktøy som hjelper deg å sovne med en gang på en sunnest mulig måte og overvåke søvnsyklusene dine for å gi verdifull innsikt.

ShutEye inkluderer også et søvnregistreringsverktøy som registrerer søvnpraten, snorking og andre aktiviteter du ubevisst utfører mens du sover.

ShutEye søvnsporer er utstyrt med følgende funksjoner for å forbedre søvnkvaliteten din.

 • Søvnsporing for å forstå det vitenskapelige perspektivet bak søvnsyklusene dine.
 • Smart alarm for å våkne frisk om morgenen.
 • Snorkedetektor for å finne snorkenivået ditt om natten.
 • Tonnevis av avslappende musikk og søvnlyder for å begynne å sove etter en stressende dag.
 • Få en samlet søvnvurdering av CBTI Sleep Coaching for å forstå søvnkvaliteten din.

Søvnig

La oss ikke glemme Sleepzy, en søvnovervåkingsapp for Android og iOS har et friskt utseende og følelse for å holde øye med søvnvanene dine mens du sover og forbedre kvaliteten over tid. Den innebygde vekkerklokken vekker deg på det optimale tidspunktet, gir nattsøvnstatistikk og oppdager snorking.

Sleepzy analyserer søvnsyklusen eller mønsteret ditt og varsler deg om søvngjeld for å utvikle sunne vaner for velvære. En viktig app for alle, enten du er morgenmenneske eller liker å være oppe sent, tilbyr Sleepzy følgende fordeler:

 • Vekker deg på det optimale tidspunktet slik at du holder deg frisk hele dagen.
 • Sett søvnmål og overvåk søvngjeld for å sikre at du får nok søvn.
 • Gjør justeringer i dine daglige vaner for å forbedre søvnkvaliteten.
 • Få personlige søvnrelaterte råd basert på den ukentlige statistikken din og sammenlign den med verdensomspennende statistikk.
 • Synkroniser søvnrelaterte data med Apple Health-appen
 • Få dyptgående innsikt ved hjelp av avansert statistikk og spor din daglige fremgang.

Konklusjon

Å ha tilstrekkelig og avslappende søvn er en viktig bestanddel for å oppnå sunn helse, så å våkne og føle seg trøtt eller døsig trenger absolutt oppmerksomhet. Appene som er oppført ovenfor kan spore søvnsyklusen din og gi deg innsiktsfull analyse av søvnmønsteret ditt, som indikerer hvor godt du sover.

Søvnsporingsrapporter er nyttige for medisinske formål og veileder også en person til å forbedre søvnkvaliteten ved å prøve å oppnå søvnmålene sine.

Du kan også utforske noen beste søvn- og meditasjonsapper.

x