tipsbilk.net

7 beste prediktive analyseverktøy for datadrevet beslutningstaking

Ønsker du å ta virksomheten din til neste nivå ved å utnytte de nyeste teknologiverktøyene? I så fall, her er de ledende prediktive analyseverktøyene som kan drive virksomheten din med de riktige beslutningene.

Galtons ord «regresjon» fra 1800-tallet har nå blitt en milliardindustri, nemlig prediktiv analyse. Med dagens hals-til-hals-konkurranse vil organisasjonen din tape i markedet hvis den ikke inkorporerer analyser i sine forretningsbeslutninger.

Så før vi dekoder listen over de beste prediktive analyseverktøyene, la oss først utforske hva prediktiv analyse er og hvorfor det er behov for slike verktøy.

Prediktiv analyse er en avdeling innen avansert analyse som bruker statistisk modellering og maskinlæringsteknikker for å forutse fremtiden ved å analysere trender i levende og historiske data.

Sephora, verdens ledende skjønnhetsforhandler, bruker for eksempel prediktiv analyse for å anbefale relevante produkter til kunder. Disse personlige anbefalingene har gjort 80 % av kjøperne til lojale kunder.

Hvorfor prediktive analyseverktøy?

Ved å gi innsikt i resultatene fra rådataene, gir prediktiv analyse bedrifter mulighet til å ta informerte beslutninger og øke lønnsomheten.

Selv om prediktiv analyse kan gi utmerkede handlingsplaner for voksende virksomheter, kan det være en betydelig utfordring å lage slike analyser manuelt.

Prediktiv analyse var en gang bare begrenset til profesjonelle dataforskere og analytikere. Det var et komplekst prosjekt som krevde ferdigheter i statistikk, analyse, modellering osv. Men med moderne prediktive analyseverktøy trenger du ikke lenger bruke uker eller måneder på å eksperimentere med datasett og skrive kode.

Hele datasyklusen som dataforskere går gjennom, fra å forberede dataene til å evaluere dem, kan nå automatiseres med bare noen få museklikk ved hjelp av prediktive analyseverktøy.

Noen viktige funksjoner å se etter i et prediktivt analyseverktøy:

 • Dataforberedelse: Analyseverktøyet du velger bør være i stand til å håndtere store datamengder samtidig som det har evnen til å rense dataene ved å bruke relevante renseteknikker.
 • Modellering: Tror du virkelig at analyseverktøy med begrensede muligheter kan erstatte menneskelige eksperter? Aldri; det bør være grundig med avanserte statistiske og maskinlæringsmodelleringsteknikker for å automatisere noen av oppgavene som dataforskere utfører.
 • Brukervennlig: Analyseverktøy er ikke bare laget for eksperter. Teknikere på lavt nivå i organisasjonen din vil jobbe med disse verktøyene for å oppdage anomalier og fikse dem. Så gå for et brukervennlig og lett-å-bruke verktøy.
 • Visualiseringer og rapporter: Programvaren bør gi deg et bredt sett med alternativer for visuelle bilder og rapporteringsformater, fordi jo mer komfortabel du er med innsikten, jo bedre beslutninger vil du kunne ta.
 • Sikkerhet: En annen adresserbar funksjon å se etter i ethvert analyseverktøy er sikkerhetstiltakene fordi data er din skatt. Når du gir dataene dine til et verktøy for analyse og forretningsforbedring, hva om verktøyet lekker dataene? Du vil ende opp med en ødelagt virksomhet. Velg derfor et verktøy som sikrer datasikkerhet mot uautorisert tilgang.
  8 beste AI-drevne dataprognoser og prediksjonsverktøy for bedrifter

Her er noen av de beste prediktive analyseverktøyene.

ManageEngine Analytics Plus

Prøv Analytics Plus for å få et helhetlig syn på IT-en din!

Et kraftig prediktivt analyseverktøy fra ManageEngine for trygt å forutsi fremtidige trender.

Det brukervennlige grensesnittet til analytics plus lar deg lage klare visualiseringer, analytisk innsikt og rapporter sømløst.

Nøkkelegenskaper:

 • Få tidlige advarsler om IT-hendelser: Analytics Plus kan finne potensielle problemer og anomalier i IT før de faktisk går inn, slik at det berørte teamet kan løse dem.
 • Oppdag muligheter: Ved å behandle store mengder datasett kan analytics plus hjelpe med å avdekke skjulte muligheter for produkt- eller forretningsutviklingsstrategier og markedsføringsmetoder.
 • Planlegg ressursallokering: Dette verktøyet forutsier mønstrene i arbeidsbelastningen til eksisterende kunder og administrerer ressurser for å maksimere effektiviteten.

Prøv Analytics Plus med en 30-dagers gratis prøveperiode.

Qlik AutoML

Utnytt kraften til prediktiv analyse for å bevege deg raskere og jobbe smartere ved å få mest mulig ut av data med Qlik AutoML.

Din oppgave er bare å legge inn datasettet i verktøyet og velge målfeltet fordi Qlik AutoML har strømlinjeformet hele analyseprosessen, fra å finne ut data til modelloppretting. Til slutt vil du sitte igjen med handlingskraftig innsikt som kan veilede viktige forretningsbeslutninger.

Bortsett fra å gi handlingsplaner, gir Qlik deg grunnene bak hver rapport med Explainable AI. Denne funksjonen støtter åpenhet i analysetrinnene for å trigge brukerens intuisjon for å få bedre ideer.

Typiske brukstilfeller:

 • Salg: Et intelligent verktøy som forutsier salg og gir bedre kundemålretting og oppbevaringsstrategier.
 • Økonomi: Qlik AutoML kan være din økonomiske rådgiver. Få bedre budsjettplaner for dine utgifter og kapitalinvesteringer med dette kraftige verktøyet.
 • Forsyningskjede: Den kan hjelpe deg med å bestemme når du skal fylle på lager, avgrense leveringstjenestestrategier, optimalisere transportfasiliteter og mye mer.
  Hvordan lage pinner i Minecraft

I tillegg er Qlik AutoML svært interaktiv. Det vil si at det lar brukere spesifisere hvilken algoritme de skal bruke, hvilke evalueringsmålinger de skal fokusere på, hvilke som er mer vektede funksjoner osv.

Du trenger ikke å være en teknisk ekspert eller en statistisk programmerer lenger for å bruke dette brukervennlige grensesnittet til Qlik AutoML uten kode.

Alteryx

Bruk Alteryx for å unngå å bruke tid på å behandle data og fokusere mer på handlingskraftig innsikt som øker virksomheten din. Verktøyet er kompatibelt med mange datakilder, inkludert regneark, skykilder, snøfnugg og RPA-roboter.

Du kan ta Alteryx sin analytiske modenhetsvurdering, som gir en rapport som analyserer hvor godt virksomheten din bruker dataene sine sammenlignet med konkurrentene.

Kjente merker som Coca-Cola og Siemens energy har integrert dette verktøyet i arbeidsflyten for å utnytte dataene deres effektivt.

Nøkkelegenskaper

 • Støtter samarbeidende teamarbeid for å vurdere innsikten.
 • Brukere kan bygge og gjenbruke modellene når det er nødvendig.
 • Dra-og-slipp-grensesnittet sikrer at verktøyet er enkelt for brukere fra flere bakgrunner.
 • Distribuer den i skyen eller på stedet.
 • Verktøyet er utstyrt med demografisk, firmografisk og geospatial intelligens.

Du kan registrere deg for en 30-dagers gratis prøveversjon på enten maskinvare eller skyen.

Minitab

Gjør dataene dine om til handlingsplaner med Minitab.

Minitab er et av de beste avanserte prediktive analyseverktøyene som gir dypere innsikt ved å utnytte klassens beste maskinlæringsalgoritmer.

Dette verktøyet passer både for nybegynnere innen prediktiv analyse og erfarne eksperter som søker en annen mening.

Bevis viser at 90 % av Fortune 100- og 70 % av Fortune 500-selskapene bruker Minitab-programvare i sin analyse.

Byggesteinene til prediktiv analyse i Minitab er

 • Handlevognklassifisering og regresjon
 • Tilfeldig skogklassifisering og regresjon
 • TreeNet klassifisering og regresjon

Borde

Gjør dataene dine sømløst til kunnskap med Board.

I dagens datadrevne forretningsverden er etterspørselen etter analyser avgjørende i nesten alle avdelinger og virksomheter for å unngå å falle bak på listen over konkurrenter.

Dashboard og visualisering: Du kan lage tilpassede dashboards som passer til bedriftens prediktive analyserapporter med mange visualiseringsalternativer, inkludert diagrammer, grafer og tabeller, å velge mellom.

  Hvordan temme en katt i Minecraft

Samarbeid: Styret har en plattform som gir et miljø for teammedlemmer til å kommunisere innsikt og komme opp med bedre beslutninger sammen.

Klyngeanalyse: Den kan lage klynger av et spesifisert antall grupper og objekter ved å bruke propriety k-means-algoritmen i backend.

TrendMiner

TrendMiner er en selvbetjeningsløsning for mange startups for direkte å gi innsikt i hendene på ingeniører og eliminere behovet for dataanalytikere.

TrendMiners evner inkluderer

 • Analyser: Den kan finne årsaken til ethvert mønster eller atferd som finnes i den lagrede historien med avanserte analysealgoritmer.
 • Monitor: Verktøyet overvåker prosessen konstant og varsler deg når det oppdager noe informativt.
 • Forutsi: Forutser fremtidig ytelse og veileder deg i å ta lønnsomme handlinger.
 • Kontekstualiser: Behandle dataene dine med relevant kontekst.
 • MLHub: Distribuer analysen din i produksjon med MLHub.

Det er populært for ytelsesoptimalisering, redusere energiforbruk, lage anomalideteksjonsmodeller, oppdage vannlekkasjer og mange flere.

I tillegg har den integrert virtuelle sensorer som behandler flere målinger eller funksjoner om gangen og kommer opp med tilpassede parametere for å forutsi fremtiden.

TIBCO Spotfire

TIBCO Spotfire tilbyr datavitenskap med ett klikk med avansert analyse for bedrifter å bli smartere. Det gjorde klassifisering, klynging, visualisering og andre komplekse statistiske programmer forbrukbare til mellomnivåteknikere uten å trenge fagfolk.

I tillegg er verktøyet integrert med unike datavitenskapelige språk og pakker som R, Python og TERR for å trene og distribuere modellene.

Hovedfordeler:

 • Åpen kildekode: Du kan enkelt inkorporere eksisterende funksjoner skrevet i R, SAS eller MATLAB i Tibcos Spotfire, noe som resulterer i unik innsikt.
 • Turbocharge geo-analytics: Med denne funksjonen kan du analysere stedsspesifikke data som resulterer i mer detaljert innsikt. Hvis virksomheten din reagerer annerledes basert på stedet, kan TIBCO Spotfire være et godt valg.
 • Operasjonaliser prediktiv analyse: Det lar deg distribuere analysen til sanntidsproduksjon.

Du kan prøve det gratis i 30 dager og deretter velge et betalt abonnement hvis det passer dine behov.

Konklusjon

Selv om du har et flott team av dataforskere og analyser, bør du se nærmere på automatiseringsprogramvare for å fremskynde prosessen. Jeg har gjort det trivielt for deg å velge det riktige prediktive analyseverktøyet som passer din virksomhet med denne listen. Sjekk ut disse datavitenskapelige verktøyene som gir datateamet ditt mer nytte.

x