8 Analyse- og forskningsverktøy for dataforskere (Alternativer til Atlas.ti for forskningsprosjekter)

Analyse- og forskningsverktøy hjelper dataforskere og bedrifter med å utvikle effektive markedsføringsstrategier.

Å vite hva målkundene dine liker og ønsker er avgjørende for å forbedre produktene og tjenestene dine, slik at de velger deg før andre.

Og å utføre markedsundersøkelser vil gi deg dyptgående innsikt i dine kunder, konkurrenter og eksisterende produkter.

Ved å bruke denne innsikten kan du utarbeide en solid markedsføringskampanje som kan føre til bedre salg og inntekter.

Dette er grunnen til at markedsundersøkelser er viktig for organisasjoner for å ta informerte forretningsbeslutninger.

For å hjelpe dataforskere med å utføre effektiv markedsanalyse og forskning, er mange verktøy tilgjengelige i markedet.

La oss raskt forstå markedsundersøkelser før vi snakker om de beste analyse- og forskningsverktøyene for dataforskere.

Hva er markedsundersøkelser?

Markedsundersøkelser innebærer å samle inn og analysere verdifulle data om en bedrifts målkunder, konkurrenter, eksisterende produkter og tjenester og industrien.

Å utføre markedsundersøkelser vil gi deg en idé:

 • Hvorvidt kundene vil like produktet ditt eller ikke
 • Hvordan de føler om det
 • Når og hvor kunder kjøper lignende produkter
 • Lær hvordan du kan koble til kundene dine
 • Din posisjon i markedet
 • Hvordan planlegge effektive neste trinn.

Ikke bare hjelper markedsundersøkelser etter produktlansering, men også under utviklings-, planleggings-, distribusjons- og markedsføringsfasen.

Typer markedsundersøkelser

Markedsundersøkelser er av forskjellige typer basert på hva slags innsikt du ønsker å få. Noen av dem er:

 • Forbrukerforskning
 • Konkurrentforskning
 • Merkevareforskning
 • Kundesegmenteringsundersøkelse
 • Kampanjeeffektivitet
 • Produktutvikling

De viktigste typene markedsundersøkelser er:

Kvalitativ forskning: Denne typen markedsundersøkelser fokuserer på fakta og tall for å forstå kundenes følelser, preferanser og meninger om produktene eller tjenestene dine. Det vil også hjelpe deg å lære faktorene som påvirker kundenes kjøpsbeslutninger.

Kvalitativ forskning gjøres ved hjelp av fokusgrupper, undersøkelser og meningsmålinger for å samle inn data og analysere det.

Kvantitativ forskning: Denne typen markedsundersøkelser fokuserer på tall for å forstå hvor mye produktene eller tjenestene dine påvirker kundene dine.

For eksempel antall personer som leser blogginnlegget ditt eller prosentandelen av personer som kjøper produktene eller tjenestene dine fra en bestemt region.

Kvantitativ forskning gjøres ved hjelp av spørreskjemaer og spørreundersøkelser. Du kan også gjøre det ved å bare snakke med målgruppen din og observere svarene deres. Du kan også utføre detaljerte kvantitative undersøkelser for å oppdage potensielle markeder og kundeprofiler når du lanserer en ny tjeneste eller et nytt produkt.

Primærforskning: Primærforskning kalles også feltforskning, hvor man samler inn ferske data som ikke er samlet inn tidligere.

Sekundær forskning: Også kjent som skrivebordsforskning, innebærer sekundær forskning å samle inn data som allerede er organisert og kompilert. Det kan være rapporter, lærebøker, statistikk, historiske data, studier, etc.

Markedsundersøkelser vs. markedsundersøkelser

Selv om de kan høres like ut, er markedsundersøkelser og markedsundersøkelser to forskjellige begreper.

Markedsundersøkelser gjøres for å identifisere og forstå et gitt mål. Det er et smalt begrep som fokuserer på det målet og dets gruppe for å finne ut dets oppførsel og kjøpsmotivasjoner.

På den annen side er markedsundersøkelser et bredere begrep som omhandler en bedrifts komplette markedsføringsprosess i stedet for bare målet.

Hvorfor bør du gjøre markedsundersøkelser for bedriften din?

Noen av fordelene med å utføre markedsundersøkelser og analyser for bedrifter er:

Å kjenne kundene dine

Hvis du ønsker å drive og utvide virksomheten din med suksess, må du forstå kundenes liker og misliker, preferanser, ønsker og smertepunkter.

Denne kunnskapen vil hjelpe deg med å lage og tilby et slikt produkt eller en tjeneste til målgruppen som kan møte deres bekymringer, er verdifull for dem og motiverer dem til å kjøpe tilbudene dine.

Lag effektive planer

Ved å bruke innsikten fra innsamlede og analyserte data, kan dataforskere lage effektive markedsføringsplaner som kan imøtekomme kundene bedre. Det vil også hjelpe under produktplanlegging og utvikling, bortsett fra å forbedre markedsføringsinnsatsen din. På denne måten kan du betjene kundene dine godt og fortsette å høste mer og mer fortjeneste.

  Slik gjenoppretter du Apple Watch ved hjelp av iPhone

Overvåking av konkurranse

Å vite om dine konkurrenter og eksisterende produkter og tjenester i din bransje er avgjørende. Og når du utfører markedsundersøkelser, gjør du akkurat det.

Markedsundersøkelser vil gi mer dyptgående innsikt i konkurrentene dine, deres markedsføringskampanjer og andre relevante data. Det vil også hjelpe deg med å bestemme markedsposisjoneringen din, slik at du kan fortsette å forbedre deg.

Identifisere potensielle risikoer

Økonomien påvirker enhver bedrift. Markedsundersøkelser vil hjelpe deg å overvåke forretningsmiljøer regelmessig slik at du kan oppdage potensiell økonomisk vekst eller nedganger.

Det vil gi deg en retning som du kan forme virksomheten din og skalere den deretter. Dette vil sikre at virksomheten din er fremtidssikker og hjelpe deg med å forberede deg på dårlige dager som kan ligge foran deg for å minimere forstyrrelser.

Grip muligheter

Muligheter kan banke på døren din når som helst, og når de gjør det, må du være tilgjengelig for å gripe dem, ellers vil andre gjøre det.

Å utføre markedsundersøkelser konsekvent vil hjelpe deg med å finne områder med potensiell vekst, slik at du kan ta virksomheten din til neste nivå. Du kan koble mer til kunder, leverandører og partnere, kommunisere med dem i tide for å forsegle avtalen og forbedre bunnlinjen.

For å oppnå alle fordelene ovenfor, må du gjøre grundige markedsundersøkelser og analyser. Og å gjøre alt dette ved hjelp av analyse- og forskningsverktøy vil spare deg for tid og krefter.

Interessant nok er mange slike verktøy tilgjengelige, for eksempel den svært populære Atlas.ti. De fleste finner det perfekt for deres behov, men det er ikke det eneste verktøyet som er tilgjengelig. Det har sine fordeler og ulemper, og derfor ser folk etter andre alternativer.

Noen av de beste analyse- og forskningsverktøyene som er tilgjengelige i dag er som følger.

Utgrave

Få en enkel å bruke analyse- og forskningsløsning for din kvalitative forskning med Utgrave og gjør transkripsjoner til raskere innsikt. Du trenger ikke noe kurs for å forstå verktøyet; begynne å forske i løpet av minutter.

For å analysere kvalitative data, finn temaer i dokumenter, beskrivelser, dagbokberetninger, observasjoner, casestudier og transkripsjoner. Delve tilbyr ulike kvalitative metoder, for eksempel narrativ analyse, innholdsanalyse, grounded theory og tematisk analyse. Du kan også bruke et hierarkisk og fleksibelt kodesystem for å øve på dybdeanalyse.

Organiser kodene dine i kategorier og temaer, se analyseoppdateringen til samarbeidspartnere live, og del prosjektene dine raskt. Delve fungerer på hvilken som helst datamaskin for å hjelpe deg med forskning uansett hvor du er. Det holder forskningsdataene dine sikre, private og trygge ved å følge bransjens beste praksis.

Du kan få tilgang til nettkurs, guider, videoer og webinarer for å lære kvalitativ analyse dypere. Delve holder seg alltid på toppen når det gjelder GDPR-overholdelse for å sikre beste praksis. Du kan til og med dele, eksportere eller slette dataene dine når som helst.

Start din 14-dagers gratis prøveperiode i dag og arbeid med den avanserte, uforutsigbare forskningsplanen. Kod dataene dine med lettlært og intuitiv programvare som starter på $50/bruker/måned.

Stata

Utforsk, visualiser og få bedre innsikt for å gjøre en forskjell i forskningen din Stata. Statistikken inkluderer tabeller, Bayesian økonometrikk, Bayesian VAR, Panel-data multinominal logit, Galbraith-plott, PyStata, DID, JDBC, Java-integrasjon og mye mer.

Denne statistiske programvaren for dataforskere vil hjelpe deg å mestre dataene dine med et bredt utvalg av statistiske funksjoner og kvalitetsgrafikk. Stata integreres med Python, H2O og Java for å tilby bedre reproduserbar forskning. Det er enkelt å bruke og automatisere for forskningsarbeidet ditt.

Stata tilbyr avanserte programmeringsalternativer, automatisk flerkjernestøtte, tekniske team i verdensklasse, tverrplattformer, omfattende ressurser, programvare for forskningen din og mer. Du kan til og med bruke Stata for ditt datavitenskapelige prosjekt for utdanning, epidemiologi til tidsserier, rapportering, datamanipulasjoner og overlevelsesanalyse.

jamovi

Bro over gapet mellom statistikere og forskere med jamovi – den statistiske programvaren med åpen kildekode som er gratis å bruke. jamovis 3. generasjons statistiske regneark er designet fra bunnen av for å gjøre statistikken enkel.

  Finnes det noen grense for ubegrenset grønn prikk?

Plattformen er enkel å bruke og fungerer som et godt alternativ til dyre statistikkprodukter, inkludert SAS og SPSS. jamovi er bygget på R statistisk språk, og gir deg tilgang til det bredeste fellesskapet. Hvis du trenger R-kode for forsknings- og analysearbeidet ditt, vil jamovi gi det for deg. Den er laget av vitenskapelige miljøer for vitenskapelige miljøer.

Få en komplett pakke med analyser for samfunnsvitenskap, som regresjon, korrelasjon, ikke-parametriske tester, beredskapstabeller, ANOVAer, t-tester, faktoranalyse, pålitelighet og mer. jamovi har et fullt funksjonelt regneark optimert for statistiske data. Dens avanserte funksjoner sikrer at elevene mottar sanntids forskningsverktøy og data, analyser, alternativer og resultater er trygge i én fil.

Du kan også sikkerhetskopiere filen eller dele den med kollegene dine. Det er enkelt for R-programmerere å utvikle sin analyse og publisere den. jamovi støtter ulike operativsystemer, for eksempel macOS, Windows og Linux ChromeOS.

NVivo

Sjekk verdifull innsikt fra dataene dine med NVivo– Den beste programvaren for kvalitativ dataforskning og -analyse. Det hjelper deg å finne mer fra dataene dine med blandede og kvalitative metoder.

Avdekk bevisene for dine forsvarlige og artikulerte funn fra den rikere innsikten du oppdager i dataene dine. Med NVivo kan du jobbe effektivt, utføre forskning fra kilden og forsvare oppdagelsene dine.

Du kan til og med importere og analysere data fra enhver kilde med avanserte spørringer, visualiseringsverktøy og administrasjon. Still også kritiske spørsmål om data for å trekke endelige konklusjoner, identifisere temaer og oppnå robuste forsknings- og analyseresultater raskt.

NVivo tilbyr klassens beste funksjoner for forskere for å spare tid og øke produktiviteten ved å finne evidensbasert innsikt og vanlige temaer raskere.

Dypere innsikt vil bringe sammenhenger og mønstre som er umulige manuelt. Du kan også få et fullstendig bilde når du evaluerer virkninger og artikulerer resultater. Den presenterer forsvarlige og gyldige konklusjoner for å generere effektive resultater.

Velg din bransje og operativsystem og nevn hvem du kjøper for, og NVivo er helt ditt. Kom i gang med gratis prøveversjon.

Provalis Research

Provalis Research tilbyr QDA Miner, en kvalitativ metodeprogramvare med uovertruffen analyse, rapportskrivingsevner og datamaskinassistert koding. QDA Miner er en enkel og brukervennlig kvalitativ analyseprogramvare for koding, organisering, henting, annotering og analyse av datainnsamlinger.

Det kvalitative dataanalyseverktøyet fokuserer på eller analyserer gruppeutskrifter, taler, tidsskriftartikler, juridiske dokumenter, hele bøker, tegninger, malerier og andre dokumenter. Du vil også få datahjelp til kodingen.

Verktøyet lar deg analysere og kode dokumenter raskt og utføre oppgaven pålitelig. Den integreres også med WordStat og SimStat for å gi utrolig fleksibilitet til å analysere dataene og relatere dem til strukturert informasjon, for eksempel kategoriske og numeriske data.

Videre kan du importere data fra hvilken som helst kilde, for eksempel Excel, SPSS, NVivo, PDF-er, Stata, HTML, Word og mer. I tillegg kan du importere fra sosiale medier, nettundersøkelsesplattformer, Factiva, LexisNexis og referanseadministrasjonsverktøy ved å koble til disse plattformene.

Du kan utføre tekstkoding på skjermen, lenke og kommentere kvalitative data, oppnå raskere koding, analysere, visualisere, utforske, lokalisere hendelser gjennom tidsmerking og GIS-kartlegging, og spore endringer.

MAXQDA Analytics Pro

MAXQDA Analytics Pro er et statistisk analyse- og kvalitativt forskningsverktøy for dataforskere. Den legger til Stats-modulen til MAXQDA Standard og MAXQDA Plus kvalitative analysefunksjoner.

MAXQDA Analytics Pro kvantifiserer de kvalitative dataene sømløst og gjør dem bedre med plausibilitet og bevis. Den hjelper deg statistisk å analysere de kvalitative dataene og importere og koble dem til datasett i SPSS- eller Excel-format.

Med MAXQDA prosjektdata kan du bruke Stats-modulen for å kjøre statistiske beregninger. I tillegg kan du analysere kodefrekvenser statistisk på tvers av dokumentene dine og opprette datagrupper basert på statistiske resultater.

Sammenlign prosenter og frekvenser for koder eller variabler ved å lage enkle diagrammer. Du kan også lage tilpassbare grafer og diagrammer for resultatene og kopiere dem i utdatavisningen eller rapporter og presentasjoner.

  Hvordan reparere en bue i Minecraft

Bruk et bredt spekter av metoder for å undersøke forhold mellom variabler i MAXQDA Analytics Pro. Krysstabeller er en variabel som er enkel å tilpasse og gir verdifull innsikt. En annen variabel er å fremheve alternativer som tolker resultatene raskt og enkelt.

Bruk prosedyren for test for korrelasjoner for å finne sammenhenger i dataene. Beregn de vanligste korrelasjonskoeffisientene med Stats-modulen. Du kan også måle dimensjonene riktig ved å lage din skala og variabler i henhold til din bruk.

Prøv MAXQDA i 14 dager for din Mac eller Windows.

KNIME

KNIME tilbyr fantastisk programvare som skaper og produserer datavitenskap via et intuitivt og enkelt miljø. Det gjør det mulig for alle interessenter i prosessen å fokusere på det beste.

KNIME hjelper deg:

 • Slå sammen, transformer og få tilgang til alle dataene for å bygge og transformere.
 • Visualiser dataene som gir mening med verktøyene du kjenner.
 • Støtt bedriftsbasert datavitenskapspraksis for å distribuere og administrere.
 • Gi deg riktig innsikt hentet fra dataene.

KNIME er åpen kildekode og gratis programvare for dataforskeren som hjelper deg med å forstå dataene og utforme dine datavitenskapelige arbeidsflyter. Du kan bruke et dra og slipp grafisk grensesnitt for å lage grafikk uten koding.

Modeller hvert trinn i dataanalysen, sørg for det nåværende arbeidet og kontroller dataflyten. Du vil også få blandingsverktøy fra ulike domener gjennom KNIME native noder, inkludert skripting i Python og R, maskinlæring og koblinger til Apache Spark.

KNIME kan forme dataene dine ved å utnytte AI og maskinlæring for å hjelpe deg med å oppdage innsikt og skalere utførelse og krav. Du vil også få rammer og bedre sikkerhet.

RapidMiner Studio

Få en omfattende plattform for datavitenskap med full automatisering og visuell arbeidsflytdesign med RapidMiner Studio.

Verktøyet bidrar til å forbedre produktiviteten på tvers av hele datavitenskapsteamet ved å automatisere og fremskynde opprettelsen av prediktive modeller i et dra og slipp visuelt grensesnitt. Du vil få de beste modellene for din bruk fra det rike biblioteket med over 1500 funksjoner og algoritmer.

Finn de forhåndsbygde malene for vanlig bruk, inkludert svindeloppdagelse, prediktivt vedlikehold, kundefragang og mer. Du vil også motta proaktive anbefalinger i hvert trinn som hjelper nybegynnere videre.

Koble til en hvilken som helst datakilde umiddelbart og lag klikk+punkt-tilkoblinger til et bedriftsdatavarehus, skylagring, sosiale medier, forretningsapplikasjoner og databaser. Gjenbruk alle tilkoblinger når som helst og del dem med den som trenger tilgang.

Kjør ETL og dataforberedelser inne i databasene for å holde dataene optimalisert for avanserte analyser. Du kan hente og spørre etter data uten behov for kompleks SQL. I tillegg støtter RapidMiner PostgreSQL, Google BigQuery og MySQL.

Evaluer datafullstendighet, kvalitet og helse ved å forstå trender, distribusjoner og mønstre med linjediagrammer, boksplott, parallelle koordinater, histogrammer og spredningsplott. Du kan også fikse datakvalitetsproblemene raskt, sammen med uteliggere og manglende verdier.

Dessuten reduserer RapidMiner tiden for:

 • Forberede data for modellering
 • Lage maskinlæringsmodeller
 • Forstå den sanne ytelsen
 • Opprette datavitenskapelige arbeidsflyter
 • Distribuerer skalerbar kode
 • Samarbeide med kodere og ikke-kodere
 • Gjøre prediktiv innsikt i forretningseffekten.

Last ned gratisversjonen hvis du er student eller professor ved en utdanningsinstitusjon. Be om et tilbud ved å fylle ut detaljene og motta det beste tilbudet for din bedrift.

Konklusjon

Markedsundersøkelser gir dypere innsikt i dine forbrukere, konkurrenter og industri, slik at du kan forme produktene og tjenestene dine. Det vil hjelpe deg å imøtekomme kundene dine mer og ta bedriften din til neste nivå med bedre strategier.

Velg derfor det beste analyse- og forskningsverktøyet basert på dine preferanser og se forbedringer i virksomheten din.

Her er noen ressurser for å lære R og bli dataforsker.

x