Android

8 Android Benchmark-apper for å teste ytelsen til telefonen din

Hundrevis av smarttelefoner lanseres hvert år, og produsenter kommer med merkelige påstander om produktene deres. Et benchmarkverktøy på smarttelefonen lar deg teste produsentens påstand nøyaktig.

Telefonreferanser hjelper deg å prøve og teste ut parametere som CPU-ytelse, GPU-ytelse, lagringshastigheter og spesifikasjonene til enheten din.

Hver telefonbenchmarking-applikasjon er litt annerledes når det gjelder å analysere smarttelefonen din, men karaktersystemet er hovedsakelig enhetlig i bransjen. Jo høyere telefonens benchmark-poengsum, desto bedre er telefonens ytelse, noe som gjør at du rangeres bedre blant andre konkurrerende smarttelefoner. La oss se på noen av de beste Android benchmark-applikasjonene og fordelene deres.

Antutu

Antutu er uten tvil det ledende navnet i Android-telefonens benchmark-nisje på grunn av det eksklusive funksjonssettet. Applikasjonen gir deg muligheten til å kjøre en full test, inkludert alle testene på plattformen, eller du kan velge en tilpasset test. Dessuten får du tilpassede tester for UX (brukeropplevelse), CPU, RAM, GPU og IO (lagring). Den dyptgående CPU-ytelsesindeksen viser forskjellige poengsummer for ytelse med én kjerne og ytelse med flere kjerner.

Den samlede poengsummen på Antutu-referansen har ikke stor betydning alene; i stedet hjelper poengsummen deg med å sammenligne smarttelefonen din med andre smarttelefoner ved å se på poengsummen deres. I lekmannstermer er en telefon som scorer 20 000 dobbelt så rask som en telefon som scorer 10 000.

Du får også muligheten til å sammenligne telefonen din med andre smarttelefoner og få din rangering på Antutu-poengoversikten. For øyeblikket tilbyr telefonens benchmark-applikasjon sine tjenester for iPhones, Ubuntu, Windows og Android.

Ståkarakter

Ståkarakter er en lett og brukervennlig benchmarking-applikasjon med alle slags ytelsestester under ett tak. Du kan for øyeblikket benchmarke Windows, Linux, macOS og åpenbart Android ved å bruke PassMark-applikasjonen. I tillegg har telefonens benchmark-verktøy CPU-tester, disktester, minnetester, 2D grafiske tester og 3D grafiske tester for å la deg teste telefonens ytelse.

Separate tester for 2D-grafikk og 3D-grafikk betyr at du får en omfattende analyse av de grafiske egenskapene til enheten din. Minne- og disktestene er også en fin måte å analysere de generelle oppstartstidene for applikasjonen og hvor raskt enheten din er.

PassMark kommer med muligheten til å teste flere CPU-tester, og gir deg ytelsesrapporter med én kjerne og flere kjerner for enheten din. Ved å bruke deres online database kan du sammenligne enheten din med flere andre enheter på viktige aspekter som lese- og skrivehastigheter og grafisk ytelse. Når det er sagt, viser applikasjonen også den detaljerte spesifikasjonslisten for enheten din, og eliminerer behovet for ekstra programvare som CPU-Z.

  14 beste raskeste nettlesere for Android

Androbench

Det er bred kunnskap om ulike lagringsmuligheter i PC-bransjen; Harddisker, PCIe SSD-er, NVMe SSD-er og mer. Disse lagringsalternativene varierer betydelig i sekvensielle lese- og skrivehastigheter og den generelle brukeropplevelsen de leverer. Men de færreste vet at smarttelefoner også kommer med forskjellige lagringsspesifikasjoner.

Smarttelefonprodusenter har vanligvis en tendens til å skjule lagringsspesifikasjonene som UFS-versjonene (Universal Flash Storage) mens de annonserer for lavend-enheter. Varsle forbrukere som deg bør alltid teste lagringshastighetene til smarttelefonene dine, og Androbench fungerer som det perfekte verktøyet for å gjøre det.

Androbench er et «Storage Only» telefonreferanseverktøy som gir deg en grundig analyse av Sequential Read, Sequential Write, Random Read, Random Write, SQLite Insert, SQLite Update og SQLite Delete. Dessuten får du muligheten til å velge Micro-testen eller SQLite-testen. Mikrotesten hjelper deg med å analysere enhetens generelle lagringshastighet ved å teste den i forskjellige scenarier. På den annen side lar SQLite-testen deg teste lagringsytelsen ved å sette inn, oppdatere og slette spørringer på en databasetabell.

Resultatene gjenspeiles i resultatdelen av applikasjonen, som inneholder alle testparametrene og deres respektive lagringshastigheter. Du kan også se resultatene av tidligere tester på enheten din ved å bruke Historikk-delen på Androbench.

Oppdatering: I skrivende stund er ikke Androbench tilgjengelig på Google Playstore lenger.

3D-merke

En smarttelefons spillegenskaper avhenger i stor grad av dens grafiske kraft og GPUen den bruker. 3D-merke er den ledende grafiske benchmarking-applikasjonen i bransjen. Telefonens benchmark-applikasjon kommer med flere grafikkintensive tester som:

3DMark Wild Life

3DMark Wild Life-testen er den mest brukte grafiske testen på plattformen. Den analyserer smarttelefonen din med en balansert grafisk belastning og sammenligner den deretter med andre smarttelefoner som kjørte samme test. Du får videre to alternativer i 3DMark Wild Life-testen; en rask benchmark og en utvidet stresstest. Den raske benchmarken tester telefonens ytelse under diskret, men tung belastning, og de lange stresstestene simulerer den lange spillytelsen til enheten din.

3DMark Wild Life Extreme

3DMark Wild Life Extreme-testen er ideell for de nyere Android-enhetene som kommer med bedre grafiske egenskaper. Den grafiske belastningen på denne testen er ekstremt høy, og de fleste smarttelefoner sliter med å komme nær en 15 FPS-markering. Du bør også forvente at telefonen genererer overflødig varme mens du kjører telefonens benchmark.

Sling Shot/ Sling Shot Extreme

Sling Shot/ Sling Shot Extreme-telefonreferansen er perfekt for å sammenligne eldre telefoner med den grafiske ytelsen til eldre iPhones eller iPads. Rapportene gir deg en dybdeanalyse av telefonens grafiske kompetanse.

  Kan du bruke AirDrop på en Windows-PC eller Android-telefon?

3DMark-applikasjonen er helt gratis og har ingen annonser i appen, noe som øker brukeropplevelsen og gir deg nøyaktige resultater.

Geekbench 5

Geekbench 5 er industristandarden for testing av CPU-kompetansen til Android-smarttelefoner. Moderne smarttelefoner kommer med multi-core CPUer for å dele arbeidsmengden mellom ulike applikasjoner. Denne lette applikasjonen gir deg en grundig analyse av ytelsen med én kjerne og flere kjerner. Dessuten bombarderer Geekbench 5 CPU-en din med intensive og ikke-intensive oppgaver gjennom telefonens benchmark-prosess for å analysere smarttelefonen din grundig.

Compute Benchmark er et nytt tillegg til Geekbench 5 som lar deg identifisere de grafiske egenskapene til enheten din ved hjelp av verktøy som OpenCL, CUDA og Metal APIer. Dessuten kan du bruke deres sammenligningsverktøy på tvers av plattformer for å sammenligne enhetene dine med nettbrett, PC-er og mer.

Geekbench viser også de grundige spesifikasjonene til enheten din, inkludert CPU-navn, CPU-kjerner, CPU-klokkehastigheter, Enhetsmodell, Operativsystem, Hovedkort, Governor og mye mer. Du kan sammenligne andre smarttelefoner med enheten din etter å ha fått resultatene fra CPU-referansen.

Diskhastighet

Diskhastighet er nok en lagringsbenchmarking-applikasjon som kommer med en mengde funksjoner. Du kan bruke denne applikasjonen til å sammenligne intern lagring, ekstern lagring, sekundær lagring (tilkoblede USB-enheter eller harddisker), eller en egendefinert plassering. Diskhastighet oppdager automatisk telefonens interne og eksterne lagring, og sparer deg for bryet med å velge lagring manuelt.

Det enkle og kraftige telefonreferanseverktøyet er bare 1,5 MB i størrelse, noe som gjør det til et perfekt alternativ, spesielt hvis du har lite lagringsplass. Dessuten kommer applikasjonen med en lagringsglidebryter som lar deg velge belastningen som testen fortsetter med. Sørg for å velge en anstendig mengde lagringsplass da mindre lagring kan føre til unøyaktige resultater. Du bør sørge for at teststedet har 20 % ledig plass, slik at testen ikke fryser enheten din. Sørg også for å lukke alle bakgrunnsapplikasjonene før du kjører telefonens benchmark.

PCMark

PCMark bruker en helt annen tilnærming for benchmarking av smarttelefonen din. Mens de fleste telefonbenchmark-applikasjoner bruker en tilpasset algoritme som inkluderer tunge arbeidsbelastninger, er disse arbeidsbelastningene ofte urealistiske. På den annen side sørger PCMark for at arbeidsmengden er basert på virkelige applikasjoner og APIer.

Dessuten vurderer ikke applikasjonen lagring, CPU og GPU som diskrete komponenter, men betrakter unisonen av disse enhetene som et system. Derfor benchmarkerer ikke de fleste testene på PCMark disse diskrete komponentene; i stedet tester den hele systemet som helhet. Work 3.0-testen på PCMark er den utviklede versjonen av den svært kjente Work 2.0 og Work 1.0 benchmarking-serien. Work 3.0 tester enheten din for nettsurfing, videoredigering, skriving, datamanipulering og bilderedigering for å gi deg faktainformasjon om telefonen din i virkelige scenarier.

  Slik bruker du Instagrams nye kronologiske feed (Android og iOS)

Maskinvareovervåkingsfunksjonen på PCMark lar deg se maskinvareytelsen din mens du håndterer forskjellige arbeidsbelastninger. Dessuten er maskinvareovervåkingsfunksjonen nyttig for å vite omfanget av maskinvareoptimalisering fra produsenten. Du får også den unike funksjonen for å teste enhetens batterilevetid mens du håndterer virkelige arbeidsbelastninger med PCMark.

GFXBench Benchmark

GFXBench er nok et omfattende grafisk benchmarking-verktøy med et bredt utvalg av tester og kompatibilitet på tvers av plattformer. Applikasjonen lar deg teste grafisk ytelse, langsiktig stabilitet, gjengivelseskvalitet og strømforbruk mens du benchmarker enheten. Den beste delen med GFXBench Benchmark er dens evne til å kjøre cross API-benchmarks ved hjelp av Vulkan og OpenGL.

Telefonens benchmark-applikasjon gir deg mange alternativer å velge mellom mens du tester enheten. Hver av disse testene varierer i arbeidsbelastningen de bruker på GPUen din:

 • Aztekiske ruiner
 • Bil jakt
 • Manhattan 3.1
 • Manhattan
 • T-Rex
 • Tessellasjon
 • ALU 2
 • Teksturering
 • Driver overhead 2
 • Gjengivelseskvalitet
 • Batteri og stabilitet
 • ALU
 • Alfablanding
 • Sjåfør overhead
 • Fylle

Aztec Ruins-testen måler enheten din ved å bruke spilllignende arbeidsbelastninger ved å bruke kryss-APIer som Vulkan og OpenGL ES 3.2. Dessuten tester funksjonen enhetens dynamiske globale belysning, HDR, dynamisk belysning og sanntids SSAO-funksjoner. GFXBench-applikasjonen har en batteri- og stabilitetstest sammen med de grafiske testene for å gi deg en grundig analyse av grafiske håndteringsevner.

Du kan sammenligne referanseresultatene til enheten din med andre telefoner ved å bruke Sammenlign-delen på GFXBench. Du kan også se hele de grafiske spesifikasjonene til smarttelefonen din i Info-delen.

Konklusjon 👨‍💻

Benchmarking av enheten din er en viktig prosess for å kjenne enheten din bedre. Telefonreferanser hjelper deg å forstå din daglige sjåførs evner og svakheter og lar deg sammenligne dem med andre utfordrere. Antutu, PCMark og PassMark er flotte generelle benchmarking-applikasjoner som analyserer hele smarttelefonen din på én gang.

PCMark-applikasjonen er gunstig for å visualisere den daglige ytelsen til smarttelefonen din. Du kan velge mellom Androbench- og Disk Speed-applikasjoner for å måle lagringen din. 3DMark- eller GFXBench-applikasjonen er gode alternativer for å teste grafikken. Når det er sagt, sørg for å lukke alle bakgrunnsapplikasjonene før du kjører noen av disse benchmarkene for nøyaktige resultater.

Frigjør plass på Android-enheten din med disse tipsene.

x