8 beste AI-søkemotorer å bruke som Google-alternativer

Søkemotorer drevet av AI har fått så mye fremtreden i den senere tid. Med denne bølgen kommer også det potensielle løftet og farene ved å miste for mye for tidlig av menneskelig forskning og faktasøk.

Tidligere letet enkeltpersoner gjennom tekstmengder for å få ekspertise om et bestemt emne. Men nå kan til og med en ikke-spesialist bruke AI-verktøy til å lage bemerkelsesverdige kunstverk som ville gå ubemerket hen med mindre de blir utslitt av AI-deteksjonsprogramvare.

Med smarte enheter i ferd med å bli en bærebjelke, har søkespørsmål og de genererte resultatene blitt mer konverserende. Men i bytte mot gratis søkeresultater gir vi fra oss personvernet vårt, slik at søkemotorleverandører kan tjene penger på søkene, preferansene og posisjonsdataene våre.

En nøkkeldifferensiator eksisterer når man analyserer mellom et Google-søk og et AI-basert søk. Et AI-søk gir mer relevante resultater ved å ta hensyn til faktorer som brukerens nettleserhistorikk og søkehensikten for å generere nøyaktig det de leter etter.

Og ettersom AI-systemet hele tiden lærer av dataene det samler inn, fortsetter det å avgrense resultatene i bakgrunnen mens brukeren søker, og tar hensyn til tidligere kjøp, stavefeil og til og med intensjonen bak søket. Alt dette skjer automatisk uten manuell inngripen.

AI Search-fordeler i forhold til Google-søk

Når det gjelder å velge en AI-drevet søkemotor fremfor en vanlig søkemotor, her er to ting som vil hjelpe deg å sementere avgjørelsen din. AI-søkemotorenes fremstående funksjoner er inkorporering av teknologier som Natural Language Processing (NLP) og Machine Learning (ML). Dette gir AI-søkemotorer en klar fordel fremfor konvensjonelle som Google-søkemotorer.

Til tross for den utbredte bruken av AI for å effektivisere ulike bransjer, er det integrasjonen av NLP- og ML-teknologier som virkelig skiller AI-baserte søkemotorer fra resten. NLP lar AI-søkemotorer bedre forstå og tolke menneskelig språk, mens ML tillater behandling av enorme mengder data for å generere svært nøyaktige spådommer.

Innenfor AI-området kan NLP integreres i AI-søk for å oppnå følgende brukstilfeller:

  • Talegjenkjenning, konvertering av talte ord til tekst og omvendt.
  • Segmentering av tidligere fanget tale til individuelle ord, setninger og setninger.
  • Gjenkjenne ulike former for ord og grammatisk struktur i setninger.
  • Trekke ut betydningen av setninger, inkludert adjektivfraser, preposisjonsfraser og nominelle setninger.
  • Forstå konteksten til setninger og forholdet mellom setninger.
  • Gjennomføring av språklig tekstanalyse, sentimentanalyse og oversettelser for å styrke stemmeassistenter og chatboter.
  8 måter å fikse "Denne videoen er for øyeblikket ikke tilgjengelig"-problemet på Prime Video

Funksjoner ved maskinlæring i AI-baserte søkemotorer:

  • Overvåket læring: Systemet er trent med datasett med et bredt utvalg av mulige variabler knyttet til kjente positive eller negative resultater. Modellen er laget for å forstå hvordan man gjenkjenner og veier inn faktorer basert på tidligere data for å gi et positivt resultat.
  • Belønningssystem: Når systemet er betinget med datasettene, mates det med nye data uten det kjente positive eller negative resultatet. Når den velger riktig, får den en belønning og legges til poengsystemet hver gang den velger riktig svar.
  • Integrasjon: Når suksessmålene er høye nok til å overgå eksisterende systemer eller til å møte terskler, integreres maskinlæringssystemet i algoritmene.

Her er de nyeste AI-baserte søkealternativene til Google Søk.

Komo

Komo Search er en AI-drevet søkemotor som prioriterer hastighet, personvern og annonsefri surfing.

Søkemotoren tilbyr tre nøkkelfunksjoner: Chat, Utforsk og Søk. Chat lar brukere fordype seg i idégenerering og delta i emnediskusjoner, mens Utforsk holder brukerne informert om trendende emner i fellesskapet. Søkefunksjonen er spesielt bemerkelsesverdig for sine raske og effektive svar på spørsmål, og tilbyr relevante lenker og ressurser.

Komo Search lar brukere utforske sine interesser og finne svar på en engasjerende, privat og effektiv måte.

Neeva

Neeva Search lar deg søke trygt og privat ved å bruke Chrome-utvidelsen og også som mobilapp.

Med Neeva kan du søke rett fra nettleserens adressefelt og få tilgang til ekte og objektive søkeresultater. Neeva holder søkehistorikken din privat, beskytter nettaktivitetene dine mot tusenvis av sporere som brukes av annonsører, og tilbyr gratis Basic- og Premium-planer, slik at du kan tilpasse søkemotoren din for å motta de mest relevante resultatene.

Ved å bruke Neeva kan du surfe trygt ettersom det viser autentiske resultater og chatter fra dine foretrukne fora samtidig som det hindrer tredjepartssporere fra å spore.

You.com

You.com er en ny søkemotor som gir folk kontroll over søkene sine, tiden deres og personvernet deres.

You.com kombinerer brukernes preferanser med kunstig intelligens og naturlig språkbehandling, og lar folk ta tilbake kontrollen over informasjonsforbruket sitt uten å bli påvirket av store annonseteknologifirmaer. Den er også fleksibel ved at utviklere kan lage apper som skal kjøres på resultatsidene.

Hjernen bak You.com er Richard Socher, tidligere Chief Scientist i Salesforce og en toppforsker innen naturlig språkbehandling, og Bryan McCann, som ledet naturlig språkbehandlingsteam hos Salesforce. Selskapet har støtte fra AI-fokusert VC-fond Radical Ventures, samt Marc Benioff og Jim Breyer, Day One Ventures og andre investorer.

  13 beste sikkerhetspraksis for å sikre WordPress-nettstedet ditt

Waldo

Waldo henter inspirasjon fra det populære «Where’s Waldo»-spillet, og bruker søkeindekser hentet fra søkemotorer som Google og Bing. Den skiller seg imidlertid ut ved å tilby et særegent grensesnitt som lar brukere finjustere søkene sine med bare noen få klikk.

Med Waldo kan du enkelt velge filtypen du ønsker, fremheve spesifikke numeriske verdier med prosenttegn og identifisere sitater på få sekunder. Waldo har fått ros av kunder for å halvere søketiden.

Waldo revolusjonerer søkedestinasjonssiden ved å gjøre den om til et tilpassbart grensesnitt, slik at brukere kan ha større kontroll over søkeresultatene sine uten å måtte åpne flere faner.

Dessuten inkluderer Waldo en innebygd notisblokk for å gjøre det lettere å ta notater som deretter kan transformeres til en komplett presentasjon eller eksporteres til Google Docs. Kort sagt, Waldo forbedrer effektiviteten og effektiviteten til søkeprosesser, og gjør dem jevnere og mer strømlinjeformet for brukerne.

Forvirring

Perplexity AI er et banebrytende søkemotorverktøy som bruker sofistikerte kunstig intelligens-teknologier, inkludert OpenAIs GPT-3-modell, for å tilby direkte svar på spørsmål i form av sammendrag og siteringer som søkeresultater.

Dette er et betydelig avvik fra tradisjonelle søkemotorer som tilbyr en enkel liste med lenker og lar brukere få tilgang til informasjon raskt og enkelt uten å måtte gå gjennom irrelevante resultater eller navigere gjennom flere sider. I denne forbindelse er Perplexity AI beslektet med Google PageRank-algoritmen, som bruker siteringer for å evaluere kvaliteten og relevansen til en nettside.

Perplexity AI er fri for påtrengende annonser og krever ingen registrering eller pålogging. I tillegg er det et sikkert og privat søk ettersom det ikke samler inn noen personlig informasjon.

Og jeg

Ved å utnytte kraften i språkmodeller kan Andi bedre forstå brukernes søk og forutsi de mest relevante informasjonskildene, alt i sanntid. Denne tilnærmingen skiller Andi fra tradisjonelle søkemotorer som er avhengige av statiske søkeordindekser.

Andis tilnærming til søk ligner på hvordan mennesker tenker, med språkmodeller supplert med resonnement og sunn fornuft.

Andis brukergrensesnitt er en forfriskende endring fra standard søkemotoroppsett. Motoren oppsummerer og forklarer kompleks informasjon samlet fra de beste kildene og viser søkeresultater ved siden av hvert svar i en visuelt tiltalende feed.

Andis funksjoner «Les», «Summer opp» og «Forklar» lar brukere se artikler i et rent, annonsefritt format, spare tid ved å komme til poenget og forstå komplekse sider med letthet.

  Hvordan lage en fargekodet legende i PowerPoint

Jepp

Jepp, den siste søkemotoren som belønner og kompenserer innholdsskapere er ideen til Dmytro Gerasymenko og teamet hans hos Ahrefs. Ahrefs, kjent for sitt ledende SEO-verktøysett, driver en internettbasert bot som har gjennomsøkt hele nettet siden 2010, lagret, indeksert og strukturert petabyte med informasjon.

Yeps søkeresultatsider (SERPs) skryter av minimalisme. Brukere kan velge mellom web- eller nyhetsresultater. Dessuten er det «kunnskapsbokser» på høyre side av noen SERP-er, som viser innhold hentet fra Wikipedia om søket ditt.

Med Yep belønner og kompenserer teamet innholdsskaperne ved å bruke en 90/10 inntektsdelings forretningsmodell der 90 % av annonseinntektene går direkte til disse skaperne. Med andre ord, ved å bruke Yep, kan brukere legge penger direkte i lommene til favorittinnholdsskaperne.

Microsoft Bing

Bing utviklet av Microsoft, har en rekke AI-drevne funksjoner som gir brukerne mulighet til å stille intrikate spørsmål og motta detaljerte svar. For å oppnå dette går Bing gjennom søkeresultater på nettet for å presentere omfattende svar på brukerhenvendelser.

Bings chat-opplevelse gjør det mulig for brukere å avgrense søket til de får det fullstendige svaret de søker. Ved å be om flere detaljer, klarhet og ideer, kan brukere samhandle med søkemotoren på en mer intuitiv og naturlig måte.

Den nye versjonen av Bing opererer på en neste generasjons store OpenAI-språkmodell, spesielt tilpasset for søk. Denne nye modellen er kraftigere enn ChatGPT, og lar brukerne finne informasjonen de trenger raskere og enklere.

Konklusjon

Mens vi avslutter dette stykket om de beste AI-søkealternativene til Google, er her noen få ting som er verdt å merke seg.

Det har ikke vært mange revolusjonerende gjennombrudd eller betydelige innovasjoner i søkemotorer de siste to tiårene. Selv om algoritmene har blitt bedre, har opplevelsen holdt seg relativt stillestående.

Man kan argumentere for at det til og med ble verre med bombardementet av annonser. Søkeopplevelsen har vært suboptimal, og servert lenker i stedet for direkte svar, noe som blir ineffektivt over tid for brukstilfeller uten shopping.

Startups står overfor en skremmende utfordring, men tider med teknologisk metamorfose fører ofte til betydelige endringer i industriledere. Vi har sett dette skje gang på gang med Altavista, Ask.com, Yahoo og andre søkemotorer før Googles fremvekst. Ettersom vi ser påvirkningen av AI på tvers av alle sektorer, vil søkemarkedet være vitne til et stort skifte i hvordan vi ser på søk.

Du kan også utforske hvordan du bruker ChatGPT-4 innen kunst, vitenskap, finans osv.