tipsbilk.net

8 beste åpen kildekode Deepfake-programvare for realistiske illusjoner

Moderne virksomheter bruker dype forfalskninger for å skape realistiske illusjoner som påvirker virksomhetene deres positivt. Med Deepfakes er det nå vanskelig å stole på bilder eller videoer du ser på nettet på grunn av én grunn: slik multimedia kan være endret eller falsk.

På den andre siden er det ganske mange mennesker som bruker Deepfake-programvare etisk. Denne artikkelen vil diskutere hva Deepfake er, fordelene det gir for forretningsverdenen, Deepfake-svindel, og gjennomgå noen av de beste open source deepfake-programvarene du kan bruke i dag.

Hva er Deepfakes?

Deepfakes er manipulert visuelt innhold generert av sofistikerte AI-modeller. De resulterende bildene, lydene eller videoene ser ut som om de er ekte. Deepfakes-skapere bruker dyp læring (et underemne for maskinlæring) for å generere slike videoer og bilder.

Med deepfake kan du lage karakterer som ikke eksisterer og knytte falske lyder til dem. På den annen side kan du erstatte ansiktet til en utøver i en video med en annen persons ansikt mens du beholder den originale lyden. Skaperne kan også manipulere stemmen til å se ut som om en kjent person snakker ordene du hører.

Dette er et eksempel på en deepfake-video:

Videoen ser ekte ut, og du kan tro det hvis du ser den for første gang. Denne videoen ble imidlertid laget for fem år siden.

Hva er fordelene med Deepfakes for næringslivet?

Å lage memer er en av brukssakene til Deepfakes. På den annen side bruker noen dårlige aktører denne teknologien til å spre falsk informasjon eller til og med male merker/mennesker i dårlig lys.

Deepfakes presenterer også ulike fordeler for kreative merkevarer og bedriftseiere. Dette er noen av fordelene med deepfakes i forretningsverdenen:

 • Reduserte produksjonskostnader: Bedrifter trenger ikke lenger å betale skuespillere, lage dyre opptaksscener eller leie inn foto-/videografer, da de kan produsere visuelt innhold av høy kvalitet ved å bruke dype faker.
 • Produksjon av personlig tilpasset innhold: Bedrifter bruker nå deepfakes for å produsere personlig tilpasset innhold og annonser. Slikt innhold kan målrettes mot bestemte lokaliteter, nisjer eller bransjer.
 • Virtuelle påvirkere: Fysiske påvirkere kan være dyre å ansette. Deepfakes gir bedrifter en sjanse til å bygge virtuelle influencere som kan støtte og pushe merkevarer.
 • Forbedret kundeservice: Bedrifter kan bruke deepfakes i kundeservice på en rekke måter. For eksempel kan et selskap ha en virtuell talsperson tilgjengelig 24/7 for å svare på vanlige spørsmål eller samhandle med kunder.
 • Forbedret tilgjengelighet: Du kan bruke deepfakes til å produsere innhold som de med ulike funksjonshemninger kan få tilgang til. Du kan for eksempel lage tegnspråkstøttede artikler for de som ikke kan høre å bruke dype faker.
  Git Reset vs Revert vs Rebase

Hva er Deepfake-svindel, og hvordan kan du oppdage dem?

Deepfake-svindel er uredelige aktiviteter produsert ved hjelp av deepflake-teknologi rettet mot å lure eller for ondsinnede formål eller økonomisk vinning. Slike dypfalske svindel kan komme i forskjellige former, for eksempel stemmesvindel, videoetterligning, falske attester og intervjuer.

Du kan for eksempel ha sett en sammensatt video som retter seg mot kjente personer som politikere eller kjendiser. Dette er et perfekt eksempel på en video som etterligner den ukrainske presidenten, Volodymyr Zelensky, og hevder at «troppene hans har overgitt seg»:

Betyr det at vi ikke lenger kan stole på noe vi ser på nettet? Nei. Heldigvis kan du nå oppdage deepfakes på følgende måter:

 • Uttrykk: En enkel titt på ansiktsuttrykkene eller kroppsbevegelsene kan hjelpe deg å finne ut om en video er ekte eller ikke. Sjekk ut for unaturlige leppebevegelser og mangel på pauser mens du snakker.
 • Ujevn hudtone: Denne funksjonen er vanlig i videoer. Sjekk om hudtonen i ansiktet/hodet samsvarer med de andre kroppsdelene, som hender.
 • Overganger: De fleste dypfalske videoer fokuserer på frontale ansikter. Hvis videoen du ser på har andre visninger, sjekk overgangene for å finne ut om det er noe uvanlig.
 • Patcher: Du trenger en skjerm med god oppløsning for å merke patcher på datagenererte bilder. Hvis det er en video, kan du pause, ta et skjermbilde og analysere om huden er syntetisk eller naturlig.

De fleste bruker sofistikerte/spesialiserte datamaskiner for å produsere dype forfalskninger. Heldigvis kan du også bruke lett tilgjengelig deepfake-programvare for å produsere slikt innhold.

Dette er noen av de beste programvareapplikasjonene for å produsere dype faker:

FaceSwap

FaceSwap er et dyplæringsverktøy som du kan bruke til å gjenkjenne og bytte ansikter. Utviklerne av dette verktøyet har brukt TensorFlow, Keras og Python (noen av de største teknologiene innen maskinlæring).

FaceSwap er designet for å kjøre på Windows, macOS og Linux. Produktet er til for å oppdage og eksperimentere med kunstig intelligens-teknikker. Den kan brukes i filmer, politiske eller sosiale kommentarer eller andre etiske applikasjoner.

  Hvordan LinkedIn Creator Mode kan øke merkevaretilstedeværelsen din

Egenskaper

 • Best for å bytte ansikter i videoer og bilder
 • Tilgjengelig på operativsystemene Linux, macOS og Windows
 • gratis

Plattformen har et eksklusivt forum der brukere kan samhandle og dele ideer om hvordan de kan bruke dette verktøyet.

DeepFaceLive

DeepFaceLive er et sanntidsansiktsbytteverktøy for videosamtaler og PC-streaming. Du kan bytte ansiktet ditt ved å se mot videoen ved hjelp av opplærte modeller eller fra webkameraet ditt. Verktøyet har hundrevis av ansikter til mennesker som ikke eksisterer.

Egenskaper

 • Null avhengigheter
 • Kompatibel med Windows 10 og nyere
 • Egnet for sanntidsbytte for videosamtaler og PC-streaming

Plattformen tilbyr også DeepFaceLab, hvor du kan trene din egen ansiktsmodell og få høyere kvalitet eller bedre ansiktsmatch. Du kan også velge ansiktsanimatoren som lar deg lage gifs og andre korte videoformater.

DeepFaceLab

DeepFaceLab er et ledende rammeverk for ansiktsbytte. Denne programvaren er pakket med de riktige verktøyene for å hjelpe brukere med å produsere ansiktsbytte av høy kvalitet. Det er også det rette verktøyet for folk som leter etter løs og fleksibel kobling for å styrke rørledningene sine uten å skrive komplisert standardkode.

Nøkkelegenskaper

 • Tilgjengelig for Linux og Windows
 • Det er et rammeverk for å bytte ansikt
 • Kan trenes på Google Collab

DeepFaceLab er svært tilpassbar, og brukere kan endre ulike aspekter av sin pipeline for å passe deres behov. Dette verktøyet lar deg gjøre forskjellige ting, som å bytte ansikt, avaldre ansiktet og manipulere leppene.

SimSwap

SimSwap er et rammeverk for ansiktsbytte for videoer og bilder. Dette verktøyet er utformet på en slik måte at det bevarer egenskaper som blikkretning og ansiktsuttrykk når du bytter ansikter. Denne tilnærmingen gjør det enkelt å få det resulterende ansiktet til å ha en nær likhet med kildeflaten.

Nøkkelegenskaper

 • Ansiktsbytte rammeverk
 • Egnet for videoer og bilder
 • Kan tilpasses vilkårlige identiteter

Verktøyet er designet for å strekke seg fra identitetsspesifikk ansiktsbyttearkitektur og tillate at bytte kan tilpasses vilkårlige identiteter. Dette verktøyet er laget ved hjelp av Python og dets biblioteker, slik som NumPy, PyTorch og TorchVision.

FaceFusion

FaceFusion er en ansiktsbytter og forsterker. Dette verktøyet er tilgjengelig for macOS, Linux og Windows-brukere. FaceFusion er designet for eksperter innen maskinlæring og de med tekniske ferdigheter. Du trenger minst 4 GB RAM for å kjøre denne programvaren jevnt, men 8 GB eller mer er ønskelig.

Nøkkelegenskaper

 • En ansiktsbytter og forsterker
 • Null avhengigheter
 • Gratis

FaceFusion retter seg mot den AI-genererte medieindustrien, og brukere kan generere karakterer som modell for en kleslinje eller til og med animere en egendefinert karakter. Dette verktøyet er bygget ved hjelp av Python.

  Hvorfor godtar ikke Uber debetkortet mitt?

Spøkelse

Spøkelse er kortformen for Generative High-Fidelity One Shot Transfer. Dette verktøyet bruker enkeltbilde, noe som betyr at det bruker et enkelt kildebilde for å bytte målansikt i en video eller et bilde uten et ekstra treningsstadium. Ghost er designet for å opprettholde livlighet for målet når et bytte er utført.

Nøkkelegenskaper

 • Bytt ansikter på videoer og bilder
 • Bruker enkeltskuddstilnærming
 • Åpen kilde

Ghost bruker øyetap-funksjonen som bevarer øyeretningen som i målansiktet. Dette verktøyet bruker også adaptiv blanding som lar brukere overføre formen til kildeflaten effektivt. Verktøyet har bilde-til-bilde og enkeltbilde bilde-til-video-pipelines for bytte av høy kvalitet.

SadTalker

SadTalker er en generator for 3D-bevegelseskoeffisienter. Dette verktøyet genererer uttrykk og hodestillinger for å produsere snakkende ansiktsgjengivelser. Videoene som genereres kan være på forskjellige språk, for eksempel engelsk eller kinesisk. Modellene er også opplært til å kontrollere øyeblinking og gjøre dem så realistiske som mulig.

Nøkkelegenskaper

 • Multiplattform
 • Egnet for video og bilder
 • Gratis

SadTalker er et multiplattformverktøy som du kan bruke på Windows, Linux og macOS. Dette verktøyet tillater generering av forskjellige mages/videoer i forskjellige moduser som endre størrelse, stillbilde og referanse. Enhver maskin med 4 GB RAM og over kan kjøre SadTalker.

Sanntids stemmekloning

Sanntids stemmekloning er et verktøy som hjelper deg å klone en stemme og generere vilkårlig tale på noen få sekunder. Denne plattformen kjører på Windows- og Linux-baserte systemer. De forhåndstrente modellene for dette verktøyet lastes ned automatisk når du installerer det på din lokale maskin. Du kan imidlertid også laste dem ned manuelt.

Egenskaper

 • Multiplattform
 • Stemmekloning i sanntid
 • Gratis

Sanntidsstemmekloning går gjennom tre stadier for å produsere en vilkårlig tale. Brukeren lager en digital representasjon av en stemme fra lyd i første trinn. De to siste stadiene involverer generering av tale fra den gitte vilkårlige teksten.

Konklusjon

Du har nå en rekke dypfalske programvareapper som du kan bruke til å bytte bilder eller videoer eller begge deler. Selv om det er folk som lager deepfakes for ondsinnede formål, kan du også bruke dem i virksomheten og for merkevaren din. Valget av programvare vil avhenge av oppgaven og din ekspertise. Analyser hvert verktøy for å finne ut om det passer dine behov.

Du kan også utforske de beste AI Voice-kloningsverktøyene for å lage sømløse, autentiske voiceovers.

x