tipsbilk.net

8 beste programvare for landskapsdesign for profesjonelle [2023]

Landskapsdesignprogramvare for det misunnelsesverdige uterommet!

Programvare for landskapsdesign er avgjørende for planlegging av uteområder. Det er et uvurderlig verktøy for alle som ønsker å bringe sine kreative tanker til live og designe steder som gjør inntrykk, uansett om de er profesjonelle designere eller har en forkjærlighet for gjør-det-selv-prosjekter.

I likhet med den beste programvaren for arkitektonisk og interiørdesign, er programvare for landskapsdesign også kjent for sin nøyaktighet, selv når det kommer til de minste detaljene. Det finnes ulike programvareløsninger for landskapsdesign tilgjengelig for interiørdesignere som ønsker å bruke landskapsarbeid for å berike en eiendoms estetikk og brukervennlighet.

For å hjelpe deg med prosjektet ditt har vi satt sammen et utvalg av nøye utvalgte programvarevalg for landskapsdesign. Her er en liste over programvaren vi har dekket, med en mer detaljert oversikt i innlegget nedenfor.

Tittel

Beskrivelse

Utforske

Autodesk

Variert opplæring, 2D/3D-design, ferdiglagde modeller, globale klasser.

Utforske

PRO Landskap

Gratis design av profesjonell kvalitet, 3D-gjengivelse, sosial deling.


Utforske

Idéspektrum

Rask design med maler, 3D-presentasjoner, justerbare landskap.


Utforske

VizTerra

Realistiske 3D-bilder, regelmessige oppdateringer, kostnadsbestemmelse, 8K-oppløsning.


Utforske

SmartDraw

Enkle maler, kurvede stier, stor gjenstandssamling, på tvers av plattformer.


Utforske

DynaScape

CAD-design, nøyaktig gjengivelse, opplæringsmateriell, mobilkompatibilitet.


Utforske

Planlegger 5D

Beste gratisverktøy, 2D/3D-planer, realistiske gjengivelser, omfattende maler.


Utforske

SketchUp

Allsidig for prosjekter, geo-plassering, tilpassbar arbeidsflyt, CAD-integrasjon.


Utforske

Hva er programvare for landskapsdesign?

Landskapsdesignere eller fagfolk var opprinnelig de primære brukerne av programvare for landskapsdesign, og viste frem konseptene sine til potensielle kunder. Men oftere og oftere i disse dager tar huseiere saken i sine hender og bruker denne programvaren for å skape uterommene deres drømmer om.

Huseiere bruker programvaren for å se hva de vil ha før de ansetter en gartner eller starter en gjør-det-selv-jobb. Faktisk har jeg funnet ut at i stedet for å prøve å forestille seg et utfall i hodet med øynene lukket i konsentrasjon, er det en mye enklere tilnærming å ha en app som viser deg hvordan ting vil se ut. Spesielt når du ønsker å dele visjonen din med noen andre.

Tenk på det som et virtuelt lekeområde for dine kreative hagekonsepter. Du kan prøve hvordan elementer som belysning, utemøbler, harde landskap og planter vil se ut i det virkelige liv ved å legge dem til med noen få klikk.

Videre kan det gjennomtenkte arrangementet av utendørselementer som dekk, bassenger, fontener og overbygde uterom hjelpes av spesifikke landskapsdesignverktøy.

Hvordan fungerer landskapsarbeidsprogramvare?

En applikasjon for landskapsdesign lar deg visualisere hvert aspekt av landskapsprosjektet i detalj før du begynner å designe utendørs. Denne programvaren lar deg kartlegge uteområdet du trenger å jobbe med ved enten å angi dimensjonene manuelt for å generere den visuelle modellen eller ved å laste opp digitale bilder av utendørsområdet.

Etter at basismodellen kommer til, kan nye elementer som planter og designfunksjoner legges til og manipuleres etter behov. Noen programvare for landskapsarbeid gir deg også mulighet til å velge plantene du ønsker, se landskapet fra forskjellige vinkler og være vitne til vegetasjonsveksten med bestemte intervaller.

Så mye for å sette fantasien din på prøve, ikke sant? Og hvis du er litt usikker på hvilken plante du ser på, kan du alltids prøve planteidentifikasjonsapper slik at du ikke ved et uhell rykker opp en plante du helst vil ha.

Hva skal du se etter i programvare for landskapsdesign?

Før du nøyer deg med en programvare for landskapsdesign, sørg for at den er utstyrt med disse nødvendige funksjonene:

 • CRM-modul: En robust programvare for landskapsdesign vil ha en Customer Relationship Management-modul som vil gjøre deg i stand til å administrere alle kundedetaljene og sende estimater problemfritt.
 • Plattformuavhengighet: Programvaren for utforming av landskapsprogramvaren bør være kompatibel på tvers av plattformer og bør være tilgjengelig som en app, slik at den også kan være tilgjengelig på smarttelefonen når behovet oppstår.
 • Vanning og plantesporing: En innebygd modul i landskapsdesignprogramvaren for å spore vanninntaket til plantene vil sikre at plantene får tilstrekkelig vannforsyning som kreves av dem.
 • Tredjepartsintegrasjoner: Programvaren for landskapsdesign du har tenkt å velge bør støtte integrasjonen av tredjepartsprogramvaren som bedriften din allerede bruker.
 • Landskapsdesign og layout: Programvaren skal tillate deg å legge ned de forskjellige elementene i det harde landskapet som stier, vegger, gjerder, terrasser, belysning også og bassenger. Det skal støtte tilpasningen av størrelsen, fargen og materialet til disse utendørselementene.

Å ha en klar ide om hva du vil er det første skrittet mot å velge riktig designprogramvare, siden designprogramvare florerer fra 2D- og 3D-gulvplanleggere til selv å forestille seg hele rom og rom. Med ulike alternativer for interiørdesignprogramvare som er ideelle for fagfolk, huseiere og designere, blir det absolutt forvirrende å bestemme seg for det beste.

Men basert på min erfaring (som amatørgartner og landskapsarkitekt selv), kom jeg ned til det nitty-gritty og baserte dem på tre kriterier: arbeidsflyteffektivitet, profesjonelle resultater og brukervennlighet. Så her er 101 på den beste programvaren for landskapsdesign.

Autodesk

Fagfolk i ulike bransjer, enten de lager gripende storfilmer, leder innovative prosjekter eller miljøansvarlige bygninger, stoler på Autodesk-programvare.

Funksjoner🪴:

 • Detaljert dokumentasjon, pedagogiske webinarer og engasjerende live online økter er alle tilgjengelige for opplæring.
 • Den er perfekt for å lage design av landskap som er visuelt slående.
 • Det gjør det enklere å lage 2D- og 3D-landskapsdesign, og garanterer en jevn opplevelse.
 • Inkluderer en samling av ferdiglagde objekter og modeller for å fremskynde designprosessen.

Med en full timeplan på mer enn 600 klasser gitt av ledere i feltet over hele verden, med Autodesk kan du utvikle kapasiteten din, få nye venner og realisere drømmene dine.

PRO Landskap

PRO Landskap er et flott alternativ hvis du leter etter gratis programvare for landskapsdesign som du kan bruke én gang og som ikke krever for mange kompliserte funksjoner. Ethvert design kan gjøres om til en blåkopi eller illustrasjon av profesjonell kvalitet ved hjelp av denne programvaren. Når du importerer et bilde av hjemmet ditt, vil applikasjonen hjelpe deg med å lage visuelt tiltalende hage- og landskapsideer.

Funksjoner🪴:

 • 3D-gjengivelsesfunksjon og muligheten til å produsere bilder av høy kvalitet og animasjonsevne.
 • Du kan raskt dele det ferdige produktet ditt på sosiale medier som Facebook og Twitter.
 • Hvis du vil vise frem en «før og etter» designendring, kan du legge til originalbildet.
 • Du kan finne fagfolk i sektoren som kan hjelpe deg med å realisere designkonseptene dine ved å bruke funksjonen «Finn en profesjonell».

I tillegg har programvaren et enormt bibliotek med mer enn 18 000 ting som du kan inkludere i designene dine. Hver ting er pent merket med sine spesifikke klimakrav. Hvis du er litt ny innen hagearbeid, kan du prøve deg på hageapper for å gjøre ting enklere. Med apper som innendørs vertikale hagearbeidsapper kan du få drømmedesignet uten prøving og feiling!

Idéspektrum

Det kan ta en stund å landskap et rom helt fra bunnen av, men det Idéspektrum verktøyets refleksive veivisere gir en måte å akselerere prosessen på. Du kan effektivt designe ulike aspekter, for eksempel terrassebord og dammer, med et utvalg av disse veiviserne.

Funksjoner🪴:

 • Ved å bruke landskapsdesignmaler lar programmet deg lage iøynefallende 3D-presentasjoner.
 • Landskapsplanleggeren lar deg justere kameravinkler og zoome inn og ut av designet for et mer grundig utseende.
 • Ulike forhåndsvisningsalternativer tilbys, inkludert perspektiv, gjennomgang og fugleperspektiv.
 • Brukere kan visualisere realistisk topografi med terrengskulpturverktøy.

Muligheten til å fullstendig endre malen du har valgt tilbys av denne programvaren, som også gir deg muligheten til å endre byggematerialer og elementstørrelser. Landskapsprogrammet er en rask start og et inspirerende grunnlag for ytterligere forskning, og sparer deg for tid og krefter.

VizTerra

Med sine imponerende realistiske 3D-bilder laget av 2D-gjengivelser, VizTerra gir en løsning hvis du trenger hjelp til å visualisere utseendet til kreasjonene dine. I tillegg til å redigere ekte bilder av kundens hus, kan du få tilgang til ulike objekter for å tilpasse den virtuelle planen, for eksempel dekk, planter, trær og møbler. Hvis gjenstandene du ønsker er utilgjengelige, kan du lage dine egne modeller.

Funksjoner🪴:

 • Avansert 3D-bibliotek med robuste funksjoner for design, presentasjon og konstruksjon.
 • Utviklerne tilbyr regelmessige programvareoppdateringer, opplæring og løpende støtte.
 • Muligheten til å raskt dele prosjektene dine med andre, sammenligne før- og etterbilder og bytte mellom ulike visninger og vinkler.
 • Valget om å lagre bildene dine i 8K-oppløsning er i JPG- eller PNG-format.

Programvaren lar deg jobbe steg-for-steg og bestemme materialkostnadene som er involvert, selv om du vurderer en komplett landskapsmaking.

SmartDraw

Vårt beste valg for landskapsdesignprogramvare for profesjonelle er SmartDraw på grunn av dens brukervennlige maler for utendørsområder, inkludert hager, dekk, terrasser og svømmebassenger.

Funksjoner🪴:

 • Noen av de unike funksjonene som SmartDraw tilbyr, er kurveveier, sprinkleranlegg og andre vanningskomponenter, og visse plantearter.
 • Tusenvis av objekter i programvarens enorme objektsamling kan enkelt integreres i designmalene dine.
 • Brukere kan enkelt bruke SmartDraw og lage originale ideer eller endre allerede eksisterende oppsett.
 • Designprosessen er gjort enklere av de forhåndsdesignede malene og de enkle dra-og-slipp-verktøyene.

Med programmets delbare lenkefunksjon kan samarbeidspartnere med en SmartDraw-konto spore fremdriften til prosjektet ditt og gi designbidrag. Den eksepsjonelle kompatibiliteten på tvers av plattformer – som støtter Mac-, Windows-, iOS- og Android-enheter – gjør den unik.

DynaScape

Med et uovertruffent nivå av nøyaktighet og kontroll, DynaScape design er et fullverdig CAD-landskapsdesignprogram som lar deg gjøre abstrakte konsepter om til overbevisende salgspresentasjoner og produsere vakre resultater.

Funksjoner🪴:

 • Bruk gjengivelsesverktøy for å eksportere designene dine og ta ideene dine til neste nivå.
 • Det gjør fargegjengivelse enkel og garanterer at grafikken din skiller seg ut for klarhet og liv.
 • Få komplett opplæringsmateriell, for eksempel webinarer, online live-økter og manualer.
 • Du kan bruke denne programvaren på mobile enheter og nyte dens overlegne ytelse på Windows-operativsystemet også.

Mange fagfolk, inkludert arkitekter, designere og eiendomseiere, bruker denne samlingen av nettbaserte verktøy for å lage digitalt nøyaktige representasjoner av prosjektene deres. Med programvaren kan du konstruere unike design raskere fordi det forenkler designtilnærmingen.

Trenger du å rydde opp raskt og effektivt? Prøv disse beste høytrykksvaskerne for skinnende rene overflater.

Planlegger 5D

Det beste gratis landskapsdesignverktøyet for å skape den ideelle bakgården er Planlegger 5D. Med sin enkle å betjene drop-teknologi, lar den deg lage unike utendørsplaner i både 2D og 3D.

Funksjoner🪴:

 • I løpet av designfasen, inkludere realistiske layouter med kunstige og naturlige belysningskilder.
 • Lag lynraske modeller direkte fra mobilappen eller nettleseren din.
 • Få raske, realistiske gjengivelser for å se konseptene dine fra mange perspektiver.
 • Dra nytte av en omfattende malsamling med store ferdiglagde landskap.

Med Planner 5D-hjelp kan du revitalisere hagen din eller lage en plan for landskapsdesign minus eksperthjelp. Uansett hvilket ferdighetsnivå du har, kan du enkelt visualisere terrassen, hagen og hagen din ved å bruke den.

SketchUp

SketchUp kan hjelpe med et bredt spekter av prosjekter, uansett hvor store eller små. Det lar deg konseptualisere, finpusse ideer, kommunisere din visjon og gjøre fantasiene dine til virkelighet. Profesjonelle kreative kunstnere kan enkelt demonstrere konseptene sine ved å bruke dette verktøyets sofistikerte presentasjonsplattform og eksepsjonelle gjengivelsesmuligheter.

Funksjoner🪴:

 • Bruk Geo-location-funksjonen i SketchUp for å importere nøyaktige topografiske bilder med bare ett klikk.
 • Skreddersy arbeidsflyten din ved å legge til forskjellige verktøylinjer og ikoner i navigasjonen.
 • Gjør fildeling enklere ved å bruke CAD-prosjektstyringsapplikasjonen.
 • Dra nytte av ulike designverktøy i ett enkelt, brukervennlig program, for eksempel modellering, gjengivelse, tegning og visualisering.

I tillegg er dette nettbaserte verktøyet for å designe landskap utstyrt med verktøy for redigering av tekst og farger, samt ulike nyttige tegneverktøy. Hvis du vil gjøre dine grunnleggende modeller om til svært sofistikerte designprosjekter, er denne programvaren et flott alternativ.

Ikke bare invester i hagen din, invester også i hjemmesikkerheten din med disse dør- eller vinduessensorene for å styrke hjemmesikkerheten din.

Konklusjon

Den beste programvaren for landskapsdesign, som den beste programvaren for grafisk design, bør være refleksiv og fullpakket med verktøy og ressurser for å hjelpe deg med å realisere dine kunstneriske drømmer på skjermen.

Det er imidlertid viktig å huske at ikke hver bruk av landskapsdesign er likeverdig. Med sine ulike verktøysett møter designprogramvare av profesjonell kvalitet og forbrukernivå ulike krav. Det er avgjørende å vurdere fordelene med hver enkelt programvare i lys av målbrukerpopulasjonen.

Målet vårt er å vurdere og undersøke disse ressursene, med håp om at den beste programvaren for landskapsdesign vil gjøre det mulig for kreativiteten din å gå gjennom virtuelle utendørsmiljøer med letthet.

Neste opp, de beste AI-interiørdesignplattformene for å visualisere tankene dine.

  Slik fjerner du Chat og Meet fra Gmail
x