8 beste ruteoptimaliseringsprogramvare for raskere og effektiv levering

I dag er markedet oversvømmet av leveringsbedrifter med økende konkurranse dag for dag. Effektiv og rettidig levering er nøkkelen til suksess. Men ikke alle bedriftseiere har nok tid til regelmessig å ringe sjåføren for å spore produktet og ruten; det er her ruteoptimaliseringsprogramvare kommer i bruk.

Denne programvaren du trenger for enhver leveringsbedrift hjelper deg ikke bare med å spore sjåføren, men hjelper deg også med å ligge i forkant på markedet med rettidig levering. Utfordringen er imidlertid å finne den riktige rutingprogramvaren for småbedriften din, selv om rutingprogramvare generelt er enkel å bruke.

Denne artikkelen gjennomgår de beste ruteoptimaliseringsappene for leveringstjenester i detalj.

Hva er ruteoptimalisering?

Ruteoptimalisering øker produktiviteten og reduserer kostnadene ved å forbedre effektiviteten til rutene. Ruteoptimalisering lar bedrifter maksimere inntekter eller få ting gjort ved å veie mange faktorer, for eksempel sjåførplaner, driftstimer, antall stopp og estimerte behandlingstider.

Nøkkelen til å sikre vellykket levering er imidlertid å finne ikke bare den korteste ruten, men også den mest effektive ruten. Ruteoptimalisering gjelder for alle bedrifter, enten de betjener forbrukere direkte eller sender fagfolk til hjem og bedrifter.

Hvordan ruteoptimalisering hjelper bedrifter med kostnadskutt og raskere levering?

Identifiserer optimale ruter

Riktig programvare identifiserer de minst tidkrevende reiserutene basert på faktorer som trafikkbelastning, veibygging, tid på døgnet og værforhold. Den bruker avanserte algoritmer for å identifisere den optimale ruten for brukeren.

Kostnadsbesparelser

Planlegging av ruten ved hjelp av programvare for ruteplanlegging kan redusere tiden du bruker på veien betraktelig, og redusere logistikkkostnadene eksponentielt.

Øker produktiviteten

Du kan la programvaren håndtere komplekse oppgaver. Du trenger ikke å planlegge ruter, og dette vil tillate deg å tilby tjenestene dine mer effektivt. Videre betyr optimaliserte ruter at flere jobber blir utført raskere, noe som fører til høyere produktivitet. Dermed bruker de mindre tid på å kjøre bil og mer tid på å gjøre ting de liker.

Øker kundetilfredsheten

Når du leverer tjenestene dine i tide, vil kundene dine sette pris på deg. Programvareverktøy sikrer at rett sjåfør når rett kunde til rett tid uten å gå tilbake. Kundeoppbevaring er en sikker ting når kundene er fornøyde.

Effektiv bruk av drivstoff

Flåten bruker mindre tid på veien, så drivstofforbruket er lavere. Drivstoffkostnadene utgjør nå mer enn 30 % av utgiftene, så du betaler mindre for mindre forbruk.

Tidssparende

Det er mulig å spare tid og ressurser ved å optimalisere ruter. Flåteproduktiviteten øker med dette systemet ettersom jobber fullføres raskere og mer effektivt. Teknologi gir mulighet for levering samme dag.

  Hvordan fikse "Kunne ikke opprette den virtuelle Java-maskinen"

Hvordan fungerer ruteoptimalisering?

Datainput

Grunnlaget for ruteoptimalisering er data. Ruteplanlegging begynner med å kjenne destinasjonen og tidsperioden. Kjøretøyets kapasitet sikrer at den er håndterbar, og tidsvinduer sikrer at hvert stopp er i tide. Du kan angi steder manuelt eller importere dem fra et regneark.

Optimaliseringsalgoritme

En optimaliseringsalgoritme bestemmer veien å ta basert på inndata. Genetiske algoritmer, simuleringsgløding og maurkolonier er tre typer.

 • Disse algoritmene genererer ruter basert på en målfunksjon, som total avstand, tid og drivstoffbruk, ved å velge, krysse og mutere.
 • Simuleringsgløding øker egenskapene ved oppvarming og avkjøling. Den velger en tilfeldig løsning og justerer den gjentatte ganger.
 • En maurkoloni optimaliseres ved å se hvordan den oppfører seg og hvor raskt den kommer til bestemmelsesstedet. Til å begynne med etterlater den stinkende stier, som andre maur følger.

Datautgang

Ruteoptimaliseringsprogramvare bruker trafikk- og værdata i sanntid for å beregne effektive ruter; tilbakelagt avstand og ankomsttider. Den identifiserer også forsinkelser og problemer slik at ruter kan endres i sanntid.

Finn den ultimate ruteoptimaliseringsprogramvaren nedenfor. La oss sjekke hva de har å tilby!

Rutifiserende

Routific automatiserer ruteoptimaliseringsprosessen samtidig som den gjør den enkel og lett å forstå. Routific gir deg verktøyene for å spore leveransene dine og forbedre virksomheten og ytelsen.

Rutific kartlegger de mest effektive rutene for flere sjåfører, og forenkler virksomheten din. Denne gratis ruteoptimaliseringsprogramvaren er også nyttig for å administrere ruter, spore bestillinger og forbedre leveringstider.

Nøkkelegenskaper:

 • Kobles enkelt til tredjepartsapper
 • Gir nøyaktige og presise resultater
 • Et robust og intuitivt brukergrensesnitt

Routific tilbyr en gratis prøveversjon i 7 dager. Det er GPS-sporing, og leveringsbevistjenester koster $59 per kjøretøy per måned. Du kan sende automatiske varsler via e-post eller SMS for ytterligere $19. Den er også tilgjengelig per stopp.

Route4Me

Route4Me lar deg planlegge rutene dine og optimalisere dem med tilleggsfunksjonene. Den har kraftig innebygd navigasjon for å sende flere ting mens du bruker høykvalitets programvare for ruteoptimalisering.

Denne programvaren kan tilpasses med sin velutviklede tilleggsmarkedsplass. Teamene dine på bakken kan bli mer effektive hvis du får kortere leveringsveier.

Du kan spore kjørelengde med Route4Me, som hjelper deg med å dokumentere kjørelengden din for å møte kunder. Du kan også spore sjåførenes plasseringer for å sikre at de ikke svindler deg. En bruker kan tilpasse ruten for å passe deres daglige, ukentlige, månedlige eller sesongmessige tidsplan. Det finnes rundturer, rundturer med tidsbegrensninger, og ruter som slutter hvor som helst.

Route4Me har et «kommandosenter», slik at du kan se hvordan alle har det. Du kan endre ruter, lage notater og tilordne kjøretøy på nytt.

Nøkkelegenskaper:

 • Route4me-programvaren reduserer drivstoffkostnader og kjørelengde ved å optimalisere ruter.
 • Den har en GPS-sporingsfunksjon som lar brukere spore leveranser.
 • Route4me hjelper brukere med å forbedre leveringslogistikken med omfattende analyser.
  Fix League Vi har gjenopprettet denne installasjonsfeilen

Alt i alt er det tre planer å velge mellom. Det er en startplan på en månedlig avgift på $199 for ruteadministrasjonsplanen; en ruteoptimaliseringsplan starter på $249 per måned, og en ruteoptimaliseringsplan starter på $349 per måned.

Verizon Connect

Verizon Connect-verktøyet er utviklet for å hjelpe små bedrifter med å oppdage skjulte kostnader og forbedre driften. Programvaren inkluderer et dashbord og rapporteringsverktøy for sporing av flåtens ytelse.

I tillegg hjelper denne programvaren selskaper med å overvåke uautoriserte prosedyrer og usikker oppførsel døgnet rundt. Det gir bevis på levering, prediktive leveringstider, ELD-overholdelse, analyser og telefon- og chatstøtte.

Nøkkelegenskaper:

 • Verizon Connect sporer kjøretøy, ansatte og eiendeler i sanntid.
 • Det er et utmerket brukergrensesnitt og kraftig analyse og rapportering.
 • Den har avanserte funksjoner som ruteoptimalisering, ruteplanlegging og planlegging.

Med dette verktøyet kan du unngå trafikk og spore, vedlikeholde, lagre og administrere drivstoff for kjøretøyene dine. Verizon Connect tilbyr ulike planer basert på bedriftens størrelse og behov. Servicekostnaden starter på $25 månedlig for to kjøretøy og $10 for hvert ekstra kjøretøy.

SmartRoutes

SmartRoute-ruteoptimaliseringsprogramvaren letter planleggingen av effektive ruter for forsendelser og leveranser. I tillegg lar det brukere opprette og administrere ruter, spore ytelse og analysere data raskt og enkelt.

Ved å bruke programvaren kan team optimalisere ruteplaner og ta bedre beslutninger for å forbedre effektiviteten og redusere kostnadene. SmartRoute gir også detaljerte analyser og rapportering som lar kundene forstå sine ruter og justere deretter.

Nøkkelegenskaper:

 • Spar tid og gass ved å planlegge og optimalisere ruter automatisk.
 • Den bruker trafikkdata i sanntid for å lage de mest effektive rutene.
 • Detaljerte rapporter om drivstofforbruk og førerytelse.

For tiden tilbyr selskapet fire planer. Grunnplanen starter på $32 per kjøretøy/per måned. Standardplanen starter på $54 per kjøretøy/per måned. Premiumplanen starter på $75 per kjøretøy/per måned. Og bedriftsplaner blir forespurt først.

OptimoRoute

OptimoRoute er et innovativt verktøy for å optimalisere ruter og spare tid for sjåfører. Den inneholder et robust sett med funksjoner og tilbyr et intuitivt brukergrensesnitt.

OptimoRoute utfører også ruteoptimalisering, plassering, leveringsplasser og mer. Premium-funksjonene er nyttige i mange bransjer, inkludert mat, e-handel, feltsalg, HVAC og helsetjenester.

Den lar deg varsle kundene dine når sjåførene deres er på vei, og de kan spore dem live. Med API-tilgang kan du synkronisere systemene dine eller få bestillinger fra en Excel- eller CSV-fil.

Når du planlegger en rute og laster opp en fil, får du en liste over ruter i løpet av noen få sekunder.

Nøkkelegenskaper:

 • Optimaliser ruten din basert på parameterne dine.
 • Vurder hvilepauser, tidsvinduer og kjøretøykapasitet når du planlegger.
 • GPS-tracker for ruteovervåking i sanntid.

OptimoRoute tilbyr tre forskjellige planer, en Lite-plan starter på $35,10, og en Pro-plan starter på $44,10. Du kan også velge en tilpasset plan som gir banebrytende ruting.

  8 beste løsninger for filtrering og beskyttelse av e-postsøppelpost

Radar

Radar regnes som et effektivt verktøy for å spore turer. Applikasjonen hjelper brukere med å spore turene deres og få innsikt i reisevanene deres. Dessuten lar det brukere se den nøyaktige ruten de har tatt, stoppene de har gjort, og til og med tiden de brukte på hver destinasjon.

Nøkkelegenskaper:

 • Radar sporer turer i sanntid slik at du kan holde øye med alt.
 • Den har detaljerte kart og datavisualiseringer for å analysere turer og planlegge fremtidige.
 • Du får tilpassbare varsler når kjøretøyet ditt er i nærheten av et reisemål.

Radar gir brukerne flere tilpasningsalternativer som lar dem skreddersy opplevelsen til deres spesifikke krav. Derfor, hvis du er interessert i bedriftsplanen, be om et tilbud. Det er et ubegrenset antall sporede brukere, ubegrensede API-anrop og ubegrensede geofences med denne planen.

Krets

Kretsen forenkler planlegging og optimalisering av leveringsruter, og sparer bedrifter for tid og penger. Applikasjonen hjelper brukere med å planlegge ruter effektivt og praktisk, med tanke på trafikkforhold, veirestriksjoner og drivstoffkostnader.

Programvaren optimerer leveringsrutene dine basert på trafikkforhold og oppdaterte kartdata, slik at du sparer tid og bensin. Du kan også sende og rute flere kjøretøy samtidig med Circuit for Teams.

Nøkkelegenskaper:

 • Øker effektiviteten ved å redusere kjørelengde og optimalisere ruter.
 • Reduserer drivstoffkostnader og utslipp ved å optimalisere ruter og unngå trafikkbelastning.
 • Forbedrer førersikkerheten ved å tilby trafikkoppdateringer i sanntid.

Dessuten gir den intuitive verktøy for å analysere ruter og tilpasse dem etter behov. Hvis du velger Circuits premiumplan, må du betale rundt $20 månedlig. Antallet ruter du kan optimalisere er ubegrenset.

Spor-POD

Track-POD hjelper bedrifter med å planlegge leverings- og distribusjonsruter for å forbedre deres levering og distribusjon. Det startet som et leveringsbevisverktøy, og Track-POD har utviklet tilbudet sitt for å møte kundenes behov og tilbyr nå en app for å optimalisere ruter for sjåfører og ledere.

I tillegg lar den deg opprette og administrere ruter, tilordne dem til sjåfører og spore fremdriften deres i sanntid.

Nøkkelegenskaper:

 • Brukere kan spore kjøretøy og sjåfører i sanntid og finne ut når de forventes.
 • Gjør ruten med flere stopp kostnadseffektiv og effektiv ved å optimalisere den.
 • Track-POD hjelper bedrifter med å analysere driften og identifisere forbedringer.

Programvaren tilbyr også ruteoptimalisering, kjøretøysporing, trafikkvarsler og overvåking av førerytelse. Bedrifter kan spare tid og penger og enkelt administrere leveranser og distribusjonsoperasjoner med Track-POD. For tiden er det 4 planer tilgjengelig.

Det er en standard plan som starter på $ 29 per måned og en $ 49 månedlig avgift for den avanserte planen. Advanced Plus-planen starter på $69, mens Enterprise-planen ber om et tilbud.

Siste ord

Flere ruter for levering er en integrert del av optimalisering av flere ruter. Å bruke disse verktøyene og programvaren kan være fordelaktig hvis du trenger å lage optimaliserte ruter med spesifikke begrensninger basert på leveransene dine. De kan også hjelpe deg med å planlegge den beste serviceruten mer effektivt.

Du kan også utforske noen beste apper for kjørelengdesporing.

x