tipsbilk.net

8 beste virtualiseringsovervåkingsverktøy for mellomstore til store bedrifter

Virtualisering blir mer populært og viktig i moderne databehandling, med mange store selskaper og offentlige organisasjoner som implementerer det for å spare penger og forbedre produktiviteten.

Prosessen med å kjøre mange operativsystemer og programmer på en enkelt datamaskin eller server er kjent som virtualisering. Bedrifter kan spare plass, penger og energi ved å kjøre flere operativsystemer og apper på én enkelt fysisk enhet.

Konseptet med virtualisering antas å ha sin opprinnelse på slutten av 1960-tallet og begynnelsen av 1970-tallet under stormaskintiden. Begrepene virtualisering og virtuell maskin brukes ofte om hverandre.

Virtualiseringens viktigste fordel er at den øker mengden datakraft som er tilgjengelig på et enkelt fysisk system, slik at bedrifter kan spare penger og redusere miljøpåvirkningen.

Det er en metode for å øke effektiviteten og kapasiteten til IT-systemer. Det forbedrer også datasikkerheten ved å isolere data fra operativsystemet til datamaskinen eller serveren de er lagret på.

Virtualisering brukes av noen av de største navnene innen teknologi, som Apple, Facebook og Google, for å kjøre deres kritiske tjenester og datasystemer, som ofte er i form av virtuelle maskiner.

Markedsstørrelse

Det globale virtualiseringsmarkedet er spådd vokse med en CAGR på 7,17 prosent til USD 110,42 milliarder innen 2027, fra USD 67,99 milliarder i 2020 til USD 72,57 milliarder i 2021. Løsninger for overvåking og administrasjon av virtuelle miljøer vil fortsette å vokse som svar på et så stort marked.

Virtualiseringsovervåking og administrasjonsverktøy

Antall virtuelle datamaskiner har vokst i takt med bruken av virtualisering. Når det gjelder overvåking og kontroll av virtualiserte systemer, har størrelsen og mengden av virtuelle maskiner skapt problemer.

Organisasjoner kan bruke programvare for virtualiseringsovervåking og -administrasjon for å oppdage og svare på virtualiseringsrelaterte sikkerhetsproblemer raskere enn de kan med tradisjonelle teknikker, noe som reduserer risikoen for tap av data og nedetid.

Brukere og IT-administratorer må overvåke og administrere et stort antall virtuelle maskiner, noe som er en vanskelig oppgave i seg selv. Derfor vil det å ha dedikert programvare eller verktøy gjøre overvåking og administrasjon av virtuelle maskiner enklere.

Ytelse er alltid et problem i virtualiseringsverdenen. De kraftigste virtualiseringsteknologiene kan være ganske trege, og de beste virtuelle maskinene er ikke alltid de mest effektive.

Overvåking av ytelsen til virtualiseringssystemet ditt er den beste tilnærmingen til å finne ut hva som skjer. Det finnes imidlertid ulike teknikker for å overvåke virtualiseringssystemer, og det kan være vanskelig å bestemme seg for hva som er best for dine formål.

La oss se på noen av de beste virtualiseringsovervåkings- og administrasjonsverktøyene/programvaren i underseksjonene nedenfor.

Solvind

Solarwinds virtualisering Monitoring tilbyr ende-til-ende-løsninger for overvåking, administrasjon og optimalisering av virtualisering fra små til store bedrifter.

VMAN (Virtualization Manager) er et proprietært verktøy fra SolarWinds som gir komplett virtualiseringsovervåking for å hjelpe IT-fagfolk med å ta kontroll over deres VMware-, AHV-, Hyper-V- eller SQL Server-miljøer.

VMAN er et kraftig overvåkingsverktøy for virtualisering som enkelt kan overvåke lokale, hybride og skysystemer. Det hjelper også med å løse problemer med virtualiseringens generelle ytelse, verter, datalagre, virtuelle maskiner, containere, vSANS og klynger.

Ved å bruke verktøyet kan administratorer bestemme hvilke virtuelle maskiner som kjører på en gitt fysisk server, overvåke deres operativsystem- og applikasjonsversjoner, se en liste over brukere som for øyeblikket er logget på disse virtuelle maskinene, og utføre andre relaterte handlinger.

  Kan du se tekstmeldinger på AT&T?

Toppfunksjoner

 • Hjelper med presis feilsøking og ytelsesoptimalisering.
 • Det enkle PerfStack-dashbordet gir detaljert overvåkingsstatistikk.
 • Forutsier fremtidig bruksdata og sender ut varsler når bruken er høy eller lav.
 • Fjern foreldreløse VMDK-filer og gjenvinn virtuelle ressurser.

Solarwinds er et godt valg hvis du trenger et omfattende overvåkings- og administrasjonsverktøy for din virtuelle applikasjonsstabel.

eG Innovations

Den virtuelle overvåkingsløsningen fra eG Innovations gir deg 360-graders innsikt i ditt virtuelle miljø.

En av dens kjennetegn er at den, i stedet for å behandle virtualisering som en enkelt frittstående plattform, automatisk oppdager inter-applikasjoner, applikasjoner til VM og VM til fysiske maskinavhengigheter og kartlegger dem alle sammen for å gi dyp innsikt. Dette lar IT-administratorer oppdage, diagnostisere og løse problemer før sluttbrukere legger merke til dem.

IT-administratorer kan overvåke en rekke vertikaler relatert til virtualisering, inkludert nettverket, databasen, applikasjonen, virtualiseringsplattformen og lagringen, i sanntid.

eG Innovations tilbyr ett enkelt plan for å overvåke heterogene miljøer, med en enkelt lisens per server som ikke er avhengig av kjerner eller sockets, noe som gir utmerket valuta for pengene i store organisasjoner.

Plattformen forutser også forbruk og kapasitet, noe som hjelper virtualiseringsarkitekter med å planlegge for fremtidig skalerbarhet, noe som igjen kommer seniorer til gode i riktig dimensjonering og fremtidige investeringer.

Toppfunksjoner

 • Oppdagelse av rotårsaker er automatisert på tvers av infrastrukturen, noe som gir mulighet for rask utbedring av ytelsesproblemer.
 • Støtter mer enn ti av de mest populære virtualiseringsplattformene.
 • Lederrapporter med drill-downs de krever for problemdiagnose.
 • Sammenligningen av arbeidsbelastninger mellom VM-er og fysiske servere hjelper til med ressursrebalansering.

eG Innovations er en enkelt løsning som forbedrer brukeropplevelsen ved å overvåke fullstendig ytelse på tvers av din fysiske, virtuelle, sky- og hybridinfrastruktur, uavhengig av hvor den kommer fra.

Turbonomisk

IBM Turbonomisk bruker en AI-basert plattform for å gi fullstendig innsikt over apper, plattformer og infrastruktur, samt optimaliserte ressurser for å gjøre dem i stand til å fungere i ethvert virtualisert miljø, noe som reduserer virkningen av overprovisionerte ressurser.

Applikasjonsressursadministrasjonen evaluerer applikasjonsressursbruken i sanntid og dirigerer administratorer til applikasjonene med høyest etterspørselspiker for videre analyse.

Den administrerer ressurser automatisk avhengig av sanntidsbehov for å gi en kontinuerlig ytelsesforbedring. I følge en Forrester TEI-studie ga implementering av Turbonomic 471 prosent ROI (Return on Investment).

Siden det er AI-basert arkitektur, forstår den grundig ressursforbindelsene og ytelsesrisikoene, samt presise strategier for å unngå ressursutarming.

Topp fordeler

 • Forstår hele stabelen, fra apper til maskinvare, og støtter Kubernetes, sky-, hybrid- og multi-sky-implementeringer.
 • I et hybrid skymiljø, automatiser oppgaver og unngå overbelastning av ressurser.
 • AI-drevet automatisering for intelligent appressursadministrasjon.
 • Lar apper kjøre på autopilot, slik at administratorer kan fokusere på å forbedre brukeropplevelsen eller innovasjon.

Turbonomic transformerer data til handlinger for bedrifter, og sikrer kontinuerlig applikasjonsytelse ved å identifisere ressursavhengigheter på alle lag i miljøet. Turbonomic vil være et godt valg for en bedrift som søker etter en flerdimensjonal løsning for å overvåke og administrere virtuelle nettverk basert på en AI-plattform med en følelse av automatisering.

Citrix Hypervisor

Citrix Hypervisor er bransjens mest kostnadseffektive plattform for desktop-, server- og skyvirtualiseringsinfrastrukturer. For dagens datasenterkrav gjør Citrix Hypervisor det mulig for bedrifter av enhver størrelse eller type å konsolidere og transformere beregningsressurser til virtuelle arbeidsbelastninger.

Den forenkler virtualiseringsadministrasjonen samtidig som den støtter de mest krevende arbeidsbelastningene dine og sikrer virtuell infrastruktur mot moderne trusler.

  Juster hvitbalanse, lukkerhastighet, ISO og mer manuelt med Reuk [Paid]

Den effektiviserer driftsadministrasjonen samtidig som den gir en høydefinisjonsbrukeropplevelse for store arbeidsmengder. Citrix Hypervisor brukes av Formel 1-racingorganisasjoner til å fjernovervåke og vurdere helsen til bilen i sanntid, ifølge Citrix-nettstedet.

Toppfunksjoner

 • Det er enkelt å integrere med eksisterende nettverks- og lagringssystemer.
 • Live migrering av virtuelle maskiner mellom Citrix Hypervisor-verter sikrer null vedlikehold av nedetid.
 • I tilfelle en server svikter, er VM-ene raskt tilgjengelige på en annen.

Citrix Hypervisor er i stand til å håndtere et bredt spekter av arbeidsbelastninger, operativsystemer og lagrings- og nettverksbehov, så vel som de mest krevende forretningsbrukssakene.

Paessler PRTG-overvåking

Paessler PRTG er et diversifisert overvåkingssystem som er kompatibelt med velkjente virtualiseringsplattformer som VMware, Microsoft Hyper-V, Citrix XenServer og Nutanix.

PRTG er en VMware-alliansepartner. VMware er en verdenskjent virtualiseringsplattform. Med et bredt spekter av funksjoner, brukervennlighet og økonomisk prissetting er den godt egnet for virtuelle VMware-servere.

PRTG bruker sensorteknologier for å holde styr på en rekke tjenester og enheter. Én sensor overvåker vanligvis én målt verdi i nettverket ditt, for eksempel svitsjporttrafikk, server-CPU-belastning eller ledig plass på diskstasjonen.

Den har et stort antall sensorer som lar den spore både maskinvare- og programvareparametere i et virtuelt miljø. Den bruker forhåndskonfigurerte sensorer for å starte overvåking med en gang. Den samler blant annet informasjon om vertsstatus, klyngehelse, lagringsenhet, minnekapasitet, datatrafikk og applikasjonsytelsesstatistikk.

Plattformen har et kraftig varslingssystem som er svært tilpassbart og sender ut rettidige varsler for å forhindre feil og tjenesteavbrudd ved å oppdage problemer på forhånd.

Toppfunksjoner

 • Proaktiv feilsøking med varsler og detaljerte rapporter.
 • Nettstedberegninger og VoIP-tjenester støttes.
 • På grunn av automatisk oppdagelse og forhåndskonfigurerte enhetsmaler er overvåking enkel og rask.
 • Sentralisert konsoll og app for å overvåke komplett infrastruktur.

PRTG er et omfattende overvåkingsverktøy som gir deg et komplett bilde av virtualiseringsmiljøet ditt, fra de virtuelle maskinene til vertsserveren og applikasjonene. PRTG tilbyr den beste balansen mellom funksjonssett, brukervennlighet og kostnadseffektivitet.

Veeam ONE

Veeam ONE er en enkel å integrere komponent i Veeam Availability Suite som overvåker, administrerer og administrerer et virtuelt miljø.

Det gir intelligente løsninger for å hjelpe virksomheten din med automatiseringen og kontrollen den trenger for å opprettholde tilgjengeligheten ved å forhindre at potensielle problemer påvirker driften din.

Veeam ONE er en selvstøttende intelligent diagnostikkplattform som proaktivt oppdager kjente problemer og advarer brukere med selvstøtterekonfigurasjoner og hurtigreparasjoner.

En av dens unike er at den bruker selvhelbredende og policybaserte rettelser for å redusere admin-overhead ved å utløse automatiske justeringer eller godkjenninger av operasjoner. Programvaren gjør det også lettere å bestemme kostnadene for VMware og Hyper-V ved å forutsi ressursbruk og utnyttelsestrender.

Toppfunksjoner

 • Proaktiv varsling og rapportering for å advare administratorer om potensielle problemer før de blir en feil.
 • Backup-varmekart gir en rask og enkel måte å se hvor mye av ressursene til backup-infrastrukturen din som brukes.
 • Finn ut hvilke VM-er og fysiske servere som ikke er beskyttet for å spare nedetid og tap av data.
 • For å unngå uautoriserte endringer, bruk automatisert sikkerhetskopiering og VMware endringssporing.

Veeam ONE er et omfattende verktøy som gir sanntidsovervåking, varsling og rapportering for å hjelpe bedrifter med å holde øye med deres virtuelle og fysiske infrastruktur 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, for å unngå SLA-brudd og gi konsistent oppetid for deres kunder.

Opsview-overvåking

Opsview er designet for å møte dagens forretningsvansker ved å gjenkjenne dem og levere nødvendig automatisering, skanning, rapportering og varsling.

  De beste måtene å sikre din SSH-server på

Det er en enkelt konsoll for å overvåke alle VMware-relaterte komponenter, inkludert infrastruktur, sky, containere, applikasjoner, nettverk og mer.

En av dens unike er at den automatisk skanner og importerer verter til Opsview-miljøet, slik at den kan tilpasses dagens dynamisk utviklende bedriftsinfrastruktur.

Dens veiviserbaserte funksjon effektiviserer og automatiserer skanne- og konfigurasjonsstadiene, slik at du kan opprettholde kontinuerlig overvåking av din utbredte virksomhet raskt og pålitelig.

Automonitor gjør det mulig for brukere å oppdage og importere verter til Opsview-miljøet raskt og enkelt, noe som resulterer i komplett virtuell innsikt med minimal konfigurasjon.

Toppfunksjoner

 • Støtter kjernebaserte Virtual Machine-hypervisorer, VMware og Microsoft Hyper-V
 • VMware vSphere Express Skann for raskt å oppdage VMware-objekter.
 • En varslingsmekanisme for brudd på terskler.

Opsview-programvaren er ganske fleksibel å kjøre enten på stedet eller på en sky for å overvåke og spore alle virtuelle VMware-maskiner.

VMware vSphere

VMware sine vSphere-virtualisering programvare er bransjens mest populære. Kunder kan modernisere de 70 millioner eller flere arbeidsbelastningene som kjører på vSphere med Tanzu.

vSphere består av to hovedkomponenter: ESXi, som er en virtualiseringsplattform som virtuelle komponenter kjøres på, og vCenter Server, som brukes til å administrere hele den virtuelle infrastrukturen, inkludert virtuelle maskiner ESXi-verter og alle avhengige komponenter.

På en moderne vSphere-infrastruktur som tillater containerbasert applikasjonsutvikling, er administrasjon av kompliserte og moderne apper og VM-er svært fleksibel.

Den effektiviserer også vedlikeholdsoppgaver som programvareoppgraderinger, oppdateringer og fastvareoppdateringer, noe som resulterer i mindre nedetid.

Kunder og leverandører kan skalere uten å ofre driften med vShpere, som brukes for plattformer på bedriftsnivå. Høyytelsesapplikasjoner og minnekrevende databaser kan begge dra nytte av vSpheres evne til å skalere infrastrukturen.

Toppfunksjoner

 • HA (High Availability) for å minimere nedetid og forbedre motstandskraften.
 • TKG-tjenesten muliggjør selvbetjening av Kubernetes-klynger i løpet av få minutter.
 • Beskytter hybrid skyinfrastruktur mot skadelig programvare og løsepengeprogramvare.
 • vSphere Native Key Provider gjør det enklere å tilby kryptering og ekstra sikkerhet.

vSphere er en AI- og utviklerklar infrastruktur som hjelper AI- og Kubernetes-applikasjoner med å oppnå effektivitet, skala og sikkerhet.

Fordeler med virtualiseringsovervåkingsverktøy

Virtualiseringsovervåking har en rekke kritiske fordeler som legger til den generelle effektiviteten og ytelsen til en bedrifts IT-infrastruktur.

 • Skalerbarhetsplanlegging: Overvåking hjelper IT-administratorer med bedre kapasitetsplanlegging. Kapasitetsplanlegging avgjør om server- eller ressurskapasiteten er tilstrekkelig for VM-ene, samt hvor mye ekstra kapasitet som kreves i fremtiden.
 • Enkel administrasjon: Informasjonen kan brukes av infrastrukturmonitorer for å administrere ressursene bedre. Det forbedrer effektiviteten av ressursallokering betraktelig i det virtuelle miljøet. Det er ikke en eneste ledig VM-ressurs som hindrer andre i å bruke dem.
 • Lastbalansering: Serverne blir aldri overbelastet med ressursforespørsler. Ytelsen til en enkelt server kan bli kraftig redusert hvis for mange virtuelle maskiner kjører på den.
 • Ytelsesforbedring: Virtualiseringsovervåking øker den virtualiserte infrastrukturens generelle ytelse. Det hjelper til med å oppdage problemer ved å gi avgjørende ytelsesmålinger.
 • Rapportering, automatisering og varslingsmekanismer er andre betydelige fordeler ved å implementere virtualiseringsovervåking.

Konklusjon

Virtualiseringsytelsesovervåking er handlingen for å verifisere at de virtuelle miljøene og underliggende infrastrukturene fungerer med maksimal kapasitet og effektivt utnytter ressurser. Beste praksis for virtualiseringsovervåking, når de følges regelmessig, kan bidra til å fjerne eller forhindre flaskehalser, håndtere sikkerhetstrusler og holde et virtuelt miljø i gang.

Valg av riktig virtualiseringsverktøy avhenger helt av infrastrukturbehovet, budsjettet og funksjonene organisasjonen ønsker å innlemme.

x