8 betalte og gratis skannere for fjerning av virus å se opp for

Hvis datamaskinen din plutselig går sakte eller du merker tap av data og mistenkelig aktivitet, er det en sjanse for at den kan være infisert med et virus.

Det er flere måter å fikse det på når dette skjer, men en av de enkleste måtene er å bruke en ekte virusskanner og et verktøy for fjerning.

Virusfjerningsprosessen er en manuell intervensjon for å oppdage, desinfisere og slette virus, skadelig programvare eller andre skadelige elementer fra datamaskinen din.

Den skanner og oppdager viruset før den indikerer trusselnivået for deg, slik at du deretter kan slette viruset manuelt.

De fleste av disse verktøyene er brukervennlige og lett tilgjengelige. De fleste av de vi skal sjekke ut i dag er gratis verktøy for fjerning av virus, så du trenger ikke å bruke penger 💵 på dem.

Før vi hopper inn på listen, la oss først avklare det grunnleggende.

Forskjellen mellom et antivirus og et virusfjerningsverktøy

Det er viktig at du ikke forveksler et virusfjerningsverktøy med et antivirusverktøy.

Hovedforskjellen mellom de to er at antivirusprogramvare automatisk oppdager og fjerner virus og skadelig programvare fra enheten din, mens manuell intervensjon er nødvendig for et virusfjerningsverktøy.

Et antivirusverktøy tilbyr også plugins som kan installeres i nettleseren din for å forhindre at virus kommer inn i datamaskinen din i utgangspunktet. I tilfelle viruset kommer inn på PC-en din via en internettnedlasting, varsler antivirusverktøyet en trussel og fjerner viruset.

På den annen side er et virusfjerningsverktøy et grunnleggende verktøy som bare kan brukes til å fjerne viruset når du legger merke til det.

For å oppsummere tilbyr et virusfjerningsverktøy grunnleggende beskyttelse mot virus, mens et antivirusverktøy er avansert programvare som tilbyr mye mer i det lange løp.

Det betyr imidlertid ikke at verktøy for fjerning av virus ikke er effektive. Her er noen av de mange fordelene ved å bruke et virusfjerningsverktøy:

 • Beskytter datamaskinen din mot virus og skadelig programvare
 • De fleste verktøyene er enkle å betjene og fri for brukersjargong
 • Gir personvernoppdateringer for å sikre dataene som er lagret på datamaskinen din
 • Noen av de betalte løsningene inkluderer også en gratis VPN-tjeneste
 • Det muliggjør sikker surfing og beskytter deg mot phishing
  Hva er omvendt SSH-tunneling? (og hvordan du bruker det)

Har du noen gang hørt om Vishing? Sjekk ut hvordan du unngår denne økende nettkriminalitet.

Nå som du er godt kjent med forskjellene, la oss fortsette med listen over virusfjerningsverktøy som er kompilert for dine behov for beskyttelse mot virus/skadelig programvare.

AVG

Anerkjent som et topprangert produkt fra 2020, forbedrer AVG også en 4-stjerners rangering fra CNet Editor’s Rating.

Dette verktøyet er gratis å bruke og tilbyr beskyttelse mot skadelig programvare og virus. Den blokkerer malware-angrep, fjerner datavirus, bekjemper andre trusler på nettet og holder datamaskinen din trygg mot fremtidige angrep.

Programvaren er lynrask og utfører skanningen med et enkelt klikk. I tillegg beskytter den også datamaskinen din mot usikre koblinger, utdatert programvare, vedlegg og andre vanlige risikofaktorer.

AVG jobber 24/7 i bakgrunnen og er utstyrt med jevnlige oppdateringer for det beste forsvaret mot angrep.

Malwarebytes

Malwarebytes er et annet gratis skanner- og fjerningsverktøy for virus/skadelig programvare som fungerer som magi. Selv om gratisversjonen er perfekt, kan du låse opp flere funksjoner med premium-abonnementet.

Verktøyet hjelper deg med å takle en rekke problemer, for eksempel:

 • Hyppige enhetskrasj
 • Plutselige passordendringer
 • Identitetstyveri
 • Flere popup-vinduer

Du kan bruke dette virusfjerningsverktøyet til å fjerne virus og skadelig programvare ved å bruke tre enkle trinn – installer virusskanneren, se gjennom trusler og fjern dem sømløst.

I tilfelle du føler at telefonen din også er påvirket av virus, kan du bruke mobilversjonen til å fjerne dem.

Sophos

Du kan bruke Sophos Scan and Clean-verktøyet for fjerning av virus når du mistenker at det er et virus på datamaskinen din. Du må laste ned og kjøre programmet, logge på med e-postadressen din, bruke dine foretrukne innstillinger og starte skanningen.

I tillegg legger systemet også til sikkerhetsoppdateringer når de følger med hver skanning. Sophos proprietære sky-assisterte Miniport hook bypass-teknologi lar verktøyet gå forbi rootkits og bootkits for enhver harddisk.

  Reparer PS4 CE-32895-7-feil

Dette verktøyet er gratis, så du bør vurdere å sjekke dette ut.

F-Secure

F-Secure gir deg muligheten til å beskytte datamaskinen din i sanntid gjennom virusfjerningsverktøyet. Det krever ingen installasjon og er gratis å bruke. Det fungerer også ganske bra sammen med annen sikkerhetsprogramvare installert på datamaskinen din.

Du må laste ned programvaren og kjøre EXE-filen for å skanne og slette alle slags trusler og virus som den oppdager.

Kaspersky

Kaspersky er et av de mest pålitelige merkene for å holde virus og skadelig programvare i sjakk, og Kaspersky imponerer oss aldri med virusfjerningsverktøyet.

Den vet de nøyaktige stedene for å finne truslene og fjerne dem på kort tid. I beste fall fjerner den virusene; hvis ikke, sender den dem til karantenemappen.

Du kan være sikker på at dette virusfjerningsverktøyet alltid vil være effektivt fordi det mottar regelmessige oppdateringer. Selv om det ikke er en komplett pakke for å takle virus og ondsinnede aktiviteter, gjør den fortsatt en strålende jobb som en frittstående løsning.

For øyeblikket er den kun tilgjengelig for Windows-brukere, så hvis du er en av dem, kan du nyte den gode tjenesten til Kaspersky gratis.

HouseCall

HouseCall er et gratis online virusskanningsverktøy for å bli informert om virus, skadelig programvare, ormer og andre farlige trusler. Det brukervennlige grensesnittet lar deg utføre en tilpasset skanning og fikse problemene gratis. Du kan se gjennom og gjenopprette filene etter at prosessen er fullført.

Et kirsebær på kaken er dens nettleseruavhengige funksjonalitet som eliminerer kompatibilitetsproblemer, og forbedrer brukeropplevelsen.

HouseCall tillater gratis skanning for Windows- og Mac-enheter og hjemmenettverk.

Avast

Avast, som er et velkjent navn på markedet, gir oss enda et fra deres kitty med prisvinnende tjenester for å lette livene våre i en verden av trusler. Virusfjerningsverktøyet deres har en tillitspoeng på 4.0, som viser hvor bra det er

Du kan laste ned gratisversjonen for å fjerne eventuelle virus som infiserer systemet ditt, eller få premiumversjonen for å få tilgang til et bredere spekter av funksjoner.

  14 nettbaserte prosjektledelseskurs for å utvide karrieren din

Denne virusskanneren og fjerningsverktøyet tilbyr gratis VPN-tilgang, datalekkasjebeskyttelse og en sterk kamp mot ondsinnede trusler.

Du kan bruke denne løsningen på Windows-, Mac-, Android- og iOS-enheter. For ikke å nevne, det er klarert av 400 millioner brukere på jakt etter en god tjeneste med topp beskyttelse, og det er det de har fått. ✔️

McAfee

Sist å nevne i denne listen er et strålende virusfjerningsverktøy fra McAfee som tilbyr effektive PC-reparasjoner ved hjelp av førsteklasses sikkerhetseksperter. Siden det er en premiumtjeneste, har den en prislapp, og du kan få den for $89,95 per hendelse.

Noen av de mange funksjonene til denne løsningen inkluderer:

 • Familievern
 • Rydd opp i personopplysninger
 • VPN-tilgang
 • Identitetsovervåking
 • Kredittovervåking
 • Sikkerhet fryse
 • Passordbeskyttelse
 • Identitetstyveri dekning
 • Beskyttelse av flere enheter
 • Fjerning av trojanere, virus og skadelig programvare

Funksjonene ovenfor er en god refleksjon av å være en premium tjenestebruker, ettersom du får flere funksjoner for å takle ethvert problem.

Denne programvaren er en 30. gang vinner av PC Editor’s Choice-prisene, sammen med andre priser på rad, så du kan stole helt på dette.

Konklusjon

Det er aldri gode nyheter når du oppdager at enheten din er infisert med virus eller skadelig programvare. Enda verre, hvis trusselen kan ødelegge systemet og viktige korrupte filer. I disse tilfellene vil de ovennevnte verktøyene for fjerning av virus være veldig nyttige for å bringe det tilbake til det normale.

Deretter kan du lære hvordan du beskytter personvernet ditt på Internett.

x