tipsbilk.net

8 gratis skjemabyggere for nettstedet/appene dine

Ser du etter en passende skjemabygger for å optimalisere skjemadesignene for å generere flere potensielle kunder? Vi har håndplukket de beste formbyggerne slik at du kan designe vakre former på en mest mulig enkel måte!

Skjemaer er overalt rundt oss i den virtuelle verdenen; for brukerne er det en måte å registrere seg på et nettsted eller gi tilbakemelding på tjenesten eller produktet du brukte. Både for kunder og bedriftseiere er skjemaer et hendig verktøy av mange grunner, og de er laget for å tjene mer enn ett formål.

Som et resultat bør det utvises største forsiktighet for å designe nettskjemaer, og å ha en utmerket skjemabygger til din disposisjon vil være en ekstra fordel.

La oss lære noe mer i denne forbindelse.

Typer skjemaer på nettsteder

Online skjemaer er av forskjellige typer og er klassifisert basert på hensikten og typen informasjon de fanger opp fra brukeren. Nedenfor er de vanligste typene nettskjemaer du vil komme over i løpet av din nettreise.

Nyhetsbrev påmelding

Skjematypen inneholder ett eller to felt, vanligvis navn og e-post. Brukere kan registrere seg for skjemaet for å gi sitt samtykke til å motta innholdet fra nettstedet.

Salgskontakt

Salgskontaktskjemaet samler inn salgsspesifikk informasjon fra brukere som har stor sjanse til å foreta et kjøp og sender raskt dataene til salgsteamet.

Arrangementregistrering

Arrangementsansvarlige bruker dette skjemaet til å administrere deltakerne og fange grunnleggende detaljer, sammen med hendelsesspesifikk informasjon som navn, tid, sted, arrangementsplan og mer.

Tilbakemelding fra kunder

Dette er spørreskjemaer som er rettet til dine kunder som har prøvd produktet eller tjenesten din. Felter, her, er for det meste i form av spørsmål der brukere kan uttrykke sine synspunkter.

Online bestilling og betalinger

Denne typen skjemaer finnes på e-handelsnettsteder der kundene må oppgi bestillings- og betalingsrelaterte detaljer før kjøpet.

Kontoregistrering

Dette er den vanligste skjematypen som brukes til å samle inn brukerdata og tillate dem å opprette en konto på nettstedet.

Donasjon

Donasjonsskjemaer brukes av organisasjoner til å samle inn donorinformasjon og betalingsdetaljer når de har til hensikt å gi donasjoner.

Beste praksis for skjemadesign

Her er noen av de beste fremgangsmåtene du bør huske på når du designer et skjema for nettstedet ditt.

 • Velg slike skjemabyggere som er enkle å bruke og hjelper til med å designe intuitive skjemaer for brukerne å fylle opp raskt uten å måtte søke ekstern hjelp.
 • Sørg for konsistent skjemadesign på tvers av merkevarens nettsted for å se mer profesjonell ut.
 • Bruk etiketter for å være tydeligere og mer tilgjengelig for brukerne.
 • Det anbefales å holde de logisk relaterte skjemafeltene som navn, adresser og betalingsinformasjon sammen og på linje for å unngå forvirring og bryte brukerflyten.
 • Prøv å presentere klare feil på skjemaet dersom brukeren gjør feil under utfyllingen av skjemaet. Dette bør gjøres for å unngå å la brukerne gjette om hva som er galt.
  De beste måtene å lese nyheter på iPhone eller iPad

Utforming av intuitive skjemaer for nettstedet ditt er et viktig webdesignsegment som settes på sidelinjen av webdesignere som ofte er på sidelinjen. Interessant nok er det utmerkede skjemabyggere som hjelper nybegynnere og erfarne designere med å implementere riktig skjematype, spore innsendinger av data og samle inn data.

Å velge den beste formbyggeren fra tonnevis av tilgjengelige alternativer kan være overveldende. For å spare deg for innsatsen har vi utført omfattende undersøkelser, prøvd og testet verktøyene selv, og listet opp de beste skjemabyggerverktøyene nedenfor.

Google Skjemaer

Sannsynligvis en av de enkleste skjemabyggere og fullpakket med kraftige funksjoner, Google Forms gir en av de enkleste måtene å lage et nettskjema på. Dette kan være det beste alternativet for deg hvis du allerede er vant til de andre tilbudene fra Google.

Hvis du synes Google Forms er kjedelig, vil du bli overrasket over å vite at Google Forms tilbyr et anstendig antall maler du kan velge mellom avhengig av skjemaet du bruker.

Google Forms tillater en rimelig grad av tilpasning; du kan velge mellom flere spørsmålstyper, dra og slipp spørsmålene for å omorganisere dem og angi egendefinerte verdier i listen.

Det er også mulig å velge fargepalett, legge til bilder og velge mellom flere fonter, tilpasse utseendet og følelsen for å passe til merkevarens stil. Du legger også til tilpasset logikk som presenterer neste spørsmål basert på det tidligere besvarte spørsmålet.

Google Forms brukes for det meste under undersøkelser, da det gjør det mulig for brukerne å analysere sanntidssvar som en billedlig representasjon.

Opptelling

Tally er en annen skjemabygger som er verdt å nevne på listen på grunn av den enkleste og raskeste måten den tilbyr for å lage elektroniske skjemaer. Den forventer at du har absolutt null kodingskunnskap, og dens dokumentlignende design krever en lav læringskurve og er utrolig enkel å mestre.

Mens du alltid kan bytte til premiumversjonen av Tally hvis du trenger å bruke noen av dens avanserte funksjoner, er selve gratisversjonen bevæpnet med nyttige, som gjør opplevelsen absolutt verdt.

Tally tillater ubegrenset skjemaoppretting og innsending i gratisversjonen, og du kan også bruke verktøyet til å samle inn betalinger og dokumentinnsendinger.

Du kan også spesifisere skjemaets utløpsdato og vise en avsluttende melding før du omdirigerer den til en annen nettside hvis det er nødvendig. Tally støtter integrasjon med plattformer som Notion, Zapier, Airtable, Make og Google Sheets.

Noen andre gratis funksjoner er som følger:

 • Egendefinert «Takk»-side
 • E-postvarsler
 • Formlogikk
 • Kalkulator
 • Skjulte felt
 • Svar rørføring
 • Stengt på innsendingsgrensen

TypeForm

TypeForm er en populær formbygger som er svært foretrukket på grunn av dens tiltalende formdesign som oppmuntrer til konvertering. Den forstår at kjedelige former er en nedtur for publikum, og nettsidene avskrekker å bruke dårlig utformede.

  Slik blokkerer du artister på Spotify

Skjemabyggeren er spekket med et stort antall forhåndsdesignede stilige maler, som du kan velge mellom. TypeForm støtter Google Analytics-integrasjon som lar deg analysere data i sanntid.

Noen av de unike egenskapene til TypeForm er som følger:

 • Skjemaer kan tilpasses for å vise ett spørsmål om gangen i stedet for alle på en gang for å forbedre skjemautfyllingsfrekvensen.
 • Skjemabyggeren elsker snarveier og sørger for at hele skjemaet kan bygges ved hjelp av tastaturtaster.
 • Å velge flervalgsspørsmål for å skrive inn i rullegardinmenyen er alt mulig ved å bruke bare tastaturer.
 • Skjemaene er responsive og mobile, noe som gjør at besøkende på mobiltelefon enkelt kan fylle ut skjemaene uten problemer.

JotForm

JotForm er tilgjengelig på nettet, iOS og Android, og gir deg mulighet til å lage den typen skjema du trenger innen få minutter. Disse profesjonelt utseende skjemaene kan bygges uten å skrive koder og kan enkelt integreres i bedriftsapper.

Skjemabyggeren er funksjonsrik og tillater bruk av betinget logikk for å automatisere arbeidsflytene. Du kan også style skjemaet ditt etter eget ønske ved å endre logoen, fontene, farger og andre elementer.

Jotform tillater sømløse nettbetalinger direkte på skjemaet og kan brukes i flere scenarier, som e-handelsplattformer, aksept av nettavgifter og innsamling av donasjoner.

Analyseseksjonen gir dyptgående innsikt i de innsamlede svarene, for eksempel fullføringsgrad, og lar deg generere delbare rapporter direkte fra plattformen.

JotForm støtter mer enn 150 integrasjoner som lar deg automatisk sende skjemasvarene til e-postmarkedsføringstjenester, prosjektledelsestavler, CRM-er, skylagringsapper og mer.

CognitoForms

Egnet for nybegynnere så vel som avanserte brukere, CognitoForms er en annen skjemabygger du kan velge for å oppfylle dine behov for skjemaoppretting. Selve gratisplanen tilbyr nyttige funksjoner, men ikke å glemme, abonnementsplanene er ganske rimelige i tilfelle du leter etter et verktøy for å lage komplekse skjemaer.

Den gratis planen støtter ubegrenset skjemaoppretting, og malbiblioteket er fylt med mer enn hundre gratis maldesign. Cognito-skjemaene er fullstendig responsive og støtter mer enn 20 skjemafelt i gratisplanen. Du kan enkelt skreddersy malskjemaene for å matche merkevarebyggingen til organisasjonen din.

Interessant nok støtter Cognito formbygger mer enn tjue språk, inkludert kinesisk, nederlandsk, fransk, engelsk, spansk, japansk, polsk og portugisisk, støtter 137 valutaer og er tilgjengelig i 121 land, slik at du enkelt kan nå ut til publikum over hele verden i morsmålet deres.

ZohoForms

ZohoForms er en del av den enorme Zoho-appfamilien som inkluderer CRM (customer relationship management), e-post, regnskap, dokumentredigering og andre apper.

Skjemabyggeren passer godt i scenarier der du må gjennomføre nettbaserte undersøkelser, da den lar deg lage og dele skjemaer på nettet og sette opp e-postvarsler for å bli varslet hver gang noen fyller ut skjemaet.

ZohoForms er skalerbare for å møte kravene til alle bedriftsstørrelser, og det rene og intuitive grensesnittet ukompliserer hele skjemaopprettingsprosessen.

  9 beste programvare for kirkeadministrasjon

ZohoForms integreres perfekt med tredjepartsapper som Zapier, Google Drive, SalesForce og andre apper for å lette fri dataflyt for alle typer virksomheter.

Denne skjemabyggeren forenkler datainnsamlingen betraktelig ved automatisk å sende skjemadataene inn i en tilpasset database.

Noen av de bemerkelsesverdige funksjonene er:

 • 30+ tilpassbare maler og temaer.
 • Design tilpassede takkesider, oppgaver og e-poster for å omdirigere etter at du har sendt inn svaret.
 • Tildel oppgaver og godkjennere og angi tilgangstillatelser i henhold til ditt behov.
 • Angi skjemaregler og spesifikke skjemafelt for å filtrere de uønskede dataene.

Wufoo

Wufoo er en skybasert programvare for skjemabygging som gir organisasjoner mulighet til å lage elektroniske skjemaer for forskjellige formål, for eksempel registreringsskjemaer, søknadsskjemaer, spørreundersøkelser, kontaktskjemaer, betalingsskjemaer og mer.

Det kraftige skjemabyggerverktøyet er utstyrt med fotogallerier, maler, skjemafelt og et brukervennlig grensesnitt som forenkler maltilpasning og rapportering.

Wufoo er egnet for brukere som mangler kodeekspertise, da dra-og-slipp-editoren lar deg designe skjemaer for å samle inn data og sende inn filer uten å skrive en eneste linje med kode.

Wufoo har inngått samarbeid med betalingsapper som PayPal, Stripe og Authorize.Net for å muliggjøre betalingsinnkreving gjennom plattformen.

Skjemabyggeren tilbyr Wix-drevne stilige og moderne maler som enkelt kan tilpasses for å gjenspeile utseendet og følelsen til merkevaren eller nettstedet ditt.

Wufoo lar deg forhåndsutfylle vanlige demografiske alternativer for et flervalgsfelt for å angi forhåndsdefinerte valg for kjønn, alder, sysselsetting, inntekt og utdanningsalternativer, på en problemfri måte hvis du retter deg mot en bestemt type besøkende.

123FormBuilder

Så enkelt som navnet antyder, 123FormBuilder, et sikkert verktøy for skjemabygging, lar deg lage online skjemaer like enkelt som å synge 1-2-3! Skjemabyggeren er nyttig i brukstilfeller for uendelig datainnsamling – for å lage registreringsskjemaer, bestillingsskjemaer, søknadsskjemaer, undersøkelser og mer.

Med en kodefri, dra-og-slipp-redigeringsprogram, kuponger for å hjelpe til med å samle inn data på en sikker måte og forbedre produktiviteten ved å minimere innsatsen.

Malbiblioteket er fullpakket med mer enn 2000 forhåndsdesignede skjemamaler for å hjelpe deg i gang, og du kan skreddersy disse skjemaene for å møte dine personlige krav.

123FormBuilder kan håndtere en rekke brukssaker – registrering av hendelser, betalingsinnkreving, registrering av nye brukere, gjennomføring av undersøkelser eller innhenting av tilbakemeldinger fra kunder.

Skjemabyggeren støtter integrasjon med over 4000 digitale verktøy som Wix, Shopify, Dropbox, Marketo eller HubSpot, noe som muliggjør automatisering av arbeidsflyt i organisasjonen din og eliminerer behovet for manuelt å importere og eksportere data.

Konklusjon

Formbyggerne vi har nevnt ovenfor er de beste valgene så langt. Den beste for din organisatoriske eller personlige bruk vil være den som imøtekommer dine behov eller mål. Du kan sammenligne funksjonene til forskjellige skjemabyggere for å velge det passende verktøyet, og vi er sikre på at du vil finne den perfekte passformen.

Du kan også utforske noen WordPress Form Builders.

x