8 ServiceNow-konkurrenter å prøve for små til store bedrifter

ITSM-verktøy er effektive til å hjelpe team med å levere fremragende IT-tjenester til sine kunder og forbedre ansattes produktivitet og samarbeid samtidig som de sparer ressurser.

ServiceNå er et av de beste ITSM-verktøyene for bedrifter som kommer med et rikt sett med funksjoner og funksjonalitet.

Men alle har unike behov og preferanser. Mens mange elsker ServiceNows tilbud, er noen ikke fornøyde med ytelsen, brukergrensesnittet, støtten, budsjettet osv.

Brukeropplevelsen kan endre seg fra person til person eller bedrift til bedrift.

Derfor ser folk etter ServiceNow-alternativer som bedre kan betjene deres krav, budsjett og preferanser.

Så hvis du er en av dem, vil denne artikkelen om ServiceNow-konkurrenter hjelpe deg med å velge et bedre alternativ slik at du kan få mest mulig ut av ITSM-verktøyet ditt.

Hva er IT Service Management (ITSM)?

Information Technology Service Management (ITSM) refererer til aktivitetene og prosessene som en organisasjon utfører for å bygge, designe, drifte, kontrollere og levere IT-tjenester til kundene.

Med andre ord er ITSM hvordan et team administrerer og leverer sine IT-tjenester fra ende til annen. Den fokuserer på kundenes behov og kontinuerlig forbedring for å levere enestående servicekvalitet og kundeopplevelse.

Det skiller seg fra andre IT-administrasjonsmetoder som IT-systemadministrasjon og nettverksadministrasjon. Mens ITSM fokuserer på kundenes behov, fokuserer andre på å forbedre IT-systemer. Tilsvarende er ITIL (Information Technology Infrastructure Library) annerledes. Det er som et rammeverk for ITSM som skisserer nødvendige teknikker og verktøy for å hjelpe team med å levere IT-tjenester effektivt.

Tanken bak etableringen av ITSM er å levere IT som en tjeneste, som strekker seg utover konvensjonell IT-støtte. ITSM er også et mer inkluderende system, som beskriver alle prosessene, teknologiene og verktøyene som brukes av IT-team for å administrere IT-tjenestene deres. Den spesifiserer til og med rollene og ansvaret til hver avdeling og enkeltperson som er involvert i IT-tjenestene.

Hvorfor trenger bedrifter ITSM-plattformer?

ITSM er fordelaktig for hele organisasjonen din. Den streber etter å forbedre kundeopplevelsen og øke teamets produktivitet og fokus på å designe prosesser og teknologier.

Når det er sagt, er ITSM-plattformer verktøy eller programvareløsninger med funksjonene til ITSM. Du vil finne mange ITSM-plattformer i markedet som tilbyr flere fordeler for organisasjonene dine når det gjelder å administrere deres IT-tjenester.

Her er noen av grunnene til at du trenger en ITSM-plattform.

Forbedrer kundeopplevelsen

Siden ITSM fokuserer på å møte kundenes behov, jobber IT-team kontinuerlig med å forbedre leveringen av IT-tjenester til sluttbrukere. De prøver å forstå smertepunktene til sluttbrukere og legger planer for å løse disse problemene. Dette får kundene til å føle seg verdsatt og forbedrer samtidig tjenesteleveransen. Til syvende og sist tar dette hensyn til forbedret kundeopplevelse.

Bedre IT-effektivitet

ITSM-verktøy bidrar til å forbedre IT-effektiviteten ved å gjøre det mulig for teamene å håndtere hver prosess effektivt, fra å lage tjenester og levering til ettersalg. Det gjør den på forskjellige måter.

Et ITSM-verktøy hjelper IT-team å bruke IT-ressurser effektivt selv om de er begrenset. I tillegg automatiserer den prosessarbeidsflyten for å holde alle på samme side samtidig som manuelle oppgaver elimineres. Den effektiviserer også oppgaver slik at hvert teammedlem vet hva de skal gjøre videre og hvordan alt går.

I tillegg hjelper bruk av ITSM-verktøy deg med å identifisere problemer i tide, slik at du kan fikse dem raskere. Når IT-tjenestens tilgjengelighet og responstider forbedres, vil du derfor ha alle ressursene tilgjengelig når du trenger dem.

Øker produktiviteten

Ettersom ITSM-verktøy effektiviserer oppgaver med automatisering og klare mål, kan dine ansatte levere mer på kortere tid. De kan også finne problemer raskere og løse dem for å imøtekomme bedre kundetilfredshet. Dette indikerer forbedret produktivitet. I tillegg finner de det ikke bare lettere å forstå forretningsbehov, men også tilpasse seg målene og streber etter å forbedre ytelsen.

  Hva er en "Qi-sertifisert" trådløs lader?

Øker samarbeidet

ITSM-verktøyet øker samarbeidet mellom teammedlemmer ettersom de alle kan visualisere arbeidsflyter og søke den samme informasjonen om problemene de skal takle neste gang. Som et resultat kan de samarbeide effektivt for å løse problemene, komme opp med bedre ideer og arbeide for å forbedre prosessene. Som et resultat kan de håndtere mer utvikling samtidig som de sikrer kvalitet.

Kutter ned kostnadene

Et godt ITSM-verktøy kommer med god rapportering og analyse for å måle nyttige beregninger. Det kan gjenspeile dine styrker og svakheter, slik at du kan gjøre forbedringer. Det vil også fremheve problemene som er reist, hvor mange som er løst, kundetilfredshet, sikkerhetsproblemer, etc.

Så når du takler problemer tidlig, forblir du på den sikre siden i stedet for å lide konsekvensene av et sikkerhetsbrudd eller kundeeskaleringer.

Dette bidrar til å redusere kostnadene som brukes på å løse de kritiske problemene. I tillegg gjør de automatiserte prosessene deg i stand til å spare ressurser, som tidligere ble brukt på tidkrevende manuelle oppgaver med flere ansatte som jobber over lengre tid for å løse repeterende, småoppgaver.

Hva er ServiceNow, og hvorfor er det populært?

ServiceNå er en av de ledende ITSM-plattformleverandørene, populær over hele verden. Det er en grunn til at denne plattformen har kommet til Gartner 2021 Magic Quadrant for ITSM-verktøy for åttende gang.

Dette innovative ITSM-verktøyet hjelper deg med å levere robuste IT-tjenester med fokus på kundeopplevelse og tjenestekvalitet. Den kommer med funksjoner som effektiv hendelses- og problemhåndtering, endringshåndtering, forespørselsadministrasjon, mobilagent og applikasjon, virtuell agent, prediktiv intelligens og mer. Det er også en skyplattform for å fremtidssikre organisasjonens IT-infrastruktur.

Til tross for all godheten til ServiceNow, passer det kanskje ikke alle siden hver organisasjon har forskjellige behov og budsjettbegrensninger.

Hvis du er en av dem, er du kanskje på utkikk etter ServiceNow-alternativer.

Vurder ønsket ditt oppfylt!

Her er noen av ServiceNow-konkurrentene du kan prøve som et alternativ.

Freshservice

Moderniser IT-tjenesteadministrasjonen din med en rask, intelligent, verdi for tid og intuitiv løsning – Freshservice. Det kan hjelpe deg med å oppnå større avkastning, øke effektiviteten og levere minneverdige kundeopplevelser.

Øk tjenesteeffektiviteten din med kraftig automatisering og arbeidsflyter uten kode. Du vil få en integrert plattform for din ITSM for å forbedre tid og bro siloer. Dette vil bidra til å forbedre synligheten til arbeidsflyten din, redusere kostnadene og få virksomhetens smidighet.

Du kan distribuere løsningen raskt med Freshservices no-code-plattform og få migreringstjenester og ekspert-onboarding. Dens ut-av-boks-funksjoner lar deg også gjøre det enklere å ta i bruk den distribuerte tjenesten.

I tillegg kan du forbedre de ansattes produktivitet og forene kundeopplevelsene med den AI-drevne bedriftsplattformen. Dra og slipp-integrasjonene gjør arbeidet ditt jevnere og sparer tid. Eliminer gapet mellom drift og serviceadministrasjon for å forbedre påliteligheten.

Freshservice lar deg identifisere varsler i tide, levere ende-til-ende kundeopplevelse og samarbeide med kontekst for å forhindre ulike problemer. Enten du er en voksende organisasjon eller en stor bedrift, kan dette ServiceNow-alternativet hjelpe deg med å dra nytte av mange fordeler.

Start din 21-dagers gratis prøveperiode og få fordelen av alle funksjonene.

ManageEngine ServiceDesk Plus

Skriv ITSM-suksessen din på stedet eller i skyen med ManageEngine ServiceDesk Plus. Denne ServiceNow-konkurrenten vil snu IT-teamene dine fra daglig slit med å slappe av tilbake til å yte den beste kundeservicen.

ServiceDesk Plus gir sentral kontroll og utmerket synlighet samtidig som det gir deg mulighet til å håndtere ulike IT-problemer. På denne måten kan du sikre at bedriftene dine ikke lider av nedetid. I tillegg kan du være i stand til å levere smil til millioner av sluttbrukere, IT-folk og interessenter.

Sammen med dette kan du administrere en komplett livssyklus, forbedre agentproduktiviteten, redusere avbrudd og oppfylle SLAene for IT-billetter. Analyser årsaken til problemer, klassifiser dem og løs problemer raskt. Verktøyet vil også bidra til å redusere gjentatte hendelser i IT og effektivisere driften som planlegging, godkjenning, implementering og automatiske arbeidsflyter.

Sørg for at det ikke vil være noen mislykkede eller uautoriserte endringer i systemene dine med dette verktøyet. Du kan oppdage, administrere og spore maskinvareressursene dine på ett enkelt sted. Aktiver i tillegg lisensoverholdelse, unngå sårbarheter og optimaliser ressursutnyttelsen med ServiceDesk Plus. Du kan også bygge og publisere din IT-tjenestekatalog med flertrinnsgodkjenninger og SLAer.

  Slik tvinger du omstart av iPhone 13 Pro

Administrer og spor alle konfigurasjonselementene for å kartlegge deres relasjoner og avhengigheter. Bruk tilpassede og hermetiske rapporter for å få ekte innsikt og overvåke ytelsen ved hjelp av tilpassbare og sanntids dashboards.

Start din gratis prøveperiode for hvilken som helst pakke du velger som dekker dine behov. De betalte planene starter på $8/måned.

Jira

Gi IT-operasjons-, forretnings- og utviklerteamene dine mulighet til å samarbeide enkelt med høyhastighetsbruk Jira Tjenesteledelse. Denne løsningen kan raskt reagere på endringene og levere raske medarbeider- og kundeopplevelser.

Akselerer arbeidsflyten din med Jira Service Management og møt dine unike behov. Styrk alle, inkludert hvert medlem og hele teamet, slik at du effektivt kan sette opp en servicedesk og tilpasse deg i stor skala. Dette vil hjelpe deg med å gi bedre serviceopplevelser uten kompleksiteten.

Med en samarbeidende og åpen plattform kan du spore arbeidet til hvert teammedlem på tvers av bedriften. Du kan også koble kritiske problemer på tvers av Jira og få data fra andre utviklingsverktøy. Som et resultat vil det være lettere for driften og støtteteamene dine å svare på endringer, hendelser og forespørsler ved å bruke et rikt sett med informasjon.

Administrer risikoer, gi bedre kundepåvirkning, fremskynd utviklingsarbeidet ditt, implementer endringer enkelt, og eliminer slit med et fullstendig revisjonsspor for hver endring. I tillegg støtter Jira arbeidsflyten din med ekstra funksjonalitet og prosesser slik at du kan jobbe med det samme verktøyet. Du vil også få et enkelt sannhetssted hvor du kan hente data og støtte rapportene.

Få en bedre oversikt og forståelse av din bedrift med alle prosessene som kjører ved hjelp av ITSM-verktøyet. Du vil finne 1000+ pålitelige integrasjoner og applikasjoner og kan tilpasse Jira Service Management-løsningen for å møte dine behov.

For 3 agenter tilbyr Jira et gratis abonnement. For de som ønsker å ta servicedesk og ITSM koster det $20/agent/mnd. Det er også mulighet for en gratis prøveversjon.

BMC Helix ITSM

Få neste generasjon og bransjeledende serviceadministrasjon fra BMC Helix ITSM for å gi bedre avkastning på nettskyen du velger. Det er en menneskesentrert og kraftig løsning som bruker nye teknologier, som Machine Learning og AI.

Du får prediktiv serviceadministrasjon via tilordning, ruting og automatisk klassifisering av hendelser. Bruk multi-sky-funksjonene til å megle utgivelser, endringer og hendelser på tvers av skyleverandører. Verktøyet integreres med de ledende smidige DevOps-verktøyene som Jira.

Du vil få automatiserte handlinger og kognitiv e-postanalyse på vegne av brukere. Bortsett fra dette, vil du også finne distribusjon og operasjonell effektivitet gjennom containerisering. Du vil være i stand til å forstå hvordan den fungerer og hvordan den gir den beste serviceopplevelsen for raskere innovasjon.

I tillegg kan du løse hendelser effektivt med proaktiv, kontekstbevisst og intelligent hendelsesmatching. Du kan bringe nøkkelinformasjon til støttepersonellet og kunden akkurat der de trenger det. Du vil også få livssyklusstyring av kunnskapsartiklene for oppdatert informasjon og effektiv kurering.

BMC Helix sin multi-cloud service management lar deg levere en unik tjenesteopplevelse på tvers av flere skymiljøer. Du kan raskt og enkelt gjøre robuste rapporter om til et fantastisk dashbord. Fra datasentre til skrivebord, dokumenter alle aktivitetene og koordiner dem for endringsforespørslene på tvers av hele IT-landskapet.

Denne ITSM-løsningen tilbyr flere funksjoner som utgivelsesadministrasjon, digital arbeidsplass, ressursadministrasjon, konfigurasjonsadministrasjon, serviceforespørselsadministrasjon og servicenivåadministrasjon.

Start med BMC Helix ved å ta en gratis prøveperiode.

SolarWinds

Fjern barrierer for ansattes støttetjenester med SolarWinds, som gir deg en moderne ITSM-løsning. Med sine unike funksjoner og funksjoner kan du administrere alt som en proff.

Oppdater teknologien og ressursbeholdningen din automatisk. Du vil også få lageroppdateringer for å forberede deg bedre på Microsoft-lisensrevisjonen og gjøre arbeidet ditt enklere. I tillegg kan du forbedre driften kontinuerlig ved å fokusere på viktige beregninger som dette verktøyet tilbyr.

Få en fullskjermvisning av teknologiinfrastrukturen din med databaseprogramvare for konfigurasjonsadministrasjon. Med et rent dashbord kan du se hver statistikk for servicedesk. Ansattserviceportalen er også en one-stop-shop hvor medarbeideren din kan sende inn, søke i eller få kontakt med en agent.

  Hva er ICMP? Forstå Internet Control Message Protocol

SolarWinds introduserer enterprise service desk-løsninger for bedriftsmiljøet. Med maskinvarebeholdningsadministrasjonen kan du se plassering, bruk og konfigurasjon. Den støtter mer enn 40 språk, og du kan tilpasse den etter plasseringen og se nye trender globalt.

Velg den riktige planen for teamet ditt, fra $19/måned/tekniker. Benytt deg av en 30-dagers fullt funksjonell gratis prøveperiode.

Mikrofokus

Drive virksomheten din digitalt med et ITSM-verktøy av Mikrofokus som kan være et godt ServiceNow-alternativ. Siden forretningssuksess avhenger av teamets evne til å transformere og drive IT samtidig, gir Micro Focus teamet ditt en uanstrengt, men kraftig ITSM-løsning for å fokusere på suksess.

Eliminer kompleksitet med banebrytende teknologier og unngå sårbarheter og kostnadsoverskridelser. Den inkluderer Digital Factory, en leveringsmodell for ulike digitale tilbud som gir en ny tilnærming til å forbedre digital transformasjon.

IT-team er nå utstyrt med repeterbare prosesser og gjenbrukbare verktøy for å bygge opplevelser, løsninger og nye tjenester. Når du oppretter en digital fabrikk, vokser domeneekspertisen, dupliserte verktøysett forsvinner, og konsekvent styring hersker.

For å forenkle og forene IT-driften din, kan du bruke OPTIC-plattformen. Det vil hjelpe deg med å konvertere IT til et moderne etterretningssenter, dra nytte av smarte verktøy og utvide industriens beste praksis samtidig som du opprettholder skyagiliteten.

Still sulten etter digital IT-drift med en personlig, intuitiv serviceportal uten ventetid ved å benytte deg av en gratis prøveversjon.

SysAid ITSM

Gi mer kontroll og kraft til teamet og IT-avdelingen med SysAid ITSM. Den lar deg si farvel til de store problemene med avansert servicedesk-automatisering. Den tilbyr imponerende løsninger og funksjoner for å administrere eiendeler, møte urimelige krav og håndtere servicedesk uten panikkanfall.

SysAid ITSM gir deg det riktige verktøyet for riktig drift for å holde deg på toppen. Det gir også automatisering for å fokusere på de riktige trinnene. Øk produktiviteten din med mer automatisering og mindre repetisjon.

Med sin enkle og raske implementering kan du komme raskt i gang og møte dine spesifikke behov ved å konfigurere SysAid. Du kan også forbedre opplevelsen av ansatte og agenter ved å tilby verktøy på neste nivå og støtte på høyt nivå for å løse problemer raskere. ITSM inkluderer en ITIL-pakke, automatisering av arbeidsflyt, tredjepartsintegrasjoner, avansert tilpasning, servicenivåadministrasjon, etc.

Gjør tjenesteleveransen din jevnere, bruk tid klokt, og løs hvert problem raskere med SysAid ITSM. Se SysAid i aksjon ved å ta en gratis prøveversjon via jobb-e-posten din.

Ivanti nevroner

Moderniser din tjenesteleveringsteknikk for IT med Ivanti nevroner, som tilbyr fullstendig fleksibilitet til å distribuere i den lokale, hybrid- eller skykombinasjonen. Med bedre opplevelser vil du få bedre resultater og levere service i verdensklasse på tvers av virksomheten din.

Eliminer manuelle prosesser og automatiser arbeidsflyter for å gjøre virksomheten din mer effektiv, sikker og kompatibel. Ivanti Neurons kan enkelt skalere og tilpasse seg organisasjonsmiljøet for å møte spesifikke behov. Enten du trenger en IT-helpdesk/billettløsning eller utfører en avansert ITIL-tjenesteadministrasjonsprosess, har Ivanti Neurons et tilbud til deg.

Nyt bedre støtte med Ivantis skybaserte automatiseringsroboter og løs tidligere ignorerte eller urapporterte ansattproblemer. Gi i tillegg mer kraft til servicedesk-teamene dine slik at de kan løse mange hendelser på en enkelt samtale. Få fullstendig synlighet for å forbedre ytelsen, brukeropplevelsen, kvaliteten på tjenesten og holde kontakten fra hvor som helst.

Start din gratis prøveversjon i dag og moderniser ITSM-systemet for å levere bedre service. Du kan også bestille en gratis demo av Ivanti Neurons sine ITSM-løsninger.

Konklusjon

ITSM-verktøy er fordelaktige for organisasjoner å administrere IT-tjenesteleveransen sin, samtidig som de tilbyr bedre ansattes produktivitet, kundeopplevelse og kostnadsreduksjon. Så hvis du leter etter et ServiceNow-alternativ, velg en av ITSM-plattformene nevnt ovenfor som passer dine krav, budsjett og preferanser.

x