Android

8 verktøy for å øke utviklingen av Android-apper

Er du nysgjerrig på Android App Development og de kraftige verktøyene man kan bruke? Spenn opp og prøv disse Android-apputviklingsverktøyene.

I følge Statista2,6 millioner mobilapplikasjoner var tilgjengelige på Google Play Store i desember 2021. Android-mobilenhetene blir stadig mer populære med tiden, og ved hjelp av integrerte utviklingsmiljøer (IDE-er) er det lettere å utvikle sofistikerte apper.

Midt i pandemien etablerer mobilapper relasjoner med kunder og leverer produkter. Det har økt merkevarebevisstheten med toppfunksjoner som push-varsling og geografisk plassering for å beholde kunder og tiltrekke seg nye.

Imidlertid er flere applikasjoner tilgjengelige på markedet; Konkurransen øker også, og krever høy ytelse. Man må kjenne de beste Android-apputviklingsverktøyene for å oppnå det.

Android Studio

Android Studio er Googles offisielle IDE-plattform som bringer verktøy for å utvikle applikasjoner for alle Android-enheter. Den presenterer en visuell layoutredigerer, som kjører ConstraintLayout, der utviklere kan bygge sammensatte oppsett og forhåndsvise dem på alle skjermstørrelser på forskjellige enheter.

Følgende er noen av funksjonene.

 • Navigasjonsredigerer
 • Android Gradle-pluginoppdateringer
 • Slett ubrukte Android Studio-kataloger
 • Android App Bundles støtter nå Instant App
 • IntelliJ IDEA 2018.2.2 Endringer
 • Nettverksprofil: Formatert tekst
 • Kotlin 1.3.11 Oppdatering
 • Clang-Tidy-støtte for C++
 • Ny Project Wizard Look
 • Lazy oppgavekonfigurasjon
 • Prosjektsynkronisering med én variant
 • Prosjektsynkronisering med én variant
 • CPU Profiler: Frame Rendering Data

Som den offisielle IDE for alle Android-applikasjoner, synes Android Studio konstant å toppe de valgte verktøyene for utviklere. Det er det raskeste verktøyet for å bygge apper som lar utviklere lage komplekse oppsett, redusere applikasjonsstørrelsen, raske emulatorer, gi sanntidsstatistikk, tilpasset bygg osv.

Microsoft .Net Xamarin

Xamarin er åpen kildekode, kryssplattform og tilgjengelig plattform som brukes til å bygge applikasjoner ved hjelp av C# og .NET. Ved å bruke plattformen kan utviklere bygge native Android-, Windows-, macOS-, watchOS-, tvOS- og iOS-apper med integrert API-tilgang. NETT.

  TimePIN Endrer automatisk PIN-koden for Android-låseskjermen etter gjeldende tid

.NET utviklerplattform med Xamarin kan bruke biblioteker og verktøy integrert med native APIer, backend-tjenester, komponenter osv. Den inneholder også videokurs, opplæringsprogrammer og dokumentasjon om produktivitetsverktøy og ferdigpakkede biblioteker.

Man kan utvikle et naturlig brukergrensesnitt og designe ensartet brukergrensesnitt som utnytter plattformspesifikk maskinvareakselerasjon. «Skriv en gang, kjør hvor som helst» gjør det enkelt å lage siden 75 % av koden passer for forskjellige plattformer.

Firebase

Firebase kan bidra til å skalere opp og akselerere apputvikling uten å administrere infrastruktur. Det er enkelt å utvikle applikasjoner for din backend uten å administrere servere, skalere opp for å støtte brukere og løse vanlige applikasjonsproblemer.

Den inkluderer funksjoner som:

 • Appdistribusjon
 • Testlab
 • Ytelsesovervåkning
 • Ekstern konfig
 • Google Analytics

Utviklere kan bygge applikasjoner og forbedre kvaliteten med mindre innsats og tidsforbruk. Det er enklere å forenkle opplæring, testing, feilsøking, overvåking og utrulling av funksjoner. Plattformen hjelper med å fikse, prioritere, finne stabilitet og ytelsesproblemer.

Genymotion

Virtuelle enheter kan hjelpe med å styrke Android-team og utvikle skalerbare applikasjoner. Genymotion er en Android-emulator som tillater enkel testing av applikasjoner på tvers av plattformer. Den tilbyr kompatibilitet for testing av rammeverk på ADB som Espresso, Appium og Robotic. Verktøyet kommer også med Continuous Integration-løsninger som Terraform, Bitrise, CircleCI, etc.

Det lar utviklere få tilgang til ubegrensede virtuelle enheter for parallell testing og testsharding. Den nyeste versjonen støtter ulike plattformer og skjermstørrelser sammen med Alibaba, Azure, Google og AWS. Verktøyet tilbyr klassens beste pålitelighet og sikkerhet for virksomhetene, kontrollinfrastruktur med null vedlikeholdskrav, dedikerte GPUer for utvalgte enheter og uendelig skalerbarhet med skyen.

Den kommer med funksjoner som:

 • Automatiser og spar tid for skjæring
 • Teste enheter og tilpasse oppløsning eller skjermstørrelse
 • Simulering av handlinger og brukerkontekst for virkelige scenarier, situasjoner, SMS, plassering, nettverk, samtaler og basebånd.
  12 beste ladestasjoner for flere enheter [Android and iOS]

Virtuelle Android-enheter er enkle å integrere, har interaktiv tilgang til applikasjoner, dedikerte GPU-er for forbedret ytelse, ved hjelp av APIer og SDK-er. De lokale virtuelle enhetene simulerer tenkelige scenarier for maskinvaresensorer som multitouch, nettverk, GPS, etc., og emulerer 3000+ virtuelle Android-enhetskonfigurasjoner.

BuildFire

BuildFire er den kraftigste Android og iOS uten å være lommetung. Det er tidsbesparende uten behov for kode da det kommer med en intuitiv og enkel appbygger. Utvikler-SDK-en brukes til å bygge tilpassede funksjoner og skreddersy apper.

Flere applikasjoner dekkes i BuildFire, inkludert arbeidsflytapper for bedrifter, fullstendig tilpassede mobilapper, apper for religiøse organisasjoner, kommunikasjonsapper for ansatte, e-handelsapper, apper for innholdsskaper, treningsapper, eventapper og utdanningsapper. Utvikleren kan velge malen som passer deres krav, navngi prosjektet, begynne å bygge ved å bruke dra-og-slipp-redigering og lansere applikasjonen i markedet.

Den tilbyr lavkodeutvikling for bedrifter og tilpassede funksjoner som kombinerer DIY-enkelheten for å forbedre appkvaliteten. Utviklerne kan inkludere robuste funksjoner i applikasjonen, noe som gjør det enkelt å klargjøre prototypen.

Gradle

Gradle byggeverktøyet er populært blant startups og store bedrifter for å levere, automatisere og bygge bedre og raskere programvare. Utvikleren kan begynne å kode i Python, C++ eller andre programmeringsspråk for å utvikle programvaren ved å bruke rikt API, integrasjoner og plugging for integrasjon, modellering og systematisering.

Utviklingen kan skalere ut utvikling samtidig som den tar vare på caching, kompilering, lynraske bygg og førsteklasses ytelse. Utviklere kan installere Gradle og komme i gang med utvikling. Det inkluderer også gratis opplæring og guider for nybegynnere for å kickstarte kodekarrieren.

Embarcadero RAD Studio

RAD Studio lar utviklere bygge en tverrplattformapplikasjon ved hjelp av én kodebase. Plattformen støtter 4k+ og høy-DPI-skjermer klargjøring for Android og Windows 11. De viktigste funksjonene til dette verktøyet inkluderer:

 • Støtte for eksternt skrivebord for IDE og VCL
 • Enkelt teamsamarbeid
 • Enkel kodebase som lar deg skrive én gang og kompilere overalt
 • IDE støtter skjerm med høy DPI og 4K+
 • Modernisering av VCL-apper
 • Forbedret FMX Higg-DPI-støtte med skarpere og renere fonter
 • macOS 64bit ARM-kompiler
 • Oppdaterte WinRT APIer, brukergrensesnittkontroller
 • Høyhastighets direkte tilgang med PostgreSQL, SQL Server, MySQL, SQLite, InterBase, Advantage DB, etc.
 • Utvikle FireMonkey GUI og serverapplikasjon
 • RAD Server for å redusere kompleksiteten for distribusjon og bygging av flerlagsapplikasjoner
  Legg til «Ok Google»-støtte til tredjeparts Android-oppstartere

Verktøyet brukes til å designe, utvikle, feilsøke, distribuere, samarbeide, opprettholde kodekvalitet og utvide RAD Studio IDE med flere komponenter.

LeakCanary

LeakCanary er et utmerket åpen kildekode-verktøy utviklet av Square, som utfører den tidkrevende og utfordrende jobben med å oppdage minnelekkasjer. Når den er konfigurert, vil den umiddelbart gi deg varsler når det oppstår minnelekkasjer i appen din, med en tett stabelsporing for å hjelpe deg med å løse problemet.

LeakCanary er laget for å være så enkel å bruke som mulig. De fleste applikasjoner bør neppe ta noen ekstra linjer i appens skjema .gradle-fil og en annen kodelinje i applikasjonsklassen din. Det er tilstrekkelig å aktivere viss sporing for minnelekkasjer i prosjekter.

For fullstendig dekning kan RefWatcher-objektet presentere objekter som bør være søppelsamlet .apps

Konklusjon

Med riktig mengde verktøy og ressurser har Android-utvikling blitt mer spennende og mer tilgjengelig. Android-utviklere blomstrer enda raskere enn noen gang før. Det er enorme muligheter for deg der ute. Alt du trenger er en god idé å sette i gang planen din, og appen din vil være den neste som tar seg selv en plass på Google Play.

Du kan også se på hvordan du bygger en mobilapp uten koding.

x