9 beste bevegelsesgrafiske programvare for alle

Er du nysgjerrig på å vite om programvare for bevegelsesgrafikk? Vi har satt sammen en liste over topp programvare som kan hjelpe deg å starte din karriere innen bevegelsesgrafikk.

Borte er tiden da håndtegnede animasjoner var trendy og da designere pleide å tegne hvert uttrykk, trinn og bevegelse for å få jobben gjort. Flere filmer viser frem flipbook-animasjon som er en del av bevegelsesgrafikk nå.

Imidlertid har verktøyene og teknologiene utviklet seg hvordan man designer bevegelsesgrafikk. Faktum er at enten det er en animasjonsfilm eller en kortfilm, skal grafikk og historie være i samme flyt som passer perfekt sammen. Derfor kommer bevegelsesgrafikk.

Motion graphics er en animasjon som inneholder tekst for å representere historien. Disse grafikkene brukes vanligvis på kreditt til filmen eller TV-programmene, inkludert tekst og lyd, for å levere noe eksepsjonelt. Det er en utmerket måte for kommunikasjon mellom merkevaren og seerne.

Bevegelsesgrafikk lager tittelsekvenser, annonser, gir en melding, forklarer videoer og videoer ved hjelp av malene. Noen av de mest fremtredende eksemplene på bevegelsesgrafikk er:

#1. Tittelsekvens

Hvis du er kjent med åpningstekstene til Hitchcocks Psycho, trenger du kanskje ikke noe annet eksempel. Fra tittelsekvens til studiepoeng, den pakket opp alt. HBOs True Detective er et annet eksempel på typografi og visuell blanding som gjenspeiler karakterene.

#2. Merkevarebygging

Hvis du er en fan av sosiale medier, har du kanskje sett en GIF laget av NBC News like morsomt å representere La La Land som det beste bildet under Oscar-debakelen. Mange merker har kommet opp med flere ideer for bevegelsesgrafikk brukt smart som et seriøst markedsførings- og merkevareverktøy.

#3. Kinetisk typografi

Det beste med bevegelsesgrafikk er at man kan bruke teksten til å hekte publikum på en uforutsigbar måte. Noen av de mest kjente eksemplene på Kinetic Typography er Rick og Morty, lyrikkvideoen til Jacob Sartorius» By Your Side, filmen Kick-ass og det amerikanske TV-showet Breaking Bad.

Grafikkbevegelser kan bidra til å lage underholdende og informative videoer ved hjelp av symboler, effekter, karakterer, infografikk og tekst. Den beveger seg fra å tegne til å konvertere den til en 3D-dimensjon. Det er imidlertid enkelt å konvertere komplekse oppgaver til grafikk med enkle verktøy.

La oss gi deg et innblikk i de beste grafiske bevegelsesverktøyene.

DaVinci Resolve

DaVinci Resolve kan avslutte søket ditt hvis du ser etter profesjonelle redigerings-, lyd-, effekter og fargeverktøy. Blackmagic design DaVinci Resolve verktøyet kan hjelpe deg med å lage noe som det berømte kunstverket til Leonardo da Vinci. Verktøyet tilbyr en kombinasjon av fargekorrigering, redigering, lydpostproduksjon, bevegelsesgrafikk og visuelle effekter til designerne for å lage unike design. Det er en kraftig og god programvare for profesjonelle som jobber med moderne og elegante kunstverk med original kamerakvalitet.

  Slik fjerner du sending av meldinger på iPhone, iPad og Mac

Det kreative og kvalitetsverktøyet brukes i flere TV-serier og spillefilmer som er populære blant lydteknikere, profesjonelle fargeleggere, VFX-artister og redaktører.

Gjennom dette verktøyet kan brukere legge til effekter i forgrunnen/bakgrunnen, kartlegge FX for å gradere, generere 3D-matt, bruke rask støy, generering av dybdekart, overflatesporing og despilling av plugins mens de sporer bevegelsen til strukturerte overflater.

Sammen med dette kan designerne enkelt samarbeide med teamet sitt ved å bruke skybaserte arbeidsflyter. Det er mulig å være vert for prosjektbiblioteker og opprette/administrere proxyer ved å bruke Blackmagic Cloud. Verktøyets nye funksjoner inkluderer forbedret teksting for redaktører, 3D-dybdekart, ultraskjønnhetsgrafikk, Fairylight, FlexBus-konverteringer, etc.

Alt-i-ett-løsningsprogramvaren tilbyr utmerkede funksjoner for å redigere og kutte designene når det er nødvendig. Den har et utrolig utvalg av sekundære og primære fargegraderingsfunksjoner, inkludert avansert HDR-gradering, sporing, kvalifiseringer og PowerWindows. Designerne kan utnytte nøkkel- og rotoskopverktøy for å lage fantastiske animerte titler, fotorealistiske kompositter og 3D-partikkelsystemer.

Adobe Creative Cloud

Adobe kommer vanligvis øverst på listen for alle bilde- og videodesign. Det er populært blant fagfolk å få videoene til å skille seg ut og hekte publikum. Adobe Creative Cloud Motion Graphics Software hjelper designerne med å utvikle iøynefallende grafikk ved hjelp av intuitive og kraftige verktøy.

Programvaren er kjent for å lage langfilmer, YouTube-videoer, filmer og kortfilmer. Det er en alt-i-ett-videoprogramvare som brukes til å lage et enkelt design til en transformerende video for enhver videokanal. Den tilbyr et bredt spekter av funksjoner for å lage fantastisk bevegelsesgrafikk ved å bruke ferdiglagde maler for å gjøre showtiden enklere.

Adobe Premiere Rush fungerer på alle typer videoer for å skape utmerkede resultater. Den kommer med funksjoner som:

 • Enkel tilgang til bevegelsesgrafikkmaler og Adobe Stock for animerte titler med tilpassede fonter, tekst, størrelse og farger.
 • Tilgjengelighet på tvers av enheter for å redigere bilder på Mac, nettbrett og PC.
 • Tilpass animerte titler med egenskaper som størrelse, farge, stil, font og andre intuitive verktøy.
 • Egendefinerte filtre og forhåndsinnstillinger med justerbar eksponering, fargetone og fargejustering.
 • Intuitivt grensesnitt, kreativ fleksibilitet og interaktive opplæringsprogrammer for designere for å lære om brukervennlige verktøy og designtrender.

Verktøyet har gjort det mulig å legge til farger, animasjon, grafikk og tekst til designet. De profesjonelle malene kommer med definerte innstillinger uten å endre store elementer og lar redaktører oppnå visuell konsistens.

Bitedyktig

Lag imponerende bevegelsesgrafikk ved å bruke flere funksjoner i Biteable for å lage rullestoppende innhold. Biteable bevegelsesgrafikk er flotte for bedrifter som utvikler hjul for visninger eller engasjerer seg med dem. Verktøyet er enkelt å bruke med følgende trinn:

 • Registrer deg eller logg inn på Biteable-kontoen
 • Bruk bevegelsesgrafikkmalene
 • Start med animasjonene ved å bruke Biteable-biblioteker som består av bilder, videoklipp, backing-spor osv.
 • Rediger videoen i henhold til kravet
 • Eksporter den ferdige filen eller del den på sosiale mediekanaler

Programvaren for bevegelsesgrafikk hjelper deg med å skape engasjerende og morsomme design av høy kvalitet til et lavt budsjett. De førsteklasses animasjonene kan hjelpe deg med å lage forretningsfremmende design og lage en hvilken som helst video. Den er fullpakket med brukervennlige maler som man kan tilpasse basert på fargevalg, firmalogo og mange flere.

  Hvordan e-postbombing bruker spam for å skjule et angrep

Hvis du har som mål å utvikle innhold på profesjonelt nivå, kan Biteable være en flott start, fullpakket med merkevareelementer og tilpassbare maler. Den intuitive bevegelsesgrafikkskaperen kommer med jingler, videoer, bilder og animasjoner for å lage videoer. Man kan fortelle en fengslende historie, tappe publikums følelser og utnytte videomarkedsføring ved å bruke dette verktøyet.

Blender

Lag bevegelsesgrafikk raskere med Blender 3.1, som tilbyr et bredt spekter av produksjon. Blender bevegelsesgrafikk er et åpen kildekode og gratis verktøy som hjelper bedrifter til å trives i markedet. Den innebygde kraftige, objektive path-tracer-motoren lar designerne gjengi ultrarealistisk og slående grafikk.

Den støtter –

 • VR-gjengivelse
 • CPU- og GPU-gjengivelse
 • forhåndsvisning av visningsport i sanntid
 • HDR-belysning og PBR-shaders støtter
 • 3D-maleri med teksturerte børster
 • Avanserte skulpturverktøy
 • N-Gon-støtte
 • Python-skripting med tillegg og tilpassede verktøy
 • Dynamisk underinndeling og multioppløsning
 • Støtter for stativløser og plansporing

Skulptering, modellering og UV er viktige tillegg til verktøyet for å lage, redigere og transformere designene. Funksjonene inkluderer objektsporing, et produksjonsklart kamera og bruk av 3D-scener for reklame, kortfilmer, spillefilmer og TV-serier. Den tilbyr en kurveredigerer, tilpassede beinformer, lydsynkronisering, full animasjonsstøtte og en OpenGL-visningsport.

Synfig Studio

Hvis du ser etter et kryssplattformverktøy som støtter Linux, Windows og OSX, er Synfig Studio det. Det er en åpen kildekode 2D-animasjonsprogramvare som hjelper deg med å lage animasjon bilde-for-bilde med færre ressurser og mennesker. Man kan produsere høykvalitets 2D-animasjon med Synfig Studio med binære bygg.

Den er fullpakket med avanserte kontroller, bein, 50+ lag, vektortvitring og filtre. Systemet med alle funksjoner tilbyr rikelig med uttrykk for utviklede karakterer, kontrollvektorgrafikk og lagtyper som forvrengninger, filtre, gradienter, geometriske, fraktaler og transformasjoner. Brukere kan raskt transformere vektorformer til bevegelsesgrafikk mens de beregner rammer og angir nøkkelposisjoner.

Natron

For bevegelsesgrafikk og VFX har Natron laget et flott bilde på markedet. Natron er åpen kildekode og komposisjonsprogramvare på tvers av plattformer som kan håndtere alle krav og filformater for å tilby førsteklasses design. Det er et funksjonelt og intuitivt verktøy fullpakket med funksjoner som 2D-sporing, rotopaint/roto, keying, etc.

Programvaren for bevegelsesgrafikk har kraftige funksjoner som robust tasting, Planar tracker, mattgenerering, former, matter, masker og reduserte timer med rotoskopering. Den er fullpakket med kraftige 2D-trackere, flerlags rotoskopering, dope-sheet-editor og nettverksgjengivelse.

Natron lar designere designe organiseringsnoder med noen innovative teknologier som man kan dele på tvers av studioer, kunstnere, utviklere og samfunnet. Den består av et plugin-lager for å gjøre en forskjell.

Daz Studio

Fra nybegynnere til proffer, Daz Studio kan hjelpe med å bringe en idé til 3D-universet. Daz 3D-studio er foretrukket for å utvikle 3D-verdenen, karakterer, fotorealistisk innhold og gjengivelse. Verktøyet lar designere lage karakterer og tilpassede scener for å bringe en idé ut i det virkelige liv som rigger, positurer og gjengivelse.

  De beste Siri-snarveiene for å komme i gang

Designere kan oppdage enorme og ekspansive biblioteker fullpakket med 3D-innhold (premium og gratis) for å lage karakterer. Det mest omfattende 3D-modellbiblioteket kommer ikke bare med karakterene, men også med tusenvis av støtteelementer for å lage hyper-allsidig figurinnhold. Daz3D bevegelsesgrafikkverktøy kan hjelpe deg med å få tilgang til flere funksjoner raskt og tjene penger på kreasjonene.

Maestro

Avid Maestro bevegelsesdesignerverktøy hjelper deg med å lage sanntids og toppmoderne kringkastingskreasjoner. Det kan bidra til å lage fleksibel grafikk for værsegmenter, valg, sportsprogrammer, nyheter og andre sendinger.

De viktigste funksjonene inkluderer:

 • Lage underholdende 2D- og 3D-bevegelsesgrafikk
 • UHD eller HD/HDR og SDR
 • Ingen forhåndsgjengivelse av innhold, programmering eller skripting
 • Oppdater maler dynamisk flere ganger
 • Rediger, bla gjennom, få tilgang til, søk, tilbakekall og arkiver eiendeler
 • Eiendeler som er enkle å gjenbruke
 • Sanntidsgrafiske systemer som utnytter eksisterende grafikkverktøy for å lage dynamisk grafikk

Maestro 3D-modellerings- og designverktøy kan lage kanalmerkevarebygging, bevegelsesgrafikk, oppslukende videovegger, sportsforbedringer og interaktive produksjoner.

FlexClip

Lag profesjonell bevegelsesgrafikk med FlexClip i tre enkle trinn. FlexClip bevegelsesgrafikkmaker kommer med flere verktøy som å konvertere videoer, opptaksskjerm, legge til tekst til video, videolysstyrke, etc.

Bevegelsesgrafikkverktøyet er fullpakket med funksjoner som bevegelseseffekter (fade, popup, wipe, zoom), grafiske elementer (bannere, former, linjer, mønstre) og ingen krav til designferdigheter. Designere kan legge til elementer (tekst og grafikk), redigere bevegelsesgrafikk og eksportere sluttproduktet til enheten.

Konklusjon

Bevegelsesgrafikk kan bruke komplekse data fra infografikk og representere det på en måte som man lett kan absorbere. Den tilbyr dynamisk interaksjon til komplekse data ved å bruke animerte elementer for å lage overbevisende og engasjerende grafikk.

Bevegelsesgrafikk har imidlertid utvidet sine vinger fra komplekse data til filmskaping over tid. Det er bekymringsløst å komme med bilder for å lage kommersielt og underholdende innhold. Bevegelsesgrafikken inkluderer også visuelle effekter som fargekorrigering, legge til elementer, fjerne elementer, 3D-sporing og lage responsive elementer.

Det er enkelt å designe bevegelsesgrafikk, starte med en historieide, utvikle et manus, lage et storyboard og komme til produksjon med visuelle effekter. Det er imidlertid viktig å unngå hull, hopp, unødvendige data, pauser og forvirrende meldinger for å lage utrolig bevegelsesgrafikk. Verktøy for bevegelsesgrafikk er i ferd med å bli en spillskifter og livredder for designere.

Nå er du klar over de beste bevegelsesgrafikkverktøyene. Så start reisen din i den nye verden og skap noe bemerkelsesverdig.

x