9 beste verktøy for fritekstanimasjon i 2023

Tekstanimasjoner høres ut som en stor sak for folk, og jeg ble kjent med dette da jeg nylig hjalp søsken min med college-presentasjonen hans. Han spurte om jeg kunne hjelpe ham med tekstanimasjon.

Det var da jeg bestemte meg for å hjelpe andre mennesker som står overfor det samme problemet. I denne artikkelen har jeg laget en liste over de beste fritekstanimasjonsverktøyene.

Hva er tekstanimasjoner, og hvorfor skal vi bruke dem?

I lekmannstermer er tekstanimasjon ikke annet enn å legge til visuell animasjon på bokstaver, ord eller avsnitt. Tekstanimasjoner inkluderer alt fra å legge til stil til tekstene dine til å legge til rotasjon, skalere tekststørrelser og mer.

Tekstanimasjoner kan være det beste alternativet hvis du vil fange seernes oppmerksomhet. I tillegg til det kan tekstanimasjoner også hjelpe deg med å gjøre presentasjonene eller det visuelle innholdet mer engasjerende og visuelt spennende og, viktigst av alt, tillate deg å fremheve nøkkelpoengene dine.

Dette er grunnen til at tekstanimasjoner er mye brukt i videoinnhold, annonser, presentasjoner og innlegg på sosiale medier.

Nå som du vet hva tekstanimasjoner er og hvorfor du bør bruke dem. La meg dele en liste over fritekstanimasjonsverktøyene som etter min mening er de beste.

Så, her går vi! 😃

Adobe Express

Adobe Express er et av verktøyene jeg anbefaler for tekstanimasjon. Det jeg liker best med Adobe Express er at det tilbyr en livstids gratis plan. Hvis du velger den gratis planen, får du tilgang til alle de grunnleggende redigeringsfunksjonene, over 2000 unike Adobe-fonter, 1000+ maler og 2 GB skylagring for å lagre alle designene dine.

Editoren er så enkel å bruke at selv nybegynnere innen grafisk design kan bruke den og lage profesjonelt utformede plakater. De trenger imidlertid litt grunnleggende kunnskap om WYSIWYG-redaktører.

Når det er sagt, er tekstanimasjonsfunksjonen til Adobe Express ganske anstendig. Med gratisnivået inkluderer tekstanimasjonsalternativene skrivemaskin, dynamiske bevegelser, fargeblanding, flimmer, skyv, vokse og falme. Du får et par varianter av hver av disse animasjonseffektene.

Disse gratis animasjonseffektene er gode nok for grunnleggende bruk, spesielt hvis du parer dem med de riktige skriftene. Du kan imidlertid ikke sammenligne dem med fullverdige grafiske designverktøy. Du kan bruke Adobe Express-nettapplikasjonen eller laste ned dens Android- eller iOS-mobilapplikasjon.

Animaker

I motsetning til Adobe Express, er Animaker mer som en fullverdig animasjonsprodusent, og derfor vil jeg anbefale dette bare hvis du vil lage animerte videoer. En av grunnene til at jeg sier det er fordi selv om Animaker tilbyr en gratisversjon, kommer gratisversjonen med et vannmerke. Dette vannmerket begrenser deg fra å bruke Animaker-videoer til profesjonell eller kommersiell bruk.

Når det er sagt, hvis du er komfortabel med vannmerket, har vi mange gode ting å diskutere om dette tekstanimasjonsverktøyet. La oss starte med tekstanimasjonsfunksjonen, som har dusinvis av effekter, for eksempel rotasjon, popup, bevegelser, inn og ut, tørk, håndbevegelser og et par spesialeffekter.

Det beste er at Animaker lar deg bruke animasjon i både inngangen og utgangen av tekstene. Tekstanimasjonsinnstillingene slutter imidlertid ikke her – Animaker tilbyr et fantastisk Smart Move-alternativ som lar deg tilpasse tekstbevegelsen på skjermen. Dessverre er de fleste av Smart Move-alternativene skjult bak betalingsmuren.

  Forskjeller mellom rapport og dashbord

Totalt sett er Animaker et fantastisk nettbasert 2D-animasjonsverktøy som du kan bruke til tekstanimasjon. Den har også en iOS-applikasjon. Imidlertid er Animaker mer som en 2D-animert videoprodusent enn et tekstanimasjonsverktøy, og problemet med vannmerke er en avtalebryter for meg. Men hvis disse begrensningene ikke høres ut som en stor sak for deg, har dette verktøyet så mye å tilby.

Kapwing

Kapwing er en fantastisk nettbasert editor som du kan bruke til å lage og redigere alt fra enkle plakater til videoer, GIF-er og mye mer. Den har et brukervennlig brukergrensesnitt som faktisk har imponert meg mest. Dette brukervennlige bilde- og videoredigeringsprogrammet lar folk som bokstavelig talt ikke har noen teknisk kunnskap, lage utrolige grafiske design.

Kapwing kan være den perfekte koppen te for folk som leter etter umiddelbare medieskapingsverktøy. Det er fordi Kapwing ikke er en fullverdig video- eller bilderedigerer og mangler noen profesjonelle funksjoner. På baksiden har Kapwing en enorm samling av forhåndsdesignede maler som gjør medieskaping raskere. Selv absolutte nybegynnere kan bruke disse malene til å lage visuelt innhold av topp kvalitet på kort tid.

Kapwing editor lar deg også integrere plugins for å forbedre funksjonaliteten. Den er imidlertid fortsatt i betafasen, så du vil ikke se en stor liste over plugins. Utenom det tilbyr Kapwing et gratis nivå, men gratis eksport kommer med et vannmerke. Watermark er en avtalebryter for meg, men hvis du er ok med det, kan Kapwing-tekstanimator være et godt valg.

Postermywall

Postermywall er en nettbasert editor som lar deg lage alle typer plakater, alt fra flyers, sosiale medier-innlegg, visittkort, logoer, albumomslag og mye mer.

Du kan velge hvilken som helst mal fra det enorme malbiblioteket eller lage en for deg selv fra bunnen av. I motsetning til andre verktøy på denne listen, for å bruke tekstanimasjon på Postermywall, må du legge til en lysbildefremvisningstekst, og først da vil du få tilgang til alternativene for tekstovergang.

Postermywall tilbyr en enorm liste over tekstanimasjoner som du kan bruke. Men det som imponerte meg mest er at det lar deg velge fra en av de fem animasjonshastighetene, inkludert langsommere, sakte, middels, raskere og raskere.

Som alle andre gratisverktøy på denne listen tilbyr Postermywall en gratis plan, men med denne planen har du begrenset tilgang til funksjoner og må håndtere vannmerket. Imidlertid er Postermywalls vannmerke ganske subtilt, og du kan beskjære det ved hjelp av andre gratis redaktører.

Canva

Canva er et av få verktøy som har fått enorm popularitet i nyere tid. Noen av grunnene som har hjulpet Canva med å bli populær, er den brukervennlige editoren og den enorme samlingen av forhåndsdesignede maler. Selv bruker jeg personlig Canva til det meste av det grafiske arbeidet mitt.

Som alle andre verktøy på listen, tilbyr Canva også et gratis nivåabonnement. Det som imidlertid hjelper Canva med å skille seg ut fra de andre tekstanimasjonsverktøyene er at Canva lar deg eksportere designene dine uten vannmerke så lenge du ikke bruker noen premiumfunksjon. Dette betyr at hvis du spiller innenfor rekkevidden din, kan du også bruke Canva til kommersiell bruk.

  Endre Google Nå-bevegelsen for å starte apper eller utføre andre handlinger

Utenom det tilbyr tekstanimasjonsfunksjonen til Canva flere funksjoner og animasjoner enn noe annet verktøy i listen. Du vil imidlertid hovedsakelig være begrenset til å bruke de grunnleggende innstillingene, mens de avanserte innstillingene, som å kontrollere hastighet, retning eller skrivestil, kun kan nås etter å ha kjøpt et Canva Pro-abonnement.

Når det er sagt, er Canva ikke bare et tekstanimasjonsverktøy. I stedet er det en fullverdig grafisk designløsning. Den har et enormt bibliotek med maler som består av millioner av profesjonelt utformede maler, alt fra visitt- og invitasjonskort til innlegg på sosiale medier, logoer og flyers. Derfor, hvis du leter etter et verktøy for kommersiell bruk, vil det ikke være en feil avgjørelse å investere i Canva Pro.

Freepik

Freepik er en søkemotor som hjelper deg med å finne vektordesign og maler, både gratis og premium. Det betyr imidlertid også at du ikke kan bruke Freepik alene til å lage tekstanimasjon eller grafisk design. Hvis du ønsker å redigere maler du finner på Freepik, må du bruke kompatible verktøy som Photoshop, Illustrator, etc.

Selv om det er et gratis verktøy for å redigere Freepik-maler kalt Wepik, mangler verktøyet mange viktige funksjoner og funksjoner. Freepik ville være det beste alternativet hvis du er en profesjonell grafisk designer eller allerede har tilgang til verktøy for å redigere Freepik-bilder.

Når det er sagt, kan Freepik være et flott verktøy i arsenalet ditt hvis du har et kompatibelt redigeringsverktøy. Du kan finne tekstanimasjonsmaler på Freepik og deretter redigere dem ved hjelp av kompatible verktøy.

Det er fordi Freepik har et enormt, uten tvil det største, biblioteket av maler, som inkluderer 11+ millioner premiumvektorer, 24+ millioner arkivbilder, tusenvis av premiumvideoer, 1,5+ millioner premium PSD-filer, 9+ millioner klistremerker og vektorikoner, og mer. Du kan imidlertid bare få tilgang til alle disse funksjonene og det enorme biblioteket hvis du får et Freepik premium-abonnement som koster så lite som $12 i måneden hvis du velger en årlig plan.

Forenklet

Simplified er et AI-basert verktøy designet av TLDR Technologies for å gjøre bokstavelig talt alt du vil. Simplified kan hjelpe deg med AI-basert copywriting, grafikkdesign, videoredigering og administrasjon av sosiale medier. Det beste her er at du kan få tilgang til alle disse funksjonene i én app – enten du bruker mobilapplikasjonen eller det nettbaserte verktøyet.

På grunn av det unike konseptet har Simplified fått massiv popularitet på bare ett år og har krysset en brukerbase på 1 million brukere. Utenom det tilbyr den også et forenklet akademi, dens kunnskapsbase med videoopplæringer, som du kan bruke til å mestre dette verktøyets funksjoner og funksjoner.

Tekstanimasjonsfunksjonen til det forenklede bilderedigeringsprogrammet har imponert meg mye. En av grunnene til at jeg liker det så godt er at tekstanimasjonene som tilbys av den forenklede editoren ser jevne og visuelt tiltalende ut. Utenom det tilbyr Simplified tonnevis av forhåndsinnstillinger for animasjon som du kan tilpasse etter dine behov.

  Hvordan optimalisere innholdet ditt med Semrush SEO-skriveassistent

I tillegg til tekstanimasjon, har Simplified alle co-standardeatures du kan se i alle vanlige grafiske design- og videoredigeringsverktøy, sammen med et enormt bibliotek med maler. Det gode er at selv med en gratis konto, vil du ikke se noe vannmerke på eksporten din. Den har også en app tilgjengelig for iOS, sammen med utvidelser for Shopify og Chrome og WordPress-integrasjon.

PicMonkey

PicMonkey er et av de eldste nettbaserte verktøyene for bilderedigering og grafisk design som har røtter fra 2012. Det ble startet som en oppstart av en gruppe mennesker, men i 2021 kjøpte Shutterstock, den ledende leverandøren av lagerbilder, det. Dette handlet om historien til PicMonkey; la oss diskutere hva det tilbyr nå.

Fra og med tekstanimasjonsprodusenten tilbyr PicMonkey 11 forskjellige typer animasjonsalternativer å velge mellom. PicMonkey klassifiserer disse animasjonene i to separate kategorier – inngangsanimasjoner og looping-animasjoner.

Inngangsanimasjoner er de som starter når de utløses og stopper automatisk etter 1,5 sekunder. På den annen side er looping-animasjoner kontinuerlig i bevegelse og forhindrer aldri. Du kan bruke hvilken som helst type animasjon som passer med dine behov.

Dessuten er PicMonkey en fullverdig bilderedigerer. Imidlertid er editoren litt komplisert, spesielt sammenlignet med verktøy som Adobe Express eller Canva. På toppen av det tilbyr den ikke noe gratis nivå. Den tilbyr bare en 7-dagers prøveversjon, noe som er en stor sak for meg.

RenderForest

RenderForest har vært i bransjen i over et tiår nå, og i denne perioden har utviklerne introdusert mange unike funksjoner, som logoprodusent, nettstedsprodusent, grafisk maker og mer.

Fra og med tekstanimasjonsprodusenten kalt «Kinetic Typography Video Maker», tilbyr RenderForest typografipakker. Disse typografipakkene inneholder forhåndsdesignede maler med tekster som du kan bruke til prosjektet eller presentasjonene dine.

Det jeg likte best med RenderForest er at disse forhåndsdesignede malene er av virkelig høy kvalitet og ser ut som om disse malene er designet av profesjonelle videoredigerere. Alt du trenger å gjøre er å velge tekstanimasjonsmalen du liker, skrive inn teksten du vil ha, og gå videre.

Selv om RenderForest-redaktøren tilbyr et gratis nivå, har gratistidene med så mange begrensninger. For eksempel vil alle dine eksporter ha et vannmerke, og du vil være begrenset til kun å eksportere til opptil 360p. Derfor, hvis du vil bruke den riktig, er den eneste måten å velge premium-abonnementet.

Der har du det – en detaljert artikkel som dekker de beste verktøyene for fritekstanimasjon.

Ved å bruke den riktige typen tekstanimasjoner og animerte figurer for presentasjoner, videoer eller annonser kan du hjelpe deg med å fange seerne og sette opp en fortelling.

I artikkelen har vi dekket de beste verktøyene for å hjelpe deg med tekstanimasjon. Hvis du ber meg om anbefalinger, vil jeg foreslå å gå med Canva, Adobe Express eller Simplified, da disse to er de beste gratisverktøyene for tekstanimasjonsrelaterte oppgaver, etter min mening.

På den annen side, hvis du er villig til å betale noen kroner, men trenger et verktøy for kommersiell bruk, kan du vurdere Kapwing eller RenderForest, sammen med Canva og Simplified, avhengig av hva som passer dine behov. Premiumversjoner av disse verktøyene låser opp ubegrensede muligheter og er verdt prisen.