9 Førsteparts datastrategier for å øke kundeengasjement

Her finner du de populære førstepartsdatastrategiene du kan bruke for å drive datainnsamling ved å bruke nettstedet ditt, mobilappen din og andre digitale plattformer.

Online annonsering og markedsføring avhenger i stor grad av brukerdata fra nettsider, mobilapper, nettbasert læringsinnhold, blogger, e-bøker, nyhetsbrev osv. Per nå er det byråer for innsamling og administrasjon av brukerdata som samler inn forbrukerdata ved hjelp av informasjonskapsler.

Apples iOS lar imidlertid brukere velge bort datasporing, og Googles plan om å slutte å støtte informasjonskapsler i Chrome-nettleseren innen 2023 vil stoppe informasjonskapselbasert datainnsamling.

Før noe slikt skjer, må du endre strategien for innsamling av brukerdata til førstepartsbasis. Men hvordan ville du lagt opp en slik strategi? Vel, det svarer jeg nedenfor i denne konsise og lettfattelige førstepartsdatastrategiveiledningen.

Hva er førstepartsdata?

Førstepartsdata betyr når en bruker deler informasjonen sin direkte med bedriften din. Når noen deler e-postadressen sin for å motta et nyhetsbrev eller få rabatt, kalles det førstepartsdata. Her foregikk datautvekslingen direkte og med brukersamtykke.

Bruk av dyplinker for appnedlasting og besøk på et nettsted regnes også som førstepartsdata.

Bedrifter bruker disse dataene til å forstå og målrette målgruppen forbrukere med reklame og markedsføring.

Førstepartsdata vs. Andrepartsdata vs. Tredjepartsdata

Det er noen grunnleggende forskjeller mellom førsteparts-, andreparts- og tredjepartsdata. Førstepartsdata er informasjonen du samler inn direkte fra publikum gjennom deres interaksjon på nettstedet ditt, appen, markedsførings-e-poster osv. Siden det kommer med brukersamtykke, er det av høy verdi med minimale personvernproblemer.

På den annen side blir annenpartsdata samlet inn av et annet ikke-konkurransedyktig og pålitelig selskap før de deler eller selger disse til bedriften din. Tredjepartsdata betyr informasjonen eller datasettene som er samlet inn fra flere eksterne ressurser før de deles med bedriften din. I dette tilfellet må du være forsiktig med brukersamtykke.

  13 apper/verktøy for å øke salget i Shopify-butikken

Du må lage en førstepartsdatastrategi for bedriften din. Denne bør inkludere planen for innsamling og bruk av førstepartsdata som er samlet inn direkte fra publikum, mottatt samtykke gjennom dine egne kanaler og med deres eksplisitte samtykke. Her er strategiene du kan bruke for å samle inn og tjene penger på førstepartsdata.

Enkel pålogging (Google/Facebook-pålogging)

Single sign-on (SSO) er en prosess som tilbyr en vinn-vinn-situasjon for både deg og dine kunder. Den lar interesserte brukere logge på nettstedet ditt ved å bruke Google- eller Facebook-kontoene deres. Det sparer brukerne fra å fylle ut lange skjemaer for registrering på nettstedet ditt.

I stedet kan de bruke e-postadressen eller Facebook-kontoen sin for å logge på raskt. Dessuten gir det deg tilgang til førstepartsdataene til den brukeren uten å forårsake irritasjon.

Hendelsesbasert sporing

Hvis du ønsker å samle inn detaljerte atferdsdata om kundene dine, er hendelsesbasert sporing en fin måte å kickstarte innsamlingen av førstepartsdata på. I denne prosessen samler du inn data om målgruppen din basert på klikk, kjøp, oppretting av handlekurv osv.

For å gjøre hendelsesbasert sporing enkel og uanstrengt, kan du ta hjelp fra forskjellige analyseverktøy. Bedrifter kan enkelt implementere disse verktøyene for hendelsessporing og samle inn førstepartsdata for systemene sine.

Undersøkelser og meningsmålinger

Alle elsker å delta i undersøkelser og meningsmålinger om emner som interesserer dem. Du kan bruke disse teknikkene til å samle inn førstepartsdata fra kunden din. Hvis du produserer skjønnhetsprodukter, kan du be publikum om å delta i en undersøkelse om deres hudproblemer og ingrediensene de foretrekker i et skjønnhetsprodukt.

I tillegg til å hjelpe deg med å samle inn brukerdata, vil det hjelpe deg å forstå valgene deres bedre og lar deg kategorisere dem gjennom deres bekymringspunkt.

Innholdsdeling

Når brukerne dine deler engasjerende innhold (blogger, bilder, podcaster, videoer) du har lagt ut, gir det din merkevare og bedrift eksponering for et nytt publikum. Nå kan du lage viralt innhold for sosiale kanaler og inspirere brukere til å dele dem på kontoene eller kanalene deres.

Med en solid innholdsstrategi kan du sørge for at den blir delt av andre og lar deg samle inn enda mer data om brukerinteraksjoner.

  11 gratis verktøy for tegnsettingskontroll på nettet for innholdsmarkedsførere

Tilpassede anmeldelser og tilbakemeldinger

Som bedrift bør du alltid be kundene om å dele sine anmeldelser og tilbakemeldinger om bedriften din på nettstedet ditt eller sosiale medier. Når de deler tilbakemeldingene sine, kan du enkelt koble disse til kundebasen til bedriften din.

Bortsett fra å samle inn førstepartsdata, hjelper denne prosessen deg med å oppdage ulempene ved produktene og tjenestene du tilbyr. Dermed kan du bruke anmeldelsene til å optimalisere dine fremtidige og eksisterende produkter tilsvarende.

Registrering av produkter fra brukere eller garantitjenester

Vet du at ved å tilby garantier på produktene dine og la kunder registrere sine kjøpte produkter, kan du samle inn førstepartsdata fra dem? Det er riktig.

Dette er noen effektive måter å utvikle en forbindelse med dine nye kunder og selvfølgelig samle inn førstepartsdata fra dem. Du kan alltid legge ved en QR-kode til produktet eller emballasjen slik at de enkelt kan få tilgang til databasen din.

Brukerprofilering

Denne metoden går utover å samle inn grunnleggende kontaktinformasjon om en kunde og forsøker å samle inn mer informasjon som alder, beliggenhet, organisasjon, bransje, yrke, bedriftsstørrelse osv.

Målet med brukerprofilering er å samle inn innsikt som vil hjelpe deg med markedsføring og promotering. Men du bør prøve å sakte få tilgang til tilleggsinformasjon i stedet for å be om for mye informasjon i det innledende stadiet.

Nyhetsbrev eller e-bøker

En av de mest attraktive måtene å samle inn førstepartsdata som e-postadresser er å tilby noe nyttig i bytte, for eksempel e-bøker og nyhetsbrev. Innsamling av data avslutter imidlertid ikke ditt ansvar.

Du må tillate dem å laste ned en nyttig e-bok eller et ressursrikt nyhetsbrev, slik at de ikke merker e-postadressen din som spam. Du kan også utføre kundesegmentering på dette stadiet ved å se på kunder som velger å motta nyhetsbrev om ulike emner.

Bruk Lead Generation-kampanjer

Lead-gen-kampanje er en nyttig metode for å samle inn førstepartsdata fra kundene dine sammen med deres samtykke. Du kan legge til et forgrunnsvindu for potensielle generasjoner på nettstedet ditt. I dag har LinkedIn og Facebook også blitt viktige kilder for innsamling av førstepartsdata gjennom lead-gen-annonser og kampanjer.

Beste praksis for førsteparts datainnsamling

For riktig bruk av førstepartsdata og overholdelse av standardene for personvern, må bedrifter sørge for at de følger beste praksis:

  iLock forhindrer uautorisert tilgang til apper på din Mac

Førsteparts datainnsamling betyr å ha fullstendig ansvar for datasamtykke på deg. Så du må ha en riktig strategi for samtykkestyring på plass for virksomheten din.

Med dette kan du sørge for å overholde alle eksisterende forbrukerdataforskrifter og dermed administrere samtykket, som blir mer komplisert for hver dag.

#2. Velge en databehandlingsplattform

Når du har samlet inn kundedataene, hvordan lagrer og administrerer du dem? Du må ta hjelp fra en pålitelig og kraftig kundedataplattform. Disse plattformene holder kundedataene dine sikret og lar dem enkelt få tilgang til dataene av markedsførings- og salgsteamet ditt. Så din plikt er å velge en dataadministrasjonsplattform som kan la deg administrere førstepartsdataene effektivt for bedre ROI.

#3. Sikre aktivering på tvers av kanaler

Nå som du har en riktig strategi og dyktig dataadministrasjonsplattform, bør du være i stand til å kategorisere, analysere og modellere kundedata og gjøre dem tilgjengelige på tvers av kanaler. For eksempel kan det hende at både sosiale medier og e-postmarkedsføringsteam må få tilgang til førstepartsdataene av forskjellige grunner. Du kan la begge vekstfokuserte team hjelpe deg med å øke inntektene gjennom effektiv frigjøring av kundedata.

#4. Juster forretningsmål med kundenes mål

En av de største feilene i datainnsamlingsstrategien til selskaper er at de ikke klarer å ha en plan som koordinerer hvilke data som skal samles inn og hvordan de skal brukes. Du kan løse dette problemet ved å sørge for at kundemålet blir synkronisert med forretningsmålene dine. For det må du ha målbare mål som kan veilede deg til å samle inn relevante data for å nå målet ditt.

#5. Tilby verdi ved å lage en gjennomsiktig retningslinjer for databruk

Når du samler inn data fra brukerne eller potensielle kunder, må de vite hvordan du bruker dataene deres. For bedre åpenhet må du vise dem at du vil oppføre deg ansvarlig med dataene deres. Du kan også gi dem eksklusive tilbud og lojalitetsprogrammer for å gjøre dem mer interessert i å dele informasjonen deres. Du må også ha en sterk policy for datastyring.

Innpakning

Førsteparts datainnsamling vil hjelpe deg å holde markedsførings- og annonseringsstrategiene dine i live når tredjeparts datainnsamling når solnedgangen. Du bør imidlertid ikke vente til siste øyeblikk med å lage et rimelig, robust og effektivt system for innsamling av brukerdata ved å bruke dine nettbaserte eiendommer. Handler i stedet nå ved å følge førstepartsdatastrategiene nevnt her.

Nå som du har samlet inn mye brukerdata for målrettet annonsering og markedsføring, bruk disse beste kundedataplattformene for å bruke brukerdata godt.