9 måter å fikse Windows Update-feil 0X80070003

Har du noen gang prøvd å oppdatere systemet ditt bare for å bli avbrutt? Hvis ja, kan det hende du har støtt på den vanligste feilen 0X80070003. Dette er et Windows 10-oppdateringsrelatert problem som hindrer deg i å få tak i den siste tilgjengelige oppdateringen. Dessuten kan du også oppleve at noen oppdateringsfiler mangler eller har problemer vindu 10. Denne artikkelen vil diskutere hvordan du kan fikse feil 0X80070003 på nybegynnervennlige måter som er enkle å klemme sitron.

Slik fikser du Windows Update-feil 0X80070003

Windows er et av de mest populære operativsystemene i verden. Rapporter sier at mer enn 1 milliard aktive enheter opererer på Windows 10 og 11. Følgelig er det sannsynlig at du, sammen med mange andre, kan stå overfor sporadiske problemer som feilen 0X80070003. Denne feilen betyr ganske enkelt at noen oppdateringsfiler mangler eller har blitt ødelagt.

Hva forårsaker denne feilen 0x80070003?

Selv om dette er en ganske vanlig feil, er det bare noen få som er klar over årsakene. Her er det du trenger å vite:

  • Ødelagte filer: Skadede og ubrukelige filer er de vanligste årsakene til feil 0X80070003. I dette tilfellet er alt du trenger å gjøre å kvitte deg med skadelig programvare og erstatte skadede filer med friske.

  • Feilkonfigurering: Feil 0X80070003 fremhever ofte feilkonfigurerte filer i systemet ditt. Det kan også oppstå hvis Windows-oppdateringsinnstillingene er feil konfigurert og trenger umiddelbar oppmerksomhet.

  • Slingrende internettforbindelse: Hvis Internett-tilkoblingshastigheten din er treg og ustabil, kan det hende at systemet ditt ikke klarer å laste ned alle filene. Derfor vil du få en systemoppdateringsfeil med mindre hastigheten gjenopprettes om kort tid. Dette kan også føre til at windows update noen filer mangler problem for mange brukere.

  • Feil Windows-register: Hvis systemet inneholder uorganiserte Windows-registeroppføringer, vil ikke operativsystemet ditt kunne finne de nødvendige filene. Følgelig vil systemet ikke starte opp på riktig måte og vise feil 0X80070003.

Føler du at feilen 0X80070003 driver deg oppover veggen? Hvis ja, vil denne artikkelen hjelpe deg med å lindre sårene uten problemer. Her er de 10 beste måtene å fikse feil 0X80070003 uten å sløse bort pengene dine.

Metode 1: Kjør Windows Update feilsøking

Hvis du har problemer med Windows Update og et stort antall ventende WU-oppdateringer ikke kan installeres med den samme 0X80070003-feilen, anbefaler vi å kjøre feilsøkingsprogrammet for Windows Update.

Hvis du ikke har brukt Windows Update Troubleshooter før, er den designet for automatisk å identifisere og fikse vanlige problemer. Hvis du ikke har prøvd denne metoden før, følg trinnene i guiden vår for å kjøre Windows Update feilsøking og få den foreslåtte løsningen til å bli brukt automatisk.

Når reparasjonen er fullført, start datamaskinen på nytt og kjør Windows-oppdateringen for å se om problemet er løst.

Metode 2: Endre registernøkler

Du må følge trinnene nedenfor for å endre registeret og fikse feil 0X80070003 tilsvarende:

1. Trykk Windows + R-tastene samtidig for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn regedit og klikk på OK for å starte Registerredigering.

3. Gå deretter til følg nøkkelmappebanen i Registerredigering.

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesWIMMount

4. Klikk på ImagePath under kategorien Navn og sørg for at verdidataene sier:

system32driverswimmount.sys

5. Åpne nå filutforskeren manuelt eller bruk hurtigtastene Windows + E-tastene sammen. lim inn følgende i adressefeltet og klikk på OK.

C:WindowsSystem32drivers

6. Bekreft filen wimmount.sys og start den bærbare datamaskinen på nytt.

Metode 3: Gjennomfør oppgradering på stedet

Synes du manuell oppgradering av systemet er arbeidskrevende arbeid og krever intensiv teknisk kunnskap? Hvis ja, vil du bli overrasket over å vite hvor enkelt det er i virkeligheten:

1. Søk i Windows 10 nedlastingsside på nettleseren din og klikk på det første resultatet. Dette tar deg til det offisielle Microsoft-nettstedet.

2. Klikk på alternativet Last ned nå for å laste ned Media Creation Tool på systemet ditt.

3. Når nedlastingen er fullført, høyreklikker du på den og velger alternativet Kjør som administrator.

4. Klikk deretter Ja i ledeteksten og vent mens verktøyet gjør alt klart for hovedhandlingen.

5. Velg Godta for å samtykke med Microsofts lisensvilkår og velg alternativet Oppgrader denne PC-en nå.

6. La nedlastingen fullføre og vent til alternativet Velg hva du vil beholde vises. Velg behold alt og følg de resterende instruksjonene på skjermen for å fortsette med oppgraderingen.

Metode 4: Gjenopprett gammel Spupdsvc.exe-fil

Spupdsvc.exe-filen er en programvarekomponent i Windows 10/11-operativsystemet som finnes i mappen C: WindowsSystem32. Det er en prosessfil som periodisk oppdaterer Windows-operativsystemet. Hvis Windows Update ikke fungerer, kan du prøve å erstatte den gamle Spupdsvc.exe-filen med en ny. Slik går du frem:

1. Trykk på Windows-tasten, skriv kommandoprompt, og klikk deretter på Kjør som administrator.

2. Etter å ha skrevet inn følgende kommando, trykk Enter. Dette vil erstatte den forrige Spupdsvs.exe-filen med en ny:

cmd /c ren%systemroot%System32Spupdsvc.exe Spupdsvc.old Spupdsvc.old

For å se om Windows Update-feil 0X80070003 er løst, kjør en vindusoppdatering. Hvis dette ikke hjalp, fortsett til neste trinn for å fikse at noen oppdateringsfiler mangler eller har problemer Vindu 10.

Metode 5: Reparer korrupte systemfiler

SFC eller System File Checker er et innebygd verktøy som lar deg reparere korrupte filer. Slik kan du få ting i gang og fikse feil 0X80070003. Sjekk vår guide for å reparere systemfiler på Windows 10.

Metode 6: Installer oppdateringer manuelt

Noen ganger vil du møte denne typen feil når filen ikke lastes ned på riktig måte. Så du kan manuelt laste ned og installere oppdateringer fra Microsoft Update Catalog for å fikse feil 0X80070003.

1. Trykk på Windows + I-tastene samtidig for å starte Windows-innstillinger.

2. Her åpner du oppdatering og sikkerhet.

3. Velg deretter alternativet Vis oppdateringslogg.

4. I listen noterer du KB-nummeret som venter på å bli lastet ned på grunn av en feilmelding.

5. Gå deretter til Microsoft Update-katalog nettsted.

6. Skriv inn (Knowledge Base) KB-nummeret i søkefeltet og klikk på Søk.

7. Velg ønsket oppdatering fra den gitte listen, som vist.

Merk: Fullstendig informasjon om oppdateringen kan ses på skjermbildet Oppdateringsdetaljer.

8. Klikk på den tilsvarende Last ned-knappen for den aktuelle oppdateringen.

9. I vinduet som vises klikker du på hyperkoblingen for å laste ned den respektive oppdateringen.

10. Når du har lastet ned, trykker du på Windows + E-tastene for å åpne Filutforsker. Dobbeltklikk på .msu-filen fra mappen der den ble lagret.

11. Velg Åpne med Windows Update Standalone Installer (standard) og klikk på OK.

12. Klikk på Ja for å bekrefte og la Windows installere ønsket oppdatering.

Merk: Det kan ta noen minutter før installasjonen er fullført, og du vil motta et varsel.

13. Start til slutt PC-en på nytt etter å ha lagret ulagrede data for å implementere oppdateringen.

Metode 7: Tilbakestill Windows Update-komponenter

Windows Update-tjenesten kan være skyld i Windows 10/11 Update-feilkoden 0x80070003. Hvis feilsøkingsprogrammet for Windows Update var ineffektivt, start Windows Update-tjenesten på nytt. Slik går du frem:

1. Start dialogboksen Kjør.

2. Skriv services.msc og trykk Enter-tasten for å åpne Services-vinduet.

3. Høyreklikk på Background Intelligent Transfer-tjenester og klikk på Stopp fra rullegardinmenyene deres.

4. Last inn filutforskeren og lim inn følgende i adressefeltet:

C:WindowsSoftwareDistributionLast ned

5. Deretter trykker du Ctrl+A for å håndtere alle mappene samtidig og trykker på slett.

6. Gå til slutt tilbake til Tjenester og høyreklikk på Windows Update-tjenester, Kryptografiske tjenester og Intelligent bakgrunnsoverføring. Men denne gangen velger du Start fra rullegardinmenyen og få ting gjort.

Metode 8: Deaktiver tredjeparts antivirus (hvis aktuelt)

Til din overraskelse rapporterte mange brukere over hele verden at de deaktiverte tredjeparts antivirusprogramvare som var nyttig for å fikse feil 0X80070003. Dette forhindrer programvaren i å blokkere rettidige oppdateringer og dermed tilrettelegge for uhindrede oppdateringer. Sjekk vår guide for å deaktivere Antivirus på Windows 10.

Metode 9: Tilbakestill Windows 10

Det er viktig å huske på at tilbakestilling av Windows 10 avinstallerer programvaren som opprinnelig ikke fulgte med enheten. Derfor må dette være siste utvei for at noen oppdateringsfiler mangler eller har problemer med Windows 10-problemet. Følg trinnene gitt i guiden vår for å tilbakestille Windows 10 uten å miste data.

***

Feil 0x80070003 har forfulgt Windows 10-brukere i lang tid. Selv om begrepene kan virke skremmende og uforståelige, er det ikke så vanskelig. Vi har nevnt de 10 beste måtene å løse og fikse feil 0x80070003. Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å forstå det grunnleggende og eliminere problemet fra roten.

  Windows 11 svart skjerm etter oppdatering? Her er rettelsene!
x