Den nettbaserte opplevelsen kan være et støyende, annonsefylt rot hvis du ikke kjører god programvare for annonseblokkering. Med annonser som blir mer invasive og mer irriterende, er annonseblokkere en voksende bransje og har gått fra å være en bekvemmelighet for makt for brukere, til å være en absolutt nødvendighet. Legg til potensialet for injeksjon av skadelig programvare fra hackede eller kompromitterte annonser, og du har all grunn til å blokkere dem. To av de største navnene der ute akkurat nå er Adblock og Adblock Plus. Til tross for deres nesten identiske navn, er de to produktene ikke relatert, selv om begge gjør mye av det samme på en veldig lik måte.
I denne artikkelen vil jeg diskutere begge disse verktøyene, og sette dem mot hverandre. Forhåpentligvis vil du mot slutten ha en god ide om hvilken som vil fungere best for deg. Så her er Adblock vs Adblock Plus – Hvilken fungerer best?
Innholdsfortegnelse
Annonseblokkere og deres bruk
Bruk av programvare for å blokkere annonser er mer og mer vanlig hele tiden, med god grunn. Annonser blir mer invasive, mer irriterende og jobber hardere for å få oppmerksomheten din, noe som er i veien for innholdet du prøver å nyte. Imidlertid er mange nettsteder avhengige av annonseinntekter for å overleve, og det er en tankegang som sier at annonseblokkere nekter dem denne inntekten. Etter mitt syn er det ikke annonseblokkeringene som nekter nettsteder sine inntekter, det er selve det ødelagte annonsesystemet. Hvis nettsteder var vert for sine egne annonser eller hadde strengere kontroll over hvilke annonser de viste, ville det ikke vært noe slikt som annonseblokkere, da de ikke ville være nødvendige.
I stedet er nettsteder avhengige av tredjeparts annonsetjenester som dynamisk leverer annonser fra en ekstern server. Disse annonsene kan være irriterende, infiserte, irriterende, kompromitterte, irriterende og irrelevante for selve nettstedet. Hackere elsker å bryte seg inn i dem og injisere sine egne malware-infiserte annonser som skal vises på legitime nettsteder.
Mens annonsemodellen fortsatt er så selvbetjent, vil annonseblokkere fortsette å øke i popularitet. Selv om jeg ikke har noe imot at sider laster sakte eller blinker bannere på hver side, er det ingen måte jeg lar datamaskinen min være åpen for skadelig programvare gjennom en infisert annonseserver.
Adblock vs Adblock Plus – Funksjoner
Annonseblokkering ble opprinnelig inspirert av Adblock Plus og ble programmert av et individ i stedet for et kollektiv som dets samtidige. Den begynte livet som en Chrome-utvidelse før den ble gjort tilgjengelig for andre nettlesere. I mellomtiden, Adblock Plus var den første «riktige» annonseblokkeringsutvidelsen som ble utgitt. Opprinnelig bare tilgjengelig Firefox, den fikk raskt gjennomslag og er nå tilgjengelig for alle vanlige nettlesere. Utvidelsen er åpen kildekode og ble opprettet av et fellesskap av kodere som ønsket en mye renere nettleseropplevelse.
Både Adblock og Adblock Plus er veldig like i utseende, følelse og funksjoner. Hver plugin tilbyr hvitelister, svartelister, tellere, sporingskontroll, advarsler om infiserte domene og mer. I tillegg tillater begge «akseptable annonser» som standard, sammen med blokkeringer for Facebook- og YouTube-annonser. Hver blokkering er hentet fra det samme annonsefilteret, Enkel liste som vedlikeholdes av folkene bak Adblock Plus. Så hvis én utvidelse blokkerer en annonse, vil begge gjøre det. Omvendt, hvis en finner en annonse akseptabel, vil de begge gjøre det.
Adblock har en funksjonsfordel fremfor Adblock Plus. I Adblock kan du høyreklikke i et nettsideelement for å blokkere det elementet. Hvis en bestemt annonse kommer gjennom, kan du høyreklikke på den og velge blokkeringselement. Hvis annonsøren ikke betaler Adblock for å ignorere annonsen, vil den bli blokkert.
Så hvilken er best? Begge er egentlig hals og hals, men jeg tror Adblock kanter det med muligheten til å blokkere et sideelement. Du vil bruke det mer enn du kanskje forestiller deg.
Adblock vs Adblock Plus – Brukervennlighet
For å lykkes må enhver programvare være enkel å bruke, intuitiv og enkel å forstå. Adblock og Adblock Plus er alle disse. Begge utvidelsene er raske å installere, standardalternativene er nok til å komme i gang og du trenger faktisk ikke gjøre noe annet for å forbedre nettleseropplevelsen din hvis du ikke vil. Begge kan enkelt slås av ved å klikke på ikonet i nettleseren. Begge kan legge til unntak, tillate deg å bygge hele hvitelister, legge til nettsteder til en svarteliste og tilpasse visse alternativer.
Klikk på ikonet i nettleseren og begge viser deg en anstendig mengde informasjon og rask tilgang til alternativer. Adblock Plus ser mer brukervennlig ut og viser deg hvor mange annonser som er blokkert på gjeldende side mens Adblock ikke gjør det. Begge er imidlertid veldig enkle å bruke.
Hva er best for brukervennlighet? Igjen, det er tett mellom dem, men jeg synes brukergrensesnittet for Adblock Plus er vennligere. Mens alternativene er begravd litt dypere, ville den gjennomsnittlige brukeren ikke bruke dem uansett.
Adblock vs Adblock Plus – Ytelse
Nå kommer vi virkelig til det. Hvordan fungerer Adblock og Adblock Plus? Begge er rimelig flinke til å blokkere de fleste annonser. Resultatene er noe uklare av situasjonen med «akseptable annonser». Vi vet at noen selskaper betaler begge utvidelsene for å godkjenne annonsene sine. Vi vet også at Google unngår disse utvidelsene på en eller annen måte i Chrome, slik at noen annonser fortsatt kommer gjennom. Dette kommer litt i veien. Begge blokkerer imidlertid det store flertallet av annonser, popup-vinduer, tekstannonser, blinkende bannere, videoannonser og pop-under-annonser.
I testene våre var Adblock tregere i både Chrome og Firefox. Jo flere faner du har åpne, jo tregere kjører de og aktivering og deaktivering av Adblock mens du tester flere faner viser en liten, men merkbar nedgang i nettleserhastigheten. Adblock Plus takler flere faner bedre og fungerer veldig bra i Firefox. Chrome-sidelastingen (eller hva som helst) av annonser slipper dem gjennom av og til, men jeg tror ikke det er feilen til noen av utvidelsene. Ytelsen er god over hele linja, og vi opplevde ingen merkbare nedganger i testnettleseren vår selv med 25 faner åpne samtidig.
Så hva er best for ytelse? Adblock Plus. Hvis du stadig bruker flere faner, trenger du noe som kan håndtere den økte arbeidsmengden.
Adblock vs Adblock Plus – Konklusjon
Enhver kamp mot hverandre som denne Adblock vs Adblock Plus en er hovedsakelig subjektiv, og denne er det absolutt. Begge utvidelsene fungerer bra. Begge fungerer veldig likt og begge bruker de samme listene for å blokkere eller tillate annonser, så det er egentlig lite å velge mellom. Selv om det er irriterende å måtte velge bort «akseptable annonser», gjør begge utvidelsene det enkelt, og det samme kan sies for å gjøre endringer.
Så hvilken bør du velge? Det er opp til deg, men hvis du som meg bruker flere faner og bryr deg om hastighet, har Adblock Plus fordelen.