Audials Play Review – Få radio, podcaster og TV i samme app

I dag vurderer vi Audials Play, et utrolig stykke gratisprogram for Windows som lar deg gjenvinne kontrollen over hvordan du bruker lyd-/videomedier. Samle favorittstrømmene dine sammen med ditt lokale filbibliotek i ett attraktivt grensesnitt; miks og match spor til allsidige spillelister, og lag høykvalitets (lovlige!) kopier for offline avspilling. Vi har knapt skrapet på overflaten, så sjekk ut hele Audials Play-anmeldelsen nedenfor.

Mediestrømming – hva vi har fått, og hva vi har mistet

Husker du fordums dager da vi faktisk administrerte våre egne medier? Vi vil sentralisere lyd- og videofilene våre til harddisker og brenne hele biblioteker med CDer. Det var et digitalt ville vesten for ny musikkoppdagelse og deling, og det var fantastisk.

Men sakte men sikkert har vi beveget oss inn i en ny tidsalder der megastrømmesider og apper kurerer innholdet vårt for oss. Og mange har uten tvil ønsket denne enestående bekvemmeligheten velkommen som en velsignelse.

Noen av oss husker imidlertid hva det en gang innebar å bygge ditt eget mediebibliotek. Det handler om mer enn bekvemmelighet; podcast- og musikksamlingene våre er symbolske for vår unike smak og personligheter. Og å ha byrå over et selvbygd arkiv av digitale medier gir oss friheten til å nyte innholdet hvor og når vi vil – Internett-tilkobling og abonnementsavgifter er fordømt.

Det er ikke bare nostalgi som snakker. Bekvemmeligheten slutter der en overfylt markedsplass begynner. Netflix, for eksempel, har ikke lenger et virtuelt monopol på filmstrømming. Nå ser det ut til at hvert større nettverk har sin egen proprietære app. Det moderne medielandskapet er derfor svært segmentert og, oftere enn ikke, stengt bak månedlige premier – som øker raskt jo flere tjenester du bruker.

Og hva skjer når en strømmetjeneste bestemmer seg for at den ikke lenger tilbyr en bestemt serie, podcast eller diskografi? Du mister tilgang, akkurat som det – selv om det var på den daglige spillelisten din.

Ikke så praktisk, tross alt. Det er klart at vi har mistet noe i prosessen med å effektivisere medieforbruket vårt.

Gå inn i Audials Play

Audials Play for Windows avviser forestillingen om at du må gi opp byrået for å nyte TV, musikk og podcaster på forespørsel. Og like viktig, det lindrer smerten ved å administrere separate innholdsbiblioteker på tvers av forskjellige strømmeapper.

Tenk deg å ha tilgang til SoundCloud, YouTube, Amazon og mange andre strømmetjenester innenfor et enkelt strømlinjeformet grensesnitt. Det ville vært kult, men Audials Play øker det flere størrelsesordener, og lover tilgang til praktisk talt alle spor, TV-serier eller podcaster i verden.

Det er en spennende påstand, men ikke spesielt ambisiøs i Big Data-tiden. Det som setter Audials Play over kanten er evnen til å lagre alle disse mediene på lokal eller skybasert lagring. Derfra står du fritt til å administrere biblioteket ditt slik det passer deg, og sende spillelister og album direkte til smarttelefonen din fra datamaskinen via Audials Play Android-appen.

I tillegg er det innebygde smarte funksjoner som lar Audials Play komme med virkelig skreddersydde anbefalinger for å drive medieoppdagelsen din. Og nei, det er ikke bare en annen prediktiv algoritme som gjør brede antakelser om smaken din – men vi kommer til det senere.

Audials Play Nøkkelfunksjoner

Vi har gitt deg en oversikt over Audials Play for Windows, men la oss se nærmere på hva som gjør appen verdt tiden din.

  Slik skanner du dokumenter og legger til bilder umiddelbart på Mac-en ved hjelp av kontinuitetskamera

Spillelister

Nei, spillelister er ikke noe nytt. Men hvor mange apper kan du huske som lar deg kompilere medier fra forskjellige plattformer?

Audials Play tilbyr et slankt grensesnitt der du kan importere dine favoritt audio/visuelle spor fra YouTube, Spotify, Vimeo, Amazon, pluss alle verdens store TV- og radionettverk og så mange flere kilder i tillegg. Har du allerede en betydelig mediesamling på lokal lagring eller DropBox? Utvid enkelt musikksamlingen enda lenger med et raskt tillegg til Audials Play-spillelistene dine.

Når du har lagt til spor i spillelistene dine, kan du manipulere dem som om de var naturlig tilgjengelige i appen. Spill, spole fremover, bakover, pause, øk/reduser hastighet, utjevning; alt er mulig med Audials Play – selv om noen av disse funksjonene ikke er tilgjengelige på en banes originale app.

Kort sagt, Audials Play-spillelister tilbyr en sømløs måte å konsumere media fra alle de forskjellige appene, stasjonene og tjenestene du bruker. Nevnte vi at du også kan legge til filer fra lokal lagring og fysiske medier like enkelt?

Grenseløst innhold

Vi har allerede hentydet til det faktum at du kan bruke Audials Play å benytte eksisterende innholdsbiblioteker, men det er verdt å understreke hvor mye tilgang du har.

Millioner av podcaster

Antall podcaster som tilbys er målt i millioner, med alle tenkelige sjangere godt tilrettelagt for. Sport, historie, vitenskap, teknologi, religion, kultur, komedie, kriminalitet, nyheter … alt er her.

Hver radiostasjon i verden

I tillegg kan du stille inn over 100 000 radiostasjoner fra hele verden. For å sette dette tallet i sammenheng, sier estimater at det totale antallet radiostasjoner globalt ikke er mye mer enn 100 000. Den er perfekt for å oppdage innhold på andre språk, eller følge med på nyhetene hjemme når du er i utlandet.

Flere TV-kanaler enn du vet hva du skal gjøre med

Audials Play kan like gjerne være den siste spikeren i kista for kabel-TV, med tilgang til alle store TV-nettverk i USA. Tenk på ABC, Fox, CNN, Comedy Central og mye mer.

Det er også utallige nisjekanaler å velge mellom, pluss engelskspråklig og utenlandsk programmering fra hele verden også.

Og her er noe som får deg til å føle deg varm på innsiden: Audials Play merker alle stasjoner som har annonser. Dermed kan du navigere på stasjoner uten frykt for å bli bombardert med ubehagelige radioannonser.

Hver musikkartist-diskografi

Når det gjelder musikk, er du bortskjemt med valgmuligheter. Fordi Audials Play er i hovedsak en aggregator (om enn en med eksepsjonell livskvalitetsoppgraderinger), har du tilgang til et svimlende utvalg av album, singler og samlinger fra praktisk talt alle artister. Eventuell diskografi som du kan finne på nettet, har du også tilgang til via Audials Play.

Og for alt annet kan du enkelt importere spor fra det fysiske mediet ditt og blande det inn med resten av tingene du fikk fra nettet. Det er helt sømløst.

Metadatabehandling

En ting mange nok ikke vil gå glipp av fra gamle dager med å bygge et mediebibliotek for hånd, er å oppdatere metadataene for hånd. Enten hatet du å gjøre det, unngikk det helt eller behandlet det som en Zen-øvelse.

Nettsteder som Spotify pleier å ta seg av dette for deg. Og Audials Play ble designet for å dra nytte av det faktum; Når du legger til et spor eller et album i biblioteket, vil det derfor automatisk importere ID3-tagger, albumgrafikk og tekster.

Selvfølgelig kan du også endre disse metadataene manuelt for å passe dine organisasjonspreferanser også. I tillegg gir Audials Play en robust tag-editor som lar deg enkelt kategorisere og sortere biblioteket ditt.

Oppdagelse via stiler og musikkzoom

Å ha tilgang til stort sett alt kan være overveldende uten noen måte å analysere det enorme datasettet på. Heldigvis, Audials Play har fått deg mer enn dekket med stiler og musikkzoom.

  Slik endrer du varslingslyden i Kik

Stiler fungerer på samme måte som «algoritmen» ved at den gir anbefalinger basert på hva du ser på eller hører på.

Den store forskjellen her er imidlertid byrået. I stedet for å ha en bot som overvåker alle bevegelsene dine, spesifiserer du hvilke artister, spor, podcaster og stasjoner som representerer din smak. Fra dette bassenget gir Audials Play skreddersydde anbefalinger mer sannsynlig å flyte båten din.

I tillegg er det Music Zoom. Datavisualiseringsnerder vil gjenkjenne dette som en massiv korrelasjonsmatrise, men alle andre vil sette pris på de praktiske aspektene ved musikkoppdagelse det tilbyr. Tenk deg å ha en stor, digital nett som knytter alle artister i verden sammen basert på assosiasjoner. Det er hva Audials Plays Music Zoom er – pakket inn i et glatt, attraktivt, intuitivt visuelt grensesnitt som gjør dypdykk i data ikke bare enkelt, men også morsomt.

Lagre og ta opp media

Lav nøkkel, dette er grunnen til å bruke Audials Play. I stedet for å stole på en internettforbindelse for å gi tilgang til et strømmebibliotek, kan du lage kopier av lydspor og lagre dem lokalt på fysiske medier – eller lagre dem til ditt valg av skylagring.

Det er selvfølgelig begrensninger, ettersom Audials Play er freeware. Du kan imidlertid betale for modulære oppgraderinger som lar deg ta opp video fra slike som Netflix, samt avanserte opptaksalternativer for Spotify, Deezer, Audible og mer.

Men alene er Audials Play ganske dyktig. Ethvert spor i biblioteket ditt kan klikkes-og-dras for å kopiere til harddisk, flash-minne eller skyen. Du kan også sende den direkte til telefonens lokale lagringsplass for å nyte spillelistene og podcastene dine mens du er på farten.

Oh, og her er et tilbakeblikk for deg: Audials Play lar deg brenne miksene dine til CDer med en innebygd diskbildeskriver.

Selvfølgelig laster du faktisk ikke ned de originale sporene – det ville være ulovlig (og i alle fall teknologisk vanskelig å implementere). Audials Play lager i stedet en kopi av høy kvalitet til personlig bruk, inkludert metadata.

Kopimodus er spesielt nyttig når den er paret med radio. Her er hvorfor:

Har du noen gang hoppet inn i bilen, bare for å få med deg slutten av et intervju eller en fantastisk ny sang du aldri har hørt før? Mer enn sannsynlig ble du for alltid lurt på hvordan du kunne finne disse sporene igjen.

Med Audials Play har du en tidslinje med ting du har lyttet til – selv delvis. Audials Play henter all data som er knyttet til den lyttingen, og gir deg en sjanse til å spille den på nytt fra begynnelsen og til og med ta den opp for senere bruk. Det er kraftige greier!

Vent… Er ikke det ulovlig?

Ikke i det hele tatt. Kopibeskyttelsestiltak som DRM beskytter bare mot direkte nedlastinger av media i sin høyeste oppløsning. Audials Play lager faksimiler av lavere kvalitet kun for personlig bruk, som ikke er underlagt lover om opphavsrett og DRM.

Når det er sagt, for alle bortsett fra de mest kresne lydentusiastene, vil du finne at kvaliteten på kopier som er laget er ganske god – det er bare ikke den maksimale oppløsningen eller bithastigheten som er kommersielt tilgjengelig. Ja, det er litt av en avveining, men en som er verdt tiden du investerer i å lære og bruke Audials Plays fantastiske funksjoner.

Looking Beyond Audials Play for Windows

Vi har nevnt det flere ganger Audials Play er freeware. Den er utrolig robust og prøver ikke å selge deg mer med gatede funksjoner. Rett ut av esken vil den raskt bli en av dine mest brukte Windows-apper.

Det finnes versjoner av Audials Play for MacOS, Android, iOS og til og med en nett-app du kan få tilgang til i nettleseren din. Men de er ikke fullt så fullstendige ennå. Foreløpig er Windows-versjonen endelig.

  Har datamaskinen din et virus? Slik sjekker du

Audials har imidlertid andre produkter i stallen utover Audials Play:

Generelt sett tilbyr hver av disse modulene avanserte alternativer for kopiering av medier. Det mest grunnleggende (men unektelig nyttige) er muligheten til å kopiere raskere enn 1x avspillingshastighet. Avhengig av hva du kopierer og hvor du henter det, kan du få mellom 5x og 30x. Du kan også sette opp planlagte og flere parallelle opptak.

Dessuten lar disse modulene deg benytte deg av et enda bredere utvalg av nettkilder, inkludert Netflix, Hulu, Audible, Tidal, Amazon og mange flere.

Audials One er den store Kahuna, som samler all funksjonaliteten til Play, Radio, Music og Movie i ett enkelt integrert grensesnitt. Selvfølgelig fungerer Play vakkert med hvilken som helst utvidelsesprogramvare, så ikke føl deg forpliktet til å gå all-in på grunn av FOMO.

Radio, musikk og film koster mindre enn $30, selv om spesialtilbud vil gjøre prisene enda lavere. Den ene representerer en utrolig verdi på under $60. Men det beste for pengene er Play, og det koster deg ingenting annet enn å gi deg så mye tilbake.

Audials spiller diverse tanker

På dette tidspunktet burde det være ganske åpenbart at vi vurderer Audials Play ganske høyt. Men vi liker alltid å vurdere den bredere opplevelsen utover bare appen i våre anmeldelser.

Etter vår mening lever og dør apper av deres støtte. Heldigvis har Audials en hule feilsøkings-, FAQ- og veiledningsseksjon som vil hjelpe deg med å svare på nesten alle spørsmål du måtte ha. Og utover det er e-poststøtte tilgjengelig og ganske raskt å svare på spørsmål selv fra freeware-brukere.

Ett tips: Audials Play har et vakkert brukergrensesnitt, men nettsiden deres er litt mer utilitaristisk. Selv om designet er funksjonelt, er det ikke fullt ut reflektert av innsatsen de legger ned i appene sine. Det er litt synd fordi de underselger seg selv. Gjør ingen feil, selve Audials Play er glatt og intuitiv når de kommer.

Audials Play lager kopier lokalt, så du vil sannsynligvis klare deg uten en VPN for å kryptere trafikken din. Når det er sagt, er det omtrent en million andre grunner til at du bør bruke en VPN, så du kan like gjerne slå den på mens du bruker Audials-produkter for full trygghet.

Audials Play anmeldelse: dom

Dette var en enkel anmeldelse å skrive, fordi hva Audials Play tilbyr treff hjem. Vi husker dagene da iTunes og WinAmp var de sentraliserte medieadministrasjonsløsningene. Det var mye manuelt arbeid involvert, men du var fri til å kurere et lokalt bibliotek og virkelig gjøre det til ditt.

I disse dager er digitalt eierskap et uklart forslag. Ja, det er praktisk å betale en månedlig avgift til en strømmetjeneste og få dem til å ta seg av resten. Men du får ikke fordelen av å ha alt på ett sted, og det blir fort dyrt å betale for flere abonnementer.

Dessuten har du null kontroll over metadata; du kan ikke mikse og matche medier fra ulike kilder; og det er ingenting du kan gjøre når strømmegiganter bestemmer seg for at det er på tide å slutte å sende favorittpodcasten, radiostasjonen eller artistdiskografien din.

Audials fjerner den sanne ulempen med moderne «bekvemmelighet», og hjelper deg å gjenvinne handlefrihet over ditt personlige mediebibliotek. Den bruker også Big Data-visualiseringsteknikker for å hjelpe deg med å oppdage nye artister og stasjoner og kuratere feeden din med anbefalinger.

Kort sagt, Audials Play utnytter moderne teknologi for å bringe tilbake en eldre, bedre måte å konsumere media på. Ja, det er en mening – men en mange audiofile og TV-interesserte vil garantert dele. For bokstavelig talt ingen penger eller forpliktelser gir Audials Play deg massevis av byrå over hvordan du bygger biblioteket ditt. Det er uvurderlig, og vi er glade for at det fortsatt er en ting i en tid der opphavsrettstroll og grådige tycoons ellers dikterer hvordan du kommuniserer med det bredere medielandskapet.

Har du noen gang brukt et Audials-produkt? Hva hører du på i disse dager? Har du en het spilleliste? Sørg for å dele tankene dine nedenfor!