Beste flytende CPU-kjøler fra 2021: Anmeldelser + kjøpsveiledning

Prøver du å finne den beste flytende CPU-kjøleren for 2021? Enten du er en erfaren entusiast som bare vil ha en rask liste over de beste valgene eller en nykommer som ønsker å ta en informert kjøpsbeslutning, har vi dekket deg.

Væskekjøling gir en rekke fordeler fremfor luftkjøling, ikke minst er skryt og roligere driftstemperaturer. Ta en titt på kjøpsguiden nedenfor hvis du har noen spørsmål – ellers, la oss dykke rett inn i våre toppvalg!

Beste flytende CPU-kjøler for 2021: Våre toppvalg

Vi har gjort undersøkelsene slik at du ikke trenger det, her er våre toppvalg for den beste flytende CPU-kjøleren på markedet i år.

#1. NZXT Kraken M22

Radiator Bredde: 120 mm | Vifte RPM: 500-2000 RPM | Estimert støynivå: 21-36 dBA | Socket-kompatibilitet: Moderne Intel- og AMD-kontakter | Belysning: RGB-logo

NZXT Kraken M22 er vårt valg for den beste 120 mm flytende CPU-kjøleren. På grunn av sin mindre størrelse er dette en ideell væskekjøler for en mindre Mini ITX-konstruksjon, spesielt en som ikke har plass til en høyytelses luftkjøler. Støynivået er respektabelt lavt og ytelsen er ganske solid – det er vanskelig å slå Kraken M22 i denne formfaktoren og denne prisklassen for det som tilbys.

Hovedpåminnelsen her er at hvis du har plass til en større væskekjøler eller en skikkelig luftkjøler, anbefaler vi definitivt de for den økte ytelsen du vil få – spesielt fra for eksempel vårt #2-valg. Men hvis du ikke har noe imot å miste litt av kjølepotensialet og virkelig vil ha den lavprofilerte væskekjøleriggen, er dette et godt valg for deg.

Bedømmelse: Beste 120 mm flytende CPU-kjøler

#2. EVGA CLC 240

Radiator Bredde: 240 mm | Vifte RPM: 500-2400 RPM | Estimert støynivå: 16-39 dBA | Socket-kompatibilitet: Moderne Intel- og AMD-kontakter | Belysning: RGB-logo

EVGA CLC 240 er vårt beste valg for best verdi flytende CPU-kjøler. Den har god kjøleytelse, burde passe i de fleste tilfeller, og selv om den ikke er det billigste alternativet, er den absolutt ypperlig for ytelsen per dollar som vises her. Hvis du leter etter en god væskekjøler som gir en anstendig fordel fremfor luftkjøling i rå ytelse og ikke prøver å bryte banken på en haug med ekstra ringeklokker og fløyter, er dette mest sannsynlig kjøleren for deg.

  Hvordan sette opp og bruke nettverksplasseringer på en Mac

Vi må imidlertid merke oss advarselen her – dette er litt høyere enn de fleste andre AIO-ene på denne listen når de er fullastet. Når det er sagt, er den fortsatt roligere enn den gjennomsnittlige luftkjøleren din, og sjansen er stor for at høyttalerne eller hodetelefonene dine lett vil overdøve all ekstra støy som genereres av denne kjøleren.

Bedømmelse: Best Value Liquid CPU Cooler

#3. Lian Li Galahad 360

Radiator Bredde: 360 mm | Vifte RPM: 800-1900 | Estimert støynivå: Opptil 20 dBA | Socket-kompatibilitet: Moderne Intel- og AMD-kontakter | Belysning: RGB-logo og vifter

Lian Li Galahad 360 er vårt valg for den beste flytende CPU-kjøleren med høy ytelse, fordi…vel, det er den beste flytende CPU-kjøleren med høy ytelse som vi faktisk kunne finne tilgjengelig på Amazon. I tillegg til markedsledende kjøleytelse, er den ekstremt stillegående og tilbyr noen prangende RGB-vifter for de som virkelig ønsker å bøye belysningen i dekselet.

Ulempene er det du forventer. Den høye ytelsen skyldes delvis at dette er en 360 mm AIO, noe som betyr at du ikke kommer til å kunne passe dette inn i noen Mini ITX-deksler og mest sannsynlig ikke noen Micro ATX-deksler heller. Dette er en kjøler for de store guttene med ATX-deksler. I tillegg er prisen ganske høy, spesielt sammenlignet med de to foregående alternativene våre – men dette er å forvente hvis høy ytelse er det du jakter på.

Bedømmelse: Beste høyytelses flytende CPU-kjøler

Vil du ha en 240 mm i stedet? Skaff deg 240-versjonen av denne kjøleren – den er bare noen få grader varmere i de fleste arbeidsbelastninger!

#4. Corsair H115i RGB Platinum

Radiator Bredde: 280 mm | Vifte RPM: Opptil 2000 RPM | Estimert støynivå: Opptil 40 dBa | Socket-kompatibilitet: Moderne Intel- og AMD-kontakter | Belysning: RGB-logo og vifter

La oss innse det: I dagens PC-bygg er ikke ytelse alt – estetikk tvinger mange byggere til å velge noen deler fremfor andre.

I dette tilfellet er Corsair H115i RGB Platinum et interessant kompromiss mellom estetikk og rå ytelse. Dette er en 280 mm AIO som tilbyr ganske god ytelse, men hovedtrekket ligger definitivt i RGB-viftene og Corsair-programvaren. For fans av RGB, spesielt de som vil ha RGB på tvers av hele PC-bygget, pleier Corsair-produkter å være veien å gå. H115i RGB Platinum følger denne trenden, og kanskje ikke overraskende er vårt valg for beste RGB Liquid CPU Cooler, takket være Corsairs RGB-programvare sammen med viftene.

  Street Racing 2 er et enkelt uten tull racingspill [Review]

Foruten RGB får du solid ytelse i en formfaktor som burde passe i de fleste PC-deksler, bortsett fra Mini ITX eller Micro ATX-deksler som ikke støtter 140 mm viftespor.

Bedømmelse: Beste RGB Liquid CPU Cooler

Vil du ha et 240 mm-alternativ? Klikk her for å få Platinum H100i i stedet – samme flotte programvare og det meste av ytelsen, men i en mindre formfaktor.

Kjøpe den beste flytende CPU-kjøleren for deg: FAQ og mer

I denne delen skal vi dekke alle de store spørsmålene du måtte ha om å kjøpe en flytende CPU-kjøler. Hvis du ikke føler at du vet nok om væskekjøling, bør denne delen av artikkelen lette bekymringene dine litt og hjelpe deg med å ta en informert kjøpsbeslutning.

Hva gjør flytende kjøling annerledes enn luftkjøling?

Først det åpenbare spørsmålet: hva gjør væskekjøling annerledes enn luftkjøling?

Sannelig, ikke mye. CPU-kjøling generelt er basert på termisk ledningsevne. En tradisjonell luftkjøler oppnår dette ved å bruke metall for å lede varme til en kjøleribbe, hvorfra varmen som føres fra CPU-en gjennom den termiske pastaen til kjøleren trygt kan utstråles. Dette kalles passiv kjøling, og er vanlig på bærbare enheter. Legg til en aktiv vifte eller to til nevnte kjøleribbe og du får aktiv kjøling.

Så hvordan oppnår du dette målet med væske?

Enkelt: væske tar metallets plass. Mer nøyaktig sirkulerer flytende kjølevæske (vanligvis ikke rent vann, da dette kan være farlig for systemet ditt og også erodere rørene over tid) fra CPU til radiator. Radiatoren, som nå er montert på en eller flere viftespor på innsiden av dekselet, tar plass til kjøleribben – det er her du setter viftene dine og avkjøler væsken, og i forlengelsen av maskinvaren.

Avhengig av hva du ønsker kan dette være en bedre eller dårligere løsning enn tradisjonell luftkjøling. Mer om det nedenfor.

Er væskekjøling bedre enn luftkjøling?

Det kommer an på!

En måte at væskekjøling er direkte bedre enn luftkjøling er støynivået. Mens både væske- og luftkjøling må bruke vifter for å spre varme, er en luftkjølers vifte direkte på en kjøleribbe og har liten hjelp. Med en væskekjøler gjør kjølevæsken allerede ganske mye arbeid for å spre varmen i god tid før viften kommer inn i ligningen, og når den først gjør det, kan den nå de samme lave temperaturene – om ikke bedre – ved mye lavere viftehastighet (RPM) ). Til gjengjeld mindre støy.

  Hvordan telle tomme eller tomme celler i Google Sheets

Høyytelses luftkjølere kan ofte konkurrere med væskekjølere, spesielt AIO-er. Høyere AIO-er (spesielt de med større radiatorer) kan vinne frem, selv om dette kommer til straffen med en mye høyere pris. Tilpassede sløyfer kan tilby ytterligere fordeler, men på bekostning av en mye høyere pris og flere vedlikeholds-/bygningsproblemer.

Samlet sett avhenger valget mellom de to av dine behov. Vil du bare ha det beste for pengene? Luftkjøling vil gjøre susen. Men hvis du vil ha superhøy ytelseskjøling eller rett og slett vil at temperaturene skal være så stille som mulig, vil væskekjøling være det bedre alternativet.

Hva med tilpassede loop-oppsett?

Som tidligere kan tilpassede sløyfekjøleoppsett gi den beste generelle kjøleytelsen og støynivåene. Dette betyr imidlertid også å bruke mye mer penger – og mye oppsett per scenario som går utenfor rammen av denne artikkelen. Hvis du ikke allerede er en entusiast, anbefaler vi egentlig ikke å gå inn i tilpassede loop-oppsett – spesielt ikke hvis det er din første PC-bygging eller du ikke har penger til å erstatte deler i tilfelle en loop-feil. Hvis du er ekstremt selvsikker og villig til å gjøre forskningen og ekstraarbeidet, kan et tilpasset loop-oppsett vise seg å være et morsomt prosjekt med reelle ytelsesfordeler – eller du kan ganske enkelt betale for å få det gjort for deg.

Er en større radiator bedre?

Ja, men det må bygges riktig (lengde og bredde er bra, tykkelsen er det kanskje ikke) og ha skikkelig viftedekning. En utilstrekkelig avkjølt 360 mm radiator vil kanskje ikke fungere like bra som en riktig avkjølt 280 mm radiator, for eksempel.

Er høyere vifte RPM bedre?

Ja – høyere viftehastighet betyr at mer luft flyttes, og mer luft flyttes = lavere temperaturer. Måten viften er konstruert på har imidlertid også betydning – noen vifter er bygget for statisk trykk (trenger gjennom en kjøleribbe/radiator med stor kraft), mens andre er bygget for høy luftstrøm (som regel suges ut av et kabinett med liten motstand, eller inntak). Høyere vifte RPM betyr også høyere støynivåer, men nok en gang vil det nøyaktige støynivået variere fra vifte til vifte, med mange bygget for å holde seg stillere ved høyere RPM enn andre.

Avskjedsord

Og det er det!

Vi håper at denne artikkelen hjalp deg med å finne den beste flytende CPU-kjøleren for dine behov, og at vi svarte på spørsmål du måtte ha. Hvis du har flere spørsmål, kan du gjerne stille dem i kommentarfeltet nedenfor – vi skal gjøre vårt beste for å hjelpe deg!