Bygg ditt nettstedskart med disse 9 beste verktøyene

Sitemaps er det strukturelle kartet til et nettsted. Det er en fil som gir informasjon om ulike nettsider på nettsiden.

Når en søkemotors roboter gjennomsøker et nettsted, tjener en sidekartfil til å indeksere de forskjellige sidene på et nettsted mer effektivt. Det gir nettstedeiere en måte å få søkemotorer som Google til å forstå hvilke sider som er viktige for nettstedet.

I tillegg til dette gir et nettstedskart andre detaljer som tilgjengelige språkversjoner, nylige oppdateringer osv. Et nettstedskart kan lages ved å bruke egnede nettstedskartskapere som vi vil diskutere videre.

Et nettstedskart er en blåkopi av nettstedet ditt strukturert i et trelignende format. Den definerer den klare forbindelsen mellom nettsidene, nettsidetrærne og det andre innholdet på nettstedet. Et nettstedskart gir detaljer om det spesifikke innholdet på sidene som bilder, videoer, nyheter osv. For eksempel:

  • En bildeoppføring på nettstedskartet inkluderer plasseringen av bildene på en nettside.
  • En videooppføring på nettstedskartet inkluderer videoens kjøretid, aldersegnethet osv.
  • Et nyhetsinnlegg på nettstedskartet inkluderer nyhetstittelen og publiseringsdatoen.

Hvorfor trenger nettstedet ditt et områdekart?

La oss nå utforske de viktigste årsakene til at et områdekart er en må-ha-fil for hvert nettsted.

Forebygging av kopiert innhold

Problemet med kopiert innhold er det mest frustrerende problemet nettstedet ditt kan møte. Selv om du publiserer unikt og originalt innhold, vil du miste søkemotorrangering hvis konkurrentene dine bruker det til sitt eget nettsted og presenterer det som sitt eget.

Søkemotorer kan imidlertid bestemme hvilket innhold som er originalt og hvilket som kopieres ved å vurdere publiseringsdatoen på nettstedskartet. For dette kan du spesifisere den opprinnelige publiseringsdatoen for en hvilken som helst side på nettstedskartet. Dette vil eliminere risikoen for at nettsiden din anses som kopiert innhold.

Støtte i SEO-innsats

Når nettstedet ditt er oppe og går, er det en nødvendighet for SEO-innsats for å forbedre synligheten. Et nettstedskart hjelper med å tilby oppdatert informasjon om publiserte sider til søkemotorer. Det hjelper søkemotorer med å indeksere de siste endringene på nettstedet ditt.

SEO-fagfolk sender inn XML-nettstedskart av nettsteder til Bing-webmaster og Google Search Console. Denne innsendingen starter gjennomsøkingsprosessen. Ved å legge til et områdekart på nettstedet kan du dessuten sikre at alle viktige sider blir indeksert så snart de er publisert.

Selv om vi ikke sender inn nettstedskartet til Googles søkekonsoll eller Bing-webansvarlig, ser de etter nettstedskartet på noen standard nettadresser. Noen få nettstedskarteksempler som viser plasseringen til XML-nettkart på nettstedene er:

  • abc.com/sitemap.xml
  • xyz.com/sitemap_index.xml

Forbedret rangering for bilder og videoer

Med et nettstedskart kan du forbedre rangeringen av ulike bilder og videoer som finnes på nettstedet. Ettersom et nettstedskart består av metadata om bildene og videoene, gjør metadataene søkemotorer i stand til å forstå innholdet i videoene og bildene og rangere for relevante søk.

Det er lurt å lage et eget områdekart for videoene som finnes på nettsiden. Legg også til metadata med dem, for eksempel beskrivelse, tittel, plassering, antall visninger, kategori, vurdering osv.

Detaljer om gjennomsøkingsfeil

Når du sender inn et områdekart til Google Search Console eller Bing Webmaster Tools, gir de deg informasjon om gjennomsøking. Det genereres en rapport om gjennomsøking av ulike nettadresser til nettstedet. Hvis crawlere ikke kan gjennomsøke noen av nettadressene dine, inneholder rapporten også denne informasjonen. Verktøy for nettredaktører tilbyr også forslag for å fikse disse feilene. Derfor kan du sikre at alle nettadressene dine blir ordentlig besøkt og indeksert av søkemotorene.

Her er noen av de beste nettstedskartskaperne du kan bruke til å generere et nettstedskart.

XML-nettkart

Enten du vil generere et XML-nettstedskart, et tekstnettkart eller et HTML-nettstedskart, XML-Sitemaps.com er det beste alternativet.

For å lage et nettstedskart, bruk dette verktøyet gratis på nettet eller installer et XML-nettstedkart-plugin for WordPress-plattformen. Den beste delen av dette verktøyet er at det automatisk varsler store søkemotorer om de nyeste nettsidene. Så indekseringen av de siste sideversjonene har blitt enklere.

I tillegg til det gratis verktøyet for generator for nettstedskart, er en pro-versjon av nettstedskart også tilgjengelig. Det lar nettstedeiere sende inn et områdekart fra sin egen server. Du kan også oppdatere områdekartet i en pro-versjon uten å laste det opp på nytt til nettstedet. Antall sider som kan indekseres i pro-versjonen er også flere.

Lucidchart

Lucidchart er en annen nyskapende nettstedskartskaper som bidrar til å fremheve de strukturelle aspektene ved nettstedet ditt. Med et visuelt nettstedskart kan du enkelt vise frem brukernes sidehierarki og forenkle nettsidenavigasjonen. Det finnes flere funksjoner som tilbys, for eksempel bruk av hurtigtaster for å legge til sidekartgrener, sidedybde og mer.

Den består også av et områdekartformbibliotek der du kan velge nettstedskartmalene du ønsker. Med en mal kan du begynne å utforme nettstedskartet ditt skjematisk. Dette verktøyet hevder å tilby en tilnærming til å lage nettstedskart som kan påvirke nettstedets ytelse i stor grad.

Blekksprut

Blekksprut er et annet flott alternativ som lar deg lage visuelle nettstedskart for nettstedene dine. Med dette nettstedskartet kan du hjelpe de besøkende å forstå hierarkiet til nettsidene på nettstedet ditt.

Funksjonene inkluderer et low-fidelity wireframe-sett som lar deg visualisere strukturen til nettstedet ditt. Du kan eksportere nettstedkartet til en vektor-PDF av høy kvalitet som kan skrives ut for offline møter og mer.

SureOak

SureOak er et annet anerkjent gratis områdekartgeneratorverktøy som hjelper deg med å lage et XML-områdekart for nettstedet ditt. Prosessen involvert i å lage et nettstedskart er ganske enkel. Du trenger bare å sette inn lenken til nettstedet ditt i det nødvendige feltet.

Dette verktøyet vil begynne å gjennomsøke nettsidene dine med bare et enkelt klikk. Når gjennomgangen er fullført, vil en XML-fil være klar som du kan laste ned og laste opp til nettstedet.

MySitemapGenerator

MySitemapGenerator er et gratis online designverktøy for nettstedskart som hjelper deg med å lage to typer nettstedskart. Dette er et XML sitemap og et HTML sitemap.

Ved å bruke dette kan du til og med lage RSS-feeder, produktfeeder, bildesidekart, nettpodcaster, Google-produktfeeder osv. MySitemapGenerator gjør det mulig for oss å ha fullstendige nødvendige tilpasninger. De hevder at de fleste søkemotorer gjennomsøker nettstedskartene de genererer.

Flowmapp

Flowmapp er et annet verktøy som er ganske nyttig for ulike webutviklingsprosjekter. Dette verktøyet kan effektivt lage visuelle nettstedskart og støtte planlegging og styring av utviklingsprosjekter. Den tilbyr et dra-og-slipp-grensesnitt for nettstedkartbygger. Dette gjør det veldig praktisk å bygge nettsidestrukturen og dermed gjøre navigeringen på nettsiden enklere.

Dette verktøyet kommer med funksjonen for å lagre filer og kontekstuelle data. Dette eliminerer behovet for å bruke flere verktøy og programvare samtidig som kommunikasjonen blir enklere.

PowerMapper

PowerMapper er et verktøy for oppretting av nettstedskart med ett klikk som lar deg lage tre typer nettstedskart:

  • XML Sitemap
  • Visuelt områdekart
  • HTML-nettkart

Dette nettbaserte verktøyet kan også fremheve kompatibilitetsproblemer, og dermed gi forslag om å forbedre brukervennligheten til nettstedskartene.

For visuelle nettstedskart kan du ha flere stiler her, men tilpasningsmulighetene er ikke så store. To utdataalternativer er det i dette verktøyet, det ene er XML, og det andre er CSV. Det er ganske praktisk å integrere disse to alternativene i alle de store søkemotorene.

Kreativt

Kreativt er et visuelt områdekartgeneratorverktøy som er i stand til å lage et områdekart i alle størrelser uten anstrengelse. Den kommer med smarte visuelle nettstedskartgeneratorfunksjoner som smarte former, programmeringssnarveier, koblinger osv. Disse funksjonene gjør prosessen problemfri.

Det er rundt 1000 gratis nettstedskartmaler av høy kvalitet tilgjengelig. Disse verktøyene lager effektivt visuelle nettstedskart som kan representere nettsidehierarki tydelig. Dens spennende funksjoner inkluderer en tilpasset database, oppgavebehandling, visuelt arbeidsområde, samarbeid med flere spillere, etc.

SEOSpider

SEOSpider bruker et gratis verktøy for å lage nettstedskart som kan gjennomsøke 500 nettadresser om gangen. Du kan til og med laste ned appen for dette verktøyet og bruke alle funksjonene. Det er i utgangspunktet en gratis app som er videre tilgjengelig i betalt versjon med utvidede funksjoner.

I den elektroniske nettportalen til SEOSpider får premiummedlemmer alle de avanserte funksjonene.

Med dette verktøyet kan du finne ødelagte lenker, revisjonsviderekoblinger, analysere sidetitler og beskrivelser, oppdage duplikatinnhold osv.

Konklusjon

Et nettstedskart kan effektivt kommunisere om nettstedet ditt til søkemotorer og brukere, avhengig av typen. Så nettstedet ditt må ha en oppdatert nettstedskartversjon til stede. Dette vil eliminere muligheten for å gå glipp av noen av nettsidene dine fra indeksering. Du kan enkelt bruke hvilket som helst av de ovennevnte nettstedskartskaperverktøyene og ha et godt strukturert nettstedskart for nettstedet ditt.

Du kan også være interessert i Yoast Sitemap Creator.

  Slik merker du e-postene dine for maksimal søkbarhet
x