tipsbilk.net

De beste epleblyantalternativene i 2023

Apple Pencil regjerer suverent når det gjelder penner for iPads, men den er kostbar. Den gode nyheten for budsjettbevisste notattakere og artister er imidlertid at det finnes noen utmerkede alternativer. Å finne en erstatningspenn for din spesifikke iPad-generasjon eller individuelle behov er ikke så vanskelig som du kanskje tror.

Beste Apple-blyantalternativ generelt: Logitech Crayon

Logitech

Det mest anerkjente Apple Pencil-alternativet er Logitech Crayon. Faktisk støtter Apple det til tross for at det har en rimeligere prislapp enn selskapets proprietære pekepenn. Den har noe av den samme teknologien, noe som betyr at enhver app som er kompatibel med Apple Pencil, også vil fungere med Logitechs alternativ.

Paring med iPad er superenkelt. Bare trykk på strømknappen og få skriblerier. Hvis du trenger tykkere eller tynnere linjer mens du tegner, er det bare å vippe pennen, og den smarte spissen vil justere linjestørrelsen til vinkelen. Videre sikrer håndflateavvisningsteknologi at bare pennen registreres i stedet for håndinndata.

Logitech Crayon USB-C

Best sammenlagt

$59 $70 Spar
$11

Logitech Crayon er det beste generelle alternativet til Apple Pencil. Den inneholder mye av Apple Pencils teknologi, inkludert håndflateavvisning og tiltdeteksjon. Denne nye generasjonen har USB-C-lading for ekstra bekvemmelighet, og 7,5-timers batterilevetid sikrer at du har tid til å få alle oppgavene dine gjort.

Fordeler

 • Den flate formen sikrer at den ikke ruller av et skrivebord
 • 7,5 timers tegnetid på en enkelt lading
 • USB-C lading
 • Responsiv og forsinkelsesfri

Beste budsjett-epleblyantalternativ: Adonit Mark

Adonit

Adonit Mark er tilgjengelig til en bunnpris og tilbyr bekvemmelighet i tillegg til å spare penger. Siden det er en kapasitiv pekepenn, fungerer den på alle berøringsskjermer, noe som betyr at du også kan bruke den med andre enheter enn din iPad. I tillegg er det ingen intern elektronikk, så det krever ikke batteri.

Kapasitive pekepenner som Adonit Mark har ikke den avanserte teknologien til Apple Pencil eller dens mer førsteklasses alternativer. Likevel er den responsiv nok for viktige notater og grunnleggende skisser, og den er behagelig å holde med blyantmålene på grunnskolen.

Adonit Mark

Beste budsjett

$10 $12 Spar
$2

Det blir ikke rimeligere enn Adonit Mark. Mens det er mange andre alternativer rundt samme prispunkt, er Adonit Mark en av de bedre kapasitive pennene. Den slitesterke mesh-tuppen er responsiv, og aluminiumskroppen er robust. Du trenger heller ikke bekymre deg for kompatibilitet fordi den fungerer på hvilken som helst berøringsskjerm.

Fordeler

 • Fungerer på alle berøringsskjermer
 • Ingen lading kreves
 • Svært rimelig

Ulemper

 • Mangler aktiv stylus-teknologi

Beste Apple Pencil-alternativ for tegning: Adonit Note+

Adonit

Adonit Note+ har flere flotte funksjoner og fungerer med mange iPad-modeller. Den er kompatibel med mange populære notat- og tegneapper, og du kan tilpasse de to snarveisknappene for rask tilgang til funksjoner som å slette, angre eller gjøre om.

Mens du tegner, kan pennen støtte opptil 2048 nivåer av trykkfølsomhet. Den støtter også en naturlig vippefunksjon som lar deg bruke forskjellige skyggeteknikker, akkurat som du ville gjort med en ekte blyant, og har til og med naturlig håndflateavvisning. Alt i alt er det det perfekte Apple Pencil-alternativet for artister.

Adonit Note+

Best for tegning

Med kompatibilitet med en rekke iPads og dens utmerkede funksjoner for kunstnere, er Adonis Note+ et av de beste Apple Pencil-alternativene for tegning. Den har utmerket trykkfølsomhet og håndflateavvisning, mens vippefølsomhet hjelper deg med å skissere naturlige nyanser.

Fordeler

 • Utmerket 10 timers tegnetid på en enkelt lading
 • En fem minutters lading gir en times bruk
 • USB-C ladekabel inkludert
 • Utmerkede funksjoner for artister og doodlere
 • To programmerbare snarveisknapper

Du kan vurdere Adonit Dash 4 som et allsidig hybridalternativ til Apple Pencil. Klikk på strømknappen til grønn, og du kan bruke den som en kapasitiv pekepenn på hvilken som helst iPad, iPhone eller Android – faktisk alle enheter med berøringsskjerm. I denne modusen er batteribruken minimal.

Men hvis du har en nyere iPad (2018 og nyere), klikker du strømknappen til blå for håndflateavvisningsteknologi. Det er ikke behov for Bluetooth-paring, og selv i denne modusen kan batterilevetiden nå opptil 15 timer. Den kommer med en magnetisk USB-C-lader, og pennen får full strøm i løpet av en time.

Adonit Dash 4

Beste batterilevetid

Adonit Dash 4 er en allsidig pekepenn du kan bruke på hvilken som helst berøringsskjerm. Og hvis du har en nyere iPad, kan du aktivere blå modus for håndflateavvisningsteknologi. I denne modusen kan du få opptil 15 timers kontinuerlig bruk. I tillegg er det enkelt å koble til enheten din, og det er ikke behov for tungvint Bluetooth-paring.

Fordeler

 • Håndflateavvisning for nyere iPads
 • Allsidig med et batteri som varer lenge
 • Enkel tilkobling og Bluetooth-fri
 • LED-varsler når batteriet er på 20 og 10 prosent
 • Fungerer på alle berøringsskjermer

Ulemper

 • Ingen trykkfølsomhet for artister

Beste multi-enhets stylus: Adonit Pro 4

Adonit

Hvis du trenger en pekepenn som fungerer på tvers av alle enheter, trenger du en passiv pekepenn som Adonit Pro 4. Den har ikke innebygd batteri og er kompatibel med alle berøringsskjermer.

Men når du velger en pekepenn som denne, må du ofre visse teknologier, for eksempel trykkfølsomhet og håndflateavvisning. Dette gjør absolutt ikke pennen ubrukelig, men det er ikke det beste valget for artister og seriøse notater.

Adonit Pro 4 er solid, men likevel stilig. Med sin svarte aluminiumskropp og kobbertwisthette minner den om en tradisjonell fyllepenn, mens sølv- og gullversjoner også er tilgjengelige. De ser alle bra ut i en skjortelomme og har PET-spisser for slitesterk og anti-ripe ytelse.

Adonit Pro 4

Best for multi-enheter

Adonit Pro 4 bruker passiv teknologi, noe som betyr at du kan bruke den på hvilken som helst berøringsskjerm. Det har kanskje ikke teknologien kunstnere trenger, men det er et inspirert valg for allsidig bruk. Det ser stilig ut, og er robust, og du kan velge mellom flere stilige design.

Fordeler

 • Stilig og lett
 • Fungerer på alle berøringsskjermer
 • Ikke behov for sammenkobling eller lading
 • Slitesterk konstruksjon

Ulemper

 • Det kan ta litt tid å venne seg til platen på spissen
 • Har ikke teknologien som artister trenger

FAQ

Spørsmål: Fungerer noen pekepenn med en iPad?

Du må absolutt sjekke for kompatibilitet før du kjøper en pekepenn med spesielle funksjoner som tiltdeteksjon eller håndflateavvisning. Nettbutikken eller produsentens nettsted bør gi detaljer om dette. Selv om du kjøper en Apple Pencil, bør du sjekke om den er kompatibel med iPad-generasjonen din.

Men å kjøpe et passivt Apple Pencil-alternativ betyr at du får en pekepenn med kapasitive funksjoner som du kan bruke på hvilken som helst berøringsskjerm, inkludert hvilken som helst iPad-modell.

Spørsmål: Bør jeg bruke en Apple Pencil med iPad eller iPhone, eller er et alternativ bedre?

Apple Pencil er spesielt utviklet for Apple-nettbrett. Men selv om de tilbyr trykkfølsomhet, håndflateavvisning, lav latens og sømløs integrasjon mellom blyanten og enheten, er de betydelig dyrere.

Apple Pencils vil heller ikke fungere på en iPhone. For dette trenger du en kapasitiv pekepenn som fungerer på enhver berøringsskjerm.

Å velge et passende alternativ for dine behov kan være rimeligere, mens mange fortsatt kan gjøre det meste, om ikke alt, av det du trenger.

Spørsmål: Hvorfor er Apple Pencil så dyr?

Apple har alltid presset seg selv som et premiummerke, og dette gjenspeiles i kostnadene for tilbehøret. Imidlertid krysser Apple Pencil av i hver boks når det gjelder funksjoner, inkludert trykk- og tiltfølsomhet, håndflateavvisning og praktisk talt ingen latens. Pekepennen festes også magnetisk til iPad, som parer de to enhetene og lader blyanten.

Spørsmål: Hvordan kobler jeg et Apple Pencil-alternativ til iPaden min?

Vurder først om pekepennen din er aktiv eller passiv. En aktiv pekepenn har innebygd elektronikk, og en passiv pekepenn har ikke det. Så den passive pekepennen vil fungere umiddelbart uten tilkobling nødvendig.

Det ville være best å referere til enhetens håndbok for spesifikke instruksjoner for aktive pekepenner. Hvis du har en Bluetooth-penn, vil det sannsynligvis bare være en enkel sammenkobling før du kan få skriblerier.

Et av de mest populære iPad-alternativene, Logitech Crayon, krever bare at du trykker og holder inne strømknappen til LED-lampen lyser grønt. Du må imidlertid sørge for kompatibilitet med enhver alternativ pekepenn før du bruker den.

Spørsmål: Hvordan kobler jeg et Apple Pencil-alternativ til min iPhone?

iPhones støtter ikke offisielt noen pekepenn. Selv Apple Pencil vil ikke fungere med den. Du kan imidlertid bruke en kapasitiv pekepenn med iPhone. Det vil bare tilby grunnleggende funksjonalitet (se det som en forlengelse av fingeren din) og vil ikke gi den presisjonen du trenger for seriøse tegninger eller notater.

Spørsmål: Riper Apple Pencils og andre penner på skjermene mine?

iPader og de fleste andre moderne enheter har tøffe, ripebestandige skjermer. I tillegg er anerkjente styluser laget med myke tips. Ingenting er imidlertid garantert, og det er minimal risiko for riper hvis du trykker for mye eller hvis noe rusk blir fanget i spissen. Å bruke en skjermbeskytter og sørge for at pekepennspissen din blir regelmessig rengjort vil omtrent garantere en ripefri skjerm.

  Hvordan gi kontinuerlig sikkerhet for nettstedet ditt ved å bruke AppTrana
x