De beste notatappene for iPhone og iPad

Folk sier at det beste kameraet er det du har med deg, og vi tror det samme gjelder for notatapper. Hvis du alltid har en iPhone eller iPad med deg, er begge gode for å ta notater. Men hvilken app bør du bruke?

Apper som tar notater forsøpler App Store, og på et tidspunkt føltes det som om vi ikke kunne gå en dag uten en stor ny applansering. Siden den gang har mange falt ved siden av, inkludert noen høyprofilerte apper, men det som er igjen er en samling apper som spenner fra det strålende til det avgrunnsdype.

Så hvilken bør du bruke?

Når du velger en iPhone- eller iPad-app for å ta notater, er det noen få forutsetninger som gjelder avhengig av din spesielle bruk. For noen er Dropbox-integrasjon et must-have, mens andre er helt greit så lenge appen støtter iCloud. Noen mennesker trenger kanskje støtte for eksport som Markdown, eller kanskje de trenger live forhåndsvisninger av disse Markdown-notatene. Det er så mange forskjellige krav der ute at det er umulig å vurdere dem alle her. Det vi kan gjøre er å dele det vi mener er de beste appene for å ta notater for iPhone og iPad, for folk flest.

Med det sagt, la oss hoppe inn.

Apple Notes

Det åpenbare stedet å starte her er med Apples Notes-app fordi den leveres med hver iPhone og iPad. Rett ut av esken har disse enhetene en av de beste notatappene som finnes, men den er ikke uten feil, og disse feilene er nok til å gjøre den til en annenrangs borger på mange menneskers enheter.

Det beste Notes har å tilby er at det synkroniserer enkelt mellom alle Apple-enhetene dine, men det fører også med seg et åpenbart problem. Å finne notatene dine på en Android-enhet eller Windows-PC er et tilfelle av bruk av tredjepartsapper som uoffisielt får tilgang eller iCloud.com-nettstedet. Ingen av løsningene fungerer godt nok til å være et reelt alternativ for oss. Hvis du er all-in på Apples utstyr, kommer ikke dette til å være noe problem for deg i det hele tatt.

  Bevegelsesbasert kalkulatorapp som lagrer resultater [Paid]

Når det gjelder ting vi elsker med Notes, er det som først dukker opp måten den kan godta omtrent alt, inkludert URL-er. Når du skriver inn nettadresser i et notat, blir du presentert med en forhåndsvisning av nettstedet, og lignende forhåndsvisninger finnes også for ting som bilder. Dette kan være flott hvis du samler inn informasjon for senere bruk, for eksempel når du søker etter et blogginnlegg eller en artikkel.

Apple Notes er kanskje ikke favorittappen for notater, men det er den første du bør sjekke ut – du har den allerede, og den er gratis!

Google Keep

Google Keep er et annet alternativ på tvers av plattformer, og hvis du leter etter en gratis løsning som fungerer overalt, kan det være alternativet for deg. Google Keep har de fleste funksjonene noen trenger fra en notat-app, selv om den stopper like ved Evernote-modellen som en bøtte for å spare omtrent alt. Du kan for eksempel ikke lagre filer i Google Keep, men støtte for bilder og URL-er er der, det samme er støtte for URL-forhåndsvisninger. Du kan til og med lagre talememoer i Google Keep for senere avspilling.

Organisasjon er en lek takket være støtte for tagger – noe som er bordinnsats på dette tidspunktet – og Google Keep er kanskje en av de peneste appene på denne listen. Den er funksjonell, men ikke kjedelig å bruke, og til tross for at den er en Google-app, er det rimelig å si at iPhone- og iPad-appene føles mer som om de er laget med iOS i tankene enn noe Evernote har bygget.

Det kanskje største trekkplasteret for Google Keep er det faktum at det er gratis, noe som bare Apple Notes kan konkurrere med på listen vår. Hvis prisen er en primær bekymring, så er avgjørelsen en kasting mellom Apple Notes og Google Keep, og det fine her er at du kan prøve begge uten å bruke en krone. De fungerer begge bra, og vi tror ikke du kan gå galt med noen av dem ved din side.

  Microsoft Office (Word, Excel og PowerPoint) for iPad [Review]

Bjørn

Kjæresten til iOS-fellesskapet i fjor, Bjørn er ikke den må-ha-appen som den en gang var, men den er fortsatt en fin app for å ta notater. I likhet med Apples notater synkroniserer Bear kun via iCloud, så det fungerer best hvis du bruker Apple-enheter.

Bear støtter imidlertid Markdown, noe Notes-appen ikke kan skryte av. Bear viser også bilder som er festet til notater in-line, noe som gjør den perfekt for å ta notater i rekkefølge under en forelesning eller lignende møtemiljø. Bear gir deg dessverre ikke forhåndsvisninger når du legger til URL-er; det gjør dem om til klikkbare lenker i stedet.

Estetisk sett ser ikke notatene like bra ut i Bear, men om det påvirker appens nytteverdi avhenger av dine preferanser. Når vi snakker om estetikk, har Bear mange temaer å velge mellom, og endrer hvordan appen ser ut hele veien.

Det finnes iPhone-, iPad- og Mac-versjoner av appen.

Du kan bruke gratisversjonen av Bear og få de fleste funksjonene. Du trenger imidlertid et Bear Pro-abonnement for å få det beste ut av appen. For $14,99 per år legger Bear Pro til avanserte funksjoner som merking av notater og muligheten til å eksportere notater til Markdown, ren tekst eller som bilder. Dessverre er enhetssynkronisering også en del av Pro-abonnementet, så hvis du trenger å bruke Bear på flere enheter, må du betale.

Utkast

Utkast fungerer litt annerledes enn de fleste notat-apper. Tanken bak er at du raskt og enkelt kan lage tekst av alle slag, og deretter bestemme hvor teksten skal gå. På sitt enkleste er utkast et flott sted å skrive ned notater på et øyeblikk. Åpning av appen oppretter umiddelbart et nytt, tomt notat med tastaturet oppe og markøren blinkende bort, klar for tekst. Selv om det er enkelt å ta et notat, er den virkelige kraften bak Drafts det som kommer etterpå.

Mens Drafts er en notatapp, er den designet for å la deg ta notater og deretter handle ut fra dem. Du kan gjøre alle slags ting med teksten din, for eksempel sende den til iMessage eller Twitter eller et dusin andre apper. Og selv de som knapt antyder hvor utkast kan ta deg fordi du kan lage dine egne handlinger eller til og med bla gjennom en handlingskatalog der andre brukere har lastet opp handlingene sine.

  Lag fargepaletter på iPhone og synkroniser til Mac-en

Dette innlegget kan fortsette og fortsette om hvordan utkast kan endre hvordan noen bruker iPhonen sin, men selv om du bare skulle bruke den som et sted å lagre tekst, er det også bra med det. Merknadsmerking er på plass, og arbeidsområder kan konfigureres til å vise bare de som har spesifikke egenskaper. Tenk på Workspaces som lagrede søk, og du vil være på rett plass. Alt synkroniseres via iCloud, og selv om en Drafts-app ikke er strengt tilgjengelig for Mac ennå, er det en beta på gang i skrivende stund.

Drafts er en gratis app, med et Drafts Pro-abonnement som kreves for å lage sluttredigeringshandlinger i tillegg til å låse opp noen av de beste funksjonene som Workspaces. Til $19,99 per år er det også et av de dyrere alternativene.

Evernote

Det er umulig å snakke om apper for å ta notater uten også å nevne Evernote. En tjeneste som har hatt sine problemer de siste årene, Evernote var en gang stedet å gå hvis du ville ha en app som kunne fungere som din «alt bøtte.» Evernote er mye mer enn en notatapp, som lar deg legge til filer, dokumenter og mer – og gjør alt søkbart når det først er der inne.

Selv om Evernote ikke mangler i funksjonsavdelingen – håndskriftgjenkjenning, klipping av nettsider, merking av notater og så videre – er den største kritikken vi har om det selve appen. Det føles overfylt og ikke helt hjemme på iPhone eller iPad. Når det er sagt, fungerer Evernote på tvers av alle større plattformer du kan tenke deg og har også et nettgrensesnitt. Du vil alltid ha notatene dine med deg, selv om de ikke føles bra å jobbe med på iOS. Vi ville sannsynligvis plassert Evernote nederst på listen over favoritter, men det fungerer fint for mange mennesker.

I sin grunnleggende form er Evernote gratis, men for å kunne bruke noen av de mer avanserte funksjonene som notatdeling og integrasjoner med skylagringstjenester, må du levere $7,99 per måned.