De beste pek- og skyt-kameraene for alle budsjetter

Med de beste smarttelefonene som produserer bilder og videoer av høy kvalitet, lurer du kanskje på hvorfor det i det hele tatt er nødvendig å kjøpe et pek-og-skyt-kamera.

Vel, de er fortsatt mer allsidige enn selv de beste smarttelefonkameraene. Du kan oppnå mye mer med de ulike objektivene, brennviddene og innstillingene på pek-og-skyt-kameraer enn enkle selfies og grunnleggende bilder. Å ta fjerne bilder av dyreliv eller actionbilder på stadion er lett mer oppnåelig med en kompakt pek-og-skyt.

Ikke bare det, men et faktisk kamera føles mye mer komfortabelt og ser mye kulere ut enn din gjennomsnittlige smarttelefon.

Her er de beste pek-og-skyt-digitalkameraene som er tilgjengelige i dag.

Våre beste pek-og-skyt-kameravalg i 2023

Canon PowerShot G7 X Mark III

Best sammenlagt

En balanse mellom kvalitet og verdi

Canon PowerShot G7 X Mark III kompaktkamera kombinerer avansert teknologi og eksepsjonell bildekvalitet. Med funksjoner som en høyoppløselig sensor, allsidig linse og effektiv bildestabilisering, er det et pålitelig valg hvis du vil ha et flerbrukskamera med kapasitet.

Fordeler

 • Kompakt, lett og bærbar
 • Utmerket byggekvalitet
 • Skjermen kan vippes fremover
 • Høy kontinuerlig lukkerhastighet

Canon PowerShot G7 X Mark III kombinerer en kompakt størrelse med en imponerende rekke avanserte funksjoner. Dens 20,1 MP 1-tommers stablet CMOS-sensor gir detaljerte og skarpe bilder, mens DIGIC 8-bildeprosessoren sørger for rask og presis ytelse. I tillegg har den et allsidig 24-100 mm-ekvivalent F1.8-2.8-objektiv som passer for ulike fotografisjangre.

G7 X Mark III har et ISO-følsomhetsområde på 125-12.800, som kan utvides til 25.600, og støy vises ikke merkbart før du når ISO 3.200. Kombinert med dens raske blenderåpning og effektive bildestabilisering, er den en utmerket ytelse i lite lys. Den objektivbaserte bildestabiliseringen gir opptil fire stopp med ristekompensasjon. Sammen med sin 5-akse Advanced Dynamic IS, har G7 X Mark III et effektivt system for å redusere risting.

Auto Level-funksjonen er et annet verdifullt tillegg. Den justerer kameraets orientering for å opprettholde jevne horisonter. Denne funksjonen er spesielt nyttig for fotografering på ujevne overflater eller når du panorerer landskap.

Selv om øyedeteksjon ikke støttes, har kameraet et responsivt AF-system for kontrastgjenkjenning. Den tilbyr både enkelt- og kontinuerlig autofokusmodus, selv om kontinuerlig AF for serieopptak og motivsporing ikke er tilgjengelig.

Olympus Tough TG-6

Mest robust

Et tøft reisekamera for eventyr utenfor nettet

Olympus Tough TG-6 er et svært holdbart pek-og-skyt-kamera designet for eventyrere som søker robusthet og pålitelighet. Med sin evne til å tåle ekstreme forhold og ulykker, er den den perfekte følgesvennen for utforsking utenfor allfarvei, og sikrer at du fanger uforglemmelige øyeblikk med letthet og sjelefred.

Fordeler

 • Svært holdbar
 • Gode ​​fangst med svakt lys
 • Utmerkede makromoduser
 • Vanntett opptil 15 meter

Ulemper

 • 12 MP oppløsning kan være bedre

Tøff av navn, tøff av natur; Olympus Tough TG-6 er Rocky Balboa av pek-og-skyt-kameraer. Det er en svært slitesterk enhet som tåler ulike ekstremer. Med sin IP68-klassifisering er den vanntett opptil 15 meter (samt støvtett). Dessuten er den støtsikker og til og med knusningssikker opp til 100 kgf. Kort sagt, hvis du vil ha et kamera som kan tåle alle årstider, værforhold eller uventede ulykker, er dette det perfekte valget.

Dens holdbarhet begrenser imidlertid ikke muligheten for sofistikert fotografering. Selv om bildeoppløsningen på 12 MP kan være bedre, kan den produsere kvalitetsbilder som passer for de fleste daglige fotograferingsbehov.

Dessuten er denne enheten et utmerket rop for makrofotografering. Den har 8x zoom, et vidvinkel f/2-objektiv og fire utmerkede makromoduser som lar deg fotografere så nært som 1 cm fra fronten av objektivet.

Kirsebæret på toppen er den enestående mikroskopkontrollmodusen som kan oppnå opptil 44x digital forstørrelse. Nærbildene av insekter og havliv vil være skarpe, detaljerte og utvilsomt fascinerende. I tillegg vil tre hvitbalansemoduser hjelpe deg med å oppnå fantastiske farger og flere detaljer.

Ytelse i lavt lys er også utmerket takket være det raske f/2-objektivet, bildestabilisering med sensorforskyvning og ISO-følsomhet fra 100 til 12 800. I tillegg kan du ta 4K-filmer av høy kvalitet med 30 bilder per sekund. Du får også Full HD ved 120FPS, som gir muligheten til episke saktefilmer for å lyse opp sosiale mediesider.

Sony ZV-1 II

Best for vloggere

Spesifikke funksjoner for allsidig vlogging

Sony ZV-1 II er et oppgradert pek-og-skyt-kamera designet for vloggere. Den tilbyr bemerkelsesverdige forbedringer som forbedrer dens egnethet for å lage videoinnhold av høy kvalitet. Med funksjoner som et bredere synsfelt, forbedret nærbildefotografering, et mer intuitivt brukergrensesnitt og praktiske moduser for å legge til stemning og atmosfære, gir den vloggere en forbedret filmopplevelse og større kreativ kontroll.

Fordeler

 • Rask hybrid AF
 • 20,1 MP Exmor RS CMOS-sensor
 • 4K ved 30FPS video
 • 18-50 mm vidvinkelzoomobjektiv ideelt for vlogging
 • Lett og bærbar

Ulemper

 • Dårlig batterilevetid
 • Ingen optisk bildestabilisering

ZV-1 var allerede et utmerket pek-og-skyt-kamera populært blant vloggere. Mark II introduserer flere betydelige forbedringer som vloggere vil sette enda mer pris på, med det nye 18-50 mm objektivet som den viktigste. Dette objektivet tilbyr et bredere synsfelt, mens nærbilder også er forbedret, takket være en kortere minste brennvidde. For å imøtekomme disse nødvendige endringene, måtte Sony imidlertid redusere zoomområdet.

Likevel har de oppdatert brukergrensesnittet, noe som gjør det mer intuitivt. Du får enkelt tilgang til kameraets utvalg av filtre og moduser rettet spesielt mot den moderne vloggeren. Å lage ulike stiler for å legge til stemning og atmosfære til videoene dine er en enkel sak, med innstillinger som Cinematic Vlog som gir et snev av Hollywood-klasse.

Hvis du markedsfører produkter, kan du også glede deg over Product Showcase-modus, der kameraet automatisk fokuserer på objekter du tar med i bildet. Videre isolerer Bokeh Switch umiddelbart motivet ditt ved å gjøre bakgrunnen uskarp ved å trykke på en knapp. Fans av Mark I vil være glade for å vite at den utmerkede 3-kapselmikrofonen med front-, bak- og rundstrålende opptak fortsatt har Mark II. I tillegg forblir den fullt artikulerende berøringsskjermen fra forrige iterasjon også.

Fujifilm Instax Mini Liplay

Beste budsjett

Fang øyeblikkelige minner med Vintage Flair

Fujifilm Instax Mini Liplay er et kompakt, brukervennlig pek-og-skyt-kamera som bringer tilbake nostalgien ved øyeblikkelig fotografering. Muligheten til å umiddelbart skrive ut bilder og til og med legge til lyd gir en morsom og minneverdig måte å fange øyeblikk uten å kreve noen fotograferingsferdigheter.

Fordeler

 • Umiddelbar fotoutskrift
 • Kompakt, lett og slank
 • Rimelig
 • I motsetning til andre instant-kameraer, er ikke utskrift automatisk etter opptak

Ulemper

 • Ingen redigering i kameraet
 • Skjermen er ikke veldig lyssterk
 • Ikke en stor artist med svakt lys

Fujifilm Instax Mini Liplay er slank, lett og mye moro, og er et pek-og-skyt-kamera med litt retroforskjell. Det deler samme funksjonalitet som de lenge glemte Polaroid-kameraene, men har en særegen fordel. I stedet for å skrive ut bilder umiddelbart, kan du se gjennom og velge hvilke bilder du vil skrive ut når det passer deg.

Ikke bare det, men du kan også legge til lyd til bildene dine eller være kreativ med forskjellige rammer og filtre for det perfekte bildet. Skriv ut kreasjonene dine umiddelbart fra kameraet eller direkte fra en smarttelefon eller nettbrett. Bildekvaliteten vil ikke slå deg bort, men den er god nok for et rimelig kamera. Ingen fotograferingsferdigheter er nødvendig; alt er gjort for deg siden det ikke er manuelle kontroller. Det er en morsom pek-og-skyt som gir umiddelbare trykte minner.

Med tre vakre design å velge mellom, er det en stil for alle. Du har det stilige valget mellom rødgull eller elegant svart eller hvit for et mer klassisk utseende. Den er liten, kompakt og passer lett i en skjortelomme eller veske, og batterilevetiden er god for opptil 100 utskrifter.

Fujifilm X100 V

Beste Premium

Førsteklasses pek-og-skyt-ytelse

Fujifilm X100V er et førsteklasses pek-og-skyt-kamera som kombinerer en elegant design med avansert teknologi, og tilbyr fotografer en avansert opptaksopplevelse. Med sin eksepsjonelle bildekvalitet, kompakte størrelse og holdbare konstruksjon er dette kameraet et toppvalg for kresne fotografer som er villige til å investere i et høykvalitetsverktøy for å fange fantastiske øyeblikk.

Fordeler

 • Slimline med pannekakelinse
 • Utmerket for reisende
 • Vippbar LCD-berøringsskjerm
 • Gammeldags ISO-skive
 • Rask fokus

Fujifilm X100V er et utmerket pek-og-skyt-kamera med et fast 23 mm (tilsvarende 35 mm) f/2 pannekakeobjektiv. Det er et fantastisk valg for nybegynnere siden dette kameraet virkelig gjør kunsten å knipse kvalitetsbilder til en fornøyelig opplevelse ved å kutte ut mye av faffet.

Kjernen i dette kameraets fortreffelighet er den banebrytende X-Trans CMOS 4-sensoren. Den fungerer med X-Processor 4 for å levere bilder og videoer av overlegen kvalitet. Du kan fange brede komposisjoner av gateliv, landskap, bylandskap og omtrent alt annet. På grunn av den faste linsen må du imidlertid være nær motivet for portretter, og å fange fjerne motiver er en oppgave for et annet kamera.

Bildeoppløsningen på 26 MP gir vakre resultater som du kan forstørre til plakatstørrelse uten å påvirke kvaliteten. Imidlertid er det sannsynligvis ikke det beste valget for vloggere. Oppvarmingsproblemer begrenser lengden på videoen du kan ta opp. Med bare ti minutter tilgjengelig med 4K per klipp, appellerer det kanskje ikke til vloggere som ønsker å ta videoer med lang livsstil, og det er ingen bildestabilisering. Imidlertid er de korte 4K-videoene den tar opp svært detaljerte og av utmerket kvalitet.

Det er det perfekte kameraet for reisende fordi det er lett og enkelt å pakke. Den passer også lett i en lomme og har støv- og sprutbeskyttelse. Den er imidlertid ikke værbestandig. For dette må du kjøpe en separat adapterring.

Canon PowerShot SX740 digitalkamera

Best for daglig bruk

Pek-og-skyt fortreffelighet i hverdagen

Canon Powershot SX740 er et allsidig, brukervennlig pek-og-skyt-kamera, perfekt for å fange hverdagens øyeblikk. Dens kompakte størrelse, lette design og bilder og videoer av høy kvalitet gjør den til et ideelt valg for fotografentusiaster på farten.

Fordeler

 • Slank og lett
 • God batterilevetid
 • Enkel å bruke
 • 40x optisk zoom
 • Utmerket 5-akset bildestabilisator

Canon Powershot SX740 er et allsidig pek-og-skyt-kamera som er godt egnet for hverdagsfotografering. Den har en 20,3 MP CMOS-sensor, et 40x optisk zoomobjektiv og en 5-akset bildestabilisator, som lar deg ta skarpe bilder og videoer under dårlige lysforhold.

Selv om det ikke er det mest avanserte kameraet på markedet, er det en god verdi for prisen. Den produserer bilder og videoer av høy kvalitet og er enkel å bruke. I tillegg passer den tett i lommen og er lett, slik at du kan bære den hele dagen eller henge den rundt halsen uten å føle deg tynget.

Du kan filme høykvalitetsfilmer og time-lapses i 4K ved 30FPS eller 25FPS og se dem tilbake på den hendige 180-graders flip-up LCD-skjermen. Skjermen er en fin touch, noe som gjør det enklere å ta selfies og gruppebilder. Men det er ikke en berøringsskjerm, og mangelen på en elektronisk søker kan også avskrekke noen kjøpere.

Sony RX100 VII

Best for action

Et kompakt kamera for å fryse handlingen

$827 $1298 Spar
$471

Sony RX100 VII er et avansert pek-og-skyt-kamera som er ideelt for å ta actionbilder, som sport eller dyreliv, med levende detaljer og skarphet. Med bemerkelsesverdige autofokus- og serieopptaksmuligheter produserer dette kompaktkameraet imponerende resultater som kan måle seg med mange førsteklasses kameraer.

Fordeler

 • Høyhastighets burst-skyting
 • Utmerket autofokus
 • Godt zoomområde
 • Utmerkede 4K-videoopptak

Hvis du er ute etter en enkel og effektiv pek-og-skyt som gir skarpe bilder selv i dårlig lys, så kan Sony RX100 VII være kameraet for deg. Den har en 20 MP 1-tommers stablet CMOS-sensor, en imponerende fullformats ekvivalent brennvidde på 24-200 mm, og et blenderåpningsområde på f/2.8 (bred) eller f/4.5 (tele) til f/11 med en syv- bladåpning.

Den yter best innen actionbilder, noe som gjør den til et ideelt valg for sport- eller dyrelivsfotografering. Denne ytelsen skyldes først og fremst dens bemerkelsesverdige enkeltserieopptaksmodus på opptil 90FPS og et svært effektivt autofokussystem med 357 fasegjenkjennings- og 425 kontrastgjenkjennings-AF-punkter.

Takket være det omfattende utvalg av lukkerhastigheter, fanger kameraet raske bevegelser eller dunkle motiver med skarphet og levende detaljer. Landskap kommer også godt frem, med god dynamisk rekkevidde. I tillegg bidrar ISO-området på 100-12 800 (kan utvides til 64 til 25 600) og utmerket bildestabilisering til dens gode ytelse i utfordrende lyssetting.

Kameraet er lite og lett å transportere. Selv om det ikke er like lett som andre kompaktkameraer, kan det likevel skli ned i lommen uten oppstyr. Men hvis du trenger noe robust og værbestandig, bør du vite at Sony RX100 VII kanskje ikke er like holdbar som andre pek-og-skyt og trenger litt mer pleie.

Sony Cybershot RX10 IV

Beste zoomobjektiv

Et Superzoom Point-and-Shoot Bridge-kamera

Sony Cyber-shot RX10 IV er et sterkt anbefalt kamera for å fange et bredt spekter av motiver. Takket være det utmerkede 25x optiske zoomobjektivet kan du enkelt og raskt ta fjerne motiver og actionbilder på nært hold, slik at du aldri går glipp av et øyeblikk.

Fordeler

 • Utmerket batterilevetid
 • Bilder av høy kvalitet
 • 3-tommers vippeskjerm
 • God optisk bildestabilisering
 • Rask autofokus

Sony Cyber-shot RX10 IV er et annet utmerket valg for å ta bilder i rask bevegelse, takket være den lynraske autofokusen. Den har 315 fasedeteksjons- og 25 kontrastgjenkjennings-AF-punkter som dekker 65 prosent av bildet ved hjelp av 24FPS-serieopptak. Enten du vil ta fjerne løver på safari eller nærbilder av barnet ditt på idrettsplassen, gir dette kameraet deg uforglemmelige bilder i tide.

Den fungerer ganske bra i innstillinger med lite lys også. Bildene er skarpe med sin brede f/2.4 blenderåpning, effektive bildestabilisering og et ISO-område på 100 til 12 800 (kan utvides til 64 til 25 600). Du får også relativt minimalt med støy ved høyere ISO-er, og det dynamiske området er utmerket.

Den 25x optiske zoomen er et bemerkelsesverdig område, tilsvarende 24-600 mm, noe som gjør den til et utmerket valg for å fange fjerne motiver. Dette øker imidlertid kameraets bulk og kan være en avgjørende faktor hvis du vil ha en slank og pek-og-skyt med lomme. På oppsiden er den fukt- og støvbestandig, en sjeldenhet blant kompaktkameraer. Hvis du kan overse den litt større størrelsen, vil du ha et slitesterkt kamera som tar eksepsjonelle bilder.

Ricoh GR IIIx

Mest kompakt

Et utmerket alternativ for reisefotografering

Ricoh GR IIIx er et kompakt og lett kamera som kombinerer bærbarhet med imponerende bildekvalitet, noe som gjør det ideelt for shutterbugs som søker pek-og-skyt av høy kvalitet på reise.

Fordeler

 • Berøringsskjerm med levende skjerm
 • Kompakt og lett
 • Intuitivt menysystem
 • Utmerket bildekvalitet

Ulemper

 • Ikke genialt for å ta videoer
 • Relativt kort batterilevetid
 • Ingen innebygd blits

Når de vurderer et pek-og-skyt-kamera, søker de fleste brukervennlighet og kompakte dimensjoner. Ricoh GR IIIx leverer på begge punkter. Til tross for at den har en 24 MP APS-C-sensor, veier GR IIIx bare 9,2 pund og har slanke dimensjoner på 4,3 x 2,4 x 1,4 tommer. Den er behagelig å holde og enkel å håndtere, mens kontrollene er intuitive og gir enkel tilgang til ulike innstillinger. I tillegg har GR IIIx en berøringsskjerm LCD-skjerm for å forenkle menynavigering.

Den store sensoren leverer imponerende bildekvalitet med kant-til-kant detaljer. Med sitt brede ISO på 100 til 102 400 følsomhetsområde og 3-akset bildestabilisering er fotokvaliteten konsistent under alle lysforhold. Støy er begrenset til ISO 12 800, slik at du kan knipse med raske lukkerhastigheter og smale blenderåpninger innendørs eller etter skumring.

Dens 40 mm-ekvivalente linse passer godt til gatefotografen, og hybridfase- og kontrastdeteksjonsautofokussystemet har et omfattende dekningsområde. Den inneholder også anstendig menneskelig ansikts- og øyedeteksjon for å fange mennesker nøyaktig.

Kameraet tilbyr også motivsporing og kontinuerlig autofokusfunksjoner. Men som en kompakt pek-og-skyt, kan disse egenskapene være litt mindre nøyaktige når du fanger raske motiver sammenlignet med førsteklasses kameraer. Kontinuerlig opptak er begrenset til 5FPS, og det kan opprettholde dette tempoet i omtrent 10 RAW-bilder eller 15 JPEG-er før du trenger å buffere.

Punkter å vurdere før du kjøper et pek-og-skyt-kamera i 2023

Når du kjøper et pek-og-skyt-kamera, er du sannsynligvis ute etter enkelhet, bekvemmelighet, bærbarhet eller alle tre. I dag har disse kameraene høyoppløselige sensorer og avansert bildebehandling, noe som resulterer i utmerket bildekvalitet. Som et resultat kan det være unødvendig for de fleste å bruke dyre DSLR-er og førsteklasses speilløse kameraer. Selv profesjonelle eller seriøse hobbyister kan finne et bærbart alternativ for å ta på ferie.

Selv om de kanskje ikke tilbyr nivået av manuell kontroll eller utskiftbare objektiver som mer avanserte kameraer gjør (du må se til noen av de beste DSLR-kameraene for det), er pek-og-skyt allsidige, og noen har spesifikke funksjoner og opptaksmoduser som imøtekommer ulike fotograferingsbehov.

Sony ZV-1 II tilbyr for eksempel et vidvinkelobjektiv og utmerkede nærbilder, noe som gjør den perfekt for vloggere. Den inkluderer også ulike kreative moduser og et intuitivt grensesnitt. På den annen side kan langtidsreisende og nomader kreve et tøft og robust kamera som Olympus Tough TG-6, designet for å overleve ekstremene som eventyrene deres vil ta dem til.

Det beste pek-og-skyt-kameraet som kombinerer god verdi med alt annet er imidlertid Canon PowerShot G7 X Mark III. Det er et allsidig valg som folk flest kan glede seg over og har et praktisk teleobjektiv som ikke går på akkord med bildekvaliteten.

Canon PowerShot G7 X Mark III

Best sammenlagt

En balanse mellom kvalitet og verdi

Canon PowerShot G7 X Mark III kompaktkamera kombinerer avansert teknologi og eksepsjonell bildekvalitet. Med funksjoner som en høyoppløselig sensor, allsidig linse og effektiv bildestabilisering, er det et pålitelig valg hvis du vil ha et flerbrukskamera med kapasitet.

Fordeler

 • Kompakt, lett og bærbar
 • Utmerket byggekvalitet
 • Skjermen kan vippes fremover
 • Høy kontinuerlig lukkerhastighet
  8 beste AI-promptgeneratorer for å komme over din kreative blokk