De beste VR-hodesettene i 2023

Virtual reality blir mer mainstream for hver dag, spesielt når det kommer til spill. Med et bredt utvalg av VR-hodesett på markedet, alt fra den mest avanserte teknologien til budsjettvennlige alternativer, er det et hodesett der ute som vil glede alle.

James Bruce / MakeUseOf

Meta Quest 3 er en oppgradering over Meta Quest 2 på alle måter. Den nyeste versjonen av hodesettet med blandet virkelighet har en skjerm med høyere oppløsning, forbedret haptikk, jevnere grafikk, fargekameraer og en raskere, kraftigere prosessor.

Hvis du ønsker å oppleve virtuell virkelighet helt kabelfri, er dette et utmerket alternativ å vurdere. Ubundet fra kabelrot er du fri til å fordype deg fullstendig i trådløs spilling. Og det fine med denne frittstående enheten er at den heller ikke krever en avansert spill-PC eller en spillkonsoll for å betjene den.

Med suveren 3D-lyd lagt inn i miksen også, er dette VR-headsettet en veritabel fest for sansene. Og med et enormt bibliotek med Quest VR-titler å utforske, har Meta økt satsingen for trådløs virtual reality-spilling.

Meta Quest 3

Best sammenlagt

Med gjennomgangskameraer i full farge og romskanningsfunksjoner er Metas Quest 3 det beste frittstående VR-headsettet til nå, og gir oppslukende opplevelser hvor som helst og uten behov for en avansert spill-PC.

Fordeler

 • Trådløst
 • Krever ikke spill-PC
 • Stort bibliotek med spill

Ulemper

 • Relativt kort batterilevetid

Jordan Gloor / MakeUseOf

Så fristende som VR-verdenen kan være, vil du kanskje dyppe tåen din for å teste den først før du bruker hundrevis av dollar på et headset. Du kan gjøre det med Meta Quest 2 for en brøkdel av prisen sammenlignet med nyere, dyrere VR-headset.

Det er en allsidig enhet som gir mulighet for både kablet og trådløs spilling, med mulighet for å koble den til en avansert spill-PC for å oppleve noen av de mer krevende VR-titlene i Quest-biblioteket. Selv om den kanskje mangler noen av klokkene og fløytene til sin mer sofistikerte etterfølger, er det et flott sted å starte hvis du er ny på VR og ikke vil gå all-in fra begynnelsen.

  8 beste lagringsovervåkingsverktøy for å holde øye med ytelsen 👀

Quest 2 er lett og behagelig å ha på seg og gir utmerket valuta for pengene. Det krever ingen form for ekstra maskinvare for å komme i gang (annet enn sammenkobling med en smarttelefon) og gir et fristende prospekt på startnivå for VR-nysgjerrige.

Meta Quest 2

Beste budsjett

$250 $300 Spar
$50

Meta Quest 2 er Metas alt-i-ett VR-headset på inngangsnivå som lar deg spille spill med eller uten PC. Den har en høyoppløselig skjerm, et stort spillbibliotek og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz. Dette VR-headsettet er en flott VR-enhet for både nybegynnere og eksperter.

Fordeler

 • Et godt alternativ på inngangsnivå
 • Trådløst
 • Relativt rimelig
 • Ingen PC nødvendig

Ulemper

 • Kort batterilevetid
 • Lavere spesifikasjon sammenlignet med konkurrentene

Beste Premium VR-hodesett: Ventilindeks

Ventil

De Ventilindeks representerer den beste premium VR-opplevelsen akkurat nå. Flytter grensene for hjemme-VR-opplevelsen, med funksjoner som individuell fingersporing som perfekt komplementerer den skarpe, jevne bildene, kartleggingen over store områder og 130-graders FOV. Kast den direkte integrasjonen med Steam inn i miksen også, og du har den perfekte oppskriften på virkelig ekspansiv VR-spilling.

Indeksen tilbyr også en førsteklasses lydopplevelse. Nærfelthøyttalere sitter på hver side av hodesettet, rett over ørene, og pumper utsøkt 3D-lyd og omslutter deg i en arena av lyd som gir total nedsenking samtidig som du kan høre omgivelsesstøy rundt deg.

Selv om Valve Index i stor grad er en kablet VR-opplevelse, er det få rivaler der ute som kan konkurrere med omfanget av det den gir. Det kan koste en pen krone og kreve et mer omfattende oppsett, men for avanserte PC-spillere er dette fortsatt et av de beste VR-headsettene som tilbys.

Ventilindeks

Beste Premium Headset

Valve Index er et høyytelses PC VR-headset med høy oppdateringsfrekvens, fingersporingskontrollere og høyttalere utenfor øret. Den er kompatibel med Steam VR, noe som betyr at du kan nyte et enormt bibliotek med VR-spill med dette imponerende settet.

Fordeler

 • Høy oppdateringsfrekvens
 • Fingersporingskontrollere
 • Fantastisk 3D-lyd
 • Stort bibliotek med spill

Ulemper

 • Veldig dyrt
 • Ikke trådløst

PlayStation VR2 er et bemerkelsesverdig sett og er den aller beste måten for konsollspillere å oppleve spenningen og søl av VR-spill.

Det tar bare sekunder å sette opp, med en enkel kablet tilkobling til PS5-konsollen. En rask orienteringsveiledning senere, og du er klar til å gå. En imponerende passthrough-funksjon lar deg sjekke IRL-omgivelsene dine når som helst ved å trykke på en knapp, og OLED-panelet inne i headsettet gir enormt forbedret bilde med større oppløsning og forbedret FOV. I tillegg har haptikken i både hodesettet og kontrollerne fått litt kjærlighet i denne siste iterasjonen, noe som gir en mye mer oppslukende opplevelse.

På minussiden kan du godt unngå prisantydningen, som for øyeblikket er høyere enn selve PS5. Men med mange PSVR-eksklusive titler tilgjengelig for øyeblikket og i horisonten, er det tydelig at Sony investerer tungt i denne maskinvaren. Og med løftet om enda større og bedre titler som kommer, ser fremtiden lys ut for PSVR2.

Sony PlayStation VR2

Best for konsoller

Med en enkel tilkobling med én kabel, 4K-bilder, innovative gjennomgangskameraer og fantastisk 3D-lyd, er PlayStation VR2 den beste måten å fordype deg i VR-spill på PS5.

Fordeler

 • Utmerket grafikk
 • 3D-lyd
 • Super enkelt oppsett
 • Ett-trykks gjennomgangskameraer

Ulemper

 • Koster mer enn en PS5-konsoll

Merk LoProto / MakeUseOf

De HTC Vive Pro 2 VR Headset imponerer delvis på grunn av dens fenomenale oppløsningshastighet. Med 2 448 x 2 448 piksler per øye, vil du slite med å finne noe som gir bilder i samme liga som dette hodesettet. Slå sammen dette med en 120Hz oppdateringsfrekvens og en stor 120-graders FOV, og du får en nesten uslåelig visuell opplevelse.

Du trenger en kraftig, avansert spill-PC for å få det beste ut av Hive Pro 2 og oppleve det nivået av visuell troskap. For ikke å nevne en god del engangspenger. Men for de som gjør det, er øynene dine virkelig i for en godbit her.

Selv om dette først og fremst er et kablet VR-hodesett, gir HTC Vive Pro 2 muligheten til å gå trådløst, med tillegg av en trådløs adapter (som selges separat). Og å være kompatibel med Steam VR betyr at det ikke er mangel på titler å glede seg over her heller.

HTC Vive Pro 2 VR-hodesett

Best for PC

$790 $800 Spar
$10

HTC Vive Pro 2 er et kablet VR-headset med en fantastisk 5K-oppløsning og gir nydelige og oppslukende bilder for avansert PC VR-spilling. Med silkemyk bevegelsessporing og et ultrabredt synsfelt, gir den en uovertruffen visuell opplevelse for spillere.

Fordeler

 • Utrolig 5K-oppløsning
 • Veldig jevn bevegelsessporing
 • Bred FOV
 • Fungerer med Valve Index-kontrollere

Ulemper

 • Dyrt
 • Kontroller og baseenhet følger ikke med
 • Ikke trådløs med mindre du bruker separat adapter

FAQ

Spørsmål: Hva står VR og AR for?

VR og AR står for henholdsvis Virtual Reality og Augmented Reality.

Spørsmål: Hva er forskjellen mellom et VR-headset og VR-briller?

VR-briller har en tendens til å være slankere og mindre omfangsrike enn VR-hodesett, noe som gjør dem mer behagelige å ha på seg lenger. Imidlertid mangler de prosessorkraften til VR-headset og er derfor mindre i stand til å gjengi oppslukende VR-miljøer.

Spørsmål: Vil et VR-headset gjøre meg syk?

Muligens. Noen hodesettbrukere kan oppleve reisesyke under VR-spilling, men det varierer fra person til person, så vel som spesifikasjonene til maskinvaren du bruker.

Spørsmål: Kan jeg bruke et VR-headset hvis jeg har briller?

Ja. Mange VR-headset er justerbare og bygget for å imøtekomme brukere i briller.

Spørsmål: Trenger du en konsoll eller PC for å bruke et VR-headset?

Ikke nødvendigvis. Det er noen VR-headset, for eksempel Meta Quest 3, som gir mulighet for trådløs VR-spilling uten behov for en spill-PC.

Spørsmål: Hvordan holder jeg VR-headset-linsene støvfrie?

Du kan holde VR-linsene dine rene mellom bruk ved å tørke av dem med en mikrofiberklut og flytte dem i en sirkulær bevegelse mens du rengjør. Dette vil sikre jevn, smussfri rengjøring.

Spørsmål: Kan jeg spille Meta Quest 2-spill på Meta Quest 3?

Ja. Meta Quest 3 er bakoverkompatibel med Meta Quest 2-titler.

Spørsmål: Kan jeg spille PSVR-spill på min PSVR2?

Nei. PSVR2 har ikke bakoverkompatibilitet med PSVR-headsettet.