Det rette IT-automatiseringsverktøyet for deg

Omfanget av verktøy som brukes i DevOps programvareutviklingsteknikk er stadig mer omfattende. I dag er det tusenvis å velge mellom, hvert verktøy har sine grunner til å brukes i virksomheten din: etter hvordan det bidrar til å nå dine mål eller til og med daglige oppgaver. Og enten du er en ny eller en erfaren utvikler, kan du bli overveldet av racing for det riktige alternativet.

Selv når du har begrenset det til en liste over potensielle verktøy (de som interesserer deg), er typen problemer du vil løse forskjellige. For eksempel kan du ønske deg en spesifikk konfigurasjonsadministrasjon eller applikasjonsdistribusjon i informasjonsteknologi (IT) infrastruktur, så det er vanskelig å velge. Chef og Ansible er de ledende verktøyene så langt.

Hvis du er interessert i DevOps, må du forstå når du skal velge en bestemt automatiseringsteknologistabel og hvorfor. I dette innlegget vil jeg bryte ned de to automatiseringsverktøyene, med tanke på at hver utvikler vil ha unike behov. Og mens det «beste» verktøyet er subjektivt, vil jeg vise deg forskjellene, nevne vanlige egenskaper og dermed hjelpe deg med å ta et informert valg.

DevOps Automation vilkår å vite

Før du dykker inn i hele avtalen mellom Ansible og Chef, ville det være verdt å være klar over de mest brukte termene i DevOps-automatisering for å få en jevn forståelse av domenet.

 • DevOps og DevSecOps – Begrepene refererer til henholdsvis utviklingsoperasjoner og utviklingssikkerhetsoperasjoner. Disse programvareutviklingsteknikkene innebærer tilnærminger til kultur, automatisering og plattformdesign med et skjæringspunkt mellom integrert sikkerhet som et delt ansvar gjennom hele IT-livssyklusen. Mens både DevOps og DevSecOps er like, gir det å legge til sikkerhet i DevOps DevSecOps, for å rydde opp.
 • Konfigurasjonsadministrasjon – Denne prosessen innebærer å opprettholde datasystemer, servere og full programvare i ønsket tilstand. Denne tilnærmingen til håndtering av programvare hevder at programvaren din fungerer som forventet. Hvis du kan automatisere konfigurasjonsadministrasjon, vil du redusere kostnadene, kompleksiteten og risikoen knyttet til manuelle feil.
 • Agentbasert arkitektur – Chef bruker dette kriteriet. Den beskriver en automatiseringsmodell og infrastruktur som bruker spesifikk programvare, kalt agenter, for å kjøre i administrerte miljøer. For å begynne å bruke modellen må du installere avhengigheter på hver målnode med ekstra sikkerhetssjekker og regler, noe som kan være tidkrevende, spesielt når du leverer programvare i en begrenset periode.
 • Agentløs arkitektur – Brukt av Ansible, innebærer dette kriteriet automatisering og administrasjon av IT-tjenester uten behov for agenter. Kontrollprogramvaren har ikke lange installasjoner og kobles til eksterne maskiner gjennom et SSH (Secure Socket Shell). Når du har konfigurert systemet, er det ikke nødvendig å beholde et distribusjonssystem; mer om det senere.
 • YAML – I sin helhet, Yet Another Markup Language, noen ganger, Yet Ain’t Markup Language, er deserialiseringsspråket som brukes til å skrive konfigurasjonsfiler. YAML er et JavaScript-supersett. Den er lesbar for mennesker og enkel å bruke sammen med andre programmeringsspråk.
 •   Hvordan finne ut hvor noen jobber gratis

  Hva er Ansible?

  Ansible er et IT-automatiseringsverktøy laget i 2012 av Ansible Works, dets morselskap, for å automatisere en hel applikasjonslivssyklus i IT-miljøer. Ansible hjelper med å automatisere konfigurasjonsadministrasjon, orkestrere arbeidsflyter og applikasjonsutvikling; listen er lang. Ansibles driftsmodell utfører oppgaver i en bestemt rekkefølge, en av sine egne, og utfører IT-miljøprosesser konsekvent.

  Ansible øker kvalitet og produktivitet samtidig som kostnadene reduseres ved å optimalisere IT-miljøet. Det kan også være en løsning som introduserer smartness i IT-domenet. Ansible bygger bro mellom tradisjonelle IT-miljøer med smidig programvareimplementering. Den er åpen kildekode og er avhengig av klient-server-modellen. Ansible designere hevder at det er den eneste automatiseringsmotoren som robotiserer hele APK-livssyklusen innenfor en kontinuerlig leveringstidslinje. Automatisering innebærer å gjøre om komplekse oppgaver til repeterbare spillebøker, forenkle prosesser og til slutt øke hastigheten på produksjonen.

  Ikke overraskende er navnet «ansible» avledet fra science fiction-litteratur. Den beskriver et øyeblikkelig hyperspace-kommunikasjonssystem.

  Ansible kontrollmaskiner er Linux/Unix-baserte – som Debian, RedHat Enterprise Linux og macOS. Du kan kjøre Ansible på Python 2.7 eller 3.5. Når du bytter til skyplattformene, kjører Ansible på Amazon webtjenester (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud og Docker, i en lang liste av leverandører. Ansible bruker winRM og OpenSSH for eksterne tilkoblinger, tilbyr selvbetjening, utfører rollebasert tilgangskontroll (RBAC), og tillater forbedret tillatelse. Som et resultat gir Ansible pålitelighet og sikkerhet i DevOps og IT-drift.

  Ansible kan utnyttes til å automatisere IT-infrastruktur av mange operatører i domenet, inkludert operatører, IT-ledere, ledere og utgivelsesingeniører. Nå som jeg har knyttet Ansible til brukerne, hva med organisasjoner? Enten du driver store eller små bedrifter, kan du ta i bruk Ansible for å effektivisere IT-driften din. Imidlertid er mange selskaper som bruker Ansible, skreddersydd innen informasjonsteknologi og kommunikasjonsdomener.

  Nøkkelfunksjoner til Ansible

 • Ansible Content Collections – Dette verktøyet hjelper deg med å skape et sterkt brukerfellesskap. Ansible har innebygde forhåndskomponerte moduler som hjelper utviklere og innholdsskapere med å samarbeide effektivt på jobben. Ansible gir en konsistent struktur der du kan flytte bunter med moduler, roller, plugins og dokumentasjon i innholdsopprettingsprosessen. Den fantastiske delen er at du alltid kan sikre en konsistent gjennomstrømming av innhold uten å bekymre deg for versjonsoppdateringer og utgivelser.
 • Automation Services Catalog – Dette er funksjonen som håndterer klargjøring, administrasjon og fullstendig automatisering av ressurser. Selv om den automatiserer hyppige brukerforespørsler gjennom RBAC-teknikken nevnt tidligere., hjelper den også med å oppfylle kravene til IT-samsvar.
 • Automation Hub – Dette verktøyet gir tilgang til å finne og bruke Red Hats innhold og tilknyttede partnere. Du kan utvide innholdet ved å publisere og administrere Ansible-samlinger i automatiseringshuben. Spesielt «how-to-veiledningene» som hjelper deg å utnytte Ansible.
 • Automation Execution Environments – Vanligvis er dette et containerbilde der IT-automatiseringsmiljøer er bygget på. Det er middelet til å automatisere oppgavene og prosedyrene dine på en standard måte. I utviklerens øyne kan du se det som et vanlig språk for automasjonsingeniører, plattformarkitekter og administratorer.
 • Automation Mesh – Dette laget forenkler skaleringsprosessen ved å bruke et bilateralt kommunikasjonslag. Verktøyet effektiviserer fleksibiliteten i applikasjonsdistribusjon, samtidig som det er nøye med å ikke kompromittere synlighet og kontroll over IT-økosystemet ditt. Automatiseringsnett gir sikkerhetsfunksjoner som digital signering, transportlagssikkerhet (TLS), trafikkkryptering og ekstra tilgangskontroller.
 • Automatiseringsanalyse og -innsikt – Denne delen hjelper deg med å evaluere Ansible-automatiseringsytelsen. Med andre ord, dette er din inngangsport til helsesjekk av automatiseringen din utledet fra handlingsbare data som du kan bruke til å ta logiske og informerte beslutninger.
 •   Hvordan laste ned Disney+ filmer og TV-serier for å se frakoblet

  Fordeler med Ansible

  • Lett å lære. Du trenger ingen forutsetninger.
  • Forenklet konfigurasjonsadministrasjon og applikasjonsdistribusjon.
  • Forbedret sikkerhet og pålitelighet.
  • Tilgjengelig dashbord for sentralisert automatisering og visualisering.
  • Støtter overholdelse av IT-forskrifter.
  • Tidseffektiv.
  • Tillater kontinuerlig integrasjon.
  • Større fellesskap

  Ulemper med Ansible

  • Støtter ikke macOS.
  • Underutviklet grafisk brukergrensesnitt (GUI)
  • Statsløs og sporer dermed ikke endringer i avhengigheter.
  • Uønsket feilsøkingsevne.

  Hva er kokk?

  Chef ble laget i 2009 av morselskapet OpsCode. Chef-teknologi er en etterfølgende programvare etter et gammelt konfigurasjonsverktøy kalt Puppet som var vanskelig å forstå og hadde en bratt læringskurve. Chef er litt vanskeligere å forstå, i motsetning til Ansible. Men med øvelse blir det enkelt, som med alle programmeringsspråk. Chef og Puppet er dukketeater av Ruby programmeringsspråk.

  «Chef er en kraftig automatiseringsplattform som gjør infrastruktur til kode …»

  – Kokkedesignere

  Så, Chef er et annet automatiseringsverktøy som viser dyktighet i kontinuerlig distribusjon og konfigurasjonsadministrasjon. Og enten driften din er lokalt, hybridmiljø eller skybasert, automatiserer Chef konfigurasjon, distribusjon og administrasjon gjennom nettverket ditt uavhengig av størrelsen.

  Chef kjører på flere plattformer som Windows, Cisco IO og Nexus. Og hvis du er den typen utviklere som er entusiastiske for skyteknologi, støtter Chef plattformer som Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS) og Google Cloud Platform. Listen går lenger enn her; gjør undersøkelsene dine for å bekrefte at din foretrukne nettskyleverandør støttes.

  I motsetning til Ansible, som mange brukere bruker, er Chef rettet eksplisitt mot DevOps- og DevSecOps-ingeniører. Løsningen er iboende adoptert av mellomnivå til senior informasjonsteknologi- og tjenesteselskaper.

  Hovedfunksjoner til Chef

  Chef Solutions har mange viktige arkitektoniske funksjoner; her er et sammenbrudd.

  • Chef Infra – Dette verktøyet lar deg automatisere, konfigurere, administrere og distribuere IT-infrastrukturen din effektivt. Chef Infra konverterer infrastruktur til kode og gir stabil distribusjon på tvers av den. Chef Infra består av tre komponenter; Chef server, arbeidsstasjon og klienter. Som nøkkelspiller kjører arbeidsstasjonen på hvilken som helst plattform og støtter kodetesting ved hjelp av ulike verktøy.
  • Chef Habitat – Som et åpen kildekode-produkt støtter dette verktøyet applikasjonsdistribusjon uavhengig av plattformen din. Den definerer, pakker og leverer applikasjoner automatisk hvis du ser på dens bestanddeler, pakkeformater som ofte er isolerte, reviderbare og uforanderlige, og en habitatovervåker for å administrere disse pakkene.
  • Chef InSpec – Dette testrammeverket med åpen kildekode kjører på hvilken som helst plattform. Rammeverket er lesbart for både mennesker og maskiner. Det er også en løsning som øker sikkerhet og samsvar. En ekstra fordel er at du kan bruke den til å teste din fysiske maskinvare.
  • Chef Automate – Dette er inngangsporten din til å integrere åpen kildekode-produkter som Chef InSpec og Habitat. Det gir fullstack kontinuerlig sikkerhet og samsvar. Du kan også bruke Chef Automate til å se hele IT-økosystemet ditt og generere innsikt som ville være ressurssterk.
    Hvordan automatisere tilgangsrettigheter i AWS S3-bøtte i 3 enkle trinn

  Fordeler med kokk

  • Ferdigpakkede maler som forenkler konfigurasjonen.
  • Lett å bruke; utvikler kokebøker raskt.
  • Sikrer konsistens og kvalitet ved distribusjon.
  • God verktøytilpasning; skreddersy dashbordet for å passe dine behov.
  • Du kan ikke migrere Chef lett.
  • Automatiserer IT-samsvar.
  • Gir sikker og jevn levering til kritiske applikasjoner.

  Ulemper med kokk

  • Mange verktøy trenger avklaring blant brukerne.
  • Trenger du å forstå Ruby programmeringsspråk.
  • Bratt læringskurve.
  • Ikke det beste for mikroorganisasjoner.
  • Følger master-klient-tilnærmingen, noe som gjør det sakte.
  • Relativt høyere kostnader.

  Nøkkelforskjeller mellom Ansible og Chef

  Selv om både Ansible og Chef er på samme side angående automatisering, har de kjennetegn. Denne delen fremhever forskjellene mellom Ansible og Chef.

  FeatureAnsibleChefInstallationLett å installere fordi den bruker en agentfri arkitektur.Bruker master-klientkriteriene som krever at Chef Agent kjøres i hver klientmaskin. Kokkens arbeidsstasjonskomponent trenger også konfigurasjon, noe som bremser den generelle installasjonsprosessen. Språk som brukes Den bruker master-klientkriteriene som krever at Chef Agent kjører i hver klientmaskin. Knyttet til dens opprinnelige Ruby, som er mer utviklerbasert. Konfigurasjonskonfigurasjonsfiler i Ansible kalles playbooks. Ansible bruker push-konfigurasjonsoperasjonsmodellen. Konfigurasjonsfiler i Chef kalles kokebøker. Chef bruker pull-konfigurasjonsteknikken. Fellesskap
  (Mangfoldige operasjoner som ikke er begrenset til møter, tilstedeværelse på sosiale medier, bøker og opplæring.)Nytt produkt og relativt mindre å lære.
  Har et stort fellesskap. Chef er et eldre produkt, så dokumentasjonen er bedre.
  Relativt mindre samfunn.

  Sette alt sammen

  Som du har sett, er Chef og Ansible de mest produktive automatiserings- og konfigurasjonssystemene som styrer DevOps, DevSecOps og andre IT-prosesser. Ansible er enkel og lett å bruke og kan læres av mange brukere. Motsatt kommer Chef med en rekke funksjoner og hjelper til med å utføre komplekse informasjonsteknologioperasjoner.

  Du har også sett fordelene og begrensningene til både Ansible og Chef. For å velge din automatiseringsløsning må du vurdere kravene dine. Og mens kravene dine er oppfylt, er det flere andre faktorer å vurdere fra bekvemmelighetssynspunktet; de gjeldende funksjonene som er tilgjengelige på din valgte løsning og utsiktene på lang sikt. Vurder andre faktorer som fremtidig arbeidsbelastning eller organisasjonens størrelsesvekst over tid.

  Hvis du har kommet så langt, har DevOps vekket interessen din. Hvis det er tilfelle, foreslår jeg at du går videre med ditt karrierevalg eller dine tanker; det er derfor du bør sjekke ut guiden vår, som ekspertene våre har kurert nøye på de beste DevOps-kursene.

  x