q Du må bytte ut AirPods på $ 160 hvert par år - tipsbilk.net

Du må bytte ut AirPods på $ 160 hvert par år

AirPods er et av Apples mest elskede nye produkter. Men hvis du elsker dem så mye at du bruker dem hver dag, forvent at de uerstattelige batteriene bare varer noen få år på det meste.

AirPods har vært på markedet i litt over to år nå. I løpet av de siste månedene har vi sett mer og mer klager på problemer med batterilevetid med AirPods – for det meste fra brukere som har brukt deres i timevis hver dag. Med så mye bruk vil batterilevetiden forringes i løpet av et par år. Dessverre betyr det bare at du kaster ut AirPods og kjøper et nytt par.

Å kaste AirPods kan høres ekstremt ut, men batteriene i øretelefonene og ladevesken kan ikke byttes ut. Når AirPods ikke lenger kan holde en betydelig ladning, går de i søpla.

AirPods var ikke designet for å bli reparert

For det første, grunnen til at du ikke bare kan bytte ut batteriene i disse tingene er at AirPods ikke var designet for å bli reparert i utgangspunktet. Og nei, det er ikke det at Apple bare gjør dem ekstremt vanskelige å reparere. AirPods er heller ikke laget for å repareres, punktum – hvis de går i stykker eller batteriet brytes ned til en ubrukelig tilstand, vil du kaste dem ut og kjøpe et nytt par. Beklager.

  Multi-Layer SSD-er: Hva er SLC, MLC, TLC, QLC og PLC?

Bare ta en titt på iFixits riving av et par AirPods. Alt er limt sammen, og du kan ikke en gang ta ut batteriet uten å ødelegge ørepluggen. Det samme gjelder ladeetuiet. På bloggen deres, sier iFixit at «Alt i alt er det umulig å få tilgang til en hvilken som helst komponent – inkludert batteriene i dekselet og i «Pods – uten total ødeleggelse.»

Apple tilbyr reparasjonstjenester for AirPods, men vi kan ikke forestille oss hvordan Apple reparerer dem. De erstatter sannsynligvis bare AirPods med nye, for det er ingen måte at Apples «batteritjeneste» faktisk innebærer å bytte ut batteriet i en øretelefon. Det er ikke mulig.

  Hvordan Alexa lytter etter Wake Words

På nivå med Apples vanlige MO, er kostnaden for å «reparere» AirPods utenom garanti omtrent samme kostnad (eller mer) som et helt nytt sett. Så selv om du ikke kaster ut et par gamle AirPods selv, kaster Apple dem for deg når du tar dem inn for «reparasjon». Hvor praktisk.

Den største bekymringen er e-avfall

Selvfølgelig vil mange hardbarkede AirPod-brukere gjerne fortsette å betale $160 hvert 2.–3. år for å fortsette å rocke ut trådløst. Kostnaden for forbrukeren er ikke den største faktoren her. Det er unødvendig e-avfall.

Hvis AirPods ikke kan repareres, bør de i det minste være resirkulerbare, men selv det er ikke mulig. Her er tingen: det ville koste gjenvinnere mer penger enn de kunne tjene tilbake fra materialene som er hentet fra AirPods. Med andre ord ville prosessen med å trekke ut komponentene være for tidkrevende og kostbar.

For et selskap som holder gjør en stor sak om resirkulering, Apple ser ikke ut til å måle seg til sine standarder med sine AirPods.

  Hands On: Slik spiller du PS4-spill på iPhone eller iPad

Dette handler om alle trådløse ørepropper og utover

Vi kan ikke skille ut Apple her. Vi er sikre på at alle AirPod-konkurrenter er skyldige i å lage et produkt som ikke kan repareres eller resirkuleres. Tross alt, jo mindre komponentene blir og jo tettere pakket de blir, jo vanskeligere er det å reparere og resirkulere dem effektivt. Og etter å ha sett innsiden av et par AirPods, kan vi ikke si at vi er overrasket over at de ikke kan repareres eller resirkuleres.

Dette påvirker ikke bare små trådløse hodetelefoner heller. Det er et problem for stort sett enhver gadget som pakker inn så mange komponenter til det punktet hvor du bare ikke kan trekke ut enkeltdeler effektivt nok, eller uten å ødelegge hele enheten.

Heldigvis er ikke enheter som telefoner, nettbrett og datamaskiner like ille som AirPods. Du kan i det minste bytte ut mange av de enkelte komponentene, inkludert batteriene, som vanligvis er de første tingene som dør i de fleste elektronikk. Men flere og flere enheter blir engangsbruk. Det er ikke bare dårlig for søppelfyllinger – det legger en unødvendig belastning på lommeboken din.