tipsbilk.net

En introduksjon til utvidet virkelighet og hvorfor det betyr noe

Extended Reality er et begrep som kombinerer fysiske og digitale verdener for å samhandle med hverandre.

XR kom inn i bildet da utviklere og selskaper utviklet og brukte virtuell og utvidet virkelighet. XR er et paraplybegrep som inkluderer alle oppslukende teknologier som VR, AR og MR, samt de som ennå ikke er utviklet.

Hva er Extended Reality (XR)?

Alle tre, Virtual Reality, Mixed Reality og Augmented Reality, er Extended Realitys pilarer. Den kombinerer kjernetrekkene til hver enkelt av dem. XR-teknologi brukes til å kombinere det virkelige med en digital verden som er i stand til å samhandle med hverandre.

Extended Reality-teknologi blir mye brukt av ulike vertikaler og forretningsoperasjoner, da den bidrar til å eliminere avstandsbarrierer. Disse teknologiene øker brukerengasjementet. De utvikler en ny virkelighet som hjelper dem å få ny kunnskap de kanskje ikke får ved å bruke øynene, fantasien og intelligensen.

#1. Virtual Reality (VR)

Virtual Reality lar mennesker forvandle seg til en virkelighet som er helt forskjellig fra den virkelige verden. VR kan replikere den virkelige verden og kan tillate brukere å oppleve den virtuelle verden fullstendig.

Virtual Reality er aktivert av spesifikke hodesett og involverer alle fem sansene, inkludert visuell, lukt, berøring og smak. En VR-enhet gir et miljø med realistisk lyd og bilder.

VR lar brukere oppleve nye og interessante ting og besøke steder de ikke fysisk kan være på det bestemte tidspunktet. Virtual Reality er mye brukt i spill- og underholdningsindustrien og for opplæring av ansatte.

#2. Blandet virkelighet (MR)

Blandet virkelighet er der både virtuelle og virkelige verdener møtes og skaper et nytt miljø. I blandet virkelighet kan virkelige og virtuelle objekter komme sammen og samhandle i sanntid. Den kombinerer de beste egenskapene fra begge verdener. MR-enhetene er dyrere enn VR-enheter og kraftigere også.

#3. Augmented Reality (AR)

Augmented Reality skaper en illusjon i den virkelige verden. I motsetning til VR, skaper den ingen virtuell verden, men forsterker den virkelige verden med grafikk, video, lyder eller andre data ved hjelp av AR-enheter.

  Slik bruker du Sparklines i Google Sheets

AR skaper fantasi eller illusjon på toppen av vårt fysiske miljø, da det bare legger til noen attributter i stedet for å endre dem fullstendig.

Extended Reality vs. Augmented Reality

Extended RealityAugmented RealityXR er et paraplybegrep som kombinerer opplevelsene av Augmented Reality, Virtual Reality og Mixed Reality.AR forsterker den fysiske verdenen ved å erstatte noen deler med virtuelle objekter.XR kombinerer den fysiske og virkelige verdenen sammen for å gi brukerne fantastiske opplevelser. AR skaper en illusjon i den virkelige verden. XR visker ut grensen mellom den fysiske verden og den virtuelle verdenen. AR er ikke like oppslukende. XR er alle tre VR, MR og AR kombinert. AR er ikke XR.

Fordeler og ulemper med utvidet virkelighet

Fordeler med XR-teknologi

 • XR-teknologi gir uvanlige uttrykk. Det lar brukere oppleve muligheten for å besøke steder uten å forlate huset, byen eller til og med landet.
 • XR-teknologi kan hjelpe til med sikkerhetsopplæring for de som øver under høyrisikoforhold. Kjemikere eller militæret kan trene trygt ved å bruke enhetene borte fra risikofylte klasserom.
 • Teknologien lar brukerne trenes på en mer effektiv måte ved å gi dem et mer realistisk syn på emnet.
 • XR-teknologi gir sømløs datatilgang, og fjerner enhver avstandsbarriere.

Ulemper med XR-teknologi

 • En av ulempene med XR-teknologi er å være utsatt for cyberangrep og datahakk som kan lekke tonnevis av privat informasjon.
 • Langvarig bruk av XR-enheter kan forårsake fysisk skade som øyesykdommer, kvalme, besvimelse og hodepine.
 • Utvikling og implementering av XR-enheter er ekstremt kostbare.
 • ER-teknologi gir underholdning til brukerne, men kan på den annen side også forårsake redusert sosialt engasjement og personlig interaksjon.

Use Cases of Extended Reality

XR har et bredt spekter av applikasjoner i den moderne verden, og følgende er noen av dem:

Underholdning

Underholdnings- og spillindustrien er en av de mest avgjørende brukerne av XR-teknologi. 34 % av XR-brukere står for underholdnings- og spillindustrien. Det er derfor virksomheten fokuserer på å gi brukeropplevelse for deres suksess.

I kinoer brukes XR-teknologier for å gi brukere fantastiske 3D-opplevelser. Arrangementer som konserter, utstillinger og sportsbegivenheter bruker også XR-teknologi.

Utvidet virkelighet blir mye brukt i videospill på grunn av dens altomfattende deltakelseseffekt. Det lar brukere bli transportert helt inn i virtuell virkelighet.

Helsevesen

Leger bruker XR-teknologi for å visualisere komplekse medisinske prosedyrer og bidrar også til å styrke pasientbehandlingen. Den kan hjelpe kirurger i kompliserte operasjoner ved å gjøre dem i stand til å se for seg organene i 3D.

  Hvordan laste ned og sette opp et Ubuntu Desktop VMware-bilde

Utdanning og opplæring

XR-teknologi kan hjelpe folk som trener i høyrisikomiljøer, som kjemikere og luftfartsstudenter. Med XR-enheter kan luftfartsstudenter oppleve og lære å fly ekte fly uten potensiale for å risikere ulykker som nybegynner.

Eiendom

Eiendomssektoren bruker utvidet virkelighetsteknologi for å gi potensielle kjøpere virtuelle opplevelser som ikke fysisk kan komme og besøke stedet. Kjøper eller leietaker kan praktisk talt besøke stedet og bestemme om det er perfekt for dem eller ikke.

Markedsføring

Extended Reality-teknologi har gitt bedrifter en ny måte å samhandle med sine kunder med sine nye produkter. Bedrifter kan la kunder prøve produktene deres før de bruker ER-enheter.

Cathay Pacific har tilbudt en 360-graders video til sine kunder som lar dem oppleve merkevaren på forhånd. Denne markedsføringsstrategien har hjulpet selskapet med å øke merkekjennskapen og salget.

Utvidede virkelighetsutfordringer

Det er for tiden tre betydelige utfordringer for selskaper som utvikler utvidet virkelighet (XR):

 • Kostnad: Bedrifter som utvikler XR utfordres først og fremst av kostnader, da teknologien er kostbar. Høye kostnader skyldes at flere teknologier jobber sammen og mye maskinvare som kreves for å utvikle XR-enheter. På grunn av høye kostnader ville vanlige mennesker ikke kunne kjøpe XR-produkter, noe som ville bety at færre investorer ville være interessert i dem.
 • Maskinvare: Å utvikle XR-maskinvareenheter krever mye teknologi, programvare og komponenter, noe som gjør det til en vanskelig oppgave. Maskinvaren bør utformes på en slik måte at den skal være robust, kompakt og i stand til å behandle mye data veldig raskt og raskt.
 • Personvern: Personvern er en annen utfordring som følger med utvidet virkelighet. For å skape et miljø i henhold til brukernes preferanser på XR-enheter, kan det være nødvendig med mange private detaljer. Bedrifter må bruke mye penger for å lagre slike data. Det får også brukere til å bekymre seg for personvernet deres.
 • Trender for utvidet virkelighet

  Til tross for utfordringene som Extended Reality står overfor for tiden, blir teknologien tatt i bruk globalt. Det tilbyr en rekke nye applikasjoner til bedrifter.

  XR tilbyr overlegne opplæringsverktøy og gir forbedret tilgang til informasjon, slik at brukere kan finne data raskt mens de arbeider med virkelige objekter. Teknologien forventes å vokse i årene som kommer.

    Hva er Jupyter Notebook og hvordan installerer jeg den?

  Anslått vekst og adopsjon

  Pandemien og nedstengningen har resultert i den raske utviklingen av XR-teknologi, ettersom bedrifter over hele verden prøvde å finne måter å kommunisere og samarbeide med deres geografisk spredte team.

  Den har fremhevet potensialet til XR-teknologi og dens evner med muligheter som fjernarbeid, læring, shopping hjemmefra og mange flere.

  Fremskritt innen maskinvare

  En av måtene å takle utfordringene i XR-utvikling og implementering er gjennom fremskritt innen maskinvare. Med fremskritt innen teknologi blir maskinvaren mindre og dermed gjør XR-enhetens tilpasning mye mindre og lettere.

  Metaverse

  Metaverse har tre komponenter: en 3D-verden, Avatarer og Gamification. Brukere i metaverset kan samhandle med andre brukere i et virtuelt rom, delta på et arrangement, spille et spill, spille live-konserter, tjene virtuell valuta osv. Innen 2024 forventes dette XR-universet å nå en markedsverdi på 800 milliarder dollar.

  5G-tilkobling

  XR-teknologi trenger et høyhastighetsnettverk for å overføre store datamengder. 5G-tilkobling er opptil 20 ganger raskere enn dagens mobilnettverk og er en avgjørende utvikling for XR-teknologier.

  5G vil bidra til å utvide XR-teknologier ved å eliminere store infrastrukturinvesteringer og behovet for dyre datamaskiner.

  Eksternt samarbeid

  Etter pandemien vokser fjernarbeidskulturen raskt over hele verden. Ved å gjøre det mulig for eksterne arbeidere å koble seg virtuelt, kan XR-teknologi hjelpe dem med å samarbeide, jobbe og løse problemer ved å få dem til å føle seg på samme måte som om de jobber på kontoret sine.

  Det kan kreve store investeringer i begynnelsen, men kan til slutt gi ansattetilfredshet og betydelig avkastning for bedrifter.

  Future of Extended Reality

  Fremtiden for maskin-menneskelig interaksjon og digitale transformasjoner kan bli formet av XR. Også, med vedtak av 5G-teknologi, vil det bli økt bruk og adopsjon av XR-teknologi.

  Fremtiden kommer til å inkludere mange komplekse og avanserte XR-teknologier som vil løse ulike globale problemer.

  Organisasjoner som Meta jobber med metaverset for å gjøre det mer enn bare grafisk og visuelt, og legge til flere sanser som berøring. Akkurat som smarttelefoner og spillkontrollere, kan disse XR-enhetene også gi haptisk tilbakemelding.

  Til slutt, det ville ikke være en fullstendig overraskelse å se en type XR-bærbar som en fremtidig smarttelefon. XR kan utnytte mobil databehandling for å gi ut verdensopplevelsen til brukerne.

  Konklusjon

  Extended Reality gir fantastiske fordeler til bedrifter akkurat som de vi diskuterte ovenfor, og mange flere er på vei. Når det er sagt, krever implementering og utvikling av XR store investeringer og er litt for risikabelt. Det som er viktig er å velge et XR-utviklingsselskap for din virksomhet med betydelig kompetanse.

  Du kan også utforske de siste Augmented Reality-trendene, rammeverkene og verktøyene.

  x