Er det trygt å trykke på WPS-knappen på ruteren min?

I dag er alle tilkoblet via Internett. En dag uten Internett ville vært forferdelig for de fleste av oss. Nesten alle i den moderne verden har en Wi-Fi-tilkobling for Internett-bruk. Det er kanskje ikke rart om du leser denne artikkelen ved hjelp av en slik forbindelse. Vanligvis bruker vi en ruter for å få Wi-Fi. Det er fem grunnleggende typer rutere: kablet, trådløs, kjerne, edge og VPN. Har du noen gang lurt på hva som er WPS på ruteren? Når du fortsetter å lese innlegget, avgjør vi om det er trygt å trykke på WPS-knappen på ruteren min eller ikke. Du vil også lære hva som skjer når jeg trykker på WPS-knappen på ruteren min.

Er det trygt å trykke på WPS-knappen på ruteren min?

Ja, det er trygt å trykke på WPS-knappen på ruteren. Her har vi forklart om WPS på ruteren, dens fordeler og ulemper og mange flere.

Hva er WPS på ruteren?

Bilde av Simon fra Pixabay

Wi-Fi Protected Setup, forkortet til WPS, sikkerhetsstandard for trådløst nettverk. Dette er designet for å øke hastigheten på og forenkle tilkoblinger mellom trådløse enheter og rutere. Med enkle ord, du trenger ikke å angi et passord for å koble til nettverket. Trådløse nettverk med bare WPA Personal eller WPA2 Personal sikkerhetsprotokoller og bruker passord vil støtte WPS. WPS fungerer imidlertid ikke hvis WEP brukes som sikkerhetsprotokoll. Dette er fordi WEP er usikkert og lett brytes.

Selv om det finnes flere teknikker for WPS, er trykkknappmetoden den desidert mest populære. Så ved å bruke denne strategien vil tilkobling bare kreve noen få knappetrykk. For eksempel kommer de fleste moderne rutere med en fysisk WPS-knapp som du kan trykke på. Men hva skjer når jeg trykker på WPS-knappen på ruteren min? Finner ut snart. Hvis du vil vite mer om hvordan WPS fungerer, sjekk ut Hvordan fungerer WPS.

Fordeler og ulemper med WPS Router

Fordeler

 • Den kobler til alle de nye enhetene innenfor rekkevidden automatisk med mindre innsats.
 • Den omgår kravet om å legge inn passord.
 • Det er ikke lett å hacke siden forbindelsen vil lukkes når forbindelsen er opprettet.
 • Den er enkel å bruke, spesielt i lukkede områder som boliger.
 • WPS bruker en utvidbar autentiseringsprotokoll for en sikrere tilkobling mellom enheten og tilgangspunktet.
  Fiks NVIDIA OpenGL-driverfeilkode 8

Ulemper

 • Den støtter bare WPS-sertifiserte enheter og ikke WEP.
 • Brukere vil møte tilkoblingsproblemer med enheter som ikke er WPS.
 • Det har mange sikkerhetsproblemer.
 • WPS støtter ikke noen ad hoc-forespørsler.

Fortsett å lese videre, hvis du vil vite om det er trygt å trykke på WPS-knappen på ruteren min.

Hva gjør WPS-knappen?

WPS, som står for Wi-Fi Protected Setup, kan ha fanget øyet ditt hvis du så nøye på ruteren. Ved å bruke WPS, som er et hendig verktøy, kan du koble enheter til ruteren uten å oppgi brukernavn og passord. Det er en fantastisk teknikk for å bli kvitt å notere eller huske den plagsomme rekken av bokstaver eller tall.

For en hjemmeruter er det mest sannsynlig å bruke en WPS-knapp. Når du trykker på WPS-knapp, vil ruteren begynne å søke etter enheter innenfor rekkevidden som skal pares. Hvis den ikke finner noen enhet innen en tidsperiode på to minutter, slutter ruteren å søke etter enheten. Før du trykker på WPS-knappen, må du aktivere alternativet Koble til WPS på den WPS-kompatible enheten.

Merk: Ikke alle gadgeter støtter WPS siden mange produsenter har sluttet å plassere WPS-knapper. Derfor kan det hende at noe moderne utstyr ikke engang støtter det.

Hvor er WPS-knappen på My Router?

Bilde av Lorenzo Cafaro fra Pixabay

Så hvis du kanskje har tenkt hvor er WPS-knappen på ruteren min? Plasseringen av WPS-knappen varierer avhengig av rutermodellen og produsenten. I noen modeller er den til stede bak.

Noen modellrutere vil ha WPS-logoen, som består av to piler i samme retning som danner en oval form. Mens i noen rutermodeller vil det være skrevet Wi-Fi Protected Setup ved siden av knappen. Du trenger ikke lenger å bekymre deg for hvor er WPS-knappen på ruteren min, da den vil bli indikert på noen måte som nevnt ovenfor.

Hva skjer når jeg trykker på WPS-knappen på ruteren?

Hvis du er nysgjerrig på hva som skjer når jeg trykker på WPS-knappen på ruteren min, fortsett å lese nedenfor.

Den etablerer en forbindelse mellom enhetene og ruteren innenfor rekkevidden. For å koble til via WPS, trykk på WPS-knappen på ruteren og tilkoblede enheter. Disse gadgetene husker nettverkspassordet for fremtidig bruk fordi WPS automatisk overfører det. Så du trenger ikke å trykke på WPS-knappen igjen for å koble til det samme nettverket i fremtiden.

  8 Ansett markedsførerplattformer for å ansette den beste e-postmarkedsføringseksperten

Koble til et Wi-Fi-nettverk med WPS

Hvis du vil koble til et Wi-Fi-nettverk med WPS, kan du bli skuffet fordi ikke alle Wi-Fi-enheter støtter WPS. Hvis en enhet gir deg valget mellom å bruke WPS under oppsettet, er den kompatibel med WPS. Du kan koble til ruteren enten ved å bruke et passord eller ruterens WPS-knapp.

Husk at alle WPS-aktiverte enheter vil tvinge omstart når du endrer ruterens passord. For å unngå tilkoblingsproblemer kan du endre passordet til den opprinnelige innstillingen for å koble til på nytt. Du kan også glemme ruteren på enheten din og deretter koble til igjen via WPS igjen.

Likevel er det to måter å koble til et Wi-Fi-nettverk ved hjelp av WPS. Både WPS-knappen og Pin-alternativet kan brukes.

Slik bruker du WPS-knappen for å koble til

1. Trykk på WPS-knappen på ruteren.

2. Aktiver enhetens innstillinger for trådløst nettverk.

3. Velg deretter et nettverk.

Hvordan bruke pin-alternativet for å koble til

1. Åpne enhetens innstillinger for trådløst nettverk.

2. Velg nettverket du vil bli med i.

3. Skriv inn ruterens WPS PIN-kode.

Merk: Ruterens WPS PIN-kode vil bli gitt på baksiden av ruteren som standard.

Hvordan deaktivere Wi-Fi (WPS) i ruteren din?

Bilde av Emilian Robert Vicol fra Pixabay

Alternativene for å deaktivere WPS varierer avhengig av ruterens modell og produsent. Vanligvis er det to WPS-måter: PIN og knapp.

 • Det er tryggere å bruke WPS-knappen. Dette er fordi WPS ikke kan fungere uten å trykke på ruterens WPS-knapp. Dessuten vil den slå seg av av seg selv etter 2 minutter.
 • Du kan også bruke PIN-koden, som er vanlig å bruke. Men det er utrolig farlig. Ved å bruke dette kan du deaktivere WPS helt.

Hva vil skje når WPS er slått av på den trådløse ruteren?

Bilde av OpenClipart-Vectors fra Pixabay

WPS ble laget for å gjøre arbeidet hennes enklere, men det setter også din sikkerhet i fare. Dessverre er WPS utrolig sårbart og kan brukes av inntrengere for å få tilgang til nettverket ditt. Så det anbefales å slå av WPS. Etter å ha deaktivert den, vil ikke ruteren din være utsatt for angrep. Forhåpentligvis, nå har du kanskje fått en kort idé om hvorvidt det er trygt å trykke på WPS-knappen på ruteren min etter å ha analysert alle motpartene.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Hvorfor utgjør WPS en sikkerhetsrisiko?

Ans. Angripere kan være i stand til å få tilgang til et kryptert Wi-Fi-nettverk ved å bruke brute-force-teknikker mot den eksterne registrar-PIN-utvekslingsprosessen.

Q2. Hva er en ruter?

  Trenger du virkelig antivirus til smart-TV-en din?

Ans. En ruter er en maskinvare som gjør det mulig for mange enheter å koble seg til samme nettverk. Over et lokalt nettverk brukes rutere ofte til å dele internettilgang.

Q3. Er det mulig å deaktivere WPS?

Ans. Ja, de fleste rutere vil tilby muligheten til å deaktivere dette på siden for Wi-fi-innstillinger.

Q4. Hva er behandlingstiden for WPS?

Ans. Den trådløse ruterens WPS-knapp må trykkes og holdes nede i omtrent 2-3 sekunder. Enheten din vil til slutt opprette en forbindelse med den trådløse ruteren.

Q5. Hvordan finner jeg ut om min WPS er på?

Ans. En virtuell WPS-knapp kan finnes i enhetens programvare hvis det ikke er noen knapp på ruteren. Knappen vil blinke gult eller oransje for å indikere at den er slått på.

Q6. Hvor på Android kan jeg finne WPS?

Ans. På grunn av sikkerhetshensyn støtter ikke Android 9.0 og nyere versjoner WPS. På eldre modeller kan du finne WPS-innstillinger ved å gå til Nettverksinnstillinger > Wi-Fi > Flere alternativer > WPS.

Q7. Hvor kan jeg finne WPS i Windows?

Ans. WPS har ikke gitt sin egen innstillingsmeny i Windows. Som vi har lest tidligere, kobler enheten din til automatisk når du trykker på WPS-knappen på ruteren.

Q8. Hva skjer hvis WPS-knappen på ruteren mangler?

Ans. Noen rutermodeller har ikke en WPS-knapp. Men du kan fortsatt sette opp Wi-Fi-nettverket ditt ved hjelp av en nettleser.

Q9. Hvordan kan jeg finne ut om min Wi-Fi er WPS-kompatibel?

Ans. Følg reglene nedenfor for å sjekke kompatibiliteten

 • Sjekk om WPS-alternativet støttes av ruteren.
 • Sjekk om modemet eller ruteren har en WPS-knapp.
 • Sjekk også den Internett-kompatible enhetens nettverksmeny for å finne ut om WPS-alternativet er til stede.

Q10. Hvordan varierer WPS fra Wi-Fi?

Ans. WPS implementerer bare Wi-Fi-sikkerhetsstandarder på en enklere og mer brukervennlig måte. På grunn av dette kan hjemmebrukeren nyte fordelene med sikker Wi-Fi-tilgang. WPS selv går heller ikke inn for noen sikkerhetsstandarder.

***

Vi håper inderlig at du kan forstå om det er trygt å trykke på WPS-knappen på ruteren min. Hvis du har noen tvil eller forslag, legg dem igjen i kommentarfeltet nedenfor. Fortell oss også hva du vil lære videre.

x